Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.509.644
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav,odlucio sam nakon dugo vremena uzet neki novi mobilni.Odredio sam da ce to bit nisko budzetni mobitel te sam si stavio granicu do 1300 kn.U dvodnevnom istraživanju naiso sam na 3 mobitela koja su mi usla u uzi krug te bi sad vas molio za pomoc.To bi bili sljedeci mobiteli.

1.Huawei p8 lite-1100 kn(starija verzija)

2.lenovo k6-1200 kn

3.vivax fly 4-1200 kn

Po onome kolko se ja razumijem u mobitele najbolji izbor po meni bi bio vivax(3 gb RAM i vrlo jaka baterija),ali posto nisam neki veliki znalac zato sam dosao tu i zatrazio vasu pomoc kako nebi poslje zalio radi krivog odabira.Ako se neki mobitel posebno istice u ova 3 ili ako ima jos neka bolja mogucnost molio bih vas da mi to objasnite odogovorm na ovaj moj post,zahvaljujem se.

7 huawi p8 lite
0 lenovo k6
0 vivax fly 4

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
zuper kaže...
toxic kaže...

Kakav je moto z play,

produzujem ugovor i ispada me 55 kn mjesecno na tarifu

slijedece sto mogu uzeti su: p10 lite, xperia xa1, p9 lite, j7 samsung(2017)

koliko god usporedivao mislim da je moto z play najbolji izbor od navedenih?

Z Play ima najčišći OS, AMOLED ekran, brutalnu bateriju, 4K video i po meni je najbolji izbor između navedenih. Mogućnost stavljanja modova je isto plus, pogotovo ako ih nađeš po dobroj cijeni

narucen.

10 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
Uzmi bilo koji Xiaomi.

samo nemoj uzeti mediatek verziju jer neces dobit android nadogradnju , a i  snapdragon ima bolju podrsku za custom romove

U biti je točan navod da nadogradnje MTK verzije malo "kaskaju" za SD verzijama.

Recimo, trenutno za Redmi Note 4 MTK je zadnji Global Stable ROM MIUI 8.2.1.0., a SD verzija 8.2.10.0.

nije problem sa miui verzijom nego bas sa android verzijom, mtk ima mm, dok sd ima nougat i vjerojatno mtk nikada nece dobiti update android verzije

Ili ja krivo gledam, ili je ovo Nougat (još u razvoju, doduše):

Lineage OS 14.1 (Android 7.1.1) for Redmi Note 4 MTK (zadnji):

https://xiaomifirmware.com/downloads/download-redmi-note-4-mtk-custom-roms/

Btw. ovo sam našao običnom google pretragom za manje od minute.

nece se to razvit 100% kako spada jer nema kernel sourcea i uvijek ce ostat neki bugovi, jedino mm custom romovi, tipa taj aosp rade dobro jer su na miui kernelu ...

14 godina
neaktivan
Kojomojo kaže...

Pozdrav,odlucio sam nakon dugo vremena uzet neki novi mobilni.Odredio sam da ce to bit nisko budzetni mobitel te sam si stavio granicu do 1300 kn.U dvodnevnom istraživanju naiso sam na 3 mobitela koja su mi usla u uzi krug te bi sad vas molio za pomoc.To bi bili sljedeci mobiteli.

1.Huawei p8 lite-1100 kn(starija verzija)

2.lenovo k6-1200 kn

3.vivax fly 4-1200 kn

Po onome kolko se ja razumijem u mobitele najbolji izbor po meni bi bio vivax(3 gb RAM i vrlo jaka baterija),ali posto nisam neki veliki znalac zato sam dosao tu i zatrazio vasu pomoc kako nebi poslje zalio radi krivog odabira.Ako se neki mobitel posebno istice u ova 3 ili ako ima jos neka bolja mogucnost molio bih vas da mi to objasnite odogovorm na ovaj moj post,zahvaljujem se.

Xiaomi Redmi Note 4X sa aliexpress Xiaomi Global store, sa tax free dostavom je 175$ (srebrni, neke boje su 10ak $ jeftinije), po meni bolji od ova 4, a debelo ulazi u budzet, ja ga narucio bratu jucer.

15 godina
neaktivan

Nakon Galaxy S6, koji mobitel bi predstavljao bolji upgrade - HTC 10 ili opet ici na Samsungov smartphone Galaxy S7? Razmisljam o ta dva modela. Ili nesto trece ipak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Trenutno gledam dva uređaja:

Xiaomi Mi 5S Plus: https://neutrinomobile.hr/xiaomi-mi-5s-plus-4-64gb-lte-dual-black-silver-9017.html

Xiaomi Mi Note 2: https://www.honorbuy.com/990-xiaomi-mi-note-2-64gb-smartphone.html

Nisam siguran kojeg da uzmem, ali ako netko ima još koji prijedlog do 3k kn, rado bih ga saznao.

1 Xiaomi Mi 5S Plus
8 Xiaomi Mi Note 2
1 nešto treće
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.8.2017 22:39 (Cogent).

0 0 hvala 0
9 godina
Uzmi 5S+ ali iz Honorbuy- za 2500kn, ili možda 1+3T
8 godina
neaktivan

Honorbuy na EU direct ne nudi 5S Plus, vec samo obicni 5S.

Gdje ima One+ 3T za manje od 3k?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ajmo preporuka mobitela za majku,  sa dobrom baterijom i ekranom koji nije prevelik da nije neki sa losim kutevima gledanosti na suncu, da se moze kupiti u hr moze ali i ne mora uz neku tarifu, ne preskup

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

moze preporuka do 900 kuna(eventualno koja kuna više)? 2gb rama i dobar proc i dobra baterija su prioriteti, hvala

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3s ili još bolje 3s pro koji ima 3 gb RAM-a.

0 0 hvala 0
15 godina

Ne znam gdje ima za kupiti 3S za 900 kn? A 3S Prime pogotovo. Jedino Redmi 4a...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 8:00 (FLes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Npr. s web shopova, a ja sam svoj prodao na njuškalu za 800 kn, toliko o tome.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hanteed kaže...

moze preporuka do 900 kuna(eventualno koja kuna više)? 2gb rama i dobar proc i dobra baterija su prioriteti, hvala

Imas xiaomi redmi note 4X (zlatno bijeli, ostali su 10-15$ skuplji) za 163 $ sa tax free dostavom ak se mozes protegnuti na aliju kod xiaomi mi global store. E da, to je jaca verzija, 3/32.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.8.2017 8:26 (TTTT).
10 godina
neaktivan

valjaju li išta ti kineski mobiteli u tom rangu ? mislim najgore je reci a nije marka, prvi put cujem, nije ime itd. Po specifikacijama je bolji svaki kineski od j5 koji su svi u mom mjestu uzimali redom a sto maraka je skuplji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
TTTT kaže...
hanteed kaže...

Imas xiaomi redmi note 4X (zlatno bijeli, ostali su 10-15$ skuplji) za 163 $ sa tax free dostavom ak se mozes protegnuti na aliju kod xiaomi mi global store. E da, to je jaca verzija, 3/32.

ja sam u bih, ocu li morat platiti odma sa paypalom ili kad mi dodje na adresu?

9 godina
odjavljen
hanteed kaže...
TTTT kaže...
hanteed kaže...

Placa se pri narudzbi i ne racunaj na taxfree dostavu jer nisi u EU....

14 godina
neaktivan
hanteed kaže...
TTTT kaže...
hanteed kaže...

Jbg, za bih ne vrijedi ovo, samo za eu. 

10 godina
neaktivan

a sta gledati kod kamera dosta mobova sto sam vidio 1080p 30fps ali sta gledati kod ostalih specifikacija npr. je li treba biti f/2.0 ili manje ili više od tog? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Cogent kaže...

Trenutno gledam dva uređaja:

Xiaomi Mi 5S Plus: https://neutrinomobile.hr/xiaomi-mi-5s-plus-4-64gb-lte-dual-black-silver-9017.html

Xiaomi Mi Note 2: https://www.honorbuy.com/990-xiaomi-mi-note-2-64gb-smartphone.html

Nisam siguran kojeg da uzmem, ali ako netko ima još koji prijedlog do 3k kn, rado bih ga saznao.

Hvala svima na popunjavanju ankete, upravo sam naručio Mi Note 2 s Honora. Javim se s dojmovima kada stigne. :)

9 godina
neaktivan
Evo ako netko ima pogrebu za novim uređajem a bitna mu je baterija nek uzme Samsung Galaxy A3 2017.

Osim što baterija traje nenormalno naspram kapaciteta, puno je i brži nego što bi to 2 gb RAM-a sugerirala.

Evo ss upotrebe baterije na wi-fiju, doma, samo on i uključen kad mi drugo nije trebalo.

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Znači to je i oko 2h igrica i oko 2, 3 sata youtuba, ostalo wapp surfanje

0 1 hvala 0
15 godina
hanteed kaže...

a sta gledati kod kamera dosta mobova sto sam vidio 1080p 30fps ali sta gledati kod ostalih specifikacija npr. je li treba biti f/2.0 ili manje ili više od tog? 

Previše razmišljaš, već ti je sve rečeno. Budući da nisi u EU Goldway ti otpada, znači za 900 kuna najbolji je Xiaomi Redmi 4a, ako želiš korak bolje i skuplje onda Redmi 4X.

Imamo doma 4X i mobitel je za tu cijenu kategorija za sebe.

Btw, na Goldwayu se trenutno može kupiti Redmi 4X 4GB/64GB Global za nekih 1200kn sa DHL dostavom

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.8.2017 10:41 (FLes).
14 godina
neaktivan

Do 3000 kn jel se isplati Galaxy A5 2017? Bitna mi je baterija i da ne steka sljedece 2-3 godine, imam jos neke stvari koje volim na mobu, ali posto sam cijenom ogranicen trenutno su nebitne. Sto ima za taj novac od drugih vodecih proizvodaca? Nekako ne bih nekve jos nedokazane marke uzimao, nisam sklon eksperimentiraju s tim stvarima.

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2017.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AnđeoGabrijel21 kaže...
Evo ako netko ima pogrebu za novim uređajem a bitna mu je baterija nek uzme Samsung Galaxy A3 2017.

Osim što baterija traje nenormalno naspram kapaciteta, puno je i brži nego što bi to 2 gb RAM-a sugerirala.

Evo ss upotrebe baterije na wi-fiju, doma, samo on i uključen kad mi drugo nije trebalo.

Pardon, ali 10h SoT uz normalno korištenje u jednom punjenju nije moguće. Jedino ako gledaš non stop video ili ostaviš mob s upaljenim ekranom.

15 godina
neaktivan
zuper kaže...
AnđeoGabrijel21 kaže...

Pardon, ali 10h SoT uz normalno korištenje u jednom punjenju nije moguće. Jedino ako gledaš non stop video ili ostaviš mob s upaljenim ekranom.

Moguce je! Identicna stvar se desava sa A5 2017.

10 godina
neaktivan
FLes kaže...
hanteed kaže...

Previše razmišljaš, već ti je sve rečeno. Budući da nisi u EU Goldway ti otpada, znači za 900 kuna najbolji je Xiaomi Redmi 4a, ako želiš korak bolje i skuplje onda Redmi 4X.

Imamo doma 4X i mobitel je za tu cijenu kategorija za sebe.

Btw, na Goldwayu se trenutno može kupiti Redmi 4X 4GB/64GB Global za nekih 1200kn sa DHL dostavom

uzet cu 4a, znaci nece stopat, solidan je mobitel, svejedno bolji je od mog prijasnjeg lg magna sa kojim sam bio zadovoljan tako da nemam sta izgubit

9 godina
@Cogent

Honorbuy ima 5Splus gold EU, a ti si valjda tražio crni, ok.
9 godina
neaktivan
Pozdrav,u dilemi sam izmedju Samsunga S8 i iPhonea 7.Prethodni telefoni su mi bili androidi(mid range) i odlucio sam uzeti neki flagship.Od Samsunga me odvlaci stutter koji se učestaliji na europskom modelu,a iPhone mi se ne kupuju jer ce za koji mjesec izaci novi.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Kupujem si novi mobitel i suzio sam izbor na dva:

- Huawei P10 lite

- Samsung galaxy C5 pro

Koji je po vama bolji i zašto?

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka: