Velikim mekim kistom, najbolji su oni za vodene boje, lagano ocistis plocu i grafiku, a za kuciste je najbolje sa usisivacem ili nekim kompresorom raspuhati prasinu (naravno trebas izvaditi komponente da ih slicajno nebi ostetio).
btw ulazak prasine mozes poprilicno smanjiti sa nekakvim filterima (mrezicama) koje stavis ispred ventova koji uvlace zrak.
Hlađenje Northbridge-ta
- poruka: 71
- |
- čitano: 12.496
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Velikim mekim kistom, najbolji su oni za vodene boje, lagano ocistis plocu i grafiku, a za kuciste je najbolje sa usisivacem ili nekim kompresorom raspuhati prasinu (naravno trebas izvaditi komponente da ih slicajno nebi ostetio).
btw ulazak prasine mozes poprilicno smanjiti sa nekakvim filterima (mrezicama) koje stavis ispred ventova koji uvlace zrak.
upravo tako...i ni slučajno dirat komponente sa usisavačem...
zbog elektrostatičkog elektriciteta.... koji spali jedan chip i baci matičnu onda.....
ja sve to rijesavam s kompresorom :D
zbog elektrostatičkog elektriciteta.... koji spali jedan chip i baci matičnu onda.....
ja sve to rijesavam s kompresorom :D
upravo tako, statički elektricitet koji nastaje kad čestice prašine prolaze kroz cijev/crijevo do usisavača je dovoljno jak da spali bilo koju komponentu računala...
vidio sam do sad priličan broj matičnih uništenih statičkim elektricitetom...
Kist za prasinu
Tojlet papir
Vlazne maramice
Cackalice za usi ili kak se to vec zove
I kompresor.

ma kompresor od 10bara.. ljepo se napuni uzmem i u 5 sec sam ocistio komp...
ispusem prvo proc i grafu.. ali s time da s prstom zaustavim ventilator da nebi dao napon na grafu ili matičnu pa da nesto crkne ;)
onda napajanje isto tako... i onda ventove od kucista... i na kraju matičnu i svuda kuda se zavukla prasina :D
a u kojem programu vi ocitavate te temp. northa??
Everest.
Evo kako u mene izgleda:
Tu pratim sve temperature.
Čipset je MCP.
...
Ja nemam tog MCP..nemogu vidjeti temperaturu NB!
U BIOSU isto..piše samo temp procesora.