Danas sam uočio odličan test na GSMareni.
Test u kojem svatko može sudjelovati u ocjeni kamere. Ponuđeno je 6 snimki istih objekata u istim uvjetima i na vama je da odredite koja je najbolja.
Nije rečeno koja je slika uslikana kojim mobitelom nego će se to otkriti kroz koji dan.
Tako da se može potpuno objektivno i bez uplita fanbojizma utvrditi koji mobitel daje najbolje slike.
U testu su kamere sljedećih mobitela i jednog digitalca:
Nokia 808 PureView (8MP PureView mode)
HTC One X
iPhone 4S
Samsung Galaxy S III
Nokia N8 (downsampled from 12MP to 8MP)
Olympus E-PL2 interchangable lens, large sensor camera (downsampled from 12MP to 8MP)
Slike su označene slovima od A do F, pa sam i stavio anketu da glasate, pa ne mora svatko odgovarati.
Anketa mi dopušta samo 5 ponuđenih, pa sam izbacio C koji je po meni najlošiji.
Ako netko baš smatra C najboljim ili želi dati svoj redosljed od najboljeg do najgoreg neka komentira.
Moj redosljed je: F, E, B, D, A, C. S time da je razlika između F i E meni minimalna, a i između B i D.
Za očekivati bi bilo da najbolju sliku daje Olympus, pa Nokia 808 zbog ogromnog senzora, pa n8 jer ima 12mpx i veći senzor, pa S3, One X i na kraju iPhone 4S kao najstarijibod navedenih koji imaju 8 mpx. Baš me zanima hoće li biti iznaneđenja i kojih za par dana.
Kakvi su vaši dojmovi?
Evo i link za slike i tekst, ima 2 strane: http://www.gsmarena.com/pureview_blind_test-review-773.php
| 3 | A |
|---|---|
| 1 | B |
| 8 | D |
| 52 | E |
| 12 | F |
Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.