Amaterski glazbeni studio

poruka: 13
|
čitano: 12.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ima li kakav glazbenik ovdje, da mi savjetuje i objasni koji točno hardver trebam da si izgradim amaterski glazbeni studio? Snimao bih rap glazbu, ako to čini neku razliku. Recimo da cijena nikako ne bi smjela biti veća od 1200 - 1300 kn. još jednom, amaterski:D

Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za 1200kn ne znam sto mozes.

Mozda je preduvjet da imas PC i neki dobar soft, i za te novce kupis mikrofone i bolju zvucnu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2008 14:49 (BlackDwarf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Amaterski glazbeni studio

Ma ne treba ti nista posebno. Recimo ja sam imao amaterski studio. Dolazili su neki reperi i slicno. Koristio sam SHURE PG48 mikrofon (koji nije za studijsko snimanje) i nabacio mu spuzvu da se ne cuju ona puhanja. Bila je neka mikseta sa par izlaza i to je sve. Nisam imao ni zvucne izolacije ali u Cool Edit Pro 2.0 sam sve editovao i snimak glasa je fenomenala. Jako cist. Ne sjecam se koja je mikseta bila.Nesto nije bila skupa.

U glavnom naj veci fazon ti je do softwera i treba znati raditi u njemu. To je visa produkcija. Treba vremena i rada da bi svatio sta kako.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2008 19:50 (DOPE).
17 godina
neaktivan

To ti je premalo novaca, ako nemaš baš ništa osim kompa.

Treba ti barem mikrofon, slušalice, neka zvučna kartica sa ASIO podrškom.

Ako zvučna kartica ima mikrofonske ulaze na vanjskom racku (nešto kao Creative ili Terratec) možeš bez

miksete. A treba ti valjda i nekakva MIDI klavijatura - pa nešto moraš odsvirati - ili ćeš samo snimati glas?

I još softver....

A možda ja ipak gledam prestrogo na amaterizam.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ma kakva klaviatura. Ne ipslati se nikako. Prvo to kosta, drugo treba biti dobro skolovan a trece sve uskladiti uz bitove. Vjeruj mi razi softweri to bolje i lakse rade. Pricam iz iskustva ;)

Moj mu je prijedliog svakako mikseta. Bez nje nemoj, nema smisla. Kacio sam sve na integrisanu zvucnu karti. Znaci mikrofon u miksetu pa mikseta u komp. Samo vjeruj mi vecio je dio posla napraviti beat, instrumentalu, semplove nego to pistiti i odpjevati-odrepati. Ako ces sam praviti muziku. Prvo se pozabavi jedno pola godine ako ne i vise produkcijom pa onda sastavljaj studio.
17 godina
neaktivan

Ne treba imati konzervatorij da bi se sviralo niti ton-majstor da bi se snimalo, nitko nije spominjao elitizam,

ali ponešto od hardwera i softvera treba imati.

Što će sa miksetom, ako nema nijednog instrumenta? Mikrofonske ulaze imaju i zvučne kartice koje sam spomenuo.

MIDI klavijatura ti treba da odsviraš dionice kojih nema u semplovima koje dobiješ uz softver ili koje skineš sa Interneta.

Sve u svrhu dobivanja nekakve originalnosti i dinamike.

Softver nisam ni spominjao jer to tek košta novaca. Naročito onaj sa dobrim virtualnim intsrumentima.

Osim ako ćeš slagati gotove loopove u... ne znam Cool Editu. To je danas premalo čak i za amaterizam.

Misliš da ja pričam napamet i iz neiskustva?

Ne možeš za 1300 Kuna imati studio "ni studio". Za te novce možeš kupiti zvučnu karticu i možda uz nju dobiješ nešto

softvera (daj bože) kako bi mogao počet radit. Recimo E-MU 1212M, ako je moguće kupiti za 1300 Kuna. Uz nju se

dobije i dosta softvera za početak. Još treba mikrofon i slušalice i ode zadana svota.

Integrirana zvučna kartica...sorry to je stvarno za igranje.

Iako i na raštimanim akustičnim gitarama su počinjali veliki blues majstori.

Nikad ne znaš.

Pozdrav

17 godina
neaktivan

Prvo jesil ti spajao mikrofon na misketu ma iz nje na zvucni kartu i direktno mikrofon na kartu. Ne znam koju da ima kartu zvuk j uzas. Sa prosjecnim miksetama costis glas fenomenalno. Dodajes efekte koj ne mogu uraditi ni jedni programi a da ne bude vjestacko. Prvenstveno sam uzeo miksetu radi šuma. Ja sam ga totalno ukinuo preko miksete a islo je na int. kartu.

Kakve klavijature. Bacanje para. Ako mislis da snima semplove preko klavijature - ko to danas radi. A ako je rjesenje kada nema klavijature, pa da skida a neta. Onda mu je bolje da ide cjepati drva a ne da se bavi muzikom. VAljda sam mora napraviti instrumentalu, sve semplove, bitove i produkciju a ne da snima kojekakve gotove gluposti.

Cool Edit nije za kojekakve izmisljotine. U njega inportujes produciranu  i  finisiranu  instrumentalu,  otkljucas kanale na koje hoces da ti se snimi glas preko mikr. i to je to. Nista vise. Naravno da nije naj bolji ali ja govorim sta je za pocetak bolje.

Opet kazem neka zaboravi klavijature. Sta ako ne zna svirati ?? Treba odustati od toga. Ko zna svirati klinci se po kojekakvim koncertima i ozbiljnom muzikom a ne hip hop-om.

Bavio sam se time naj manje 4 godine aktivno. Producirao sam more pjesama i jos toliko  sam  ih napravio. Od-do sem pjevanja. Ja ga nepjevao ili ti ga repao.

Tako da mozes ti imati studio od 300 000 € (ne ti licno) kada zive veze nemas sta treba. Ovako mu je bolje neka podje od nekih osnova pa poslje kada se usteli ako treba neka dovede sinfonijski orkestar, kako god hoce. Ja sam bacio pare na klavijature i ako znam stostasvirati. Pravo zamorno a efekat nije cemu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2008 20:24 (DOPE).
17 godina
neaktivan

Uh!

Ne bih više. Nek se autor pitanja odluči za što god želi.

A ti se furaj da si genije, meni ne smeta.

17 godina
neaktivan
Ja se ne furam da sam genije. Ja jesam genije.
Ma nek uzme za 500 000 €, zaboli me.

ccc
17 godina

Hvala svima na odgovorimaOsmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!!!!
Planirao sam napraviti neki mali studio ali neznam sta mi je potrebno od opreme.

Trenutno imam miksetu Dinacord Power Meat 600 jedan onako solidan pc i dva širokopojasna mikrofona, i sada mi treba neka zvučna kartica da stavim u pc ali da nije puno skupa i neki dobar softver.

Skinuo sam Cubase 7 ali mi neki eLicencer pravi problem i nemogu uci u Cubase.

Pa ako moze neki savjet

Hvala!!!!!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Amaterski glazbeni studio
Cyborg 11 kaže...

Pozdrav svima!!!!
Planirao sam napraviti neki mali studio ali neznam sta mi je potrebno od opreme.

Trenutno imam miksetu Dinacord Power Meat 600 jedan onako solidan pc i dva širokopojasna mikrofona, i sada mi treba neka zvučna kartica da stavim u pc ali da nije puno skupa i neki dobar softver.

Skinuo sam Cubase 7 ali mi neki eLicencer pravi problem i nemogu uci u Cubase.

Pa ako moze neki savjet

Hvala!!!!!

Što se tiče zvučne, imaš li u planu internu ili eksternu? Koliko novaca imaš na raspolaganju?

Što se tiče softvera (tražiš DAW = Digital Audio Workstation), sve ti je manje-više isto. FL Studio, Ableton Live, Cubase, Reason... Nema puno razlike, nijanse su u pitanju. Međutim, ipak bih ti preporučio neku od ove prve dvije opcije iz jednostavnog razloga što ćeš lakše naučiti ih koristiti. Ima hrpa tutorijala po YouTube-u pa će ti biti mnogo lakše. FL Studio je više noob friendly da tako kažem, a Ableton Live je prava zvjerka koji je po mnogima najbolji DAW na tržištu (mada opet naglašavam da su nijanse u pitanju i šta kome više odgovara). Sve je više stvar navike, jednom kada se navikneš na jedan teško će ti biti prijeći na drugi, tako da sa kojim god da kreneš nećeš puno požaliti.

14 godina
neaktivan

zvucnu uzmi asus xonar ds, eventualno jeftiniju dg

za piratski cubase nemogu pomoc, od besplatnih reaper

naravno, bez dobrih zvucnika / slusalica nema nista

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: