Provjera komponenti na računalu...

poruka: 11
|
čitano: 3.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
neznam jesal li na dobro mjesto postavio temu ..... no dobro.... zanima me zna li ikako kako se mogu testirati komponente na računalu ono npr spojiš pokvareno računalo na "servisno" računalo i provjeravaš koja se komponenta pokvarila

0 0 hvala 0
15 godina

Pa za komponentu na koju sumnjas da je pokvarena stavis i isprobas u ispravnom kompu !  Tako mozes isprobat i ostale komponente dok ne naiđes na neispravnu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Provjera komponenti na računalu...
a nemože se npr spojit pokvareno računalo na ajmo reć "servisno" ispravno i nekim analiziranjem ili preko nekog programa očitat koja komponenta radi koja ne bla bla.....
15 godina

Neznam , tu metodu ja nisam vidio !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Shmile kaže...
a nemože se npr spojit pokvareno računalo na ajmo reć "servisno" ispravno i nekim analiziranjem ili preko nekog programa očitat koja komponenta radi koja ne bla bla.....

-može, kad nađeš odgovarajući priključak...  (naravno, nema ga. Da ga ima, opet je problem ako računalo ne radi..)

Tako možeš servisirati TV, mobitel.. uređaje koji imaju odgovarajući priključak za diagnostiku-logove, spajaš u pravilu na PC.

Pošto je PC skup komponenti, npr RAM, najnormalnije je ubaciti ga u ispravnu MBO (ispravan PC - (minus) testna komponenta) i testirati tu komponentu, jednu po jednu... napajanje, MBO, CPU, VGA...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
ok hvala puno.... znači u biti ja moram imat matičnu na koju se može prilkjučit neka "komponenta" i to je to..... ???? to je malo za*ebano jer moraš imat više matičnih kako bi mogao testirati različite vrste komponenata......
12 godina
neaktivan
i dajte da vas pitam još nešto.... problem sa power saving mode-om na paljenju... nemogu ni ući o windows niti išta.... znam da je do komponenti ali neznam koje bio sam sve rastartiro i ništa... vadio rame, grafičku, hard disk, procesor ....
i pokušao upaliti samo matičnu priključenu na napajanje i opet isto power saving mode..... čak sam bio restartiro i stavljo drugu bios bateriju.... priključivo na drugi monitor i opet ništa.... jedan mi je lik eko da je do video kabela al sam bio monitor priključivo na matičnu direktno......... dali je onda otišla matična jer sam malte ne povadio sve dijelove i palio samo matičnu s napajanjem normalno i opet je išlo u power saving mode......... hvala unaprijed....
16 godina
neaktivan

skini zadnji hirens boot,sprži na cd i pusti sve testove koje imaš gore kao opciju...probaj dignut mini xp s njega pa vidi kako funkcionira...

evo ti link:

http://www.hirensbootcd.org/hbcd-v106/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Shmile kaže...
..povadio sve dijelove i palio samo matičnu s napajanjem normalno i opet je išlo u power saving mode......... .

- monitor ne dobija nikakav signal. (poruku javlja monitor, nema veze nit pomaže oko PCa)

- vjerojatno crkla MBO. Potrebno je ispravno: napajanje, MBO, CPU s hladnjakom da bi započeo s bilo kakvom detekcijom (beep code). Sve ostalo uklonjeno-odspojeno (sve znači sve). Dodavanje RAMa itd...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 22:26 (ihush).
12 godina
neaktivan
ok hvala vam ihash pc ovisnih i half......

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
sad sam bio slučajno uplaio pc kako si ti rekao ihash.... napajanje cpu mbo.... i cpu se čudno čuo ko da je nekako brujio..... a to se sve dogodilo kad sam ulazio u call of duty nisam baš siguran ugl u neku igru i sve mi bilo zablokalo ja pogasio sve i odonda uvijek taj power saving mode....

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice