Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.195
|
čitano: 11.755.749
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Ceco5465 kaže...

Podrav ekipa...moze pomoc

Samsung S24 FE 256gb

Honore 200 512 gb

Xiaomi 14t 256 gb...u tarifi dobivam za otprikike iste novce...

Sto najbolje uzet od ta tri...mane i prdnosti...

Samsung trenutno imam,Xiaomi sam imao...evo prilika i za Honor da probam...

Honor 200 pro 512 lgb mi se nudi uz nesto nadoplate,iskreno ovako gledam usloredbe,sve je to tu negdje...

Ako moze kratka analiza ona gore 3 komada...zahvaljujem..

Da se nadovezem po pitanju punjaca,citam gore...za sve mobite sto sam gore naveo NE idu punjaci u kutiji...barem u ovome T. centru u mome mjestu...

S24FE bi izbjegao, potpuno promašen....Xiaomi 14T mi je nepoznat zasad, a Honor 200 je skroz ok. Ako nisi zahtjevniji korisnik bit će ti super. Ako jesi onda Honor 200 Pro jer dobiješ bolju glavnu kameru, flagship procesor i wireless punjenje....

5 godina
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...
hahhaajaads kaže...

Bas nedavno nesto kupovao u svijetu medija, i neki stariji covjek ispred mene kupio Xiaomi 14C, i napomene mu jos prodavac da dolazi bez punjaca i da je original 20ak€... Nevjerovatno mi je da mobitel koji kosta 80€ treba jos punjac koji kosta 20€...

Meni je cijela ta priča s punjačima tj. njihovim izbacivanje suluda. Jer, gledam mobitel koji bi trebao imati brzo punjenje 90W, a ja trenutno imam punjač 67W. Morat ću kupiti novi punjač, jer je izgleda proizvođač odlučio ovaj put ne staviti punjač u kutiju s mobitelom. Tako da ću razmisliti hoću li kupiti taj mobitel.

Ili budi normalan pa puni s punjacem od 67w kojeg vec imas. 

Vi neki koda ste pali s marsa, ima par godina je apple odlucil izbaciti punjace iz kutija, samsung ih je zapratio uskoro nakon, a pomalo i svi ostali proizvodaci. 

To je tako i možete do sutra lajat na mjesec. 

Birokrati se miješaju u sve.

Ako mobitel podržava punjenje 90W, onda ću kupiti takav punjač, ako već ne dolazi s mobitelom. Štošta mogu ne imat na mobitelu, ali mi je brzo punjenje jedna od najkorisnijih stvari u mobitelu.

Novi redmi note 14 Pro+ 5G koji se ovdje spominje i dalje dolazi s punjačem, ovaj put s onim od 120W (Battery Type 5110 mAh Charging 120W wired). Što na to kaže EU?

Mob od 5000mah se napuni za 45min 0-100% sa 67w, a za 35min sa 90w. 

Dakle razlika zanemariva. 

A za telefon je generalno bolje da se puni što sporijim punjacem. 

Ali stvarno mi se ne da vraćati da tu odavno apsolviranu temu o baterijama. Baterija je potrošni materijal. Nema ju se zašto čuvati.

10 godina
zelenapaprika kaže...
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...
hahhaajaads kaže...

Bas nedavno nesto kupovao u svijetu medija, i neki stariji covjek ispred mene kupio Xiaomi 14C, i napomene mu jos prodavac da dolazi bez punjaca i da je original 20ak€... Nevjerovatno mi je da mobitel koji kosta 80€ treba jos punjac koji kosta 20€...

Meni je cijela ta priča s punjačima tj. njihovim izbacivanje suluda. Jer, gledam mobitel koji bi trebao imati brzo punjenje 90W, a ja trenutno imam punjač 67W. Morat ću kupiti novi punjač, jer je izgleda proizvođač odlučio ovaj put ne staviti punjač u kutiju s mobitelom. Tako da ću razmisliti hoću li kupiti taj mobitel.

Vi neki koda ste pali s marsa, ima par godina je apple odlucil izbaciti punjace iz kutija, samsung ih je zapratio uskoro nakon, a pomalo i svi ostali proizvodaci. 

Ako mobitel podržava punjenje 90W, onda ću kupiti takav punjač, ako već ne dolazi s mobitelom. Štošta mogu ne imat na mobitelu, ali mi je brzo punjenje jedna od najkorisnijih stvari u mobitelu.

