Koliko naplatiti popravak računala?

poruka: 136
|
čitano: 36.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Koliko naplatiti popravak računala?

Zašto bi bilo puno, pa pogledaj da ti je i danas cijena sedmice kod nas 700 kuna na više.

Ako mu instaliraš verziju s kojom može normalno radit update i koristit sve mogućnosti OSa bez poteškoća i dosadnih upozorenja, tri do četiri puta manje love je sasvim ok posao

11 godina
Bastardo kaže...

Ja imam prilike imati malo drugacije cijene:

(re)instalacija windowsa - 900 kuna

vracanje podataka s neispravnog racunala - 300 - 600 kuna

podesavanje kucne mreze i sigurnosti - 1200 kuna + materijal

ostalo tipa ugradnja video nadzora, zamjena komponenti, podesavanja, ugadjanja itd - 300kn/sat

Da sada ne bi otvorili salvu na mene moram dodati da zivim van Hrvatske i ovdje je to daleko ispod ijednog servisa ...

čisto iz znatiželje me zanima gdje je to van Hrvatske da se takvi pothvati mogu raditi na crno...{#}

14 godina
odjavljen

Uglavnom, oglasnik je pun oglasa za servis kompića na kuću, dakle baš se i ne kontrolira i ne kažnjava za to, jer pretpostavljam da se onda nebi nitko oglašavao?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZGamer kaže...
Bastardo kaže...

Ja imam prilike imati malo drugacije cijene:

(re)instalacija windowsa - 900 kuna

vracanje podataka s neispravnog racunala - 300 - 600 kuna

podesavanje kucne mreze i sigurnosti - 1200 kuna + materijal

ostalo tipa ugradnja video nadzora, zamjena komponenti, podesavanja, ugadjanja itd - 300kn/sat

Da sada ne bi otvorili salvu na mene moram dodati da zivim van Hrvatske i ovdje je to daleko ispod ijednog servisa ...

čisto iz znatiželje me zanima gdje je to van Hrvatske da se takvi pothvati mogu raditi na crno...{#}

Eto dragi moji da vam utazim znatizelju. Zivim i radim u Svicarskoj od 2005 godine. Dosta ljudi ovdje ima firme/firmice i mreze/racunala su im u rasulu. Posto sam i u Hr bio poduzetnog duha, to sam ponio sa sobom iz Hr.

Sat servisa ovdje je oko 80 franaka tj skoro 500 kuna. Za tu cifru nosis komp u servis i molis Boga da nesto skrpaju. Obicno se komp nosi tamo gdje si ga kupio a posto ovdje svi gotovo iskljucivo kupuju preko neta - moraju ga nositi u Zürich ili jedan od vecih gradova, a na zalost, ne zive svi u vecim gradovima. E tu ja uljecem ... ionako se vozim preko 1h na posao pa mi je u tom potezu posao-kuca dosta toga sto "usputno" mogu odraditi. Prema takvim musterijama se odnosim totalno profesionalno i mogu me dobiti 0-24 na telefon i ako gori pod nogama, odradim posao i vikendom. Nitko mi se nije zalio, nitko nije imao prituzbi a nerijetko me pitaju da li mogu moj broj prosljediti dalje svojim kolegama koji se nadju u slicnom skripcu.

Malo da se osvrnem na piratske windowse ... vidim da je dosta o tom pisano ... Cijena instalacije windowsa je tolika kolika je. Meni je apsolutno svejedno instaliram li ja original ili haktiviranu verziju. Posla imam jednako, cak s divljim windozama i vise radi aktivacije.

Svaki klijent je upozoren na prednosti i nedostatke obje verzije windowsa pa nek sam odluci.

E da ... jos nesto ... tko kaze da to nuzno mora biti rad na crno? Odradim par servisa jednoj firmici i kad se nakupi parstotinjak franaka - naruce mi komponente preko firme. Meni komponente koje dalje topim a njima odbitak od poreza :)

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
11 godina

..,aha dobro to sam i pretpostavljao sa mjestom:Alpe iz profila pa zato bas i pitam...jel si to kao freelancer ili imas svoju firmu sad mi nije jasno?...koji kanton u švici?

11 godina
neaktivan
wifi kaže...

S obzirom da ti je sama instalacija (u ne-samo-podcjenjivackoj verziji) 300kn, onda dodaj jos i maticnu pa ces doc do brojke od barem 400kn... Ovdje je najmanja stavka sama maticna, a vecinu bi trebale bit ruke, a na tu temu vec je bilo milijun rasprava i cijena, od onih susidovih 50kn sto je katastrofa, preko realnih 250-350kn, do serviserskih 180kn/h, a racunaj da je realno za starije racunalo potrebno vise vrimena nego za novo...

I once charged 50kn for the installation of Windows and I find your post offensive.

Šalu na stranu, bio je ipak dobar čovjek, ali bi se inače zadovoljio sa 100kn za instalaciju.

No vidim da ima masu ljudi koji te oderu za neku sitnicu, zato treba naci neku sredinu,  treba cijenit svoj rad ali i ne biti preskup da se ljudi vrate kod tebe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2014 18:52 (Fisco).
11 godina
ZGamer kaže...

..,aha dobro to sam i pretpostavljao sa mjestom:Alpe iz profila pa zato bas i pitam...jel si to kao freelancer ili imas svoju firmu sad mi nije jasno?...koji kanton u švici?

Bastardo javi se....{#}.... Zagreb zove Switzerland....

14 godina
odjavljen

Nekih 250 kuna je po meni minimum za instalaciju Windowsa, updatea,drivera ,Officea i ostalih programa koji se uglavnom koriste.

Koje programe obavezno instalirate klijentima osim Windowsa i Officea? 

adobe reader

adobe flash

chrome

firefox mozilla

java

directx

visual C++

winamp

winrar

7zip

ccleaner

bsplayer

vlcplayer

cdbxp

irfan view

k-lite codec pack mega

windowslive

utorrent

magic iso

...eventualno

photoshop

corel

...i drugi

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 9:00 (osvit).

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZGamer kaže...
ZGamer kaže...

Ma kakav crni freenalcer ... radim kao inzinjer za sigurnost i komunikacije, a ovo je onako usputno za popraviti kucni budget za gadgete :)

Zivim u SZ, radim u ZH ...

12 godina
neaktivan
osvit kaže...

Nekih 250 kuna je po meni minimum za instalaciju Windowsa, updatea,drivera ,Officea i ostalih programa koji se uglavnom koriste.

Koje programe obavezno instalirate klijentima osim Windowsa i Officea? 

adobe reader

adobe flash

chrome

firefox mozilla

java

directx

visual C++

winamp

winrar

7zip

ccleaner

bsplayer

vlcplayer

cdbxp

irfan view

k-lite codec pack mega

windowslive

utorrent

magic iso

...eventualno

photoshop

corel

...i drugi

Auuuu majka te rodila ... pa sto instaliras toliko programa na novi komp?

Adobe reader je smrt ... Sumatra ili foxit su daleko brzi i sposobniji.

Ako instaliras chrome, onda nemoj firefox i obrnuto. Sto ce ti sva sila browsera? Samo vise mjesta gdje moras podesavati sync favorita i ostalog ...

Sto ce ti winrar uz 7zip? Ne kontam majke mi ...

Uz bsplayer ne treba ti ni vlc ni k-lite codec pack

Photoshop i corel? To ne koriste bas svi, pa mi ne ulazi u nesto defaultno pri instalaciji racunala ...

Ovo u slici ispod ti je sasvim dosta s tim kada su gotovi i updateovi i sve, provrtis glary i onda i njega maknes ...

Putty i winSCP su moj osobi izbor radi posla koji radim, dakle da moze i bez toga. I ono sto na niniteu fali je BSPLAYER. To stavim za filmove i to je to.

14 godina
odjavljen

adobe sam navikao od početka i dosta ljudi ga koristi

browsere da može izabrat koji želi od ta dva koji se najviše koriste

winrar i 7zip za svaki slučaj,ako jedan ne otvara neki tip fajla, o tome sam čitao na internetu

za vlc i k-lite uz bs player isto, ako neće bs player da može probat s drugim...

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
osvit kaže...

adobe sam navikao od početka i dosta ljudi ga koristi

browsere da može izabrat koji želi od ta dva koji se najviše koriste

winrar i 7zip za svaki slučaj,ako jedan ne otvara neki tip fajla, o tome sam čitao na internetu

za vlc i k-lite uz bs player isto, ako neće bs player da može probat s drugim...

A yeba ga ti, onda mozes komotno 2 racunala montirati muteriji, ako jedan zakaze, da ima drugi, ... citao sam nesto o tom na internetu ...

14 godina
odjavljen

Ljudi većinom ne znaju, ili ih ne zanima, ili nešto drugo guglat, skinut, i instalirat  programe. Sad ti nekome staviš chrome a on navikao na mozillu, pa te zove i tako za svaki program...

Ovo za Adobe je stvar navike, ali ako kažeš da je foxit reader bolji argumentiraj. Naime,  na netu sam čitao da ima problema sa otvaranjem velikih fileova, preko 50 mb, tako da i mene zanima koji je bolji? 

Nadalje, nisam siguran da bs player otvara sve što i vlc player, tako da ih oba smatram potrebnim.

Ista stvar za utorrent i magic iso: netko skida nešto s torrenta, i skine mu iso file. Pa te zove kako,šta, zašto...ako staviš jedan, staviš mu i drugi da te poslije ne gnjavi.

Za 7zip i winrar su mali programčići, i neka ih oba za svaki slučaj da nešto jedan ne otvara.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 15:13 (osvit).

1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
osvit kaže...

Ljudi većinom ne znaju, ili ih ne zanima, ili nešto drugo guglat, skinut, i instalirat  programe. Sad ti nekome staviš chrome a on navikao na mozillu, pa te zove i tako za svaki program...

Ovo za Adobe je stvar navike, ali ako kažeš da je foxit reader bolji argumentiraj. Naime,  na netu sam čitao da ima problema sa otvaranjem velikih fileova, preko 50 mb, tako da i mene zanima koji je bolji? 

Nadalje, nisam siguran da bs player otvara sve što i vlc player, tako da ih oba smatram potrebnim.

Ista stvar za utorrent i magic iso: netko skida nešto s torrenta, i skine mu iso file. Pa te zove kako,šta, zašto...ako staviš jedan, staviš mu i drugi da te poslije ne gnjavi.

Za 7zip i winrar su mali programčići, i neka ih oba za svaki slučaj da nešto jedan ne otvara.

Ma sve 5 ... Ali kada nekom instaliram windowse, pitam ga sto koristi od browsera. Ni u kom slucaju ne stavljam 2 ... nema potrebe. Ionako za nuzdu uvijek ima internet explorer :)

Foxit je brzi pri ucitavanju samog pdf-a, nema kojekakve pluginove a i velicinom je manji od adobea. Danas su racunala uzasno brza, ali meni je ostala navika iz vremena kada je svaki mb memorije bio dragocjen da koristim urednije, zategnutije programe a ne memory leakove s exe ekstenzijom.

BS player koristim godinama i nikad nista nije zapelo. VLC je odlican software, ali bsplayer je daleko bolji za gledanje video sadrzaja. Instalira codece sam unutar sebe, mozes pomicati titlove. mijenjati aspect ratio i to sve s tipkovnicom bez viseminutnog tumaranja po meniju ...

Svojim musterijama torrent preporucam samo za sikdanje filmova, serija i glazbe. Cim je iso file u pitanju, tu je i crack, antivirus se popali, musterija iznervozi i eto ti sranja nabrzinu. Zato magic iso zaboravi. Winrar radi mozda jednu petnaestinu onoga sto radi i 7-zip, s tim da je 7-zip besple a winrar bas i nije ...

OS i racunalo uvijek drzi utegnutima, bez bespotrebnih stvari ... sve to vuce updateove, rosta po disku, trosi memoriju. Imam 16Gb rama i svejedno pazim da nije raspasoj s memorijom, a vecina normalnih korisnika je na 2-4Gb rama s upitno brzim strojevima. Cadove, photoshopove, corele ... mani se toga ... vjeruj mi - onaj kom to stvarno treba ce vec to negdje imati ili ce znati sam do toga doci ...

14 godina
odjavljen

Evo zanima me jel istina što sam pročitao na ovom forumu da foxit loše otvara velike fileove preko 20-50 mb:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=676426

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 16:01 (osvit).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
osvit kaže...

