Osobno mislim da je to do nikotina i katrana,ventilator je vukao dim i postao filter. Ako imas onaj sobni ventilator probaj ga okrenut od sebe pa izduvaj u njega 10-ak kutija:-)
Osobno mislim da je to do nikotina i katrana,ventilator je vukao dim i postao filter. Ako imas onaj sobni ventilator probaj ga okrenut od sebe pa izduvaj u njega 10-ak kutija:-)
Hmm...a da nije neko ulje iz venta...
gotovo nikad ne gasim komp i nigdje nije bio van kuće tako da niš od toga... vjerojatno i je zbog konstantnog pušenja u blizini kompa, ali opet su mi baš nekako bile vodenaste te kapljice...
Hmm...a da nije neko ulje iz venta...
a jel ima neko ulje u ventu?
Nije od ulja vec od katrana cigareta odnosno dima koji lako ude u PC pa ga ventovi uzmi i lako usmere prema komponentama. Vrlo cest slucaj u prostorima gde se pusi(lo) na pr. u internet kafeima.
Katran od dima+prasina+jaki push/pull ventovi=jaka prljavstina. Ocito drzis zapaljenu cigaretu u pepeljaru dok radis. Primjeti da to "zuto" koje spominjas se vrlo lako nakupi u staklenu i hladniju pepeljaru kadacigareta dodiruje dno iste.
Uzgre, ti ne pusis ti se trujes. Daj smanji tempo covjece....ubijas se. I ja sam pusac ali treba imat mjeru...drzi neupaljenu cigaretu u rukama...ipak je to samo navika
Nije od ulja vec od katrana cigareta odnosno dima koji lako ude u PC pa ga ventovi uzmi i lako usmere prema komponentama. Vrlo cest slucaj u prostorima gde se pusi(lo) na pr. u internet kafeima.
Katran od dima+prasina+jaki push/pull ventovi=jaka prljavstina. Ocito drzis zapaljenu cigaretu u pepeljaru dok radis. Primjeti da to "zuto" koje spominjas se vrlo lako nakupi u staklenu i hladniju pepeljaru kadacigareta dodiruje dno iste.
Uzgre, ti ne pusis ti se trujes. Daj smanji tempo covjece....ubijas se. I ja sam pusac ali treba imat mjeru...drzi neupaljenu cigaretu u rukama...ipak je to samo navika
ma smanjio sam sa skoro 3 kutije na kutiju i sad mi je sasvim ok iako mi fali čik u gubici 0-24-7-365
ma smanjio sam sa skoro 3 kutije na kutiju i sad mi je sasvim ok iako mi fali čik u gubici 0-24-7-365
Nabavi momka.

Ovisi o kakvom ventu pricamo + znas i sam da se neki ventovi ponekad podmazuju sa uljem, ali ipak je na kraju bio
No ako pricamo o ventovima, znam da sam prije neke ventove podmazivao sa doslovce kapi ulja.....no nije se radilo o Scythe ili sl. ventovima, a stvar je radila.
Imam kod kuce dosta Scythe ventova no nisam ih iskreno rastavljao pa ne mogu nista vise reci...a da se moze podmazat, moze.
Nebi mu trebalo smetati što je u takvoj sobi, samo nemoj kučište do vlažnog zida držati, odmakni ga.
Nebi mu trebalo smetati što je u takvoj sobi, samo nemoj kučište do vlažnog zida držati, odmakni ga.
Slažem se sa tobom... u principu sve je dobro dok ne vidiš da je u kompu vlažno... jedino ako bi vidio da se počela vlaga skupljat po kompu onda bi ga u svakom slučaju trebalo maknut iz vlage dok se nešto ne shebe...
Zlo, zlo i još zlo. Što je najgore čovjek priča o kondenzaciji u prostoriji... zlo!
Daj nešto pročitajte prije sipanja gluposti po forumu.
Krenite o vrlo jednostavnog, publicistički napisanog članka, razumljivog svima, a dalje istražujte.
http://searchdatacenter.techtarget.com/news/1261265/Data-center-humidity-levels-source-of-debate
Da, naravno da se naradi o takvom poweru, i da je izvan zone jedne sobne kante, ali u konačnici svojstva i utjecaji su slični.
Nisam pušač i nenamjeravam bit....I ja sam uvjeren da je to žutilo od cigareta....
vlaga... ubija PC od davnina.....
Bezveze, cool slike i nigdje veze - ovdje se radi o mineralnom ulju - kod kojeg se također može spomenuti pitanje utjecaja vlage i kako ce se ponašati unutar tog okruženja, brzi google primjer:
Any water introduced would sink to the bottom because it is more dense than the mineral oil. This is good, because there is a gap of about a half inch before it hits any electronics. So, we should be able to see it pool there and have plenty of time to react. After two years, with the bubbles running 24 hours a day, we do not see even a trace of water... i tako dalje.
Malo spamamo jel
Nije nikakava vlaga ni katran. To je mast za podmazivanje venta. Rijetko se događa, ali ponekad zna curiti. Tako je meni bilo na par ventova u kejsu. Nije ništa drastično, brišeš neko vrijeme dok ne prestane. I to je to. Ili kupi novi vent ili ovaj briši dok ne prestane curiti.
Znaci PureEntity ti kazes da to moze naskoditi racunalu?
Ma nemaš problema. Ista situacije kod sestrične..komp u sobi u kojoj se vlaga cijedi s prozora već 10 godina radi..
Znaci PureEntity ti kazes da to moze naskoditi racunalu?
Bezveze se ustrtario, pa ne držiš komp u kupaonici. I ja sam prije imao sličnih problema pa sam trebao 4 godine držati računalo u takvim uvjetima i nikad mu ništa nije bilo. Samo kučište nemoj držati pored zida kojeg je zhvatila vlaga.
Ako te je nekon svega frka nabavi male vrećice s punjenjem silikagela (desikant) koji služi za sakupljanje vlage i ubaci ih u kućište. Regeneraciju možeš obaviti suhim vrućim zrakom (npr fen).
Kažem vam to je neka mast/ulje što služi za podmazivanje ventova. Dam ruku u vatru da je to.
vidim da je tema zamrla...to se i meni desava da ima kondenzata po podu i zidovima po zimi...a komp je silom prilika u kuhinji ispod stola.ili od kuhanja ili od susenja vesa na onom govancu..trenutno se susi ves...ali nemam nekih problema a i vidim da je suho u kucistuima filtere na svim ventovima i stranama gdje ulazi i izlazi zrak...jel se trbam zabrinuti posto bi slozio nove komponente u kuciste...jer prosle zime mi komp nije bio ovdje...jel se moze sto desit...sto napraviti..kupit one vrecice s granulama pa stavit u kuciste ili ne palit komp dok ima te kondenzacije....hvala