- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa za komponentu na koju sumnjas da je pokvarena stavis i isprobas u ispravnom kompu ! Tako mozes isprobat i ostale komponente dok ne naiđes na neispravnu !
Neznam , tu metodu ja nisam vidio !
-može, kad nađeš odgovarajući priključak... (naravno, nema ga. Da ga ima, opet je problem ako računalo ne radi..)
Tako možeš servisirati TV, mobitel.. uređaje koji imaju odgovarajući priključak za diagnostiku-logove, spajaš u pravilu na PC.
Pošto je PC skup komponenti, npr RAM, najnormalnije je ubaciti ga u ispravnu MBO (ispravan PC - (minus) testna komponenta) i testirati tu komponentu, jednu po jednu... napajanje, MBO, CPU, VGA...
i pokušao upaliti samo matičnu priključenu na napajanje i opet isto power saving mode..... čak sam bio restartiro i stavljo drugu bios bateriju.... priključivo na drugi monitor i opet ništa.... jedan mi je lik eko da je do video kabela al sam bio monitor priključivo na matičnu direktno......... dali je onda otišla matična jer sam malte ne povadio sve dijelove i palio samo matičnu s napajanjem normalno i opet je išlo u power saving mode......... hvala unaprijed....
skini zadnji hirens boot,sprži na cd i pusti sve testove koje imaš gore kao opciju...probaj dignut mini xp s njega pa vidi kako funkcionira...
evo ti link:
- monitor ne dobija nikakav signal. (poruku javlja monitor, nema veze nit pomaže oko PCa)
- vjerojatno crkla MBO. Potrebno je ispravno: napajanje, MBO, CPU s hladnjakom da bi započeo s bilo kakvom detekcijom (beep code). Sve ostalo uklonjeno-odspojeno (sve znači sve). Dodavanje RAMa itd...