Evo zanima me jel istina što sam pročitao na ovom forumu da foxit loše otvara velike fileove preko 20-50 mb:

http://www.forum.hr/showthread.php?t=676426

Evo, ne budi mi tesko, ja sam skinuo moserov katalog od ni manje ni vise nego 206Mb, otvorio ga u foxitu i meni radi normalno.

14 godina
odjavljen

Dali koristiš foxit i za kreiranje pdfova ili pdf creator?

Evo ovdje na filehippo lista najpopularnijih softwarea, i adobe reader drugi:

http://www.filehippo.com/popular

I zanima me jel bolji Irfan view ili Picassa?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 17:17 (osvit).

0 3 hvala 0
11 godina
Bastardo kaže...
ZGamer kaže...
ZGamer kaže...

Ma kakav crni freenalcer ... radim kao inzinjer za sigurnost i komunikacije, a ovo je onako usputno za popraviti kucni budget za gadgete :)

Zivim u SZ, radim u ZH ...

a super pa odlično radno mjesto {#}...koja firma u zh...posto si u vodama komunikacije...cablecom ili swiscom?btw...{#}imam  rodbine gore a i bio sam sad za go... 

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
12 godina
neaktivan
ZGamer kaže...
a super pa odlično radno mjesto {#}...koja firma u zh...posto si u vodama komunikacije...cablecom ili swiscom?btw...{#}imam  rodbine gore a i bio sam sad za go... 

Sunrise :)

12 godina
neaktivan
osvit kaže...

Dali koristiš foxit i za kreiranje pdfova ili pdf creator?

Evo ovdje na filehippo lista najpopularnijih softwarea, i adobe reader drugi:

http://www.filehippo.com/popular

I zanima me jel bolji Irfan view ili Picassa?

A lista je jaca od kikirikija ... u kojem to svijetu vise ljudi skida 3dmark nego javu ... lol

Ne valja vjerovati svemu sto pise ... pisalo na tarabi vagina pa moj pajdo nabio trn u jeziku ...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2014 21:20 (Bastardo).
16 godina
odjavljen

Kad vidim što sve banda instalira i onda naplati 200kn, dođe mi zlo. Po tome, mi (bastardo i još par na temi) možemo bez problema odrat korisnika ko zeca (min. 500kn za clean install, o kompliciranijim i da ne pričam) s obzirom da ne instaliramo dva browsera i winrar.

P.S. neki program za mountanje ISO fajlova, ako je baš nužan - moj odabir je Virtual CloneDrive. Oduvijek. Od ostatka - browser, VLC, runtimeovi, foxit, pdf creator, cdburnerxp (ako im treba - pitam jel ti treba nero?), 7zip, teamviewer i to je to. Minimum install. Račun - oko 300kn. Previše sam vremena proveo reinstalirajući valjda svaki zamislivi komad SWa da bi to svoje znanje naplaćivao 150kn.

My name is Legion... For we are many!
Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina

Ljudi koliko uzet , za dijagnostiku kvara , čišćenje , promjenu hard diska i instalaciju win8 sa svim potrebnim na laptopu ? 150-200 ili više kuna ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rucipe kaže...

Ljudi koliko uzet , za dijagnostiku kvara , čišćenje , promjenu hard diska i instalaciju win8 sa svim potrebnim na laptopu ? 150-200 ili više kuna ? 

Ja sam to isto prije mjesec dana naplatio 350Kn bez cijene HDD-a

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

Kad vidim što sve banda instalira i onda naplati 200kn, dođe mi zlo. Po tome, mi (bastardo i još par na temi) možemo bez problema odrat korisnika ko zeca (min. 500kn za clean install, o kompliciranijim i da ne pričam) s obzirom da ne instaliramo dva browsera i winrar.

P.S. neki program za mountanje ISO fajlova, ako je baš nužan - moj odabir je Virtual CloneDrive. Oduvijek. Od ostatka - browser, VLC, runtimeovi, foxit, pdf creator, cdburnerxp (ako im treba - pitam jel ti treba nero?), 7zip, teamviewer i to je to. Minimum install. Račun - oko 300kn. Previše sam vremena proveo reinstalirajući valjda svaki zamislivi komad SWa da bi to svoje znanje naplaćivao 150kn.

na koga se to banda odnosi, inžinjeru?

16 godina
odjavljen
osvit kaže...

Mali 'o tetke i ostali. A ako se ti osjećaš prozvano, kaj ti ja mogu {#}

My name is Legion... For we are many!
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
osvit kaže...

Mali 'o tetke i ostali. A ako se ti osjećaš prozvano, kaj ti ja mogu {#}

mogu ja tebi zato{#} 

12 godina
neaktivan
osvit kaže...

aj ti s njim na privat chataj, a ovdje pričamo o cijenama servisa.

Zanimljivo da ti opominjes na offtopic a zadnjih par postova ne spominjes cijenu nego bloatware koji instaliras ... no dobro ... petak je pa sam popustljiviji no inace :)

Ajmo nazad na temu ... servisi i cijene ...

Neko moje generalno misljenje, procedura ... sto god ...

Ako je racunalo polovno - prije servisa se rastavlja, kopiraju se postojeci podatci, cisti se od prasine, provjerava se temperatura proca/pasta, ventilatori, smjestaj kablova ...

Gore idu windoze po zelji korisnika, uglavnom legalno. Disk se ne particionira. C: drive i to je to. Zasto? Zato sto forsiram svoje korisnike da sve njima bitno bude u librariesima. Dokumenti u dokumente. Filmovi u my videos. Slike u my pictures itd ... Ako nesto krepucne, znam gdje sto da trazim. Kome je ultravazno da ima backup, podesimo kakav NAS koji onda sluzi i u druge svrhe.

Nakon instalacije windowsa, idu gore svi potrebni driveri ... device manager mora biti cist kao suza.

Nakon drivera idu svi zivi updateovi na windoze (ako musterija ima/zeli office, onda ide gore i office pa neka povuce updateove).

Kada sjednu svi driveri idem na software sa ninite ... prilozeno je par postova iznad sto je po meni bitno ...

BSPlayera nema na niniteu pa to skidam posebno. Podesim moj mail u avastu da dobijem mail ako nesto uleti, Podesavam Teamviewer za unattended access.

Ako je musterija mega paranoicna, stavljamo i dropbox gore i syncamo my documents i/ili my pictures. Jos namjestim default search engine na google i start page na google.ch i to je uglavnom to.

E sad ... to je uz najbolju volju i najspretniju ruku i uzasno brzi internet, minimum 4-5 sati posla. Ima ih dosta koji lupe windoze, pogase updateove, stave 2-3 antivirusa, cad, corel, photoshop, malwarebytes, cc cleaner i jos tristo pi*ki mami Zivani koje ne trebaju i samo ubijaju komp ... Cemu?

Zapravo volim takve momke. Kraj njih ja ispadam Leon profesionalac :)

I onda tih 5 sati posla naplatiti 100 kuna i kutiju pljuga? A jok ... radje ne radim nista nego da poklanjam svoje znanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 9:51 (Bastardo).
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ja tražim 250 za winse. mislim da je to ok cijena.

default stvari tipa flash, java, irfan, zip itd se podrazumjevaju. dalje stavljam programe po izboru. ako netko želi chrome, neću ga ubijati sa mozillom, ili ako je navikao na reader, neću ga mlatiti sumatrom, iako objasnim da je bolje da barem proba, ako ne paše, ja dolazim i stavljam reader. ista stvar sa recimo aimp/winamp, gom/vlc/bsplayer, kaj čovjek kaže to stavim. kodek pakete neko vrijeme ne stavljam.

office isto po izboru od 2000 (yep, neki ga još uvijek koriste) do 2013 + hrv gramatika.

ako ide torr klijent, onda utorrent 2.2.1, zadnja verzija prije adwarea.

programe tipa nero, dtools i ostatak stavljam samo ako treba. trudim se staviti samo najosnovnije i ne nabijati stvari bez potrebe.

drivere rješavam redom po dev. manageru preko vendor, device id-a i pcidatabase.com

čišćenje od 50 do 100 krznenih. ako dobijem neki acer iz recimo stare V3 serije onda dobijem lagani išijas, jer da se dođe do jednog malog venta, mora se skinuti doslovno sve, od hdd-a i ram pločica, izvaditi matična iz kućišta, odspojiti ekran, izvaditi palmrest i tipkovnicu + 42  sitna šarafa. dok u novijim serijama npr. lenova i dell-a, jednostavno se skine zadnja ploča + 6 šarafa, vent je na 2 zubca koji se pritisnu i to je to. 10 min posla.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Bastardo kaže...