Novi redmi note 14 Pro+ 5G koji se ovdje spominje i dalje dolazi s punjačem, ovaj put s onim od 120W (Battery Type 5110 mAh Charging 120W wired). Što na to kaže EU?

Ali stvarno mi se ne da vraćati da tu odavno apsolviranu temu o baterijama. Baterija je potrošni materijal. Nema ju se zašto čuvati.

Punjac je potrosni materijal, baterija za koju treba servisirat mobitel da se promjeni definitivno nije. 

9 godina
Koristim dvije godine xiaomi 12 pro sa punjacem od 120W, baterija i danas traje dva dana. Jedina stvar na koju pripazim je da mi baterija ne pada ispod 10-15%. Ne brinite za brze punjace, jedu bateriju kao i oni "sporiji".
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...
Memphis kaže...
Boris grozni kaže...
Na note verziji se dobiju punjaci, što je svakako plus jer ih sve pogubim s vremenom😁🤣

U 14 više ne

Punjac ide samo uz Note verzije, negdje sam neki dan vidio taj info! Uz pro+ dolazi 120 uz sve ostale 67w! Ali evo posalo sam upit pa javim!
Dakle Redmi note 14pro dolazi s 45w
A Redmi note 14 Pro+ 5g s 120w
Tako vele iz trgovine!

Iz koje to trgovine?

U njemačkoj ne dolazi punjač tako da čisto sumnjam da će onda u ostatku EU.

XIAOMI Redmi Note 14 Pro+ 5G 256 GB Midnight black Dual SIM 256 Midnight black Ja Smartphone | MediaMarkt

XIAOMI Redmi Note 14 Pro 5G 256 GB Coral Green Dual SIM 256 Coral Green Ja Smartphone | MediaMarkt

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 20:44 (Memphis).
15 godina
zelenapaprika kaže...
Memphis kaže...
Boris grozni kaže...
Na note verziji se dobiju punjaci, što je svakako plus jer ih sve pogubim s vremenom😁🤣

U 14 više ne

"Sva tržišta osim europskog dobit će u kutiji s ovim mobitelom odgovarajući adapter za punjenje."

Ima i drugih trgovina osim europskih...

U šta se praviš pametan. Mi ostali to već davno znamo al nas to ne zanima, zanima nas ono kaj se dobiva kod nas. U tajvanu sa mobitelom dobiš punjač, masku i 3.5 to usbc adapter u kutiji ... al znaš to je tajvan, drugi kraj svijeta. Kao što većina proizvođača daje punjač u indjij, kini i sličnim zemljama.

5 godina
thebatman kaže...
Posmatrač kaže...
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...
hahhaajaads kaže...

Honor isporucuje punjae, xiaomi isto i to brze punjace od 120W...

A sad 67w i 90w ne pravi neku razliku u vremenu punjenja....

Honor isto vise ne daje punjace, npr honor 200 ne dolazi s punjacem. 

Xiaomi isto ne daje punjace, npr Xiaomi 14t ne dolazi s punjacem. 

Tako da je to novo normalno. 

Sorry onda. Uz honor 70 sam dobio punjac kao i uz poco f6 pro....Ocigledno nisam u  toku ;)

5 godina
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...
hahhaajaads kaže...

Punjac je potrosni materijal, baterija za koju treba servisirat mobitel da se promjeni definitivno nije. 

Punjači krepavaju, kablovi se raspadaju, baterije se napuhnu... Sve je to roba s datumom isteka valjanosti.

Odeš u servis koji ti u roku od par sati vrati mobitel s novom baterijom, najkasnije sljedeći dan (ako moraju naručiti bateriju). Big deal.

5 godina
deepshitcro kaže...
Koristim dvije godine xiaomi 12 pro sa punjacem od 120W, baterija i danas traje dva dana. Jedina stvar na koju pripazim je da mi baterija ne pada ispod 10-15%. Ne brinite za brze punjace, jedu bateriju kao i oni "sporiji".

Tvoj punjač ne puni sa 120W cijelo vrijeme. Puni do napunjenosti baterije od nekih 50 ili 60%, onda prilagodi snagu punjenja tj. smanji ju, pogotovo od 90 do 100%. Koji postotak amo tamo, ali to je opća slika.

"Your phone doesn't fast charge uniformly from 0 to 100%"

https://www.androidauthority.com/fast-charging-explained-2-889780/

Baterija će sigurno propasti nakon nekog vremena. Jedna mi je krepala par dana nakon isteka jamstva od 2 godine, druga tek nakon 4 i pol godine i to jer sam mobitel koristio za navigaciju u autu dok je vani bilo +35 i često ga punio. Odnio oba mobitela u servis, stavljene su nove baterije i to je bilo to. Ovom prvom sam nedavno sam promijenio bateriju po drugi put (nakon 5 godina koliko je potrajala druga baterija). Potrošna roba.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 21:29 (zelenapaprika).
5 godina
Memphis kaže...
zelenapaprika kaže...
Memphis kaže...
Boris grozni kaže...

U 14 više ne

"Sva tržišta osim europskog dobit će u kutiji s ovim mobitelom odgovarajući adapter za punjenje."

Ima i drugih trgovina osim europskih...

U šta se praviš pametan. Mi ostali to već davno znamo al nas to ne zanima, zanima nas ono kaj se dobiva kod nas. U tajvanu sa mobitelom dobiš punjač, masku i 3.5 to usbc adapter u kutiji ... al znaš to je tajvan, drugi kraj svijeta. Kao što većina proizvođača daje punjač u indjij, kini i sličnim zemljama.

Na našem tržištu se može naći svega, pa ćemo vidjeti tko će i što nuditi u kutiji. Od Njuškala do trgovina.

Primjeri s njemačkog Amazona.

Ne vjerujem im slijepo jer nerijetko imaju pogrešne opise robe koju prodaju: https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-14-Pro-5G-Phantom-Purple-Lavender/dp/B0DPHKW26P

What's in the box?

Power Adapter
    USB Cable
    SIM Tray Ejector

Zatim:

https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-Redmi-14-Pro-Titanium-Black-Midnight/dp/B0DPHMDQKR

What's in the box?

Power Adapter
    USB Cable
    SIM Tray Ejector

Ali...

https://www.amazon.de/-/en/X7-Pro-Smartphone-HyperCharge-Functions/dp/B0DKP7F2GZ

Xiaomi Poco X7 Pro Smartphone, 8+256GB, Black, 50MP Main Camera with OIS, 6000mAh (Typ.) Battery with 90W HyperCharge, IP68, AI Functions (Charger Not Included)

What's in the box?

USB cable.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 21:38 (zelenapaprika).
15 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Najavljeno je na predstavljaju redmi 14 serije da punjač neće dolazit u pojedinim regijama. Jedino na što se to može odnosti je EU. A kad mislim kod nas onda mislim na službene kanale prodaje. Moguće da će neki od modela imat punjač ali to čisto sumnjam. Ako su izbacili u 14C koji je najosnovniji model onda ne vidim zašto bi ga isporučivali u skupljim modelima.

U italiji isto ne dolazi punjač ...

Recensione Redmi Note 14 Pro+: "sale" la CPU, sale il prezzo | SmartWorld

Bosanac koji radi recenzije kupio u Njemačkoj 500€ bez punjača ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 22:12 (Memphis).

0 0 hvala 0
5 godina
Memphis kaže...

Najavljeno je na predstavljaju redmi 14 serije da punjač neće dolazit u pojedinim regijama. Jedino na što se to može odnosti je EU. A kad mislim kod nas onda mislim na službene kanale prodaje. Moguće da će neki od modela imat punjač ali to čisto sumnjam. Ako su izbacili u 14C koji je najosnovniji model onda ne vidim zašto bi ga isporučivali u skupljim modelima.

U italiji isto ne dolazi punjač ...

Recensione Redmi Note 14 Pro+: "sale" la CPU, sale il prezzo | SmartWorld

Bosanac koji radi recenzije kupio u Njemačkoj 500€ bez punjača ...

Ako je službena informacija da NEĆE biti punjača uz mobitele namijenje EU tržištu, onda ga NEĆE biti. Gledat će se trgovci koji će ponuditi punjač 1.) uz mobitel, jer je mobitel namijenjen drugom tržištu (zar ovdje ne postoji tema u kojoj se raspitivalo za kineske varijante + global ROM?) 2.) ponuditi punjač bez ekstra troška kao poklon (umjesto npr. slušalica):

Scope Of Delivery 1x OVP, Charger included + EU Adapter, 1x Case

https://tradingshenzhen.com/en/redmi-turbo-4/redmi-turbo-4-16gb256gb

EDIT: Tip na GSMAreni u prikazi Redmi Note 14 Pro 5G tvrdi da punjač dolazi s mobitelom. A sjedište GSM Arene je u Bugarskoj?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2025 0:19 (zelenapaprika).
7 mjeseci

Joj daj dosadni ste više s tim punjačima.

Original Xiaomi punjač od 67W košta 16-17 eura, tako da 'who gives a fuck' jel ga ima ili nema u kutiji.

Ako ti treba mobitel kupit ćeš ga bez obzira s kakvom opremom dolazi, ne vjerujem da će punjač biti presudan ako se kupuje mobitel od 500 eura.

Uostalom, to što oni sad najavljuju da neće više biti punjača ne znači da se za 6-12 mjeseci neće promjeniti, pa će opet neki revolucionarno najaviti povratak punjača u kutiji i isticati to kao prednost.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2025 23:21 (SharkZ).

1 2 hvala 0
5 godina
SharkZ kaže...

Original Xiaomi punjač od 67W košta 16-17 eura, tako da 'who gives a fuck' jel ga ima ili nema u kutiji.

Ako ti treba mobitel kupit ćeš ga bez obzira s kakvom opremom dolazi, ne vjerujem da će punjač biti presudan ako se kupuje mobitel od 500 eura.

Uostalom, to što oni sad najavljuju da neće više biti punjača ne znači da se za 6-12 mjeseci neće promjeniti, pa će opet neki revolucionarno najaviti povratak punjača u kutiji i isticati to kao prednost.

Novac ne raste na drvetu. Kada ti nedostaje novca i nitko ti ga neće dati, onda se sjetiš kretenarija koje si kupovao preko Alija ili Temua (srećom, nisam taj). I ne želim dati ekstra novac za takvu budalaštinu koju ostatak svijeta prima, a mi, eto, ne. Jer su to odlučili EU birokrati.

Oni sanjaju da ćeš doma imati neki stolni ili zidni punjač snage do 100W za ove manje uređaje, po mogućnosti s više USB portova za punjenje više uređaja. Ali takav moraš dokupiti, pa što se tu onda štedi? Ili da izvučem punjač star 12 godina (to mi je trenutno najstariji mobitel doma), pa da njime punim mobitel s 5W koliko je neki minimum. Da ne bi. Slično su maltretirali sa snagom usisivača prašine.

Nema punjača = nema kupovine mobitela. Koštao mobitel 1 ili 1000 EUR-a.

10 godina
zelenapaprika kaže...
SharkZ kaže...

Evo poslao sam screenshot tvoga posta u Apple, Samsung i Xiaomi. 

Tim Apple ce podnit ostavku do podne, a ocekujemo isto i od vodstva kineske i korejanske kompanije. 

5 godina
thebatman kaže...
zelenapaprika kaže...
SharkZ kaže...

Evo poslao sam screenshot tvoga posta u Apple, Samsung i Xiaomi. 

Tim Apple ce podnit ostavku do podne, a ocekujemo isto i od vodstva kineske i korejanske kompanije. 

Poput dobrih savjeta, nekada se na ovom forumu moglo naći i dobre štoseve. Ta su vremena davno prošla.

Dio ljudi je puno naučio o pravima i moći potrošača u odnosu na proizvođače i trgovce, dio nije zbog raznih razloga, a dio su svjesno žrtve konzumerizma ("ne vjerujem da će punjač biti presudan ako se kupuje mobitel od 500 eura."). Plus, dopuštajte i dalje birokratima da vam kroje život. To će vas daleko odvesti. Nisu problem tone plastičnih omota, kutija i svega što ljudi nemilice masovno naručuju s Temua ili Ali Expressa i bacaju kojekuda; u isto toliko plastike u koju se pakira hrana, ali punjači za mobitel... Eeeeeeeeeee, ogromni je problem stavit punjač u kutiju s mobitelom... Ekologija... Velika pobjeda da se punjače ne daje uz mobitel..... Eeeeeeeeee...

12 godina
Baš ste dosadni sa tim punjačima... ovo je tema o pomoći kod kupnje mobitela, a ne diskusija da li dolaze punjači u paketu sa mobitelima... dakle, molim, skoncentrirajte se ...

0 0 hvala 0
15 godina
SharkZ kaže...

u videu je tip rekao da punjač za redmi note 14 pro+ košta dodatnih 60 eura.

10 godina

Koji mob uzeti osobi od 60g do nekih 250-300e ?whatsapp,video poziv,kamera da je ok.

Nisam upratio sta je sve izaslo pa ne znam ni sam,neki samsung A serije ili slicno nesto?

Origin_Steam: hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Možeš A35/a55. 

5 godina
A35 je još uvijek aktualan model, nasljednik izlazi za koji mjesec. Imam ga i definitivno preporučujem. Zaslon je Amoled i odličan pa i po najjačem suncu, baterija bez previše Youtubea ili gaminga bez problema traje preko dva dana, izrada je odlična (bauštelac sam i par puta je pao na beton, konstantna vlaga i prašina, sve trpi bez problema), ne fotkam puno al to što da ispada vrlo dobro, a sa softverske strane također nema brige jer će OS biti nadograđivan do 2028., a sigurnosne nadogradnje do 2029. Cijena je oko 270 eura.

Najnoviji je A16. Za nekih 170 eura ima OK specifikacije. Isto Amoled, izdržljiva baterija, neloša glavna kamera, selfie iznadprosječna, nadogradnje OSa do 2030.
5 godina
Darko150 kaže...
Baš ste dosadni sa tim punjačima... ovo je tema o pomoći kod kupnje mobitela, a ne diskusija da li dolaze punjači u paketu sa mobitelima... dakle, molim, skoncentrirajte se ...

Baš smo dosadni. Onda budeš pitao gdje možeš kupiti jeftin, a kvalitetan punjač. I očekivat ćeš odgovor.

12 godina
Da, očekivati ću odgovor o kvalitetnom i jeftinom punjaču, a ne filozofiranje o utjecaju mjesečevih mijena na prolaznost znanja kvalificiranih bravara :-)
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 9:45 (Darko150).
5 godina
Darko150 kaže...

Mobitel radi bez punjaca? Ako uz mobitel dolazi punjac to je prednost pogotovo kod mobitela sa brzim punjenjem. Moj recimo podrzava 120W punjenje i ako ne dolazi u paketu gdje da ga kupim? Nije bas da takvi punjaci leze okolo besposlani.... 

7 godina
Posmatrač kaže...

Moj recimo podrzava 120W punjenje i ako ne dolazi u paketu gdje da ga kupim?

U Ankera!

https://www.mikronis.hr/Proizvod/anker-737-zidni-punjac-120w/44454?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

16 godina
Jaki punjač dušu da, meni 125W "Turbocharger" (tak piše dok se puni) na Edge 50 Pro napuni s 20 do 100% za nekih 25min.
5 godina
Armor kaže...
Jaki punjač dušu da, meni 125W "Turbocharger" (tak piše dok se puni) na Edge 50 Pro napuni s 20 do 100% za nekih 25min.

Poco f6 pro. 0-100% 19 minuta.120W Za tvoj pise 18 min ali je manja baterija....Ja sam prestao puniti nocu. Ujutro dok operem zube napuni do 100% i to je to do sutra ujutro....

5 godina
robogo kaže...
Posmatrač kaže...

U Ankera!

https://www.mikronis.hr/Proizvod/anker-737-zidni-punjac-120w/44454?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ne bas. 120W ukupne snage ali na jednom portu daje 100W max plus ne podrzava QC3+ ili barem na njihovoj stranici nigdje ne pise tako da to nije to....

https://www.anker.com/products/a2148?variant=41974285172886#!

A da ne spominjem cijenu koja nije ni malo zanemariva na cijenu mobitela....

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 18:05 (Posmatrač).
5 godina
robogo kaže...
Posmatrač kaže...

U Ankera!

Po popularnoj cijeni od 94,99 €. A do sada si punjač mogao dobiti uz mobitel.

Nisam prorok, ali mi se čini da će EU trgovci imati manju prodaju mobitela ove godine (samo to neće priznati na glas).

5 godina
Posmatrač kaže...
Armor kaže...

Poco f6 pro. 0-100% 19 minuta.120W Za tvoj pise 18 min ali je manja baterija....Ja sam prestao puniti nocu. Ujutro dok operem zube napuni do 100% i to je to do sutra ujutro....

Imam slabiji punjač od 67W ali isto instant napunim bateriju do 100% i više nema čekanja cijelu noć ili ako ti se baterija isprazni zbog intenzivnog korištenja danju. Ovako ju napuniš ili dopuniš dok si s nekim na kavi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice