- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lako moguće da je u tome problem.
Moja preporuka di je da skineš sve ponovno, očistiš pastu alkoholom i vatom/krpom, i staviš minimalno paste..što manje možeš istisnuti (zrno riže)..
Zatim uzmi neku kreditnu (ja koristim pokaz =)) i razmaži njime pastu po cijeloj površini. Imam i ja Arctic i jako dobro se tako razmazuje, tj. treba mala količina da se proširi po cijelom procu. Inače bi preporučio i da se pasta stavlja bez ikakvog razmazivanja, ali kod silikonskih pasti. Silver 5 to nije, pa se teško razmazuje samo pritiskom coolera na površinu proca..a i u službenoj uputi također kažu da se razmazuje karticom..
Btw. uzmi u obzir i da će ti se temperature spuštati tijekom vremena, jer toj pasti treba dosta dugo da se "razradi".
Našao Prolimatech Megagalems Rev.B u Linsku.
Koji je po vama bolji, taj ili NH-14D? Megahalems je oko 400, a Noctua preko 500 novaca...
Mislim si uzeti jedan od njih za 2500K.
Samo bi htio tu naglasiti da je Noctua dolazi i sa 2 venta, i sa riješenjem za montažu i na AMD i na Intela (ok, tebi AMD ne treba, ali ipak dolazi i sa time), a da je Megahalems 200 kn jeftiniji, ali bez ventova, i monatžom samo za Intel.
E sad, megahalems da bi mogao uopće biti performansama blizu Noctue treba kvalitetne ventove, a to opet znači skoro 100njak kuna po komadu, što te dovodi na istu cijenu. A ako želiš da bude i tih kao što je Noctua nda su ventovi i skuplji...pa te ispadne i skuplji.
I za kraj naravno garancija: Noctua ima 6 godina...znači na hladnjka i na ventove...a Megahalems...1 ili2?

Stvarno moram priznati da je to jedan odličan savjet...
Možete li mi reći vaše mišljenje o Zalman Reserator 1 V2? imam jednu dobru ponudu i mogao bih dati ovaj svoj cooler i još 100 kn za njega pa me zanima da li se isplati. Mogu li računati sa 4,8-5 GHz?
Možete li mi reći vaše mišljenje o Zalman Reserator 1 V2? imam jednu dobru ponudu i mogao bih dati ovaj svoj cooler i još 100 kn za njega pa me zanima da li se isplati. Mogu li računati sa 4,8-5 GHz?
Nece ti smetat njegova velicina?
Neće. Imam dosta prostora.
Neće. Imam dosta prostora.
Gledam malo po internetu i na par reviewa je pobrao lose ocjene.
Prilično sam siguran da od OCa na 4,8 za stabilni svakodnevni rad neće biti ništa.
Misliš zbog Zalmana ili zbog proca?
5 GHz na zraku? Mislim da nema šanse..:p
Zalman Reserator: http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=183
Sorry Vexx, nisam ni gledao koji je cooler..
Zvjerski izgleda...nabaviš si ventilator za njega (sobni) i deri...:P
Gdi to cudo ima za kupiti?
Odma prodajem svog corsair-a h70
Misliš zbog Zalmana ili zbog proca?
Ma lako za Zalmana, to je vodeno čudovište . Mislim si više zbog proca da neće uspjet. Ne kažem sigurno, ali prilično sigurno. Validacija ide sa njime i na kvalitetnom zraku, ali nisam siguran za 24/7 stabilan rad. Ali daleko od toga da ne ideš na zamjenu, što se tiče zamjene definitivno se isplati. I onda probaj pa ćeš vidjet. Ali mislim da bi morao bit jako dobar primjerak da bi dobio 5 ghz 24/7. Još za 4.8 bi i moglo. Uglavnom ćeš morat prilično visoke voltaže davat.
Znači, isplati se ići na Zalmana?
Odlično, imat u manje buke i hladniji proc.
A za oc će već nešto smisliti.
Znači, isplati se ići na Zalmana?
Odlično, imat u manje buke i hladniji proc.
A za oc će već nešto smisliti.
Ako odgovara vodeno, i to što je ogroman i to što je vani, a po prvom postu kojeg si napisao u vezi toga vidim da ti to barem ne smeta, onda definitivno odi. što se tiče kloka, ne kažem ja sigurno da neće, možda imaš odličan primjerak pa ga dobiješ i na 5,2. ali po dosadašnjem iskustvu sa većinom 750ki, teško da ćeš doć na 5 za 24/7 rad. Ali validaciju ćeš gotovo sigurno moć napravit bez ikakvih problema.
AMD-ov Phenom II X6 1055t procesor - koje hlađenje da uzmem? Nisam prezahtjevan, ne mislim ga nabrijavat do 4GHz. Jednostavno mi je ovo box prepreglasno i prezategnuto.
Dakle, neko best buy do 150kn (200 eventualno).
Do 150kn neku Katanu 3,a do 200kn neki Zalman polovan ako nadjes.
Sad sam zvao Links, veli mi gospodin da je Katana 3 samo za do AM2 socket-a, a moj je AM3. Ne znam, malo mi je to čudno jer za Katanu 3 negdje piše da je za AM3, negdje da nije... Jel postoje varijacije, pa zato?
Uglavnom, za AM3 u tom cjenovnom rangu imaju na lageru još samo SCYTHE Samurai ZZ i ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro. Jel išta od toga valja? Naravno, ovo je samo za Links. Može i neki drugi dućan (a time i neki treći hladnjak), glavno da mi sugerirate šta uzeti do tih nekih 200kn.
Sad sam zvao Links, veli mi gospodin da je Katana 3 samo za do AM2 socket-a, a moj je AM3. Ne znam, malo mi je to čudno jer za Katanu 3 negdje piše da je za AM3, negdje da nije... Jel postoje varijacije, pa zato?
Uglavnom, za AM3 u tom cjenovnom rangu imaju na lageru još samo SCYTHE Samurai ZZ i ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro. Jel išta od toga valja? Naravno, ovo je samo za Links. Može i neki drugi dućan, glavno da mi sugerirate šta uzeti.
pa koliko znam am2 i am3 imaju istu onu plastiku oko procesora gdje sa zakači hladnjak pa ne vidim razlog zašto nebi išlo...
ako nisam u pravu, ispravite me...
Jesi, u pravu si.
A to su ti zato rekli, jer su valjda po struci konobari ili sl... (neka se nitko ne uvrijedi)
To se dogadja kad vecina ljudi radi na sasvim trecim mjestima i rade posao u koji se tek nesto kuze...
Jesi, u pravu si.
A to su ti zato rekli, jer su valjda po struci konobari ili sl... (neka se nitko ne uvrijedi)
To se dogadja kad vecina ljudi radi na sasvim trecim mjestima i rade posao u koji se tek nesto kuze...
A opet nisu svi krivi sto rade na takvim mjestima,nego neka uzme Katanu 3 i neku Arctic Silver 5 ili MX-4.
Ako netko ima MX 4 viska neka se javi u PP jer bih kupio.
Hvala, momci! A nije čovjek kriv. Inače, bio je jako susretljiv i nadprosječno pristojan, tako da mu je oprošteno!
Znači, Katana 3... A kakav je u usporedbi sa ovim gornjim Samurai ZZ koji je isto od SCYTHE-a (ali nešto skuplji)?
Puno bolji...Samurai je specifičan po tome što je vrlo nizak, namjenjen za mala računala...rashladne performanse su mu slabe..
Lol, falio sam...:P
Puno bolji...Samurai je specifičan po tome što je vrlo nizak, namjenjen za mala računala...rashladne performanse su mu slabe..
Kaj ti to pričas uopce zapravo, malo si se pogubil ko špekule u travi Samurai ZZ je ista stvar ko Katana 3 performanse su im jednake. Samurai ZZ puše ili ubacuje zrak na maticnu plocu ili Downdraft Cooler, i okolo kaj je dobro pa hladi i okolinu usput ko stock hladnjak normalno dok Katana 3 ima drukciju orijentaciju ali to je nebitno sad.
Uglavnom dobar hladnjak bez greške, itekak za toliko love pogotovo jer dobro hladi na malo ili na manje okretaja svog ventilatora u normalno ventiliranom kucištu s cim se ne mogu njegovi konkurenti baš pohvalit tu spada i AC Freezer Pro.