E sad ... to je uz najbolju volju i najspretniju ruku i uzasno brzi internet, minimum 4-5 sati posla. Ima ih dosta koji lupe windoze, pogase updateove, stave 2-3 antivirusa, cad, corel, photoshop, malwarebytes, cc cleaner i jos tristo pi*ki mami Zivani koje ne trebaju i samo ubijaju komp ... Cemu?

I onda tih 5 sati posla naplatiti 100 kuna i kutiju pljuga? A jok ... radje ne radim nista nego da poklanjam svoje znanje.

Htjeli mi priznati ili ne, postoje ljudi voljni ovo naplatiti 100 kn. Meni ne pada na pamet. Modus operandi  nam je tu negdje, samo što je moja valuta KN; 350-500kn.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 10:38 (Jovanka).
14 godina
odjavljen
Bastardo kaže...
osvit kaže...

aj ti s njim na privat chataj, a ovdje pričamo o cijenama servisa.

Zanimljivo da ti opominjes na offtopic a zadnjih par postova ne spominjes cijenu nego bloatware koji instaliras ... no dobro ... petak je pa sam popustljiviji no inace :)

Ajmo nazad na temu ... servisi i cijene ...

Neko moje generalno misljenje, procedura ... sto god ...

Ako je racunalo polovno - prije servisa se rastavlja, kopiraju se postojeci podatci, cisti se od prasine, provjerava se temperatura proca/pasta, ventilatori, smjestaj kablova ...

Gore idu windoze po zelji korisnika, uglavnom legalno. Disk se ne particionira. C: drive i to je to. Zasto? Zato sto forsiram svoje korisnike da sve njima bitno bude u librariesima. Dokumenti u dokumente. Filmovi u my videos. Slike u my pictures itd ... Ako nesto krepucne, znam gdje sto da trazim. Kome je ultravazno da ima backup, podesimo kakav NAS koji onda sluzi i u druge svrhe.

Nakon instalacije windowsa, idu gore svi potrebni driveri ... device manager mora biti cist kao suza.

Nakon drivera idu svi zivi updateovi na windoze (ako musterija ima/zeli office, onda ide gore i office pa neka povuce updateove).

Kada sjednu svi driveri idem na software sa ninite ... prilozeno je par postova iznad sto je po meni bitno ...

BSPlayera nema na niniteu pa to skidam posebno. Podesim moj mail u avastu da dobijem mail ako nesto uleti, Podesavam Teamviewer za unattended access.

Ako je musterija mega paranoicna, stavljamo i dropbox gore i syncamo my documents i/ili my pictures. Jos namjestim default search engine na google i start page na google.ch i to je uglavnom to.

Nije to nikakav bloatware, bolje da se nađe nego da moram opet se vraćat za neke sitnice koje ne mogu naplatiti.

Svatko ima svoj način rada, to je već individualno.

Ako sam jednom rekao da je cijena 250 minimum, ne moram to pisati u svakom postu.

Također ne radim particije, jer ljudi uglavnom stavljaju sve na desktop i u foldere. Dakle, ako napraviš particiju, vrlo brzo će je zatrpati umjest da stavlja na D:. Tako sam naučen od iskusnih kolega.

Ne pada mi na pamet stavljat teamviewer, pa de me netko zivka svako malo, i da mu  to online rješim, jer je problem naplatiti te stvari od naših ljudi.

Naravno da ću nekome staviti corel, photoshop i dr. ako ih čovjek koristi.

Teška glupost je ne staviti ccleaner, pa i malwarebytes, jer ne radiš komp sebi, nego ljudima koji skidaju sve i svašta i posjećuju svakakve stranice.

Ja bi ti vratio nazad komp, dok sve potrebno ne instaliraš, pogotovo za te novce kojima dereš ljude, za posao koji može odradit svaki student informatike danas pa i dosta srednjoškolaca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2014 10:42 (osvit).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice