Reklamacija na mobitel-links.pomoc!

poruka: 50
|
čitano: 16.856
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

kupio sam mobitel prestigio 3400 u linksu u prošli petak na poklon mami. Mobitel je rikno isti dan i ne daje nikakve znakove života.Zbog posla i blagdana u pon. mama je odnjela mobitel u links u utorak na reklamaciju te su joj rekli da nema pravo na povrat novca nego mob ide na servis te može dobit novi samo ako ovog ne uspiju popravit. po kojem zakonu oni to smiju. molio bih pomoć ako neko ima slična iskustva i ako ima neki link gdje stoji u zakonu da potrosac ima pravo na povrat love u roku 8 dana jel mi to svi oko mene govore.

sutra idem tamo jel sam napokon slobodan i skupljam bijes cijeli tjedan . pa šta sam 900 kn dao za popravljan mob.

hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Reklamacija na mobitel-links.pomoc!
saberrider kaže...

kupio sam mobitel prestigio 3400 u linksu u prošli petak na poklon mami. Mobitel je rikno isti dan i ne daje nikakve znakove života.Zbog posla i blagdana u pon. mama je odnjela mobitel u links u utorak na reklamaciju te su joj rekli da nema pravo na povrat novca nego mob ide na servis te može dobit novi samo ako ovog ne uspiju popravit. po kojem zakonu oni to smiju. molio bih pomoć ako neko ima slična iskustva i ako ima neki link gdje stoji u zakonu da potrosac ima pravo na povrat love u roku 8 dana jel mi to svi oko mene govore.

sutra idem tamo jel sam napokon slobodan i skupljam bijes cijeli tjedan . pa šta sam 900 kn dao za popravljan mob.

hvala unaprijed.

Nema takvog zakona.

13 godina
saberrider kaže...

hvala unaprijed.

Pošalji email na podrska@links.hr, tada će doći do ljudi koji imaju ovlasti napraviti povrat, izgleda da prodavačima to ne dozvoljavaju.

Imao sam isti slučaj s printerom koji nije bio 100% ispravan, nisu htjeli napraviti povrat, poslao mail i zvali me sutradan da je povrat odobren.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
14 godina
neaktivan

i još su rekli u ducanu da će se javit kroz dva tjedna

13 godina
saberrider kaže...

Nemoj dozvoliti da te nasanjkaju, zakon itekako postoji, u roku od 8 dana možeš vratiti što god hoćeš, pogotovo ako se radi o neispravnom uređaju. Kada ti prođe rok, tek onda si u banani, šalji što prije.

U svakom slučaju, kada se meni to desilo, kontaktirao sam udrugu Potrošač i rekli su mi da sam ja u pravu te ako mi uskrate moje pravo da ih mogu tužiti inspekciji.

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 16:36 (assassin.st).
17 godina
assassin.st kaže...
saberrider kaže...

Nemoj dozvoliti da te nasanjkaju, zakon itekako postoji, u roku od 8 dana možeš vratiti što god hoćeš, pogotovo ako se radi o neispravnom uređaju. U svakom slučaju, kada se meni to desilo, kontaktirao sam udrugu Potrošač i rekli su mi da sam ja u pravu te ako mi uskrate moje pravo da ih mogu tužiti inspekciji.

Ako je kupio u trgovini, nema takve zakonske odredbe. Jedino dobra volja prodavača.

17 godina

Ne smiju. Moraju ti vratit novac jer je uređaj prodan s nedostatkom, zaprijeti im prijavom, a ako ne reagiraju onda ih slobodno i prijavi. Iako bilo bi bolje da si mogao već u petak/subotu otići, ali ni ovo nije problem. Kontaktiraj društvo za zaštitu potrošaća.

Zakonska odredba postoji, nedavno sam to proučavao. Ne moraju ti vratit novac ak ti kažeš da ti se proizvod ne sviđa i tu se radi o dobroj volji, no ako je proizvod neispravan pri kupnji nikakvi servisi ne dolaze u obzir i novac se vraća.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 16:40 (lllnuclearlll).
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Ne smiju. Moraju ti vratit novac jer je uređaj prodan s nedostatkom,

To nije nedostatak nego neispravnost.

13 godina
Old Iggy kaže...
assassin.st kaže...
saberrider kaže...

Nemoj dozvoliti da te nasanjkaju, zakon itekako postoji, u roku od 8 dana možeš vratiti što god hoćeš, pogotovo ako se radi o neispravnom uređaju. U svakom slučaju, kada se meni to desilo, kontaktirao sam udrugu Potrošač i rekli su mi da sam ja u pravu te ako mi uskrate moje pravo da ih mogu tužiti inspekciji.

Ako je kupio u trgovini, nema takve zakonske odredbe. Jedino dobra volja prodavača.

Molim te, ne piši nebuloze. Je li njemu možda u linksa bilo dozvoljeno da detaljno isproba mobitel? Nije.

Je li mogao uočiti manu na njemu? Nije.

Nemoj da sad tražim po Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o obveznim odnosima točne članke i citiram ovdje.

Old Iggy kaže...
lllnuclearlll kaže...

Nije govno nego se pas pokakio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 16:43 (assassin.st).
16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
assassin.st kaže...
saberrider kaže...

Netočno,svaki kupac ima pravo na povrat ukoliko je riječ o NEISPRAVNOM uređaju,bez obzira i pogotovo ako je kupljen u dućanu,ovo treba prijaviti inspekciji,ja radim u drugoj trgovini tehničke robe tako da ovakve stvari treba prijaviti jer se drugačije neće naučiti raditi svoj posao.Nemaju oni što uvjetovati,po zakonu su dužni stornirati račun i to je to.Trgovac ne mora vratiti novce ukoliko se kupcu poslije kupnje nešto zbog nekog razloga ne sviđa,međutim kad je riječ o neispravnom proizvodu tu nema dvojbe.

You are what you believe yourself to be
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 16:43 (AjgorR).
17 godina
Old Iggy kaže...
lllnuclearlll kaže...

ista stvar... proizvod ne radi ono što piše da radi, jel tak? dakle ima nedostatak, a nazovi ga kako god hoćeš, uopće nije bitno dal nešto fali ili je neispravno...

Zaprijeti inspekcijom, ak ne vrate novac zovi inspekciju. jbg. prodat neispravno su znali...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 16:44 (lllnuclearlll).
17 godina
assassin.st kaže...
Old Iggy kaže...

Molim te, ne piši nebuloze. Je li njemu možda u linksa bilo dozvoljeno da detaljno isproba mobitel? Nije.

Je li mogao uočiti manu na njemu? Nije.

Nemoj da sad tražim po Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o obveznim odnosima točne članke i citiram ovdje.

Citiram: riknuo isti dan. Traži po zakonu.

AjgorR kaže...
Old Iggy kaže...

Netočno,svaki kupac ima pravo na povrat ukoliko je riječ o NEISPRAVNOM uređaju,bez obzira i pogotovo ako je kupljen u dućanu,ovo treba prijaviti inspekciji,ja radim u drugoj trgovini tehničke robe tako da ovakve stvari treba prijaviti jer se drugačije neće naučiti raditi svoj posao.Nemaju oni što uvjetovati,po zakonu su dužni stornirati račun i to je to.

Nema nikakvih prava na povrat robe, ima samo ako je nedostatak u pitanju, što ovdje nije.

lllnuclearlll kaže...
Old Iggy kaže...

ista stvar... proizvod ne radi ono što piše da radi, jel tak? dakle ime nedostatak, a nazovi ga kako god hoćeš, uopće nije bitno dal nešto fali ili je neispravno...

Nedostatak je opisan jasno u ZOO, nije ono "što se tebi čini da je".

17 godina

Baš me zanima epilog ove priče, pogotovo ovak kad se radi o nekim nerazjašnjenim stvarima. Imamo li pravo na povrat novca ako nam je prodano nešto neispravno ili nemamo?

Trebalo bi se raspitati kod nadležnih inspekcija...

Ja koliko sam čitao zakone sam shvatio da imamo, ali neću tvrditi 100%...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Baš me zanima epilog ove priče, pogotovo ovak kad se radi o nekim nerazjašnjenim stvarima. Imamo li pravo na povrat novca ako nam je prodano nešto neispravno ili nemamo?

Nema prava na povrat novca nikad, osim u slučajevima kad se radi o prekidu ugovora, a to nastaje onda kad prodavač ne može riješiti problem s neispravnošću (popravak / novi uređaj).

17 godina

Pogledaj čl. 410. Zakona o obveznim odnosima (npr. ovdje imaš pročišćeni tekst), poglavlje se zove Prava kupca. Po tom Zakonu, imaš pravo raskinuti ugovor. Ne znam primjenjuju li se tu i neki drugi zakoni, no svakako možeš mahati s time.

Realan problem je međutim (ako sam dobro shvatio) to što je ukinut državni inspektorat, pa više ne možeš prijetiti da ćeš ih prijaviti njima ako ne žele ispoštovati ZOO, već treba pokretati privatnu tužbu. A to znači odvjetnike, lovu i puno zayebancije. Neka me netko ispravi ako lažem oko inspektorata, ali tako sam čuo i jako bi volio da nije istina.

EDIT: u, yebote što ste se raspisali dok ja pojedem, popijem i dovršim post...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 16:51 (Veliki Brat).
13 godina

@saberrider

Kažem ti, imao sam sličan slučaj, pošalji mail na podrska@links.hr i vjerojatno će ti odobriti povrat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovdje su česti pitanja i odgovori vezani uz ovakve situacije, tako da baš ne tražite sve po čitavom zakonu. Ukoliko baš treba, lako se nađe na narodnim novinama članak 423 Zakona o obveznim odnosima.

http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12534

Ukratko, Links nema što muljati da ti ne mijenja proizvod za drugi primjerak, ili nešto sličnog uz nadoplatu. Servis u tako kratkom roku nakon kupovine ide u obzir jedino ako ti pristaneš na to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Veliki Brat kaže...

Pogledaj čl. 410. Zakona o obveznim odnosima (npr. ovdje imaš pročišćeni tekst), poglavlje se zove Prava kupca. Po tom Zakonu, imaš pravo raskinuti ugovor. Ne znam primjenjuju li se tu i neki drugi zakoni, no svakako možeš mahati s time.

Ne brkati nedostatak i neispravnost, po n-ti put.

Nedostaci često nisu "popravljivi", tj. ne mogu se riješiti tehničkom / implementacijskom nadogradnjom. Zato je kod nedostataka moguć povrat, kod neispravnosti ne (osim kad se ne da popraviti ili dati novi dio, na osnovu čega idem prekid ugovora). Za neispravnost vrijedi članak 426 (raskid ugovora).

14 godina
neaktivan

navečer ću poslati mail a sutra idem do poslovnice.hvala svima na brzim odgovorima. javim sutra kak je prošlo.

17 godina
Old Iggy kaže...
Veliki Brat kaže...

Ne brkati nedostatak i neispravnost, po n-ti put.

Nedostaci često nisu "popravljivi", tj. ne mogu se riješiti tehničkom / implementacijskom nadogradnjom. Zato je kod nedostataka moguć povrat, kod neispravnosti ne (osim kad se ne da popraviti ili dati novi dio, na osnovu čega idem prekid ugovora). Za neispravnost vrijedi članak 426 (raskid ugovora).

Ma sve pet, samo Zakon nigdje ne definira nedostatak i neispravnost. A i kao što je rekao čoek u postu iznad tvog, postoji i čl. 423. koji kaže da se primjenom pravila za neispravnost ne isključuje primjena pravila za nedostatak.

BTW, znaš li išta o ovome s ukidanjem drž. inspektorata, jer mi se čini suludo da to stvarno tako ide po novom?

Gledam te!
14 godina
neaktivan

a ovo ako je istina da nema više inspektorata pa sa čime ću se prijetit kad me trgovac hoće zajebat ,sa ekipom iz kvarta{#}

17 godina
saberrider kaže...

a ovo ako je istina da nema više inspektorata pa sa čime ću se prijetit kad me trgovac hoće zajebat ,sa ekipom iz kvarta{#}

privatnom tužbom valjda... Kod nas to baš i nije često, no u razvijenim državama se tužaka za sve i svašta... Ali pošto ne znam kakva su točno tvoja prava, radije se prije raspitaj u vezi toga...

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 17:08 (lllnuclearlll).
17 godina
saberrider kaže...

navečer ću poslati mail a sutra idem do poslovnice.hvala svima na brzim odgovorima. javim sutra kak je prošlo.

Samo pamet u glavu, ne svađati se, ali držati stav. Tražiti voditelja, ne prvog u prodaji.

Veliki Brat kaže...

Ma sve pet, samo Zakon nigdje ne definira nedostatak i neispravnost. A i kao što je rekao čoek u postu iznad tvog, postoji i čl. 423. koji kaže da se primjenom pravila za neispravnost ne isključuje primjena pravila za nedostatak.

BTW, znaš li išta o ovome s ukidanjem drž. inspektorata, jer mi se čini suludo da to stvarno tako ide po novom?

Definira, čl. 401. st. 1. Naravno da se ne isključuje jer neispravnost i nedostatak nemaju veze, a on, nažalost, ima neispravnost.

Ne znam trenutno, ali kroz koji dan sam tamo pa provjerim, možda bude bolje (iovako za svaki upit ide prvi DI, pa se šalje nadležnom ministarstvu, pa ako još zatraže mišljenje od ministarstva pravosuđa, zna trajati mjesecima).

11 godina
neaktivan

Kupio mob u emmezeti i kamera nemože slikat normalne slike, ne radi autofokus dobro i vratili mi novce iako su najprije rekli kao da uzmem drugi mob ili nešto drugo u toj vrijednosti, ali na moje inzistiranje ipak su pristali.

Koliko ja znam u roku 7 dana od kupnje bi morali vratit novce ako je neispravan uređaj.

12 godina
neaktivan

proizvod možeš vratit ako nisi zadovoljan s njime....a kamoli ako je pokvaren....ali u ovom slucaju ste oba u pravu,ti imas pravo na novac,a on ima pravo poslat mob. na servis...

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 18:22 (kivic15).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Tupislav kaže...

Kupio mob u emmezeti i kamera nemože slikat normalne slike, ne radi autofokus dobro i vratili mi novce iako su najprije rekli kao da uzmem drugi mob ili nešto drugo u toj vrijednosti, ali na moje inzistiranje ipak su pristali.

Koliko ja znam u roku 7 dana od kupnje bi morali vratit novce ako je neispravan uređaj.

Puno trgovina će to napraviti, ne samo zbog zakona nego iz razloga da zadrže kupca...

Što se tiče linksa dulje vrijeme ih već izbjegavam, što zbog ovakve politike i cijena, što zbog "vrlo stručnog" osoblja.

17 godina
Tupislav kaže...

Povrat u roku od sedam dana je moguć samo za kupnju na daljinu.

Kvar robe ne predstavlja temelj za ikakav povrat.

kivic15 kaže...

proizvod možeš vratit ako nisi zadovoljan s njime....a kamoli ako je pokvaren....ali u ovom slucaju ste oba u pravu,ti imas pravo na novac,a on ima pravo poslat mob. na servis...

Isto kao gore - nema ikakve zakonske osnove za povrat robe kupljene u trgovini, posebno ne "ako nisi zadovoljan".

16 godina
lllnuclearlll kaže...
Tupislav kaže...

Puno trgovina će to napraviti, ne samo zbog zakona nego iz razloga da zadrže kupca...

Što se tiče linksa dulje vrijeme ih već izbjegavam, što zbog ovakve politike i cijena, što zbog "vrlo stručnog" osoblja.

Kad ste se dotakli Linksa nemam riječi za njih...toliko su bezobrazni....odobren mi je drugi laptop umjesto pokvarenog i nikako da ga dobijem....dva mjeseca mi lap na popravku i oni ništa...sutra im sljedi prijava.

Frka85
17 godina
stručnjak kaže...

Kad ste se dotakli Linksa nemam riječi za njih...toliko su bezobrazni....odobren mi je drugi laptop umjesto pokvarenog i nikako da ga dobijem....dva mjeseca mi lap na popravku i oni ništa...sutra im sljedi prijava.

Kako misliš ovo "odobren drugi", a onda "dva mjeseca na popravku"?

Tko je dao odobrenje i kad je to bilo? Pripazi na potpuno novo jamstvo i ostalo.

17 godina
Old Iggy kaže...
Tupislav kaže...

Povrat u roku od sedam dana je moguć samo za kupnju na daljinu.

Kvar robe ne predstavlja temelj za ikakav povrat.

Ma kvar robe je nešto drugo od prodavanja neispravne robe... Dakle roba je bila neispravna po primitku. Mislim da bi zakon trebalo promijeniti po tom pitanju i dati zamjenu uređaja ili povrat novca ukoliko se neispravan uređaj vrati u roku 3 radna dana recimo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice