Hlađenje Northbridge-ta

poruka: 71
|
čitano: 12.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Hlađenje Northbridge-ta

Crosshair 4 kažeš?

Probaj stavit novu pastu ili ti jednostavno ne lezi dobro!

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hlađenje Northbridge-ta
Dali bi mogli ti thermalrightci ici na ex58-ud5 i kolko komada bi ih trebao za nju, i ono najvaznjie koliko bi temperatura bila bolja?
I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Hlađenje Northbridge-ta
pandza94 kaže...

Crosshair 4 kažeš?

Probaj stavit novu pastu ili ti jednostavno ne lezi dobro!

Kako? Sve je povezano nb sb i još gore uz lijevio dio procesora.. Inače mi je temp bez stranice na 55 u igrama :S

FAIL
14 godina
Hlađenje Northbridge-ta

Vidio sam :(

Ah da probaš stavit onaj cooler koji dobiješ uz matičnu?

Nabavi ventilator ili usmjeri jedan od 120m da puse po NB bit ce 30 c bez problema!

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Nabavi ventilator ili usmjeri jedan od 120m da puse po NB bit ce 30 c bez problema!

Ne postoji vent koji dolazi uz matičnu..

Valjda je toliko vruć jer je grafa taman ispod njega.. Pokušao sam pomaknut grafu slot niže, ali mi se smanji rezolucija, kao da nemam drivere. A bojim se stavit vent na grafu da mi se ne počne topit :S

FAIL
14 godina
PoToKTM kaže...
pandza94 kaže...

Ne postoji vent koji dolazi uz matičnu..

Valjda je toliko vruć jer je grafa taman ispod njega.. Pokušao sam pomaknut grafu slot niže, ali mi se smanji rezolucija, kao da nemam drivere. A bojim se stavit vent na grafu da mi se ne počne topit :S

To bi ti upućeniji trebali objasnit ali ako je propusnost ista(iako nije bitna) neznam zasto ti se smanji rezolucija!

Ah 50cc je sasvim dobro nije neki problem!

Ja sam bio stavio vent na grafu(PCB dalje od Cross Conncetora) i na krajni rub coolera od proca!

PCB niej tako vruc iako mi oc nije isao dalje radi ogranicenosti Box Coolera!

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 22:53 (pandza94).
16 godina
odjavljen
Hlađenje Northbridge-ta

Ako se ne varam tvoje kučište dolazi sa 230 mm ventom na bočnoj stranici. Ako si ga skinuo, vrati ga nazad. Isto tako, ako si mu smanjio broj okretaja, navrni ga na maximum.

To bi ti trebao riješiti problem.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...

Ako se ne varam tvoje kučište dolazi sa 230 mm ventom na bočnoj stranici. Ako si ga skinuo, vrati ga nazad. Isto tako, ako si mu smanjio broj okretaja, navrni ga na maximum.

Da. Gle 50 je sa bočnom a 55 bez.. mislim da bi moglo se spostit za kojih 10 stupnjeva da je grafa slot niže :S

FAIL
14 godina
PoToKTM kaže...
vexx5555 kaže...

Da. Gle 50 je sa bočnom a 55 bez.. mislim da bi moglo se spostit za kojih 10 stupnjeva da je grafa slot niže :S

Pa neznam zasto nemozes premjestit nije mi jasno!

Prebaci u BIOS  na neki drugi slot to bi trebalo rjesit problem!

I prebacuj grafu s iskljucenim napajanjeim iz struje(istekanim) :D

15 godina
neaktivan
Hlađenje Northbridge-ta

Kad prebacis graficku na drugi slot probaj ponovo drivere instalirat.

Nego, 50° kazes, to ocitava, al probaj ti dok je tako na 50 hladnjak dodirnut prstom i osjetit ako je stvarno na 50

mislio sam i ja uzet tu maticnu pa sam malo trazio po forumu sta se prica o njoj i netko je bio spomenuo da je to valjda cest problem bas sa NB-om od modela do modela, valjda je na nekim modelima probem u tome sta hladnjak ne sjedne ljepo i ostane lufta izmednju njega i NB-a.

pa zato lako moguce da ti hladnjak ne odvodi toplinu sa NB-a, u tom slucaju nema smisla vent stavljat, nit grafu udaljavat.

koliko je u idle-u temp? ako je ovo u vezi s odvodjenjem topline onda bi ta temp. trebala brzo narasti i brzo se spustiti, jel ona odmah skoci na 50 ili treba malo vremena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Toni2000 kaže...

Kad prebacis graficku na drugi slot probaj ponovo drivere instalirat.

Nego, 50° kazes, to ocitava, al probaj ti dok je tako na 50 hladnjak dodirnut prstom i osjetit ako je stvarno na 50

mislio sam i ja uzet tu maticnu pa sam malo trazio po forumu sta se prica o njoj i netko je bio spomenuo da je to valjda cest problem bas sa NB-om od modela do modela, valjda je na nekim modelima probem u tome sta hladnjak ne sjedne ljepo i ostane lufta izmednju njega i NB-a.

pa zato lako moguce da ti hladnjak ne odvodi toplinu sa NB-a, u tom slucaju nema smisla vent stavljat, nit grafu udaljavat.

koliko je u idle-u temp? ako je ovo u vezi s odvodjenjem topline onda bi ta temp. trebala brzo narasti i brzo se spustiti, jel ona odmah skoci na 50 ili treba malo vremena?

Može bit u idleu je oko 35 do 40 ovisi kako kad na dodir samo malo toplo... Ne skoči odmah na 50 treba vremena.. a kad je na 50 onda je ipak malo vrućiji..

FAIL
15 godina
moderator
PoToKTM kaže...

Može bit u idleu je oko 35 do 40 ovisi kako kad na dodir samo malo toplo... Ne skoči odmah na 50 treba vremena.. a kad je na 50 onda je ipak malo vrućiji..

ma hajde ne cmizdri zbog 50 stupnjeva, meni je na staroj ploči u idleu bila temp oko 55, a u loadu je išla bez problema i na 80 pa ta ploča radi već 4 godine (dao sam ju frendu)...

stavi vent da puše po njemu i to je to...neće se rastopit di god ga stavio...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
neaktivan
Hlađenje Northbridge-ta

Nb topliji od procesora XD

FAIL

1 0 hvala 0
16 godina

Imam isti problem, tj bios, everest i hwmonitor pokazuju normalnu temperaturu matične (32-36C) ali neki dan sam primjetio da je hladnjak od northbridgea jako vruć na dodir neovisno o tom dal je riječ idle-u ili full loadu (prst ne mogu držat dulje od 5-10 sekundi, mislim.. mogu al nije ugodno :P..)

Ostale komponente imaju normalne temperature, a u kućistu mi je aktivan jedan vent za ispuh.

Ploča je dosta popularna asrock a770de+,  pa me samo zanima ima li tko sličan problem s njom?

Inače nemam nikakvih problema u radu, ne događaju se nikakvi bsod-ovi i sve najnormalnije šljaka pa neću ništa poduzimat (stavljat drugog pasivca), ako nešto krepa pod garancijom je.. pitam čisto informativno.

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 13:46 (nontryer).
16 godina

Anyone? *bump* Belji se

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
16 godina
neaktivan
nontryer kaže...

Anyone? *bump* Belji se

Pa tako je i meni... Valjda mora tako bit.. Ak je sve ok onda nemoj niš dirat.

FAIL
16 godina

Poslao sam mail ASrocku i pitao ih dal se treba brinut zbog tog, kažu da je normalno da temperature NB idu do 90-95C max.

Ako oni tak kažu.. no worries then. Belji se

15 godina
Hlađenje Northbridge-ta

oni tako kazu... i nakon 5 dana kupujes drugu plocu hahha...

zbw se :)

meni je na asrokici 35C boo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hlađenje Northbridge-ta

Evo kupio thermalright 120 extreme i NB mi je na 40, dok je prije bio na 50. :D

FAIL

0 0 hvala 0
15 godina
Hlađenje Northbridge-ta
imam jedno pitanje dali cu ista dobiti stim ako stavim jedan vent od 120mm da izbaciva zrak ,i jedan da ubaciva zrak sa strane posto mi se centralna grije
RAZOR
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
moderator
tpg kaže...
imam jedno pitanje dali cu ista dobiti stim ako stavim jedan vent od 120mm da izbaciva zrak ,i jedan da ubaciva zrak sa strane posto mi se centralna grije

boljim protokom zraka sigurno ćeš dobit pad temperature komponenti...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 23:46 (XXX-Man).
16 godina
neaktivan
Hlađenje Northbridge-ta

Da. Ja u svom CM HAFu imam

Ulazni napred: 1x23cm 1x12cm

Ulazni dolje: 1x12cm

Ulazni sastrane: 1x23cm

Izlazni gore: 1x23cm i 1x12cm

Izlazni iza 1x14cm

Plus 2 venta na hladnjaku proca XD

FAIL

1 0 hvala 0
15 godina
Hlađenje Northbridge-ta
znaci opasce temp. za nekoliko stepeni
RAZOR
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
moderator
tpg kaže...
znaci opasce temp. za nekoliko stepeni

ovisi kakve su sad, ako su visoke, past će...ako su niske ne baš...

15 godina
Hlađenje Northbridge-ta
ala graficka fino ide na 80+ kad igram igrica tako da ta centralna gori kad dodirnem rukom,,,
RAZOR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
tpg kaže...
ala graficka fino ide na 80+ kad igram igrica tako da ta centralna gori kad dodirnem rukom,,,

onda jedan vent naprijed za ubacivanje, jedan iza da izbacuje i jedan sa strane da ubacuje zrak...ako možeš tako stavit...i počisti si prašinu i zamijeni pastu ako nisi....

16 godina
neaktivan
Hlađenje Northbridge-ta

Samo pomeći ventove. Namigiva

FAIL

1 0 hvala 0
15 godina
Hlađenje Northbridge-ta
ma naredacu ja ventova
btw, moracu pocistiti prasinu,i nova je centralna stoga necu mjenjati pastu
RAZOR
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tpg kaže...
ma naredacu ja ventova
btw, moracu pocistiti prasinu,i nova je centralna stoga necu mjenjati pastu

Što misliš koliko ja imam prašine? Al mi je užitak čistit. Smijeh

FAIL
15 godina
Hlađenje Northbridge-ta
daj mi recite cime bi bilo najbolje da ocistim prasinu!!
RAZOR
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice