Dakle, za sve one koji odlucili otpiliti Samsung, iPhone, Sony, LG i slicne...
Za sve one koji su se dugo opirali uci u ovaj svijet kineskih jeftinijih mobitela...
Znam da ima tema kineski mobiteli i slicno...
Ova tema bi trebala biti malo uza...
Nekoliko osnovih kriterija i rasprava samo o mobitelima slicnih karakteristika...
Ne 6.33 inch ekrane, ne 4 GB modeli, ne 10 jezgreni procesori i slicno...
Znaci uglavnom o mobitelima koji su za nas jedni, suplji dzep... :D
Evo ovak, da malo napravim neki kraci osvrta na par jeftinijih mobitela koje bi preporucio svakome kao i samome sebi... :D
1. Ulefone Paris - za cijenu od cca 120tak $ nudi super karakteristike... 5.0 inch display, HD 1280*720 IPS OGS 2.5D Gorilla glass 3, MTK 6753 8 jezgreni procesor, Mali T720, Android 5.1, 2 GB Ram, 16GB Rom, 13+5 MP camera.
2. Doogee Valencia 2 Y100 PRO - za cca 100$ - 5.0 inch display, HD 1280*720 IPS OGS 2.5D Gorilla glass 3, MTK 6735 4 jezgreni procesor, Mali T720, Android 5.1, 2 GB Ram, 16GB Rom, 13+5 MP camera.
3. ZTE Blade A1 C880U - za cca 110$ - 5.0 inch display, HD 1280*720 IPS OGS Gorilla glass 3, MTK 6735 4 jezgreni procesor, Mali T720, Android 5.1, 2 GB Ram, 16GB Rom, 13+5 MP camera. + SENZOR/citac otiska prsta
4. Oukitel K4000 - cca 99$5.0 inch display, HD 1280*720 , MTK 6735 4 jezgreni procesor, Mali T720, Android 5.1, 2 GB Ram, 16GB Rom, 13+5 MP camera. + 4000 mAh baterija
Ovo je nekoliko jeftiniji a opet, po meni, sasvim solidnih telefona...
Mozda sam negdje slucajno naveo krivi podatak, nemojte zamjeriti...
Stvarno ima ok mobitela u cijenovnom rangu oko 100$... E sad, neki popusti, akcije i slicno... Mora biti jos bolje...
Ovo su cijene uglavnom sa skladista u kini sto znaci da ide pdv na taj iznos i carinski trosak... E sad... Vjerojatno se da jos po EU skladistima pronaci ovih mobitela...
Cijena u EU skladistima je vjerojatno malo veca ali mislim da ne bi trebala biti nesto pretjerano veca...
Ajmo zajednickim snagama pokusati sastaviti neku kracu listu od npr. top 3 mobitela...
Ovo moze biti neki pocetni "kapital" :D
Cijena nek nam bude maximalno 120$ u kini = cca 140$ u EU...
Ostali kriteriji neka budu - 2GB Rama, iskljucivo 5.0" ekran... A ostalo, sto bolje... :D
Na ovaj nacin pomoci cemo velikoj vecini koja trazi mobitel u ovom cjenovnom rangu i ovakvih karakteristika...
Pustit cu ovu temu recimo 24 sata da sto vise prijedloga skupimo, pa cemo malu anketu napraviti i onda zaljepit to debelim slovima u sto vecem fontu... :D
Kasnije u temi mozemo dodavati nove modele kako se koji budu pojavljivali.
Nadam se da ce ovo biti barem mala pomoc.
P.S. Isto tako, mozemo navesti u komentarima par najbolji EU shopova sa dostavom u HR + neizbjezni ALI TopOne i HonorBuy...
Podrzavate li ovu temu ili ne?
13 | Podrzavam |
---|---|
0 | Ne podrzavam |