Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 38.817
|
čitano: 11.457.217
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Dobro, ovo tvoje je ipak preveć za mobitel i mobilnu tarifu pa nije relevantno tržišno kad uz tebe vjerojatno još 1-2 osobe rade tako. Moožda.

Za ove s bonovima. Kako nadoplaćujete saldo? Odete u trgovinu kupit papirić ili preko neta, aplikacije? 

Prije nekih 7 godina sam bio na bonbonu i ta nadoplata i razmišljanje o nadoplati mi je malo išlo na jetra. Možda sad ima i drugih opcija

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
dax-lax kaže...

Dobro, ovo tvoje je ipak preveć za mobitel i mobilnu tarifu pa nije relevantno tržišno kad uz tebe vjerojatno još 1-2 osobe rade tako. Moožda.

Za ove s bonovima. Kako nadoplaćujete saldo? Odete u trgovinu kupit papirić ili preko neta, aplikacije? 

Prije nekih 7 godina sam bio na bonbonu i ta nadoplata i razmišljanje o nadoplati mi je malo išlo na jetra. Možda sad ima i drugih opcija

Online. Kada sam na bonovima. Zašto? Zato jer preko Weba ili mobilne aplikacije operatera dobiješ još neki bonus. Češće preko mobilne aplikacije i još te obavijesti da ako platiš x dobiješ još i y (novac na bonus račun, dodajte gigabajte itd.). A1 čak ima mogućnost da unaprijed platiš 3 ili čak 6 mjeseci svoj prepaid račun i za to ti daje popust. Što dalje u budućnosti unaprijed platiš, to dobiješ veći popust na ukupni iznos. A1 ima i nešto što HT, a pogotovo Tele2/Telemach nisu nikada imali: doplata prepaid računa onoliko koliko ti želiš. Postoji neki maksimum koji možeš uplatiti. Tako da ne moraš kupovati dva različita bona da bi aktivirao tarifu, jer operateri uvijek namjeste cijenu prepaid tarife tako da ju u pravilu ne možeš pokriti točnim iznosom jednog bona, nego moraš kupiti prvi skuplji ili kombinirati dva bona...

Tako da se ne isplati ići na kiosk ili negdje drugdje kupiti papirnati bon, mada i za to nekada dobiješ nešto ekstra.

Osim toga, na svakoj mreži možeš kupiti najveći bon, a on ti pokrije nekoliko nadoplata u godini. Bonbon ima najveći bon koji ima valjanost360 dana nakon nadoplate.

Imaš dvije slike, na pogledaj. Svaki operater nudi nešto. Biti na bonovima nije problem zbog doplate. Problem je poskupljenje tih tarifa i broj jedinica u njima. Neke od prepaid tarifa su za vrlo skromne potrošače, a i za njih mora nešto postojati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 17:28 (zelenapaprika).
4 mjeseca

thebatman kaže...

Tako da u 2024 imat ograniceni internet mi je ludo.

Pa i ne treba biti ograničen - onaj fiksni doma.

Meni je ludo skidat tone GB beskorisnog sadržaja kao što ti radiš, kojeg ionako nećeš konzumirat jer nikad nisi doma kako kažeš, ali eto, nismo svi isti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 17:37 (SharkZ).
14 godina

Pozdrav,

Trebao bih preporuku xiaomi mobitela do kojih 250€. Trenutno koristim redmi note 10 vec par godina no sve je sporiji i postao mi je nepouzdan kaj se te sporosti tice. Koristim mobitel uglavnom za surfanje fejs, yt nis posebno, kamera mi nije tolko bitna, vec fluidnost u koristenju koja ce trajati par godina.. vidim da ima xiaomi redmi 13 pro 4g za kupiti za malo manje od 250€ pa mi se čini kao bestbuy za moj budget. Nije da puno koristim mobitel pa mi ni nije nista posebno vazno, recimo ne igram mobilne igre uopce tu i tam koja slika al nis previse. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zašto je previše?

Takvo vrijeme dolazi da ljudi sve više mijenjaju računala za mobitele, osim onoga kojem je na poslu računalo primarno, a mimo posla nema ili ne koristi računalo jer mu je sve dostupno na mobitelu.

Vremena se mijenjaju, generacije su sve više drugačije od nas iz 90ih. Moja nećakinja od 14 godina laptop pali 2x u 2 mjeseca, sve ostalo radi na mobitelu i za sve drugo koristi mobitel. 

Ja sam isto tako većinu vremena odvojen od kuće, mobitel mi služi za apsolutno sve i trošim cca 300gb minimalno mobilnog i!trenera van kuće, bilo je i više dok sam imao upaljen hotspot radi jadnog interneta u kućanstvu.

14 godina
hardrock kaže...

Pozdrav,

Trebao bih preporuku xiaomi mobitela do kojih 250€. Trenutno koristim redmi note 10 vec par godina no sve je sporiji i postao mi je nepouzdan kaj se te sporosti tice. Koristim mobitel uglavnom za surfanje fejs, yt nis posebno, kamera mi nije tolko bitna, vec fluidnost u koristenju koja ce trajati par godina.. vidim da ima xiaomi redmi 13 pro 4g za kupiti za malo manje od 250€ pa mi se čini kao bestbuy za moj budget. Nije da puno koristim mobitel pa mi ni nije nista posebno vazno, recimo ne igram mobilne igre uopce tu i tam koja slika al nis previse. 

Mislim da se nećeš usrećiti s Redmi Note 13 Pro 4G. Tvoj Note 10 ima prastari SD678, a RN 13 Pro Helio G99 koji vuče korijene još od starog Helio G90T iz 2019. Za 300 eur na oglasniku možeš uzeti Xiaomi 13T koji je daleko bolja opcija u svakom smislu. Ako baš mora novi, možda Poco X6 Pro. Ipak ima Dimensity 8300...

16 godina

Ovisi tko kako živi. Ja definitivno nisam aktivni tip koji je stalno negdje vani, a imam kod kuće dobar internet, dobar PC i veliki monitor. Ništa što mogu obaviti na računalu, neću obaviti na mobitelu. Možda jesam mali korisnik mobilne tarife, ali sam zato "premium" korisnik kućnog interneta. Bojim se i pogledati koliko prosječno GB ode mjesečno.  Meni je bilo razumljivo dati 10 000 kuna za veliki PC, ali mi nije razumljivo dati takvu cifru za mali mobitel.

4 mjeseca
Nocio kaže...

Vremena se mijenjaju, generacije su sve više drugačije od nas iz 90ih. Moja nećakinja od 14 godina laptop pali 2x u 2 mjeseca, sve ostalo radi na mobitelu i za sve drugo koristi mobitel.

Šta je to sve ostalo? Tiktok i instagram?

Istina je da se generacije mijenjaju, ali mobitel ne može zamjeniti PC/laptop.

To što se sad mobitel više koristi samo znači da ljudi više ne rade ništa pametno na PC-u nego dangube na besmislenim društvenim mrežama za koje je mobitel i prilagođen.

Tako da, ne može ti mobitel služiti za "apsolutno sve", nego samo za ono što je većinom nebitno, a to je konzumacija multimedijskog sadržaja, za bilo kakvo ozbiljnije baratanje fajlovima potreban je PC.

Ja osobno ne mogu ni kupiti ništa na mobitelu dok nisam sjeo za PC i na velikom ekranu proučio sve.

No dobro, nema smisla oko toga, svatko nek koristi ono što njemu paše...

hardrock kaže...

Pozdrav,

Zašto ti treba baš Xiaomi?

Za 250 eura imaš Honor magic6 lite koji je po meni best buy za tu cifru:

https://www.nabava.net/mobiteli/huawei-honor-magic6-lite-cijena-256gb-518713511

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2024 19:51 (SharkZ).
13 godina
Korny1603987 kaže...

Ovisi tko kako živi. Ja definitivno nisam aktivni tip koji je stalno negdje vani, a imam kod kuće dobar internet, dobar PC i veliki monitor. Ništa što mogu obaviti na računalu, neću obaviti na mobitelu. Možda jesam mali korisnik mobilne tarife, ali sam zato "premium" korisnik kućnog interneta. Bojim se i pogledati koliko prosječno GB ode mjesečno.  Meni je bilo razumljivo dati 10 000 kuna za veliki PC, ali mi nije razumljivo dati takvu cifru za mali mobitel.

Kolko plaćaš sve te usluge? Fiksni internet i telefon i mobilnu uslugu?

4 godine
Nocio kaže...

Zašto je previše?

Takvo vrijeme dolazi da ljudi sve više mijenjaju računala za mobitele, osim onoga kojem je na poslu računalo primarno, a mimo posla nema ili ne koristi računalo jer mu je sve dostupno na mobitelu.

Ja sam isto tako većinu vremena odvojen od kuće, mobitel mi služi za apsolutno sve i trošim cca 300gb minimalno mobilnog i!trenera van kuće, bilo je i više dok sam imao upaljen hotspot radi jadnog interneta u kućanstvu.

Argument koji ću ja ponuditi u korist većih ekrana i to monitora i računala ili barem tableta s ekranom veće dijagonale su - oči tj. vid. Zadnji 30+ godina gledam u razne mahom loše ekrane ekrane i najkasnije navečer primijetim zamor očiju.

To da je danas sve ponuđeno na mobitelu je, naravno, napravljeno planski. Velike kompanije su lagano radile zaokret s računala na mobitele. Potrajalo je. Bez obzira na sve veće monitore i pad njihovih cijena. Tableti su imali ulogu jedno vrijeme, sve dok ekrani mobitela nisu jako narasli, a usput ih je pratio sadržaj koji se uspješno prikazivao na tako malim ekranima. Već par godina je sve mobile first - prvo se sve radi za mobitel, a onda za Web. Nisu nove generacije same od sebe sklonije mobitelima. Fino ih se usmjeravalo što razvojem mobitela, što prilagodbom sadržaja. Mobiteli jesu računala u malom, ali neke poslove fakat ne možeš raditi na njima.

Zato jako navijam za velike ekrane tj. prave monitore, a ne velike mobitele. Ako to netko ne razumije sada, razumjet će najkasnije kada prijeđe 40. godinu života. Neki i ranije. Usto su tu vratna kralježnica, lumbalni dio kralježnice (u oba slučaja pognutost koja traje duže), masna jetra (a nema veze s alkoholom - to su doktori skužili pri kraju pandemije  i od toga pomalo bolujemo svi, zbog sjedenja i manjka fizičke aktivnosti).

4 godine
SharkZ kaže...

Ja osobno ne mogu ni kupiti ništa na mobitelu

Neke popuste dobiješ samo u mobilnoj aplikaciji. Npr. takvi popusti su mi nuđeni na booking.com. I piše - samo u mobilnoj aplikaciji. Da ljude prisile da ju koriste.

14 godina

Pa evo jedini razlog zašto xiaomi je taj da sam davno imao redmi 4x, poslije njega ovaj rn 10 i zadovoljan sam bio i jednim i drugim kolko su izgurali par godina svaki, otvoren sam za bolje opcije naravno ne mora bas xiaomi bit al ak ovaj 13 pro valja bi ga uzeo, nisam dovoljno upucen u mobitele velim jedino mi je bitno da bude kolko toliko fluidan i da drzi 2,3 godine, velim sam da ne igram igre na mobu a ni kamera nije tolko bitna. 

Budem pogledao taj honor koji preporučujete hvala na odgovoru i ak imate jos koji prijedlog uz njega slobodno kazete.. il je best buy ovaj za to što trazim od njega? Tak 250€ do 300 možda max granica

9 godina
Ekipo, frend kupuje mob i odluka je pala na Xiaomi 14. Zanima me isplati li se pricekati mjesec dana da izadje Xiaomi 15 kod nas, moze li se ocekivati pad cijene 14 tice i ako moze za koliko otp ? Lp
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
deepshitcro kaže...
Ekipo, frend kupuje mob i odluka je pala na Xiaomi 14. Zanima me isplati li se pricekati mjesec dana da izadje Xiaomi 15 kod nas, moze li se ocekivati pad cijene 14 tice i ako moze za koliko otp ? Lp

Mislim da 15 neće doći do Europe prije veljače / ožujka. Nemam potvrdu da će tako biti, ali tek je predstavljen u Kini.

12 godina

Dajte prestanite trkeljati gluposti o cijeni mobitela i tarifa. Ak mobitel košta 1400€ kao nekakv RRP, u trgovini u maloprodaji ga nema ispod 1000€ onda je cijena od 240€ jako dobra. Tarifa košta koliko košta npr 30€ x24 mjeseca je 720€ plus mobite 240€ = 960€! Jeftinije od toga može se naći jedino preko oglasnika! I to je to. Kome paše računica, tko ima para i kome treba takav mobitel i takva tarifa ovo je dobra prilika!

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 8:32 (tomislav10).

0 3 hvala 0
4 godine
tomislav10 kaže...

Dajte prestanite trkeljati gluposti o cijeni mobitela i tarifa. Ak mobitel košta 1400€ kao nekakv RRP, u trgovini u maloprodaji ga nema ispod 1000€ onda je cijena od 240€ jako dobra. Tarifa košta koliko košta npr 30€ x24 mjeseca je 720€ plus mobite 240€ = 960€! Jeftinije od toga može se naći jedino preko oglasnika! I to je to. Kome paše računica, tko ima para i kome treba takav mobitel i takva tarifa ovo je dobra prilika!

"Ak mobitel košta 1400€ kao nekakv RRP, u trgovini u maloprodaji ga nema ispod 1000€ onda je cijena od 240€ jako dobra. Jeftinije od toga može se naći jedino preko oglasnika!"

Ovo je za Nobela iz ekonomije.

14 godina

Već sam se zabrinuo da neće biti odgovora od paprike 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
tomislav10 kaže...

Skim se boriš ti? Chill.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 19:33 (Cryogenic).
15 godina

Kakva su iskustva sa Z Fold 6, najviše me mori onaj prijelaz na sredini, bojim se da mi neće odgovarat ?

Kakva su u globalu iskustva, nekakvi problemi s takvim tipom uređaja na duže staze ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nije za mobitele, ali sigurno se netko razumije.
Trebam neke earbudse do 20etak eura. Do sada sam imao neke redmi 3 lite s alija (fake sigurno). Baterija je dala svoje, pa bi ih zamijenio. Gledam ili redmi buds 6 play ili 4 lite? 6 play mi više se sviđa oblik i čepići, 4 ima anc koji ne znam koliko vrijedi za te pare?
Nešto 3.?
10 godina
x360gamer kaže...
Nije za mobitele, ali sigurno se netko razumije.
Trebam neke earbudse do 20etak eura. Do sada sam imao neke redmi 3 lite s alija (fake sigurno). Baterija je dala svoje, pa bi ih zamijenio. Gledam ili redmi buds 6 play ili 4 lite? 6 play mi više se sviđa oblik i čepići, 4 ima anc koji ne znam koliko vrijedi za te pare?
Nešto 3.?

mišljenja sam da xiaomi ima dobar omjer cijene i kvalitete u tom cjenovnom rangu, pa zapravo nećeš pogriješiti dok god uzmeš model koji ti odgovara oblliku uha. generalno je sve to sasvim dovoljno za glazbu i pozive u pokretu.. trenutno imam redmi buds 3 lite, a ciljao bi recimo redmi buds 4 ili nešto slično, ali te su ipak skuplje.. između ova 2 modela bi mi više odgovarao 6 play po uhu, ali tu smo svi različiti..

ako ti je bitno - obrati pažnju i na vrijeme trajanja baterije.

7 godina
Moja preporuka je da se protegneš s novcima fo Galaxy Buds FE. Odlične su za cifru koju traže za njih.

Druga opcija ti je otići na www.scarbir.com i provjeriti preporuke po cjenovnom rangu. Kupio sam tri različita para slušalica na preporuku čovjeka (uključujući i Buds FE) i sva tri para su odlična.

Evo jedne koje čovjek hvali: https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Audio/Slu%C5%A1alice/ANKER-Soundcore-Space-A40%2C-In-ear-Bluetooth-slu%C5%A1alice%2C-plave/p/EK000577677

Ovo je super cijena.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 7:09 (robogo).
14 godina
Uzeti ću buds 6 play, 15e au. Galaxy buds je 50e skuplji, a meni ionako ne treba ništa spektakularno. Ako sam do sada bio zadovoljan s AliExpress sluskama, vjerujem da ovo može biti samo bolje.
12 godina
zelenapaprika kaže...
tomislav10 kaže...

"Ak mobitel košta 1400€ kao nekakv RRP, u trgovini u maloprodaji ga nema ispod 1000€ onda je cijena od 240€ jako dobra. Jeftinije od toga može se naći jedino preko oglasnika!"

Koji dio ti nije jasan, da ti pojasnim ...

16 godina

Što se tiče slušalica pogledajte ponudu JLAB firme. Imam trenutno jeftine Jlab slušalice GO Air True Wireless Earbudsnemam nikakvih problema.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:09 (Korny1603987).

0 0 hvala 0
4 godine
tomislav10 kaže...
zelenapaprika kaže...
tomislav10 kaže...

Koji dio ti nije jasan, da ti pojasnim ...

Daj, potrudi se shvatiti.

4 godine

Xiaomi 15

Spominje se ožujak za Indiju, a piše da je to moguće i datum za globalnu verziju.

https://www.gsmarena.com/global_xiaomi_15_spotted_in_geekbenchs_ai_test_database-news-65287.php

1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice