Samsung Galaxy S3 ili Sony Xperia Z?

poruka: 16
|
čitano: 7.467
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Kojeg da kupim? Molim vasa misljenja i savjete.

0 1 hvala 0
17 godina
Re: Samsung Galaxy S3 ili Sony Xperia Z?
db1003 kaže...

Kojeg da kupim? Molim vasa misljenja i savjete.

Imaš posebnu temu za takve stvari...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 14:24 (lllnuclearlll).
13 godina
Ako mozes uzet lte model s 2gb rama ja bi to uzeo. Kvalitetnija izrada kucista bolja kamera kvalitetniji ekran.
prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maks0806 kaže...
Ako mozes uzet lte model s 2gb rama ja bi to uzeo. Kvalitetnija izrada kucista bolja kamera kvalitetniji ekran.

Jesi ti siguran u to sto pricas? imao sam prvo S3 LTE, kojeg sam prodao i kupio Z...vec to nesto znaci...Z je daleko kvalitetnije izradjen i tu nema rasprave...opce je poznato da Samsung pravi prilicno lose izradjene mobitele...kamera je meni tada bila malo bolja na S3, iako koliko citam, na Z su dosta poboljsali i ispeglali software, pa bi rekao da je cak i kam bolja na Z...ekran je subjektivna stvar...svidjaju mi se Amoled ekrani Nokie, gdje mogu balansirati boje...Samsung ima prejake boje za moje ukuse...HD i FullHD me ne zanima...FullHD samo trosi vise baterije i napreze CPU.

13 godina

Da znam o cem pricam. samsung ima gorilla glass 2,sony ima k plus staklo. nema kuteve gledanja i ima previse problema s izradom. nosio sam 2 xperie z na servis zbog lose izrade. tj mrlji na ekranu. a lose staklo prikrivaju protectorima. probaj makni protector pa vidi kakvo je staklo dolje i probaj samsungovo staklo naprijed. razlika je nebo i zemlja. na s3 u 4.3 mozes balansirat boje i kamera je daleko bolja ako cemo bit realni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 17:24 (maks0806).
Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina

Nemas ti pojma...Xperia Z ima takodjer Gorilla Glass iza a Dragontrail ispred sto je slicno Gorilla Glassu...razlika je u tome sto je Sony odlucio naljepiti zastitine folije, dok je Samsung i svi ostali proizvodjaci, su izabrali upotrijebiti sloj Oleofobicne tekucine (ta tekucina smanjuje trenje na povrsini i tako tvoji prstici klize po ekranu {#}). Sonyeva ideja je dobra ukoliko ti mobitel padne i pukne staklo...zahvaljujuci foliji, to staklo se nece razletiti nego ce ostati na mjestu. Izrada kucista nema veze sa mrljama na ekranu. Kuciste na Xperiji je stvarno kvalitetno izradjeno dok S3, kao i ostali Samsung mobiteli vise slici na jeftinog kineza. S3 ima zarke boje i nakon dugo gledanja u ekran, to pocinje smetati...bio sam kritican prema Amoled ekranima, ali nakon sto sam kupio Lumiu 925 koja takodjer ima Amoled, shvatio sam da Samsung ima dosta za nauciti od ostalih proizvodjaca...Xperia Z ima losiji kontrakst (LCD) i ti kutevi su "problem". Neni je ekran na Xperiji bio sasvim dobar.

Da moram poredati ekrane mobitela koje sam imao, bilo bi ovako: Lumia 925 i HTC One na prvom mjestu, pa iPhone 5, Xperia S, Xperia Z, Galaxy S3. Ti pises da si nosio na popravak Xperiu. Nisi nista nosio jer si ocito klinac koji sanja galaxy S3 i mrzi sve ostale firme. Ostavi se djeljenja savjeta jer ces samo nekoga zeznuti.

Moj PC  
2 4 hvala 0
14 godina

Xperia Z je jača i ima moj glas.

GS3 je na zalasku,prošlogodišnji flagship.

Kladim se da je 4.3 zadnji official update.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
MatijaZG kaže...

Nemas ti pojma...Xperia Z ima takodjer Gorilla Glass iza a Dragontrail ispred sto je slicno Gorilla Glassu...razlika je u tome sto je Sony odlucio naljepiti zastitine folije, dok je Samsung i svi ostali proizvodjaci, su izabrali upotrijebiti sloj Oleofobicne tekucine (ta tekucina smanjuje trenje na povrsini i tako tvoji prstici klize po ekranu {#}). Sonyeva ideja je dobra ukoliko ti mobitel padne i pukne staklo...zahvaljujuci foliji, to staklo se nece razletiti nego ce ostati na mjestu. Izrada kucista nema veze sa mrljama na ekranu. Kuciste na Xperiji je stvarno kvalitetno izradjeno dok S3, kao i ostali Samsung mobiteli vise slici na jeftinog kineza. S3 ima zarke boje i nakon dugo gledanja u ekran, to pocinje smetati...bio sam kritican prema Amoled ekranima, ali nakon sto sam kupio Lumiu 925 koja takodjer ima Amoled, shvatio sam da Samsung ima dosta za nauciti od ostalih proizvodjaca...Xperia Z ima losiji kontrakst (LCD) i ti kutevi su "problem". Neni je ekran na Xperiji bio sasvim dobar.

Da moram poredati ekrane mobitela koje sam imao, bilo bi ovako: Lumia 925 i HTC One na prvom mjestu, pa iPhone 5, Xperia S, Xperia Z, Galaxy S3. Ti pises da si nosio na popravak Xperiu. Nisi nista nosio jer si ocito klinac koji sanja galaxy S3 i mrzi sve ostale firme. Ostavi se djeljenja savjeta jer ces samo nekoga zeznuti.

AJ molim te ne kenjavi. samo sam iznio razloge zasto je meni s3 bolji. os sliku na mail papira iz agrama xD ili ni to ti nije dovoljno... i nemas blagog pojma o staklu jer dragontrail i gorilla nemaju veze s vezom,probaj zagrepst gorillu ili to smece sonijevo bez folije,s razlogom je tamo sve od x10 jer nikad nemaju kvalitetno staklo. nema smisla se svađat fkt s vama tu, xperia z 2013 model odmah znaci da je bolji,e pa po mnogocemu i nije,a kvaliteta izrade je meni sve,cinjenica da sam imao gro puta i jedan i drugi mob i samo sam problema s xperiom imao dokazuje da je xperia losije kvalitete jer sa samsungom nisam imo problema razljevanja boja odvajanja flapova i slicno. ziviož

EDIT 4.4 za s3 je najavljen :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 21:56 (maks0806).
14 godina
maks0806 kaže...
MatijaZG kaže...

Prati Samsungovu prošlost.

Najavili su i 4.2.2  za S2 pa su odustali.

Listaj sve samsungove smartphone 99%(pogotovo S i Note) njih je dobilo max 3 nadogradnje verzije(ne zakrpa).

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...
 samo sam iznio razloge zasto je meni s3 bolji. os sliku na mail papira iz agrama xD ili ni to ti nije dovoljno... i nemas blagog pojma o staklu jer dragontrail i gorilla nemaju veze s vezom,probaj zagrepst gorillu ili to smece sonijevo bez folije,s razlogom je tamo sve od x10 jer nikad nemaju kvalitetno staklo. nema smisla se svađat fkt s vama tu, xperia z 2013 model odmah znaci da je bolji,e pa po mnogocemu i nije,a kvaliteta izrade je meni sve,cinjenica da sam imao gro puta i jedan i drugi mob i samo sam problema s xperiom imao dokazuje da je xperia losije kvalitete jer sa samsungom nisam imo problema razljevanja boja odvajanja flapova i slicno. ziviož

8 mijeseci koristio S3,9 mijeseci več koristim XZ.dijete iz prvog razreda uvidjelo bi razliku u kvaliteti izrade u svim segmentima između ova dva moba,pošto je inžinjeru desinga kvaliteta na prvom mijestu.a ovo je umijetnik govorio za s3:

Samsung Galaxy S III - Rasprava

Baš sam osto razocaran,ni gpu nisu poboljšali... 

Dizajn je ružan,s jefinom plastikom... Bar tak izgleda... 

One x definitivno ostaje u mom posjedu http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/samsung-galaxy-iii-rasprava/149052.aspx

Samsung Galaxy S III - Rasprava

Mobitel izgleda ko igracka... Bjela boja i plava... Izgleda prejeftino... 

Plus jedini mi je micro sd utor... Ostalo htc... Touchwiz nikad nisam volio,ali galaxy s2 je bio predobar mob za svoje vrijeme.. 

Ako je pentile efekt kao kod nexusa onda je to loše,jako jer se stvarno vidi na nexusu zrnatost... 

Mob je zvijer,ali ta izrada je katastrofa... 

Zakljucak: prenahajpani mob super performansi,ruzan i lose izrade

ko bira između ova dva moba XZ naravno,još ništa nije otpalo,niti išta klapa,pliva i kupa se kao i prvog dana aj zadijo!

12 godina
maks0806 kaže...

AJ molim te ne kenjavi. samo sam iznio razloge zasto je meni s3 bolji. os sliku na mail papira iz agrama xD ili ni to ti nije dovoljno... i nemas blagog pojma o staklu jer dragontrail i gorilla nemaju veze s vezom,probaj zagrepst gorillu ili to smece sonijevo bez folije,s razlogom je tamo sve od x10 jer nikad nemaju kvalitetno staklo. nema smisla se svađat fkt s vama tu, xperia z 2013 model odmah znaci da je bolji,e pa po mnogocemu i nije,a kvaliteta izrade je meni sve,cinjenica da sam imao gro puta i jedan i drugi mob i samo sam problema s xperiom imao dokazuje da je xperia losije kvalitete jer sa samsungom nisam imo problema razljevanja boja odvajanja flapova i slicno. ziviož

Dijete, aj ne laprdaj...Dragon Trail nije Sonyev proizvod...aj da vidim taj racun Agram servisa :) ugl, imao si 10 Samsunga S3 i 7 Xperie Z...sto si jos imao? 3 Tag Heuer mobitela i 4 Vertua? {#}

11 godina
neaktivan

Cuo sam da Xperia Z nakon nekog vremena pocne blokavati, a da S3 ide ko podmazan. Jel to do opterecenja mobitela sa aplikacijama ili?

0 2 hvala 0
14 godina

Nisam dugo koristio XZ tako da ne znam to za kasnije stekanje, ali imao sam s3 i stekao je od prvog dana tako da je to cista glupost. Touchwiz je jedan od meni osobno najgorih skinova jer je ruzan i pun nepotrebnog bloatwarea koji samo usporava mobitel.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 11:01 (gamer34).
14 godina
neaktivan
db1003 kaže...

Cuo sam da Xperia Z nakon nekog vremena pocne blokavati, a da S3 ide ko podmazan. Jel to do opterecenja mobitela sa aplikacijama ili?

ma koje blokavanje,pa mob ima 2gb rama,pametnom dosta,da si terminator nemože ga zafalit,a xz je skoro pa čisti android.nego pusti te priče,čula ,rekla kazala!

12 godina

Koje pitanje. Da je dilema S4 ili Z već bi razumio al ovak. Xperia Z u svako doba.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E ovako,imam S3,a šogi mi ima XZ. Reći ću par bitnih stvari. 

GS3: 

Dobar hardver,ekran,sve to,ali,kučište je od plastike,touchwiz je laggav i pun smeća koje NIKAD nečeš koristiti. Nažalost hardver je super ali šteka,samo zato jer je samsung natrpo puno gluposti i nije optimizirao softver. Kada sam stavio CynogenMod na njega kao da sam dobio još 5GHz na procesoru i 16GB RAM-a. Razlika: uređaj 3 puta brže radi!!

Dakle,ako ti se sviđa GS3,uzmi ga ali računaj na to da češ morati staviti custom ROM pod obavezno ako želiš da glatko radi.

Xperia Z: Kučište je po meni jako lijepo,dakle dizajn,kvalitetno napravljeno iako mi se čini onaj "zadnji dio" da kad lupkam prstima kao da je od plastike,a sad,jel je ili nije nemam pojma,čini mi se da je od stakla. Vodootporan je,dakle + za njega. Ima bolju kameru i sve,+ za njega. E sad,što se tiče ROM-ova za njega to neznam,al mogu ti reći da je brz i bez custom ROM-a,iako ti mogu sigurno reći da može i BRŽE sa ovim hardverom,samo naravno,sony kao uvijek ujebe softver isto kao i samsung. 

Od svih proizvođača sam vidio da samo HTC ima dobar softver te da puno bolje iskoristi dostupni hardver za razliku od Sony-a i Samsunga

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice