Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.195
|
čitano: 11.754.200
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Boris grozni kaže...
zelenapaprika kaže...
Boris grozni kaže...

Danas sam probao xiaomi redmi note 14 pro/+ 5g, i usporedio sam s svojim starim 9 pro i uopce nisam impresioniran icim, selfie kamera je vidljivo bolja no tu je 9-tka zaista loša! Ostalo mi je nebitno jer sve i dalje leti no kamera mi neopravdava da dajem novih 400€razocaran totalno, jedino gdje vidim pomak je kad uzmem Samsunga od 1000+€ covjek bi ocekivao neki vidljivi napredak osim vodonepropusnosti i 120hz u 5 godina a ono kifla

Drago mi je da se razočarao, jer ta serija mobitela to i zaslužuje. Rijetko kada je izašla serija koja mi se manje sviđala.

Mobitel ima odvratno plastican osjecaj u ruci jos s tim zaobljenim rubom/ekranom, uzas, ispada da je osnovni model jos i najbolji

Da, i meni je takav osjećaj čak i s Note 13 pro+ koji sam jučer imao u ruci. Ali mi je taj bolji od Note 14 Pro i Pro+.

Ništa od Note 14 serije za mene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 21:23 (zelenapaprika).
5 godina
darkborg kaže...

Katastrofa do čega smo došli s tim cijenama u par godina. Sjećam se kad sam uzimao redmi note osmicu, 1100kn na nekom sitnom popustu, pro verzija je bila 1500. A sad 3500 kn jbt, za tu lovu se uzimao MI flagship.

Ali jbg, takav je trend. Dok ljudi kupuju cijene neće sigurno ići dolje.

Pretjeruju. Ja ću uredno preskočiti seriju 14.

Radije bih uzeo Poco X7 Pro kada mu cijena još malo padne: https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-Poco-X7-Pro-5G-black/dp/B0DS1VS2VJ

7 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

'ajmo ljudi, da vidim kakvi su vam savjeti.

Uvjeti:

- kamera apsolutni prioritet, mora imati iskoristive slike u (polu)mračnim uvjetima

- baterija mora izdržati cijeli dan malo jačeg korištenja

- Xiaomi/Redmi otpadaju

- UI relativno blizu stock Androidu, ali nije uvjet

- cijena do 600€, moglo bi do 700.

Najbolji kandidat mi ispada Honor 200 Pro, iako moram još s budućim korisnikom moba potvrditi da ima prolaz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 mjeseci
robogo kaže...

Uvjeti:

- kamera apsolutni prioritet, mora imati iskoristive slike u (polu)mračnim uvjetima

- Xiaomi/Redmi otpadaju

Najbolji kandidat mi ispada Honor 200 Pro, iako moram još s budućim korisnikom moba potvrditi da ima prolaz.

Vivo X100s Pro oko 680 eura.

15 godina
robogo kaže...

Uvjeti:

- Xiaomi/Redmi otpadaju

Magic 6 Pro zapakiiran na oglasniku, Pixel 8 Pro, OnePlus 12...

7 godina
Na kraju skupio još para i idem u ponedjeljak po S24 Ultra.

Ne pitajte ništa. 😂
12 godina
Dobro si nakupio kad sa honor 200 pro skačeš na s24 ultru. Ženi sam u zalagaonici neki dan uzeo novi honor 200 pro za 370 eur. Solidan mobitelcic. Kamera u nekim uvjetima bolja od mog magic 6 pro.

Ps na magicu ne vidim da mogu proizvoljno pisati tekst na fotki dok slikam

0 0 hvala 0
5 godina
robogo kaže...
Na kraju skupio još para i idem u ponedjeljak po S24 Ultra.

Ne pitajte ništa. 😂

Prema onome što sam ja vidio na Youtubeu u zadnjih 48 sati, nisi pogriješio. Ako je s Intelovima procesorima bilo tick, pa tock (kao oznake veće i manje promjene), onda S25 donosi manju promjenu. Plus, imaš taj S pen s BT-om.

Malo me šokiralo koliko Honorov Magic 7 face ID radi bolje od istog na S25.

15 godina

Naravno da radi bolje kad je puno napredniji (TOF 3D), posebno u mraku.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Ne kuzim sta ne pocnu stavljat tof 3d pod normalu.

5 puta bolja stvar nego ovo sranje od otiska koje cesce ne radi nego sto radi.

Takoder face id preko kamere isto za nis.

Poludim kad u ducanu placam mobitelom pa najednom magicno nece otisak a face id preko kamere ne vrijedi za google pay i onda se bori upisuj pin a ova na blagajni te ubija pogledom kad si debilcina s placanjem mobitelom.. Nesto sto na apple uredajima nisam nikad dozivio..

Tof 3d najbolja stvar ikad 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2025 16:26 (domac5).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Ultrasonic na Samsungima radi besprijekorno.

Sad su počeli biti i na Kinezima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Od kad imam 3d na m6pro preporodio sam se. Kod placanja, bankovnih transakcija i ostali autorizacija. Sad ne znam jel bih mogao nazad bez toga.

1 0 hvala 0
16 godina

E da ste škrti kao ja... :-D Najbolji mobitel ikada je bio Realmi 8 za 1100 kuna.

13 godina
Korny1603987 kaže...

E da ste škrti kao ja... :-D Najbolji mobitel ikada je bio Realmi 8 za 1100 kuna.

Ja sam u 10 i pol godina posjedovanja smartphona potrošio ukupno 477 € na 4 mobitela... No dobro, kako kome paše, treba, može, želi...

Nisam ja ništa prčko.
15 godina
Realme 8 je vec pregazilo vrijeme. Sad je to vec dobrano spor telefon.

0 0 hvala 0
4 godine
Spiridon kaže...
Korny1603987 kaže...

Ja sam u 10 i pol godina posjedovanja smartphona potrošio ukupno 477 € na 4 mobitela... No dobro, kako kome paše, treba, može, želi...

Bome dobar si nisam ni ja daleko, skoro sam uzeo neki novi šaomi jer mi je stari note 9 pro štekao kod otvaranj fotki na kraju išao zguglati i nasao rijesenje mobitel se preporodio tako da sam miran jos 5 godina platio ga 330€

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 8:33 (Boris grozni).
16 godina

Pozdrav

Može preporuka za mobitel do 150-200 eura. Možda Redmi Note 12? Mobitel je doslovno za lagano svakodnevno korištenje (malo poziva, poruka, koja slikica rođendanska itd)

Drone Media Hrvatska: https://bit.ly/3fs0nzL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zuper kaže...

Ultrasonic na Samsungima radi besprijekorno.

Sad su počeli biti i na Kinezima

Da, radi besprijekorno dok ne stavis tempered glass.

Tu prica o radu besprijekorno pada u vodu onda a valjda 1% ljudi koristi mobitel bez zastite..

Ako vec mora bit otisak onda hocu one kakvi su nekad bili, van ekrana u sklopu tipke za unlock ili na poleđini.

E to je ocitavalo besprijekorno a ne ova sranja danas pod ekranom 

9 godina

I ja gledam malo mobitele do 200 EUR za kćer..

Zasad mi vodi Galaxy A16 5G 8/256, ima ih po 170 EUR novih s garancijom na njuškalu (trgovine oko +50-60 EUR gore).. od ljudi koji su produživali ugovore.

Makar sad gledam, realno vjerojatno trenutno najbolji omjer uloženo/dobiveno Motorola 50 EDGE, oko 200 EUR novi na njuškalu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2025 10:13 (Havo).

1 0 hvala 0
16 godina
Svakako ti morem preporučiti Motorolu Edge seriju, ja imam Pro kaj ti je van cjenovnog ranga, ali Neo je tu negde - imaju je moja dva susjeda i vrlo su zadovoljni.
12 godina

Pozdrav.

Imam iPhone 14. Planiram ga prodati za 400 eura ako uspijem ... godinu dana još pod garancijom. 

Pa bi volio neku preporuku mobitela polovnih do 200 eura uzeo bih 2 sebi i zeni .

xaomi ili Samsung 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Havo kaže...

Zasad mi vodi Galaxy A16 5G 8/256, ima ih po 170 EUR novih s garancijom na njuškalu (trgovine oko +50-60 EUR gore).. od ljudi koji su produživali ugovore.

Makar sad gledam, realno vjerojatno trenutno najbolji omjer uloženo/dobiveno Motorola 50 EDGE, oko 200 EUR novi na njuškalu...

Edge 50 Neo odličan. Ako možeš Honor 200 za nekih 200 eur, taj je još bolji. Tu i tamo se pojavi po toj cijeni...

15 godina
Havo kaže...

honor Magic 6 Lite

12 godina
zuper kaže...
Ja imam Baseus 65W GaN sa 4 porta i punio je S24+ i laptop punom brzinom. I uzimao sam od njih nekoliko bežičnih punjača i sve bez greške
Ali ako više uređaja spojiš, brzina pada. Tako da bolje u startu da uzmeš +100W punjač i miran.

To za brzinu znam, mislim logično je.

Gledao sam ovaj za 30ak eur:

https://amzn.eu/d/5aviPzz

Al kad sam pročitao iskustva tu, nekako se ohladio :)

vepar kaže...
Imam Ugreen 65W GaN, krepao iz čista mira. Malo korišten. Pored hrpe brzih punjača u kući samo Ugreen izdahnuo 😁

MUĆAK kaže...
zuper kaže...
Ja imam Baseus 65W GaN sa 4 porta i punio je S24+ i laptop punom brzinom. I uzimao sam od njih nekoliko bežičnih punjača i sve bez greške
Ali ako više uređaja spojiš, brzina pada. Tako da bolje u startu da uzmeš +100W punjač i miran.

Relna primjedba za Baseus sa moje strane korištenja dakle izgledom i izradom izgledaju vrhunski a korištenjem su  vrhunsko smeće, u nekoliko godina krepala su mi  tri njihova powerbanka  i to ne bilo kakva nego sa 100 W izlazom i 65 W ulazom svi iznad 80€ koji mogu puniti laptope  od toga  sam uspio dobit povrat novca samo za jednog i to pred samo kraj garancije od 90 dana , zatim mi je krepao 100W zidni punjač van garancije i to nakon godinu dana povremenog korištenja a na drugom 120W zidnom  punjaču od tri porta radi još samo jedan Usb C od 100W  da napomenem da im i kabeli nisu jako velika kvaliteta . Dakle to više nije slučajnost to je surova  realnost i to jako skupa , realno i istinito .

Izgleda da je najsigurnije s Ankerom :) samo što im je cijena poprilična...

Iako nisu ni Ugreen i Baseus baš jeftini a zapravo su se uozbiljili zadnjih par godina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2025 18:14 (Chriss).
7 dana

Jel tko nedavno naručivao s aliexpressa mobitele? Jel prolazi bez poreza? Poco x7 pro me ispadne 270€ uz punjač ako prolazi bez poreza.

0 0 hvala 0
15 godina

Ako šalju iz EU skladišta onda nema ni porezan ni carine.

0 0 hvala 0
7 dana
Memphis kaže...

Onda se ni ne isplati jer su porez i carina uračunati.

14 godina
hoki5 kaže...
Memphis kaže...

Porez je uracunat svakako bez obzira jel eu ili kina 

7 dana
domac5 kaže...
hoki5 kaže...
Memphis kaže...

Što onda skine automatski aliexpress ako je iznos preko 150€?

15 godina
hoki5 kaže...
domac5 kaže...
hoki5 kaže...
Memphis kaže...

Što onda skine automatski aliexpress ako je iznos preko 150€?

Ako ti piše "including VAT", a ne vidim razloga zašto ne bi pisalo na Aliju - onda je to ta cijena i nemaš drugih troškova.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice