Nokia 5800 XpressMusic

poruka: 201
|
čitano: 69.650
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nokia 5800 XpressMusic
Ramo kaže...
Mitsuoka kaže...
Ramo kaže...
Mitsuoka kaže...
Ramo kaže...

Jel itko zna jel dosao novi firmware za 5800 blue v30, sad imam v21, product code 0577324, t-mobile. Ili mozda za balcan product code 0559395. Nasa sam negdje da ima nova verzija za balcan, ali nisam uspio napraviti update, pise mi da nema, ni preko NSU ni OTA.

Ni ja ne mogu, uzeto u Vipa, pricekaj jos tjedan-dva

Koji ti je product code? Ima li netko s balcan product codeom, mislim da je 0559395, da je update-ao na v30? 

http://blogs.forum.nokia.com/blog/sittiphol-phanvilais-forum-nokia-blog/2009/07/23/nokia-5800-latest-firmware-v30.0.011

jos ti nije dostupan, pogledaj prvu recenicu 2. paragraf ispod slike mobitela

Da, ali to je napisano prije 3 tjedna, u medjuvremenu izgleda da se dosta toga promijenilo, barem prema pisanju po netu.

balkanski jos nije dostupan, imas na netu popis za koje je product codove dostupan

17 godina
U redu, a jel znas onda slucajno kad bi trebao, ili balkanski ili ovaj hrvatski iz t-mobilea?
92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Ramo kaže...
U redu, a jel znas onda slucajno kad bi trebao, ili balkanski ili ovaj hrvatski iz t-mobilea?

Hmm a vjerojatno kroz sljedeća 2-3 tjedna, ali nije neka nadopuna, imas mail notification na početnom zslonu i malo je brzi i upotrebljava manje ram-a

16 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

LJUDI!!! pomagajte!!! restartao sam mob, stavio tvornicke postavke, neznam sta da jos napravim...

Evo slika.

To je česti problem ako se uklanje memoriska kartica bez sigurnog uklanjanja ili preko usb kabla ako se u windowsima ne izabere sigurno uklanjanje.

Problem se riješava na dva načina ako imaš haknuti mob onda odeš u c:\private\10202BE9\persists\ i izbrišeš 10275102.cre, zatim resetiraš mob, kad ga ponovno uključiš postavi u temi početnog zaslona na osnovno ili traku kontakata, a zatim vratiš na traku prečaca

Ako nemaš haknuti mob onda pri uključivanju mobitela(prije nego se pokaže nokia logo, ali več svjetle tipke) pritisni kobinaciju tipki zelena+crvena+kamera.-sa ovim postupkom resetiraju ti se sve postavke i brišu ti se sve datoteke s memorije telefona.

17 godina

Evo danas update napravio zeni za balcan product code, za moj hrv. jos nista. I da, update preko telefona, NSU javlja da update nije dostupan.

92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Ramo kaže...

Evo danas update napravio zeni za balcan product code, za moj hrv. jos nista. I da, update preko telefona, NSU javlja da update nije dostupan.

Kako namjestis taj update preko telefona (FOTA) da radi? Ja sam se malo zezao s tim ali trazi me postavke za server, itd.

17 godina
Nokia 5800 XpressMusic

Imam par problema :

1. pjesme nekad znaju trznut, to se prije nije događalo (nisu one krive jer na compu normalno svira)

2. stavim video na njega u mpeg4 i mogu ga normalno gledat. Sutradan pokrenem isti taj video i piše error, prebacim taj video na comp također ga neće pokrenut???

3. uređivanje slika neradi

4. garmin se smrzne kada kartu pomičem, nakon nekog vremena

5. mislim da wlan malo prekida ,ali još nisam siguran. Skidao sam 1. puta uopće nešto preko wlana na mobu, skine mi 200MB , pa samo stane, može biti i do nečeg drugog...

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Imam par problema :

1. pjesme nekad znaju trznut, to se prije nije događalo (nisu one krive jer na compu normalno svira)

2. stavim video na njega u mpeg4 i mogu ga normalno gledat. Sutradan pokrenem isti taj video i piše error, prebacim taj video na comp također ga neće pokrenut???

5. mislim da wlan malo prekida ,ali još nisam siguran. Skidao sam 1. puta uopće nešto preko wlana na mobu, skine mi 200MB , pa samo stane, može biti i do nečeg drugog...

Znam da ce malo glupo zvucat, ali da nisi mozda pokupio neki virus preko wlan-a??? Imas li kakav antivirus na njemu???

17 godina
Mitsuoka kaže...
Hyperion kaže...

Imam par problema :

Znam da ce malo glupo zvucat, ali da nisi mozda pokupio neki virus preko wlan-a??? Imas li kakav antivirus na njemu???

Virusi na symbianu su rijetki kao i na Linuxu :)

16 godina
neaktivan
infinityzg kaže...
Mitsuoka kaže...
Hyperion kaže...

Imam par problema :

Virusi na symbianu su rijetki kao i na Linuxu :)

ali ih opet ima

16 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic

Šta mislite jel pametno da nabavim taj mob........dvoumim se između Mrak tarife T-mobila i Simpa paketa, pa me zanima.....ako uzmem mrak tarifu na ugovor od 2 god mob platim 1299 kn i sad svaki mjesec davati 48kn......pitam se dali ću ja morati kupovati bonove.....ono kao ako potrošim pare na računu ili tako....to ne razumijem??? pomoć.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
perosima91 kaže...

Šta mislite jel pametno da nabavim taj mob........dvoumim se između Mrak tarife T-mobila i Simpa paketa, pa me zanima.....ako uzmem mrak tarifu na ugovor od 2 god mob platim 1299 kn i sad svaki mjesec davati 48kn......pitam se dali ću ja morati kupovati bonove.....ono kao ako potrošim pare na računu ili tako....to ne razumijem??? pomoć.....

Pretplata? Nikada

Odi radije u Tele2 i uzmi LG KU990

http://www.tele2.hr/telefoni/tele2_bla_bla_ponuda_telefona.html

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
17 godina
MorciTheCroat kaže...
perosima91 kaže...

Pretplata? Nikada

KU990 nije baš nešto... Lošiji TS, slaba baterija, spor ,ali jeftin i ima 5MP fotić, video može snimat u 120fps-a itd.

Moguće je da sam pokupio virus, morat ću se zahebavat oko tog antivirusa, mislim da samo ima onaj kaspersky za xm5800. Mislim da je to do firmware-a prije.

17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
MorciTheCroat kaže...
perosima91 kaže...

Pretplata? Nikada

KU990 nije baš nešto... Lošiji TS, slaba baterija, spor ,ali jeftin i ima 5MP fotić, video može snimat u 120fps-a itd.

Moguće je da sam pokupio virus, morat ću se zahebavat oko tog antivirusa, mislim da samo ima onaj kaspersky za xm5800. Mislim da je to do firmware-a prije.

Ts zna nekad bit musicav, baterija OK, brzina takoder, al bitno mi je kaj mogu kvalitetno slikat i snimat i da uz mobitel ne moram nosit i fotic.

Takoder ima Google mail i Google Maps fino rijesen, uglavnom jako sam zadovoljan jer za te pare bolji mobac se nemoze dobit.

17 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic

Ja sam svoj u marak tarifi platio 1099kn i vjeruje mi osim kamere nokia je 7000 puta bolji, imam oba dva...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dodge_167 kaže...

Ja sam svoj u marak tarifi platio 1099kn i vjeruje mi osim kamere nokia je 7000 puta bolji, imam oba dva...

Mrak tarifa, LOL

Meni pada mrak na oci kad vidim kolko ces na kraju platit taj mobitel :-)

17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
Dodge_167 kaže...

Mrak tarifa, LOL

Ne kuzim te... Placam 59kn svaki racun, 48kn tarifa i jos 11kn neka frekvencija.uopce nije velika tarifa...

16 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...
MorciTheCroat kaže...
Dodge_167 kaže...

Mrak tarifa, LOL

Ne kuzim te... Placam 59kn svaki racun, 48kn tarifa i jos 11kn neka frekvencija.uopce nije velika tarifa...

to je manje nego sta ja potrosin misecno na bonove

16 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...
MorciTheCroat kaže...
Dodge_167 kaže...

Mrak tarifa, LOL

to je manje nego sta ja potrosin misecno na bonove

ups zasto mi je ispa dabl post

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2009 12:12 (Mitsuoka).
17 godina
protjeran
Dodge_167 kaže...
MorciTheCroat kaže...
Dodge_167 kaže...

Mrak tarifa, LOL

Kolko je to minuta razgovora u sve mreze koje zoves?

To ti je u Tele2 negdje oko 230 minuta u sve mreze.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2009 19:13 (MorciTheCroat).
17 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic

Nemam pojma.

E ljudi jel zna netko dali ce biti update softvera kao sto je i na nokii 5530? zanima me jer ima skrolanje jednostvanije kolko vidim na videu:

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic

Evo sada bas citam dosto o ovom telefonu,i vec odavno sam zainteresovan za njega. Pa sta vi mislite jeli ga sada kasno kupiti tj. jeli jos in? ja sam iz Bosne,ovde mu je cijena 250eura u radnji....imam u planu da kupim neki tel a ovaj mi je za te pare extra

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Nokia 5800 XpressMusic

v30 firmware je dostupan preko OTA.  Upišete *#0000# -> opcije ->potraži nove nadopune. Preporučujem da se spojite nekome na WLAN.

Update navodno ima oko 4MB, što je u t-mobile-u oko 200kn bez ikakvih tarifa.

Meni piše da ništa nepronalazi, a nekima update-a sa v21.025 na v30. Update sa starijih firmware-a od v20 mislim da nije moguć. Poboljšanja su uglavnom u brzini OS-a, poboljšanje kamere, music playera, bug-ova itd. Općenito nije neka velika stvar...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic

Evo kompletnog popisa featurea v30.0.011 firmwarea:

Changes/Improvements/New features/Bugs noticed from v21.002 to v30.0.011

Standby screen:
*When Music Player is operating, and seeing the track name on the screen, and then when one song ends and goes to the next track, the speed at which this happens has improved yet again from 21.002, although the noticeable change is not as much as from 20.149 to 21.002.
Call log, Contacts and calling function:
*Calling speed (from standby screen to Contacts or Call Log) and transition to call/disconnected screens even faster than 21.002, is more than the instantaneous that I stated for the 21.002, it has improved yet again.
*New menu option in the in-call menu to Send MMS during phone call.
*Loudspeaker maximum volume has seemed to decreased
Maps:
*Maps startup is now almost instantaneous, speed through all the Maps menus very fast, even faster than Maps 2.0
*Switching to different views is very smooth and fast now, i.e. to Map 3D etc.
*Maps version 2.0 week 39 remains the same, although the Maps is able to be upgraded to Ovi Maps 3.01 flawlessly
Music Player:
*The biggest change is the equaliser improvements. There is a huge improvement in sound quality, even background sounds and other channels are more noticeable. The default equaliser settings are quite good. And bass is less crunchy than before.
*Split-second delays now do not exist when pressing the volume keys to change between volume levels. In the past, there was some degree of delay, even running multiple applications now, that behaviour has been improved remarkably.
*Freezes in the music player have not been evident to me yet in my days of usage with the new firmware . Which is a marked improvement in the functioning and stability of the music player. Screen tearing and slow speed for album art to appear is still present though.
Camera and Photos:
*Biggest change is the reappearance of use of the volume keys to zoom while taking photos/recording video
*Going into Details is faster than 21.002, almost instantaneous now
*Scrolling speed through thumbnails is only minimally jerky now, also scrolling through photos at 100% view has improved in speed so it is now very smooth and almost instantaneous
*When going into menus in Camera, the speed is instantaneous
Video centre:
*Logo has changed for the video centre in the menu
*Appearance of video menu is different and seems to have inherited the newer N-series/E-series style simplified logos
*Speed in the video centre is much improved and is almost instantaneous
*Changing between volume levels in RealPlayer is instantaneous, fast-forward/rewind speed and resume of playback after these functions is improved and almost instantaneous. Sound quality appears to have been improved also.
Search:
*Application has been upgraded from v4.08 to v4.10.0904
*Logo has changed and is now reminiscent of the newer N-series/E-series simplified styling
*Performance is faster and Yandex search service has been removed in favour of Live Search and Google (Note: this is for the APAC variant, will vary between different regions and specific countries)
Web:
*Rendering of webpages has improved in speed since 21.002
*Rotate Screen option speed is now almost instantaneous
*Speed in Web options menu is now instantaneous
*Loading of Minimap on side when scrolling down pages does not have pixelation anymore
Other:
*Overall system speed has been improved so it is somewhat faster than 21.002
*Scrolling in the Multimedia menu from one tab to another whilst multiple applications are running, has improved marginally in speed
*Overall stability seems to also have been improved, have not had one crash or freeze where I have had to remove the phone battery. The slight freezes that have occurred, the phone has recovered from flawlessly.

- a svi koji su kupili brendirani mob u Vipu ili T-comu pa vam neće updatejtati, ne brinite negdje u 9. mjesecu stiže major update firmwarea koji će napokon donijeti kinetičko skrolanje, widgete na homescreenu i ostale razne gluposti.

E da, i jedan heads up - primjetio sam da razne teme koje možete skinuti i instalirati (to se odnosi na v.21 firmware a vjerojatno i ove novije) znaju dosta usporiti mob pa čak mi se bio i smrznuo, tako da sam se okanio tog čoravog posla i od sad imam samo defaultnu Nokijinu temu (iako je poprilično ružna), ali bar mob radi kako spada.

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic

Moj ode u servis...Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nokia 5800 XpressMusic

Ako ste promjenili product code i svejedno nenalazi update, treba reinstalirat firmware v21.025 tako što upalite nokia software updater(neće naći ništa) i on će vam ponuditi reinstalaciju. Downloadat će vam 130MB i trebate imat na mobu barem 4 crtice baterije. Nakon reinstalacije probajte update-at onako kako sam napisao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.8.2009 21:31 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic

Ja sam poslao mob preko t-mobilea na servis...dali ce mi oni updetati softvare na v30???Ja se iskreno nadam da ocu, jer mi je ovaj v21 pun bugova...barem meni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nokia 5800 XpressMusic

Katastrofa, pa kad citam ovaj topic imam feeling da citam topic kako rijesit probleme u windowsima ME ili krpanje bugova u AoC.

LOL

Kupis mobac i onda se moras zamarat s updejtovima i jos ih skupo placat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dodge_167 kaže...

Ja sam poslao mob preko t-mobilea na servis...dali ce mi oni updetati softvare na v30???Ja se iskreno nadam da ocu, jer mi je ovaj v21 pun bugova...barem meni...

Misliš reći : " Ja se nadam da HOĆE..."

I ja se želim riješit tog v21.025 firmware-a, neće mi nikako na v30 update-at. Vele da će izaći veliki firmware u 9. mjesecu (čak dostupan i za t-mobile) i da će se izgled OS-a totalno izmjeniti na uzor xm 5530 ili N97 sad neznam točno.

17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...

Katastrofa, pa kad citam ovaj topic imam feeling da citam topic kako rijesit probleme u windowsima ME ili krpanje bugova u AoC.

LOL

Kupis mobac i onda se moras zamarat s updejtovima i jos ih skupo placat.

off topik:

ha?

Eh ,MorciTheCroat. Da su za Viewty pustili zakrpu bio bi sigurno bolji, ali ovako ispada da se bolje prebaciti sa viewty-a ma cookie...

on topik:

ugl. posalo sam ga na servis. Valjda nece dugo trajati taj update...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice