Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.560.271
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
docx kaže...

Trebaš rootat mob i skinut si Market Enabler.

Ako sam dobro shvatio, Market Enabler je neka aplikacija pomoću koje se može kupovati software na Android Marketu ili što?

Zar se inače mogu skidati samo free aplikacije? Zašto je to tako i zašto se uopće treba rootati uređaj da bi se moglo kupovati takve programe?

Što se još općenito dobiva (ili gubi, kakav je rizik?) time što se uređaj roota? Kao običan korisnik s novim smart phoneom za sada ne vidim neku potrebu za time...ili nisam svjestan...

14 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

ajde super da radi, baš sam si ih našo par koje bi htio...a kakva je situacija sa aplikacijama koje sam kupio pomoću market enablera. Čito sam negdje da bi se to trebalo svaki put kad se upali mob. ponovo radit, pokretati?   Isto tako što se događa kad idem stavljat neke custom  romove pa radim factory reset (bez titanium backup), oču ih moć kasnije opet skinut te ke sam kupio besplatno?

E sad moje iskustvo je ograničeno. Ja nisam kupio puno aplikacija ali one koje sam kupio rade i bez ponovnog pokretanja bilo čega. Jedino ako ih želiš updatat moraš pokrenuti market enabler jer bez toga ne ide. Custom romove nisam stavljao, ali to je ista situacija kao i poslje factory reseta. Mislim da bi trebao ih moći skinuti bez problema (uz Market enabler). Možda bi  ti AppBrain App Market mogao pomoći. Skineš ga besplatno. Pročitaj malo o tome na njihovom site-u. Piše ti i kako vratiti aplikacije nakon factory reseta (ili instalacije novog roma).

14 godina
neaktivan
IgorRijeka kaže...
docx kaže...

Ako sam dobro shvatio, Market Enabler je neka aplikacija pomoću koje se može kupovati software na Android Marketu ili što?

Zar se inače mogu skidati samo free aplikacije? Zašto je to tako i zašto se uopće treba rootati uređaj da bi se moglo kupovati takve programe?

Što se još općenito dobiva (ili gubi, kakav je rizik?) time što se uređaj roota? Kao običan korisnik s novim smart phoneom za sada ne vidim neku potrebu za time...ili nisam svjestan...

Ne Market enabler ti samo omogućuje da kupuješ preko android marketa. Ono što ta aplikacija radi je da te "lažno" prijavljuje googleu kao korisnika neke od mreža providera kojima je omogućeno kupovanje na marketu. Dakle ta aplikacija te prijavljuje kao da si recimo korisnik t-mobile.us i možeš kupovati aplikacije i ne skidati samo besplatne. Naravno to nije trajna promjena.

14 godina
neaktivan
IgorRijeka kaže...
docx kaže...

Eh da, kao korisnik iz Hrvatske nažalost, omogućeno ti je samo downloadanje free aplikacija. A sad root... To ti je nešto kao administratorske ovlasti na windowsima. Kad rootaš mob onda si super user (administrator). Time gubiš garanciju, no moguć je unroot pa to ne bi trebao biti problem. Time dobivaš mogućnost instalacije aplikacija koje trebaju super user ovlasti, recimo market enabler... Omogućeno ti stavljanje Custom ROM-ova. To su prilagođeni ROM-ovi koje "izrađuju razni maheri. Vidim na ovom forumu da je Darkyev ROM popularan. To je zgodno kad proizvođač odluči obustaviti izdavanje novih firmwarea. Recimo ne zna se sa sigurnošću hoće li I9000 dobiti službenu nadogradnju na 2.3 Gingerbread. No maheri već rade na tome. U toku rootanja može se dogoditi da  brickaš mob. Meni se nikad nije dogodilo, ali je moguće. No puno više o tome imaš XDA developer forumu. Tamo se svi mi "školujemo".

14 godina
neaktivan

docx

ok, puno hvala na info. Ti isto rutaš mob sa super one click ili nečim drugim?

ako još ima neko iskustva sa market enablerom neka slobodno podjeli :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne. Ja sam stavio Voodoo 5.0.3 (za 2.2.1) lagfix. On dolazi sa bazičnim rootom. Nakon što staviš taj lagfix trebaš još skinuti Superuser app i BusyBox.  I imaš rootan mob s lagfixom. Neću reći jel to dobro ili ne, no meni je OK. Ali ima i druh načina.

14 godina
neaktivan

moj je plan bio preko registry hack na JPY zatim ga rutat sa super one click i onda market enabler skinut.  Neznam sad kolko mi je pametno neš mijenjat iz JPY kad vidim da ekipa uglavnom ima pozitivne komentare, da je brz i da netreba lagfix. Misliš da bi ovaj plan mogo upalit? :) Napravio bi faktory reset prije i poslije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
docx kaže...

Eh da, kao korisnik iz Hrvatske nažalost, omogućeno ti je samo downloadanje free aplikacija.

hmm {#}

14 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

moj je plan bio preko registry hack na JPY zatim ga rutat sa super one click i onda market enabler skinut.  Neznam sad kolko mi je pametno neš mijenjat iz JPY kad vidim da ekipa uglavnom ima pozitivne komentare, da je brz i da netreba lagfix. Misliš da bi ovaj plan mogo upalit? :) Napravio bi faktory reset prije i poslije.

Ja sam zadovoljan sa JPY. Jest brz no čini mi se da je s lagfixom brži (moguće samo dojam). Ako se može rootat sa super one click zašto ne. Problem s JPP (službena Hrvatska verzija 2.2) je što većina aplikacija za root nije radila. ne znam kakva je inače situacija s JPY ali s ovom mtodom koju sam ja primjenio radi.

14 godina
neaktivan
ReiKo kaže...
docx kaže...

Eh da, kao korisnik iz Hrvatske nažalost, omogućeno ti je samo downloadanje free aplikacija.

hmm {#}

Jesam li u krivu? S market enablerom se može ali bez njega...? Naravno po googlu možeš tražiti aplikacije, ali na android marketu samo free app. No dozvoljavam da sam u krivu. Naravno postoji AppPlanet no to e ipak ograničena količina aplikacija.

14 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

pogledaj i ovo (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108). Ako napraviš factory reset nakon roota, kolko ja znam, ode root.... Dakle update preko Kiesa. Zatim factory reset, zatim root.

14 godina
neaktivan

T mobilr USA dopustio update,a meni mob jos ne prikazuje da ima novi firmware,i sto je najgore KIES m9i stalno govori da mi ne prepoznaje uredaj,

I poslusao sam i iskljucio SD kart ali nista,neznam sta da radim,

Navodim updetovo sam KIES i on mi sada kaze da imam slobodan update.ali ne prepoznaje moj mob.sta cu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
docx kaže...
ReiKo kaže...
docx kaže...

hmm {#}

Jesam li u krivu? S market enablerom se može ali bez njega...? Naravno po googlu možeš tražiti aplikacije, ali na android marketu samo free app. No dozvoljavam da sam u krivu. Naravno postoji AppPlanet no to e ipak ograničena količina aplikacija.

Ček kiše mi se...

appc..wa...uf prehlad...appchii warz... ah... ok je

.apk fajlovi rade čuda.

btw. zašto nebi dozvolio da si u krivu? =)

16 godina
neaktivan

ja čekam froyo već dugo i dolijalo mi već...odlučio sam routati mob i staviti neki custom rom...

molio bih samo neki link na tutorial i koji je najstabilniji rom

i još nešto...jučer ujutro sam pokušao 3 button reset i radio je, dok mi danas više   ne radi...kada držim tipke javi mi se onaj android u trokutu i piše downloading i to je to....i toka 3 sata i ništa se ne dešava...

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo, dobio ga ja za Božić. :D

Glavni problem mi je što ja nemogu instalirati Kies na računalo.... Nakon instalacije ga pokrenem i on meni napiše ''MainSage has stopped working'' i ponudi mi samo da zatvorim program....

Može kakav savjet? Gledam na youtube-u puno ljudi ima takvih problema a nikakvog konkretnog rješenja. Makar gotovo svi imaju instaliran Kies. Meni je tu već problem jer ga ne mogu instalirati... :(

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

E ljudi ja pratim ovu temu od početka ali sve mi je manje i manje jasno {#}.stalno neki rootovi,pa neke skracenice,vise nista ne kuzim,ali dobro nikad i nisam previse kuzio {#}.daj mi samo recite koja je razlika izmedju sluzbenog 2.2 kojeg valjda skines preko kiesa i ovog nekog sa registry hackom (ako se ne varam spominjete da je to 2.2.1)?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ReiKo kaže...
docx kaže...
ReiKo kaže...
docx kaže...

hmm {#}

Ček kiše mi se...

appc..wa...uf prehlad...appchii warz... ah... ok je

.apk fajlovi rade čuda.

btw. zašto nebi dozvolio da si u krivu? =)

Oh, pa dozvoljavam si. Pa reako sam da možeš guglat za .apk fileovima. I ja sam to radio. Neke aplikacije možeš i kupit bez android marketa. Ali oficijelno kao pretplatnik VIP-a, ili T-mobilea, ili tele 2 nemožeš kupovat na Android Marketu. Ili opet ako sam u krivu, demantiraj me...

14 godina
neaktivan
I jedno i drugo su službene verzije. Ova koja se regularno skida preko Kiesa je službena verzija Froyo 2.2 za ovo područje uključivo i Hrvatsku i ima neke posebnosti npr. Hrvatski jezik i swype. Samsung ne dlzvoljava download drugih verzija osim službene za regiju ili providere. No s Registry Patchem zezneš Kies pa možeš skinuti službene verzije za druge regije. Ova 2.2.1 je JPY verzija za UK. Oni su prvi dobili 2.2 pa su sad prvi dobili i nadogradnju. Ima Hrvatski jezik ali ne i swype. I dosta je brža. Meni je 2.2 verzija za našu rgiju imala priličan lag.
14 godina
neaktivan
docx kaže...
I jedno i drugo su službene verzije. Ova koja se regularno skida preko Kiesa je službena verzija Froyo 2.2 za ovo područje uključivo i Hrvatsku i ima neke posebnosti npr. Hrvatski jezik i swype. Samsung ne dlzvoljava download drugih verzija osim službene za regiju ili providere. No s Registry Patchem zezneš Kies pa možeš skinuti službene verzije za druge regije. Ova 2.2.1 je JPY verzija za UK. Oni su prvi dobili 2.2 pa su sad prvi dobili i nadogradnju. Ima Hrvatski jezik ali ne i swype. I dosta je brža. Meni je 2.2 verzija za našu rgiju imala priličan lag.

Aha znaci...sve je isto samo tipkovnica nije na hrvatskom?dali je market na hrvatskom?i dali mora mobitel biti rootan ili dali ista drugo moram uradit da to napravim preko registry patcha?

14 godina
neaktivan

Ne mobitel, ti ne mora biti rootan.Samo Registry Patch. I to je sve. No moguće ćeš morat poštimat postavke za 3G i MMS. Meni je instalacija 2.2.1. to makla. Ali možeš nazvat VIP, T- mobile ili tele2 (ovisno na čem si) pa će ti reći ak ne znaš sam.  Hrvatski jezik postoji ali ja ga ne koristim. Tipkovnica možda i podržava naše znakove no kako ja koristim Smart Keyboard pro koja podržava neše znakove isto ti nemrem reć. Znam samo da swype ne radi za hrvatski. No kroz dan ću malo pogledat. Sad idem na nastavak blagdanske krkačine, pa kad se vratim...

14 godina
neaktivan
docx kaže...

Ne mobitel, ti ne mora biti rootan.Samo Registry Patch. I to je sve. No moguće ćeš morat poštimat postavke za 3G i MMS. Meni je instalacija 2.2.1. to makla. Ali možeš nazvat VIP, T- mobile ili tele2 (ovisno na čem si) pa će ti reći ak ne znaš sam.  Hrvatski jezik postoji ali ja ga ne koristim. Tipkovnica možda i podržava naše znakove no kako ja koristim Smart Keyboard pro koja podržava neše znakove isto ti nemrem reć. Znam samo da swype ne radi za hrvatski. No kroz dan ću malo pogledat. Sad idem na nastavak blagdanske krkačine, pa kad se vratim...

Ja ni neznam kako se to radi jer nisam nikad to radio niti znam sto je registry patch???i jel se time gubi garancija?i jos jedno pitanje......rekao si da ti je mob imao lagove sa sluzbenim 2.2 i da je ovaj bolji....sta nije rjesenje...staviti sluzbeni 2.2 i lagfix i to je to ili se varam?? Aj fino kad se nakrkaš odgovori pls!{#}

14 godina
neaktivan
Nix666 kaže...

ja čekam froyo već dugo i dolijalo mi već...odlučio sam routati mob i staviti neki custom rom...

molio bih samo neki link na tutorial i koji je najstabilniji rom

i još nešto...jučer ujutro sam pokušao 3 button reset i radio je, dok mi danas više   ne radi...kada držim tipke javi mi se onaj android u trokutu i piše downloading i to je to....i toka 3 sata i ništa se ne dešava...

hvala

mislim da je to normalno, kad sam isprobavo downloading mode (volumen dolje, power i home) isto mi je ušo u njega i cijelo je vrijeme pisalo downloading i niš se ne miće, pretpostavljam da je to zato što zapravo nisam imo niš za downloadat?? nek me neko isparvi ak sam u krivu....

16 godina
neaktivan

molim vas dajte mi link za tutorial da stavim froyo preko odina....ne da mi se više čekati da stigne i za tele2...

ne mogu naći na xda, pa vas molim a pomognete

hvala i Merry X-Mas

14 godina
neaktivan

a samsung nam je baš mogo i dat 2.2.1 kad već tolko čekamo a ne 2.2...znači praktički jedino što se izgubi sa JPY je hrvatski swype i ništa drugo...hrvatski jezik ima, keyboard ima itd. Ima još ko da je stavio JPY pa da podjeli iskustva, isto tak da uspordi naš službeni froyo i 2.2.1

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

ja i reiko smo na -2.2.1. ali ovaj darky-ev ROM... ne znam mob samo sto ne poleti....:)

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

@Blade3_ samo ti lijepo skini preko Keisa 2.2.1  i nečeš požaliti, meni ja ta verzija bolja od svih stock do sada, čak nemam potrebu stavljati lagfix.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nix666 kaže...

molim vas dajte mi link za tutorial da stavim froyo preko odina....ne da mi se više čekati da stigne i za tele2...

ne mogu naći na xda, pa vas molim a pomognete

hvala i Merry X-Mas

evo, ovo je samo jedan http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=882014  pa ak ti taj ne paše, nešto ne kužiš imaš ih jako puno na xda devolpers

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 15:00 (Blade3).
14 godina
neaktivan
skank666 kaže...

ja i reiko smo na -2.2.1. ali ovaj darky-ev ROM... ne znam mob samo sto ne poleti....:)

kolko vidim na darky-evoj stranici prvi post, rom 7.0 podržava čak i hrvatski swype...jeste na tom rom i možete li potvrdit to?    usput vidm da kad se flasha taj rom da se promijene product code u KOR,   moj sada je HKDTWO(iz tele2)  jel mogu nekak napravit backup njega?

16 godina
odjavljen
Blade3 kaže...
skank666 kaže...

kolko vidim na darky-evoj stranici prvi post, rom 7.0 podržava čak i hrvatski swype...jeste na tom rom i možete li potvrdit to?    usput vidm da kad se flasha taj rom da se promijene product code u KOR,   moj sada je HKDTWO(iz tele2)  jel mogu nekak napravit backup njega?

swype radi... ovo drugo ne znam :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

Da, ja mogu potvrditi da radi.

Što se KOR-a tiče, da...no sve je otvoreno na Android Marketu dakle to je OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice