Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.204
|
čitano: 11.790.929
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Izašli su novi Honori, lite i pro. Cijene popularne. Prvi ima prastari procesor iz 2022. i ima cijenu osnovnog modela 369 EUR-a, dok drugi košta 1299 EUR-a.

0 1 hvala 0
14 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Posmatrač kaže...
robogo kaže...
Posmatrač kaže...

Moj recimo podrzava 120W punjenje i ako ne dolazi u paketu gdje da ga kupim?

U Ankera!

https://www.mikronis.hr/Proizvod/anker-737-zidni-punjac-120w/44454?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ne bas. 120W ukupne snage ali na jednom portu daje 100W max plus ne podrzava QC3+ ili barem na njihovoj stranici nigdje ne pise tako da to nije to....

https://www.anker.com/products/a2148?variant=41974285172886#!

A da ne spominjem cijenu koja nije ni malo zanemariva na cijenu mobitela....

Kad god sam trebao punjač uvijek sam ih uzimao preko Alija jer otamo osjetno jeftinije. Nikad greške.

Npr.

https://www.aliexpress.com/item/1005005425954553.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.66574411eB5GJG&algo_pvid=455af23f-20b2-4398-95f3-aa41ba330916&algo_exp_id=455af23f-20b2-4398-95f3-aa41ba330916-2&pdp_npi=4%40dis%21EUR%21123.29%2155.68%21%21%21911.25%21411.57%21%40211b618e17369632682072270ed2be%2112000033019216974%21sea%21HR%210%21ABX&curPageLogUid=JHMRnovcuX2M&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

5 godina
zuper kaže...
Posmatrač kaže...
robogo kaže...
Posmatrač kaže...

Moj recimo podrzava 120W punjenje i ako ne dolazi u paketu gdje da ga kupim?

U Ankera!

https://www.mikronis.hr/Proizvod/anker-737-zidni-punjac-120w/44454?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ne bas. 120W ukupne snage ali na jednom portu daje 100W max plus ne podrzava QC3+ ili barem na njihovoj stranici nigdje ne pise tako da to nije to....

https://www.anker.com/products/a2148?variant=41974285172886#!

A da ne spominjem cijenu koja nije ni malo zanemariva na cijenu mobitela....

Kad god sam trebao punjač uvijek sam ih uzimao preko Alija jer otamo osjetno jeftinije. Nikad greške.

Npr.

https://www.aliexpress.com/item/1005005425954553.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.66574411eB5GJG&algo_pvid=455af23f-20b2-4398-95f3-aa41ba330916&algo_exp_id=455af23f-20b2-4398-95f3-aa41ba330916-2&pdp_npi=4%40dis%21EUR%21123.29%2155.68%21%21%21911.25%21411.57%21%40211b618e17369632682072270ed2be%2112000033019216974%21sea%21HR%210%21ABX&curPageLogUid=JHMRnovcuX2M&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A

Nije to problem. Radit ce bilo koji manje vise ali nece raditi rapidno punjenje jer ne isporucuje 120W sa qc3+ standardom

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
Šaomi punjač nije kompatibilan sa Honor/huawei brzim punjenjem jel tako ?
15 godina

Ne, Honor/Huawei imaju neke svoje protokole 

0 0 hvala 1
15 godina
Huawei/Honor imaju SCP protokol, ali u zadnje vrijeme Huawei isporučuje 88W i 100W punjače s podrškom za PD, što znači da može puniti brzo i laptope.
Inače kod nas se kupi Xiaomi 67W punjač za 17€, SuperVooc 100W (PD,QC,PPS) za 36€, Honor 66W za 21€, a Motorolin PD 125W za 44€...
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2025 6:27 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Honor Magic 7 pro isto kao žaomi dolazi sa smanjenom baterijom na EU tržište. Očito to smanjivanje kapaciteta baterije postaje novi trend nakon izbacivanja punjača.

0 0 hvala 0
12 godina

Bok ekipa, kako vidim da se spominju nekakvi punjači po temi pa rekoh da upitam za prijedlog 

Taman sam dobio od firme S24, svoj S23 ženi dao i trebaju nam dva punjača za ova dva mobitela pošto su stari u rasulu. Šta predlažete? Originalni Samsung ili neke druge? A budžet do nekih 50-60€ za dva punjača (ako je to dovoljno)... 

0 0 hvala 0
16 godina
Najbolje originalni Samsung 25W.
5 godina
H3rc0 kaže...

Bok ekipa, kako vidim da se spominju nekakvi punjači po temi pa rekoh da upitam za prijedlog 

Taman sam dobio od firme S24, svoj S23 ženi dao i trebaju nam dva punjača za ova dva mobitela pošto su stari u rasulu. Šta predlažete? Originalni Samsung ili neke druge? A budžet do nekih 50-60€ za dva punjača (ako je to dovoljno)... 

Sil kaže...
Najbolje originalni Samsung 25W.

Ne lupaj gluposti. Bilo koji brand name ce ti biti isti ili bolji samo da podržava PD 3.0... Mada u 2024 godini proizvesti top mobitel sa jadnih 25W punjenja.....Preprouka uzmi neki 65w ili jaci sa PD3.0 da imas za ubuduce. 

5 godina
Darko150 kaže...
Baš ste dosadni sa tim punjačima... ovo je tema o pomoći kod kupnje mobitela, a ne diskusija da li dolaze punjači u paketu sa mobitelima... dakle, molim, skoncentrirajte se ...

Odgovori čovjeku:

"Taman sam dobio od firme S24, svoj S23 ženi dao i trebaju nam dva punjača za ova dva mobitela pošto su stari u rasulu. Šta predlažete? Originalni Samsung ili neke druge? A budžet do nekih 50-60€ za dva punjača (ako je to dovoljno)... "

15 godina
H3rc0 kaže...

Samsungov TA-800 25W punjač s kabelom je oko 20-25 eura. Kupovanje nekog bržeg i skupljeg PD punjača za Samsung nema smisla s obzirom na maksimalnu brzinu punjenja.

16 godina
@Posmatrač, za malo kulture u komunikaciji nije potreban nekakav poseban napor. Na osnovu svog iskustva sam mu dao preporuku a neka si čovjek na kraju kupi što god misli da je najbolje za njega.
9 godina

Šta preporučujete best buy od punjača za s24 ultru?

Edit: nije mi se refreshalo zadnjih 5/6 poruka pa nisam vidio da je gotovo isto pitanje postavljeno. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2025 22:10 (hardcoree).

0 0 hvala 0
5 godina
vepar kaže...
H3rc0 kaže...

Samsungov TA-800 25W punjač s kabelom je oko 20-25 eura. Kupovanje nekog bržeg i skupljeg PD punjača za Samsung nema smisla s obzirom na maksimalnu brzinu punjenja.

Pretpostavljas da ce u iducim godinama samsung ostati na toj snazi punjenja? S obzirom da sada i ubuduce uz mobitel ne dolazi punjac kupiti 25W punjac je glupo. Vec iduce godine kada promijeni mobitel taj punjac je zastario i nece moci iskoristiti brzo punjenje. i 65W je sada upitna isplativost jer manje vise svi proizvodjaci su izbacili mobitele sa brzim punjenjem. Osim applea i samsunga.....

15 godina

Nisu sad izbacili. Brzo punjenje je krenulo još sa 15W. Tak da te fore da ćeš sutra punit svaki mobitel sa punjačem od 120W ne drže vodu. Između ostalog kad će mijenjat mobitel izbor i ponuda punjača će biti drugačija. 

0 0 hvala 0
15 godina
Sil kaže...
@Posmatrač, za malo kulture u komunikaciji nije potreban nekakav poseban napor. Na osnovu svog iskustva sam mu dao preporuku a neka si čovjek na kraju kupi što god misli da je najbolje za njega.

Ne treba njemu kulture njemu treba znanja. Dobro si mu rekao jer one nema dume. Tko ima drljavi samsung ne treba mu ništa bolje do samsungovog 25w koji na nekoj akciji možeš kupit upola cijene za 12€. Ja kad sam kupio S21 imao je fc 25W i sutra će S25 imat isto 25w fc. Tak da kupnja nekakvog punjača od 100-120w za samsung ili kao investiciju za buduću godinu-dve je čisti non-sense. A da ne pričam o tome kako mi je razlika od 15/25w punjenja od 0-100 bila svega par minuta. Ništa bolje nije ni u odnosu 25/45w. Samsung je teška truba kod brzog punjenja i radi toga ne treba bacat novce na neke bijesne punjače.

Isto tako očekivat da će za godinu danas svi mobiteli podržavat 100-120W je naivno i glupo. BBK grupa koja je lider u brzom punjenju se zadržala na 100-120w i to kod svojih perjanica kao i svi drugi proizvođači. Da je sudit prema onome kaj smo prije 2 godine vidli od njih. Realme model koji se puni punjačem od 240w, danas bi onda trebali očekivat brza punjenja od 300-400W pa se to nije dogodilo. Tak da ne treba bacat pare na neke bijesne punjače ako koristiš jad od samsunga ili nešto slično. Budući da su sad svi izbacili punjače iz kutije ponuda samih punjača će za koju godinu biti bolja jer potražnja porast a proizvođači će se trudit obuhvatiti što više brandova i tehnologija da budu što univerzalniji. 

15 godina
vepar kaže...
H3rc0 kaže...

Imaš u neutrinu za 13€

10 godina

imate na Aliju GaN 65w punjače koji će pokriti većinu vaših potreba, podržavaju PD3 i QC3. odlično za samsung, poslužit će i za kineze. dođu svega par eura.

ako već gledate ozbiljne brendove onda uzmite Anker ili Ugreen. sigurno ne bi podržao samsunga koji daje uvjerljivo najlošiji punjač i kabel za najviše para.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 3:14 (spoonman039).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
spoonman039 kaže...

imate na Aliju GaN 65w punjače koji će pokriti većinu vaših potreba, podržavaju PD3 i QC3. odlično za samsung, poslužit će i za kineze. dođu svega par eura.

ako već gledate ozbiljne brendove onda uzmite Anker ili Ugreen. sigurno ne bi podržao samsunga koji daje uvjerljivo najlošiji punjač i kabel za najviše para.

Te od par eur zaobiđi. Kupio ja jednom takav i iz koverte u ruku i iz ruke u smeće. TO je bilo teško par grama a takav punjač sigurno neći prikopčati ni u koji komad elektronike skuplji od par eur....

10 godina
Posmatrač kaže...
spoonman039 kaže...

Te od par eur zaobiđi. Kupio ja jednom takav i iz koverte u ruku i iz ruke u smeće. TO je bilo teško par grama a takav punjač sigurno neći prikopčati ni u koji komad elektronike skuplji od par eur....

pa ne znam koje si uzimao, ali nisu baš toliko lagani, iako slažem se da izrada varira. treba svakako gledati recenzije. s njima sam počeo puniti prvo stari mobitel, a zatim i aktualni i evo uredno služe već 2 godine. zaboravio sam točnu cijenu, alli stalno variraju, pa taj info i onako ništa ne znači.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 9:31 (spoonman039).
13 godina

Spominjalo se već, ne znam da li ovdje ili na nekom drugom forumu. Jeftiniji od samsungovog a puni brže od 25w punjača. Imam ga i ja, nema greške.

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-punjac-mi-33w-wall-charger-type-a-type-c-eu.html

12 godina

Hvala svima na odgovorima!
Uz svoj stari S10 Lite sam dobio takav 25W punjač, radi i dalje ali ima problema koji su nastali fizičkim oštećenjem naravno. 

Uzmem onda dva originalna od 25W. Trošak od 26€ nije velik.

Isprike na pitanju u ovakvoj temi, ali ova pitanja se mogu očekivati i ubuduće s obzirom da rijetko tko šalje punjač uz mobitel danas, a bar u mojoj kući ti punjači jako teško dožive par godina :D 

5 godina
spoonman039 kaže...
Posmatrač kaže...
spoonman039 kaže...

pa ne znam koje si uzimao, ali nisu baš toliko lagani, iako slažem se da izrada varira. treba svakako gledati recenzije. s njima sam počeo puniti prvo stari mobitel, a zatim i aktualni i evo uredno služe već 2 godine. zaboravio sam točnu cijenu, alli stalno variraju, pa taj info i onako ništa ne znači.

Ovaj je bio bukvalno par grama.... 

7 godina
H3rc0 kaže...

Budući da ni jedan ni drugi ne idu preko 25W, nema smisla uzimati ništa drugo. Najbolje OG Samsung.

Eventualno ako ćete u sljedećih cca godinu do dvije ići na nešto novije i veće, tu bi se možda isplatilo uzeti 45W. 23 i 24 će ionako puniti s 25W jer sa strane baterije neće dati više.

hardcoree kaže...

Šta preporučujete best buy od punjača za s24 ultru?

Edit: nije mi se refreshalo zadnjih 5/6 poruka pa nisam vidio da je gotovo isto pitanje postavljeno. 

Samsungov 45W ili neki PD3.0.

spoonman039 kaže...

Bolje 50+ eura za GaN punjač provjereno proizvođača (Anker, Ugreen) nego tisuće eura za popraval štete od požara. S punjačem i baterijama se ne vrijedi zezat.

15 godina

na Amazonu.de ima akcije na Ugreen trgovini, ali isto tako i na eu.ugreen.com, dostava iz Mađarske besplatna

za 30-ak ojra ima i GaN 100W punjača, za 25 se nađe i 65 W...

na punjačima se ne štedi...

inače, niej problem Samsung s slabih 25W punjačima, nego kaj ima lažnjaka, koji se prodaju pod originale i jedva se skopča razlika na printu onih sitnih specki, zlatnožuti ispis s donje strane (gdje su terminali utikača), pod povećalom se vidi lošiji ispis...

mi smo kupili za sl. Sammyje i cca 40% je već pregorjelo (i meni) - sad sam na poslu stavio original Samsunga 45 W, a doma Xiaomijevci 67/100 W

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
3 0 hvala 1
5 godina
Stric_Jura kaže...

inače, niej problem Samsung s slabih 25W punjačima, nego kaj ima lažnjaka, koji se prodaju pod originale i jedva se skopča razlika na printu onih sitnih specki, zlatnožuti ispis s donje strane (gdje su terminali utikača), pod povećalom se vidi lošiji ispis...

mi smo kupili za sl. Sammyje i cca 40% je već pregorjelo (i meni) - sad sam na poslu stavio original Samsunga 45 W, a doma Xiaomijevci 67/100 W

Za one koji ne znaju prepoznati te lažne punjače i ne usude se gledati po raznim trgovinama svega i svačega, neka ih kupuju kod domaćih telekoma u njihovim trgovinama. Neka košta koji euro više, ali barem nećete kupiti smeće.

9 godina
Tocno tako, jos zapalit kucu da ustedis dva eura za punjac.. xD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
9 godina
Tocno tako, jos zapalit kucu da ustedis dva eura za punjac.. xD
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice