Povuces od donjeg ruba ekrana prema gore (obrnuto od notifications panela) i otvori ti se nesto slicno kao na iphonu.. ako hoces zatvorit sve aplikacije onda taj panel povuces opet dolje a ako hoces npr samo jednu aplikaciju maknut onda povuces aplikaciju prema gore..
MEIZU M2 Note
- poruka: 1.882
- |
- čitano: 362.424
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima nekakva app Sigurnost. Ka za ciscenje. Nije bas nesto dobro prevedena. Nisam primjetio da je napadna.
Touch pal san izbrisa, i stavija chrome jer me nervira stock browser
Ima nekakva app Sigurnost. Ka za ciscenje. Nije bas nesto dobro prevedena. Nisam primjetio da je napadna.
Touch pal san izbrisa, i stavija chrome jer me nervira stock browser
chrome i jest najbolji a taj Security app ti ne treba..
Jel se moze kako namjestit da u status baru kod baterije pokazuje i znak % a ne samo broj bez postotka? To me lagano nervira :D Da li mozda postoji koja tema koja ima i taj znak postotka kod baterije?
Imas u opcijama ukljuciti "Battery Percentage"... Aha, baš znak %. To možda ako instaliraš dodatne mogućnosti kao što je Xposed preko Flyme Toolsa...
Druga stvar.
Pod opcijama baterije imaju 3 nacina rada, nigdi nije navedeno sta točno rade. Ili koje se app gase. Pod security app ima 3 isto moda baterije.
Pa može biti da je otišao senzor hardverski - prvo provjeri s nekim Sensor toolom, boxom jel prikazuje rad prox. senzora. Ako ne, probaj sa factory resetom. Ako ni tada ne proradi, definitvno je HW pa slijedi reklamacija, garancija itd...
Koliko vam traje baterija?
Ja imam 2 sim kartice i dosta surfam. Izgura mi jedan radni dan jaceg koristenja.
Kako definirat postavke samo jedne kartice tipa da je stavin na 2g a drugu na 3g?
Ima li tko M2 mini da podjeli iskustva ??
Pozdrav! Evo u nedoumici sam koji od ova dva uzeti, znači LG G2 za 1300 kuna sa garancijom od kojih godinu dana u odličnom stanju polovan ili ovog kineza Meizua? Znam više manje sve prednosti i mane ali stvarno više ne znam za što odlučiti. Inače Meizu je internacionalna (HR) verzija sa predinstalirim google aplikacijama sa 2 godine garancije iz Hrvatske trgovine za 1800 kuna, ali računajte kao da su identične cijene jer bi jedno bilo na rate.
Igrice mi nisu previše bitne, ali ako bi se mogle igrati nextgen igre bez nekih većih zapinjanja zašto ne.Bitno mi je poprilično da ukupno po dimenzijama i nije neki gigant koji ne stane u nijedan džep, da nema nekih čestih i većih zastajkivanja tijekom otvaranja par web stranica-aplikacija, čist ekran, fin za gledanje barem Youtube videa, ako je moguće nešto bolja kamera (znam da su približno slične) i najbitinije da nema baš softwareskih bugova(tipa problemi sa instaliranjem-otvaranjem aplikacija, kontakta), kao što vidim da se često spominju na Meizuu, a ne znam jesu li popravili u updateovima te bugove.
Meizu je malo veci al ne pretjerano. G2 je po meni najbolje iskombiniran mob sta se tice velicine ekarana i samog moba.
GUI od lga je meni kod svih gadan. Osim lollipopa. Ako ti je dignut lollipop na tom lgu bizi od njega. Satare bateriju. 4.4 po meni najbolji.
Meizu ima odlican ekran. Lipo izgleda cili mob. Home i back tipka su u jednom sta je meni baza. Imas isto knock code za upalit ekran al to u lga bolje funkcionira. Kamera u meizu ima daaaaleko brzi autofokus od lga.
Kamera je skroz dobra. Samo neznan di namistit velicinu u megapixelima. Pise samo velicina slike al neznam koja je koja.
Pripazi u lga ti se zna ogrebat stakalce od kamere pa ti budu mutne slike. Meni se desilo.
Jacina signala u lga je malo bolja. I wifi i mobile.
Na sami GUI u meizu se brzo naviknes. Bez problema. Jedino me nervira sta nema sve normalne postavke kao u ostalih androida. Npr za dual sim management.
Najvaznija stavka je baterija. Cini mi se da je u lga bolja. Osim ako je na lollipopu. U meizua mi izdrzi od jutra do navecer, dikod i vise, uglavnom 24 sata. A u lga bez problema 1 ipo dan.
Ako te sta zanima pitaj
Auu napisao se ti uvelike i naširoko, hvala haha. Sad sam još doznao nekih sitnica, a samo su me još više ostavile neodlučnim :D. Inače sam imao zastarjelu kantu od mobitela(2.2 android) i nisam neki veliki korisnik istoga jer nisam od onih spavača na mobitelu, više sam za PC, ali vrijeme me natjeralo da i ja jedan pošteniji nabavim na koji mogu normalno pokretati barem par osnovnijih aplikacija bez štekanja i problema, a uz to i sa finim ekranom.
Ne znam koji je ekran na kraju krajeva bolji(normalnije, prirodnije boje i dobro osvjetljenje, kutevi) ne računajući veličinu ekrana jer iskreno možda bi mi čak više odgovarao tih 0.3 incha manji jer mi je i Xperia Z2 koju često posudim vrlo neugodna za držanje i tipkanje nakon nešto dužeg korištenja, a za držanje u prosječnom džepu na rubu održivog. Ali naravno ako Meizua drže neke druge važnije karakteristike onda je*** i taj gigantizam.
Iskreno ne znam jel lolipop na G2. Jel zaista takav problem s njim ili? Ne treba mi baterija držati 2 puna dana, bio bih sretan i sa jednim umjerenog korištenja, bubam, 2-4 sata dnevno ukupno da je u rukama(videi, web, možda koja igrica slabije i vrlo vjerojatno upaljena GPS lokacija ponekad).
E da, i nisi mi rekao kakvo je stanje sa instaliranjem aplikacija, pokretanjem istih i ostale "sitne bolesti" Meizua kako je neko negdje napisao. Zaista to mi je možda i jedan od većih razloga premišljanja između ova dva mobitela jer pretpostavljam da G2 baš i nema tih problema(ne kažem da je vrh, ali pretpostavljam po pročitanom). Ne bih volio da moram praviti neke manualne updatove radi meizuovih bugova, dobivat redovito neke error poruke i da zeza čak i kod otvaranja jednostavnih aplikacija poput fb, vibera. Sve sam to pročitao kako na stranim forumima i recenzijama, tako i na našim, ali se tješim da ova internacionalna verzija iz HR trgovine nema (ima manje) tih mana!? Btw. Ako smijem pitati zašto bi mijenjao LG G2 za Meizua, rekao bih na prvu po specifikacijama da nije vrijedan toga, pa mi nije jasno haha.
Sa meizu nisan naletija na nikakve bugove. Jedino sta san primjetija da mi senzor blizine dikod al rijetko zapi..di...upalim i izgasim mob i radi uredno.
Lg je kompletan i jako kvalitetan mob. Ekrani su meni isti posto uvik koristim smanjeno osvjetljenje i ne pregledavam sad neke fotografije. Jacina i kvaliteta zvuka je bolja u lga. I izlaz za slusalice je bolji odnosno jaci u lga. Zvucnik za razgovore isto.
Nemam nikakvih problema sa meizu i generalno san zadovoljan.
Za ekipu pitanje :
Btw meni je sofver 4.5. 3I
Vidim da na njihovim stranicama ima u noviji.
Kako da updateam rucno i kakve su promjene?
Što će ti uopće LTE za tih par gigabyta data prometa što imaš ?
Ovo je internacionalna verzija koja serijski dolazi bez kineskih aplikacija, s google play storeom i podrškom za brdo jezika (između ostalih i hrvatski). Ako kupuješ ovdje, kao način dostave odaberi DHL jer tada se dostava vrši iz EU skladišta i nema PDV-a.
Tu je i običan M2 za kojeg isto vrijedi sve napisano gore.
http://www.aliexpress.com/item/100-All-New-International-Vesrion-Meizu-M2-Mini-M578H-Android-5-1-FDD-LTE-4G-Dual/32509999624.html
prodano da li netko zna gdje ima za kupiti mini internacional verzija
Zgf, lijepo si to napisao, ali to još uvijek neće biti jasno onome tko nije baš to mnogo radio.
Npr, za drivere: neće se svakom automatski instalirati. Potrebno ih je tada skinutu s moba. Nakon spajanja moba s kompom, na mobu treba odabrati način spajanja kao virtualni cd i onda preko kompa ma my computer pronači mob (cd) otvoriti i drivere skinuti na komp i instalirati.
Ako se mijenja verzija roma, npr. s A na I, tada je potrebno I rom najprije konvertirati s jednom aplikacijom, i tek tada instalirati.
https://meizufans.eu/forum/topic/2599/guide-how-to-install-i-international-firmware-on-your-chinese-mainland-meizu/11
Za one koji to žele, na gornjem linku je temeljito objašnjeno prelazak s A na I verziju, naravno i u tom objašnjenju ima jedna caka koja može stvarati probleme onom tko se baš ne kuži. Radi se o imenu konvertiranog fajla. Kod nekog će to biti system-i.img, a kod nekog system.img.
Onako kako se zove vaš konvertirani rom, tako i upisujete na za to predviđena mjesta.
Ja sam odmah prešao s A na I verziju, tako da neznam ni dobre ni loše strane 4.5.4A verzije.
Evo pokušavam promijeniti verziju roma sa A na I, gledajući upute i ovdje sam zapeo
Znači li ovo da sam image stavio na krivo mjesto (u root tako piše, a ovdje se spominje sdcard)
Vidio sam grešku u nazivu image i to sam ispravio (kod mene je samo system.img)
ali i dalje nadogradnja ne ide. Mobitel zamrznuo pa je tražio upgrade ali kaže da je neispravan.
Na kraju jedva vratio na postojeći.
Zasad odustajem (ionako je sve radilo OK.
Kad kažu sdcard, to nije ext. sdcard koju ti staviš pored sim kartice, nije vanjska mem. kartica.

Evo igrom slucaja opet sam dobio jedan m2 note u vlasnistvo. Satrao sam se dok nisam uspio google stavit, ona stara verzija installera od 30mb je bila puno bolja nego ova nova.
U svakom slucaju nakon sto sam to rjesio, sve ostalo super radi, A verzija je.
Da li ima A verzija hrvatski jezik? Ja sam prešao s A na I ali se ne sijećam više.
Nema hrvatskog jezika. Ima njemacki, engleski, spanjolski, francuski, portugalski osim kineskog jezika.
Moze pomoc!!
Gadi mi se jednostavno ovaj mobitel, sestri sam ga narucio i sram me svaki put kad ga vidim. Svako malo mi dolazi jer nesto ne radi ili neki ogromni bug a ja nemam pojma sta napravit jer je sve razbacano, nista ne mogu naci (gdje su nedavno otvorene aplikacije?). Evo sad hoce najednostavniju stvar a ja neznam kako to podesit, da se kod otkljucavanja upisuje sifra.. Odem tamo pod sigurnost i hocu tu opciju ukljuciti ali se cijele postavke crashaju. Skinuo sam s google playa neki lockscreen ali opet se crasha. Na status baru su preko sata notifikacije pa se ne skuzi koliko je sati, fb messenger se otvori preko cijelog zaslona i isto tako prelazi preko status bara. Uglavnom milijardu bugova ima. Evo pregledao sam 50x i jednostavno nema updater aplikacije, nemogu ga ni updateat.
Mobitel je dosao s ovim romom, nisam nista mijenjao. Jel mi moze netko odvojit par minuta i objasniti tu ili u pm kako da ga sredim da normalno radi jer vidim da je dosta ljudi zadovoljno.. Najvise bi volio kad bi bio neki cm12 rom bez vecih bugova da ga stavim i vratim normalni android, a ne ovaj losi pokusaj kopiranja iphonea.
Evo za kraj slika pocetnog zaslona i zbrkani status bar

Mislim da se koristi osnovna tema za ikone i u njoj prolazis kroz prozore, nema drugog načina. Instaliraj po meni Nova lancher i biti će puno lakše snalaženje.
Pozdrav,
dosad sam bila skroz zadovoljna meizu-em, al mi se jučer dogodila nezgoda pa da mi netko kaže jel to zbog te nezgode ili zbog nečeg drugog...
Kupljen je ovog kolovoza s aliexpressa.
Jučer mi je površinski upao u vodu (stavljala sam ga u kupaoni na punjenje, jer mu je baterija bila na 1%), skliznuo je, i istog trenutka sam ga maknula i obrisala i nije mu bilo ništa (bar sam ja tako mislila), radio je.
međutim, ugasio se par minuta nakon brisanja zbog baterije. i ja ga stavim na punjenje - i non stop se pojavljujivao (paleći/gaseći se zaslon) njegov meizu logo.
nakon jedno ca. 45min su se krenule aplikacije "optimizirati".
Dođe do ca. 25/111 pa se ugasi (zbog preslabe baterije?)
opet se puni, pojavljuje se na zaslonu treperući svakih par sekundi logo, pa opet optimizira aplikacije i kad dođe do nekih 27/111 se ugasi.
Ja sam otišla spavati, nadajući se da će tijekom noći nekako optimizirati sve te aplikacije i normalno se upalit. no to se nije dogodilo.
samo se pojavljivao logo na zaslonu.
opet sam danas čekala da se u potpunosti isprazni, da se ni logo više ne moze pojavljivat na ekranu i da ga probam stavit u komp, da kroz njega optimiziram podatke - no komp ga ne prepoznaje.
kad sam ga probala upalit nakon nekoliko sati u kojima je došlo do pražnjenja baterije - pojavljuje se prazna baterija i na kineskom nešto ispod piše.
sad sam ga opet stavila na punjenje - i naravno, ne moze se upalit, ali se zato iznova logo pojavljuje.
nosila sam ga i na servis, kažu mi da je dobar znak što vuče struju i da ga šaljem ovlaštenom serviseru.
javila sam se selleru, no još nema odgovora.
što vi mislite? jel to zbog vode ili zbog tog što se baterija toliko iscrpila?
najgore od svega što se na tom mobitelu, jednom kad krene s opt. aplikacija, ista ne moze zaustavit.
i kakva su moja prava preko aliexpressa? seller se ne javlja i ja zapravo ne znam što mu uopće mogu
Moze pomoc!!
hvala svima na pomoći
... Evo pregledao sam 50x i jednostavno nema updater aplikacije, nemogu ga ni updateat.
Mobitel je dosao s ovim romom, nisam nista mijenjao. Jel mi moze netko odvojit par minuta i objasniti tu ili u pm kako da ga sredim da normalno radi jer vidim da je dosta ljudi zadovoljno.. Najvise bi volio kad bi bio neki cm12 rom bez vecih bugova da ga stavim i vratim normalni android, a ne ovaj losi pokusaj kopiranja iphonea.
Imam M2 mini, ali valjda je isto. Napravi factory reset (Settings, About phone, Storage, Factory data reset).
Skini na unutarnju karticu sluzbeni update browserom sa stranica Meizua, flyme.cn. Ugasi telefon i udji u recovery (istovremeno power i vol+ ili vol-, ne znam napamet) i odatle pokreni upgrade.
... Evo pregledao sam 50x i jednostavno nema updater aplikacije, nemogu ga ni updateat.
Imam M2 mini, ali valjda je isto. Napravi factory reset (Settings, About phone, Storage, Factory data reset).
Skini na unutarnju karticu sluzbeni update browserom sa stranica Meizua, flyme.cn. Ugasi telefon i udji u recovery (istovremeno power i vol+ ili vol-, ne znam napamet) i odatle pokreni upgrade.
napravio factory reset, sad neide preko status bara nista, ali i dalje kad hocu pod sigurnost postaviti da ima lozinka kod otkljucavanja postavke se samo crashaju, taj bug je ostao.
Skinuo sam i 4.5.4I i 4.5.4A i kad udem u datoteke samo zip prikazuje, nije kao kod nekih da kad kliknes da se pokrene upgrade. Probao sam i uci u recovery, kada drzim vol - i power button pokrene se fastboot a kad drzim vol+ nista se ne dogada, samo se normalno upali kada pustim tipke.
Trenutno imam 4.5.3A i ima hrvatski jezik.. koju ja uopće verziju imam? kinesku ili international?