WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.967.325
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: WP8 - Općenito
Elles D. kaže...

Nema takve opcije.

Barem do black nadogradnje, kada će se notifikacije vidjeti i na glance ekranu.

Samsung nema glance ekran {#}

Odnosno nikad neće vidjeti tu nadogradnju. Šteta što su s Ativa, za razliku od SGS3, izbacili radio čip i Led-icu koja blinka kad imaš nešto propušteno. Ja vjerujem da bi MS mogao u budućnosti omogućiti API koji će tome moći pristupiti (Ledica).

17 godina
WP8 - Općenito

Zato sam kupio nokiju :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Može li mi netko pojasniti kako staviti HERE + na Ativ? Znači PLUS verziju, ne običnu. Postoji nekakav hack.
I koju sd karticu preporučate za ovaj mob?
15 godina

Evo ovdje imaš objašnjen postupak. Meni radi, prije 2-3 dana sam instalirao HERE Drive+, Nokia Panorama i Nokia Mix Radio. Iako mi Radio ne radi, tj. crasha se pri otvaranju.

HTC 8X :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 22:48 (kratos091).
17 godina
WP8 - Općenito

Predlazem LockMix za borbeni komplet - to je nevjerovatno dobra i prilagodljiva aplikacija za upravljanje lockscreenom - isprobao sam ih vise, ali nijedna se po fleksibilnosti i mogucnostima ne moze mjeriti.

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/lockmix/f010a687-6818-4cd2-876f-710e9a83f324

Edit.

Sorry, nisam skontao da svako objavljuje svoj BK na glavnoj temi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 23:13 (knight).

2 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Imam Xperiu Z, jučer sam bio u ZG-u i probao sam Ativ S kod frenda koji ga je uzeo.. i WOW!! Što se tiče stabilnosti, fluidnosti, jednostavnosti, zaslona, kamere, ova Xperia se može doslovno pored Ativa sakriti, da se razumijemo, Xperia tj. androidi općenito ne štekaju, ali nisu baš fluidni, nisu im aplikacije dorađene do kraja, jednostavno mi je dosadio više i želim ga se riješit čim prije jako me je nervirat počeo, onda mi se danas u busu par puta srušila FB aplikacija koja nije dorađena do kraja.

Definitivno prelazim na iOS ili na WP8, zanimaju me vlasnici Ativa S, može li mi netko još par riječi napisati? Netko tko je prije Android imao? Hvala :)

I ima li ijedan WP8 uređaj sa 4,8''+ zaslonom? 

6 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

Imam Xperiu Z, jučer sam bio u ZG-u i probao sam Ativ S kod frenda koji ga je uzeo.. i WOW!! Što se tiče stabilnosti, fluidnosti, jednostavnosti, zaslona, kamere, ova Xperia se može doslovno pored Ativa sakriti, da se razumijemo, Xperia tj. androidi općenito ne štekaju, ali nisu baš fluidni, nisu im aplikacije dorađene do kraja, jednostavno mi je dosadio više i želim ga se riješit čim prije jako me je nervirat počeo, onda mi se danas u busu par puta srušila FB aplikacija koja nije dorađena do kraja.

Definitivno prelazim na iOS ili na WP8, zanimaju me vlasnici Ativa S, može li mi netko još par riječi napisati? Netko tko je prije Android imao? Hvala :)

Ja bi ti savjetovao Nokiu 920/925/1020...za slicnu cijenu Ativ S-a, dobijes 920...bolja kamera, kvalitetnije kuciste, Nokia aplikacije. Minusi su sto nema prosirivu memoriju, nema izmjenjivu bateriju, i 920 nije bas lagana zbog wireless charging...ja sam imao hrpu Androida i konacno sam se stablizirao sa WP (L925)...trenutno 4.8 je najveci..ove nokie koje sam naveo imaju 4.5...uskoro dolazi Lumia 1520 sa 6 incha fullhd ekranom i snap 800.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ovisno o budzetu i ako mozes jos malo sacekati uskoro stizu novi WP modeli iz Samsunga,HTC-a,Nokie,...

HTC Harmony bi trebao biti slican HTC-u One samo sa WP8...za Nokiu bi trebao stici i  Europski model Lumia 929 sa 5" 1080 ekranom ,Quad Core , 2GB RAM , 20MP kamera...itd.

Samsung takoder radi na 2 nova modela, jedan "mid range" navodno sa 4.6- 4.8" ekranom a drugi High End sa 5" ekranom

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 1:00 (fade).
16 godina
WP8 - Općenito
<p>@ Markozd15</p> <p>nemoj usporedivati kameru na xperii z i ativu jer ne idu u isti kos. Z ima puno bolju kameru, sa vise detalja. Prije Ativa sam imao xperiu P i cak i ona puca kvalitetnije slike od Ativa.</p>

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Frend mi u razredu ima Xperiu P, na manjem osvijetljenim prostorima P ima daleko bolju kameru, cak i Ativ ima bolju od Z, a kada se slika vani pri dobro osvijetljenom prostoru, ona ide ovako: Xperia Z-Xperia P-Ativ S, ali razlike su male
17 godina
MatijaZG kaže...

Ja bi ti savjetovao Nokiu 920/925/1020...za slicnu cijenu Ativ S-a, dobijes 920...bolja kamera, kvalitetnije kuciste, Nokia aplikacije. Minusi su sto nema prosirivu memoriju, nema izmjenjivu bateriju, i 920 nije bas lagana zbog wireless charging...ja sam imao hrpu Androida i konacno sam se stablizirao sa WP (L925)...trenutno 4.8 je najveci..ove nokie koje sam naveo imaju 4.5...uskoro dolazi Lumia 1520 sa 6 incha fullhd ekranom i snap 800.

Ne bas slicnu cijenu, Lumia 920 je oko 100 eura skuplja.
Kuciste nije puno bolje, ako je uopste. Ativ S ima jako kvalitetno uradjeno kuciste, koje ne skripi i ne krcka (sto je cest slucaj kod L920), veci ekran (koji je bolji - stvar je ukusa, neko voli Amoled neko IPS). Prosiriva memorija i mnogo bolja+izmjenjiva baterija.
S druge strane Nokia aplikacije, nesto bolja kamera, bolji dizajn (bar meni) - kod L920.

17 godina
odjavljen
knight kaže...
MatijaZG kaže...

Ne bas slicnu cijenu, Lumia 920 je oko 100 eura skuplja.
Kuciste nije puno bolje, ako je uopste. Ativ S ima jako kvalitetno uradjeno kuciste, koje ne skripi i ne krcka (sto je cest slucaj kod L920), veci ekran (koji je bolji - stvar je ukusa, neko voli Amoled neko IPS). Prosiriva memorija i mnogo bolja+izmjenjiva baterija.
S druge strane Nokia aplikacije, nesto bolja kamera, bolji dizajn (bar meni) - kod L920.

Potpisujem navedeno . Aplikacije i kamera na stani Nokie ( dizajn je stvar ukusa ) , ostalo na strani Ativ-a {#}

It's all about the sound . (Quincy Jones)
15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Prvi put kad sam uzeo Ativ S u ruke, bio je pre lagan, s vremenom sa se navikao na to. Najvise mi fali notification lights i to sto ne mogu otvorit (ili ne znam) sve fileove sa skydrivea (npr .cpp).

Po meni ne postoji dobar video player, ali sad dolazi VLC tako da to ne bi trebao biti problem. Ni Web browser nije bas najbolji, ali brzo radi (nadam se da ce Opera doc brzo).

Baterija traje 2 dana ako ne igras igrice (citam vjesti preko RSS, wifi i data stalno ukljuceni). I skoro sve aplikacije koje mi trebaju postoje (osim nekih lokalnih).

16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

što se tiće playera, na prethodnoj strani sam linkao jedan ali u međuvremenu je dobio jedan značajan update. nisam ga isprobao, nemam apsolutno nikakve filmove ili klipove na mobitelu, ali po recenzijama- rula. a i plaća se.

uglavnom, dobro je znati da se može i da će s vremenom dolaziti još takvih playera...

ativ vs lumia - ne znam, stvar je ukusa ali ne treba ni zaboraviti da je software ono što je bitno na telefonu a tu nokija puno više nudi. glavno da svima radi isto i da je ekipa zadovoljna.

pošto tek na ljeto mogu razmišljat o promjeni telefona, definitvno bi sljedeća lumia bila 929. divan telefonko.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
WP8 - Općenito

Danas mi napokon dosla Lumia 520. Zaljubio sam se, a imam ju tek 10min..savrsenstvo

I da, najvise sam se brinuo zbog "mracnog" ekrana...na youtubeu se to bas vidjelo, al sam nasao u postavkama brightness s kojim je ekran sasvim normalan. Neznam kako je to vecini promaklo, ekran uopce nije los, naprotiv. Mozda na videu malo izgleda losije, al uzivo se to uopce ne primjeti. (Y)

Svaka cast nokiji i WP8!

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Namjeravam uzet novi mob,mislio sam Lumiu 520.No sad sam u nedoumici jel da uzmem il da cekam mjesec,dva,tri na lumiu 525 koja je bolja jer ima duplo više rama-1GB dok ova "stara"520 ima 512 MB.

Što mislite jel će 520-ica moc pokretat bez problema nadogradnje i aplikacije u budućnosti jer mob namjeravam imat najmanje 2-3 godine(mozda i vise)?

0 0 hvala 0
14 godina

Posto je 2-3 godine u mobilnom svijetu kao 2-3 desetljeca ja bi pricekao i uzeo 525.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 22:34 (gamer34).
16 godina
neaktivan
Josip_cobra kaže...

Namjeravam uzet novi mob,mislio sam Lumiu 520.No sad sam u nedoumici jel da uzmem il da cekam mjesec,dva,tri na lumiu 525 koja je bolja jer ima duplo više rama-1GB dok ova "stara"520 ima 512 MB.

Što mislite jel će 520-ica moc pokretat bez problema nadogradnje i aplikacije u budućnosti jer mob namjeravam imat najmanje 2-3 godine(mozda i vise)?

A skoro jedina je razlika u tim ramima, sve ostalo je skoro pa isto... također trebaš računati da ćeš se vjerovatno načekati dok 525 dodje u HR i da će za početak biti skuplja (ak se ne varam slučajno sam prije par dana negdje pročitao da će za početak bit duplo skuplja od (L520). Mislim da nebi trebao imati većih problema sa nadogradnjom u budućnosti jer je to najprodavaniji mob od Nokie... Odličan omjer uloženog i dobivenog...

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5322&idPhone2=5869

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 7:45 (dasoo988).
15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Danas slučajno vidio da je cijena L920 u Extreme Digitalu pala na 2300kn.

Sad se razlika između nje i Samsunga Ativa S (1900kn) smanjila na 400kn što i nije tako puno.

Prije je L920 bila dobrih 700kn skuplja od Samsunga.

Jedino mi nije jasno zašto HTC 8X i dalje košta blizu 4000kn dok su mu najveći rivali duplo jeftiniji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 8:54 (veki22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

U Univerzalno (BiH) je 360 KM (oko 1300 kn).

http://univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2257

Znam neke osobe koje su kupovale - sve regularno, osim sto je Singapur ili tako nesto- pa ROM ne sadrzi npr. hrvatski jezik i moras uzeti onaj pasivni adapter za nase uticnice - ali posalju futrolu gratis.

A na njemackom Amazonu (sto za one koji zive u Hr vise nije problem) je takodje jeftiniji i od Ativ S (jer je ovaj malo poskupio u zadnje vrijeme):

http://www.amazon.de/HTC-Smartphone-Touchscreen-Dual-Core-Prozessor-Megapixel/dp/B009ESF2L6/ref=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1386664356&sr=1-1&keywords=htc+8x

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 9:34 (knight).

0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WP8 - Općenito

Po mom mišljenju best - buy mobitel na tržištu

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Nitko se jos nije javio sa svojim borbenim kompletom. {#} {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 16:42 (fade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
WP8 - Općenito

Tak je..ativ s je best buy...imam ga 3 tjedna i preporod od androida

razorblade
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
mariolla79 kaže...

Tak je..ativ s je best buy...imam ga 3 tjedna i preporod od androida

isto tako. teško da ću poslije na android

15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Pozdrav. Danas mi stigla Lumia 920, pa me samo zanima dali mi netko može preporučiti nekakve korisne aplikacije pošto se još ne snalazim na wp. A i neda mi se pretraživati cijelu ovu temu za odgovorima.

Hvala {#}

LOL EUNE: lolking.net/summoner/eune/32157899
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
fade kaže...

^^

pixi kaže...

Pozdrav. Danas mi stigla Lumia 920, pa me samo zanima dali mi netko može preporučiti nekakve korisne aplikacije pošto se još ne snalazim na wp. A i neda mi se pretraživati cijelu ovu temu za odgovorima.

Hvala {#}

evo koelg se potrudio ali mi baš i ne... kasnije i ja sastavim svoj BK

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
neaktivan
fade kaže...

Možda je već prekasno, ali ja bi sugerirao da se preimenje kategorija widgeti u nešto kao ''Live tiles + Loock screen''(jer widgeti nepostije na WP u onom smislu u kojem se obično misli na widget), a kategorija tweak-ovi izbaci (jer je to neka nano kategorija na WP).

To je samo moje mišljenje, nemoj se ljutiti. Nisam pisao tamo da ne uništavm temu. Budem i ja napisao svoj borbeni komplet, samo cekam da se tema malo razvije.

17 godina
Neville2MUFC kaže...
fade kaže...

Možda je već prekasno, ali ja bi sugerirao da se preimenje kategorija widgeti u nešto kao ''Live tiles + Loock screen''(jer widgeti nepostije na WP u onom smislu u kojem se obično misli na widget), a kategorija tweak-ovi izbaci (jer je to neka nano kategorija na WP).

To je samo moje mišljenje, nemoj se ljutiti. Nisam pisao tamo da ne uništavm temu. Budem i ja napisao svoj borbeni komplet, samo cekam da se tema malo razvije.

Slazem se, bio sam takodje krenuo sastavljati svoj, ali nisam se nekako mogao uklopiti u te kategorije (vise su mi za Android), a nisam htio da nesto prigovaram, kad se covjek vec potrudio i zapoceo.

Mozda bi bilo jednostavnije koristiti kategorije kao na marketu?

13 godina
neaktivan
Neville2MUFC kaže...
fade kaže...

Nije problem, mogu editirati postove.

Moze onda Aplikacije / Live Tiles  Lockscreen  / Igre  ?

10 Da
0 Ne
0 Nesto trece (sugerirajte)
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 21:28 (fade).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice