kad upalim comp pokaze mi se cpu fan speed is too low te mi jako sporo radi.....morao sam smanjiti radni takt procesora i često mi se gasi kompjuter.. mogu li igdje povecat brzinu hladnjaka i gdje??? postoji li program za to
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kad upalim comp pokaze mi se cpu fan speed is too low te mi jako sporo radi.....morao sam smanjiti radni takt procesora i često mi se gasi kompjuter.. mogu li igdje povecat brzinu hladnjaka i gdje??? postoji li program za to
asus M2A-VM
pls bi li mi mogao tko reci
ovako, da ne otvaram novu temu
imam plocu asrock p67 pro 3... imam intel 2500 i5 i na njemu scythe mugen 2 rev b...
na mugenu je riknuo vent i uzeo sam danas novi scytheov .. ovaj
problem je sljedeci...
zasto ne mogu regulirati speed tog cpu fana? ukljucen je na one pinove gdje inace ide cpu fan, i kada ga u biosu (3.2 najnovijem za tu plocu) podesavam ne mogu nista... i dalje vrti na +- 1900 i to me zivcira... kada chasis fanove podesavam njih mogu normlano regulirati... dakle oni mi budu recimo na level 10 u AXtu (software za regulaciju raznih stvari na asrock prozitvodima) ili u bious na level 10 budu i kada njih stavim na lvl 5.. .RPM im se prepolove sa recimo 1000 na 500...
znam za speedfan no nisam s njime uspio nista napraviti trenutno... ako mi netko moze pomoci, bio bih zahvalan..
da definitvno mi je isto to palo napamet. .. no ako se ne varam zuta zica od te tri je za fan speed control. .. ali sad cu ga steknuti u chasis fan pa vidjeti mogu li sto regulirati..
edit:
sad sam ga stavio na chasis 3 fan, i laganini regulirao na lvl 5... sto mi daje trenutno oko 1500 rpm i tako cu ga drzati... gotovo se ni ne cuje... :D
ali opet, nije mi jasno kako ne mogu kada spojim na cpu fan to raditi... mozda je bas tamo taj 4 pin za regulaciju il ista ja znam... hhh

Ni meni nije jasno kako ga mozes regulirat preko drugog konektora na maticnoj , a na CPU fan ne radi !
Ma ostavi ga na tom konektoru na 1500rpm-a , bitno da nekak radi !
upravo to!! ;) if it aint broke, dont fix it!