"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.915
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Patrick_cro kaže...
tintin kaže...
tintin kaže...

Koliko bi bila cijena za Amoi A865W sa svim davanjima?

Ima li koji bolji mob za otprilike tu cijenu?

Itko?

Znači još na tu cijenu ide pdv 25% i 30kn troškovi carinjenja.  Znači malo manje od 800Kn po sadašnjem tečaju dolara

Na Hotmidu se plaća još shiping, tako da izađe više.

13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

imam priliku mijenjat svoj galaxy s3 za UMI Cross (http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/ostali-mobiteli/umi-cross-slika-30973728.jpg) . Dali se to isplati? Volio bi veci ekran al ne i slabiji uredaj. Dali mogu parirat u ramu,procesoru itd? Koji je to model UMI-a? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ako ti je bas potreban toliko velik ekran, a umi nema neku gresku, i uredjaj je nov a s3 polovan, onda isplati. rama ima vise (1 vs 2). procesor je za nijansu slabiji, a to se moze primjetiti samo u najzahtjevnijim igricama, kamera je vjerojatno u umija losija. ovisi za sto ti treba, al u sustini mislim da isplati.
13 godina
neaktivan
prefontaine kaže...
ako ti je bas potreban toliko velik ekran, a umi nema neku gresku, i uredjaj je nov a s3 polovan, onda isplati. rama ima vise (1 vs 2). procesor je za nijansu slabiji, a to se moze primjetiti samo u najzahtjevnijim igricama, kamera je vjerojatno u umija losija. ovisi za sto ti treba, al u sustini mislim da isplati.

a koji bi to mogao bit model umia? Pise da ima zadnju kameru 13mpx a prednju 8 lol dali je to moguce? Ako ga overclockam ce bit ok sto se cpu-a tice? 

12 godina
neaktivan

Koja je razlika između MTK6572 i MTK6572W?

Kod nekih identičnih modela se nude dvije verzije samo je razlika u tom "W"

Guglao, ali ništa..

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima na forumu!

Ja bih se htio uključiti u ovu temu, naime surfajući sam naišao na mnoge zanimljive modele kineskih mobitela ali bih htio saznati nešto od Vas koji ste već imali prilike naručiti i kupiti tako nešto.

Glavno moje pitanje je vezano za carinu i kao je eventualno izbjeći.

Kolega mi je rekao da postoji opcija da se u mail-u prilikom kupnje napiše "please send me as a gift" i tako se ne plaća carina pa me zanima da li tko ima sličnih iskustava

Drugo moje pitanje se odnosi na provjerene trgovine kod kojih bi trebalo kupovati.

I treće ako ima tko kakav model a da je kupio recimo za cca 100 USD ili možda malo više pa da pošalje link da malo pogledam

Naravno da bih htio za što manje novaca dobiti što više pa nije zgoreg priupitati nekog tko je već naručivao na ovaj način

Hlava svima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
coki27 kaže...

Koja je razlika između MTK6572 i MTK6572W?

Kod nekih identičnih modela se nude dvije verzije samo je razlika u tom "W"

Guglao, ali ništa..

W ima 100mhz veći takt.

Swedish latin super funk.
12 godina
neaktivan
Tnx
14 godina
neaktivan
edindzk kaže...

Glavno moje pitanje je vezano za carinu i kao je eventualno izbjeći.

Kolega mi je rekao da postoji opcija da se u mail-u prilikom kupnje napiše "please send me as a gift" i tako se ne plaća carina pa me zanima da li tko ima sličnih iskustava

Drugo moje pitanje se odnosi na provjerene trgovine kod kojih bi trebalo kupovati.

I treće ako ima tko kakav model a da je kupio recimo za cca 100 USD ili možda malo više pa da pošalje link da malo pogledam

Naravno da bih htio za što manje novaca dobiti što više pa nije zgoreg priupitati nekog tko je već naručivao na ovaj način

Hlava svima!

Carine nema za elektroniku, a PDV ne možeš izbjeći s nikakvim "cakama" osim ako te baš ne posreći... Dakle, uračunaj tih 25% gore na cijenu, a što se tiče modela, nisi napisao što ti je bitno da mob ima, evo ti ovako napamet dva prijedloga u toj približnoj cijeni: A390 i A760

11 godina
neaktivan

hvala za brzi odgovor

kod mobitela mi je bitna što bolja kamera i da ima bljeskalicu, dual sim, gps i naravno čim brži procesor za te novce

11 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam pitanje vezano za ovaj smartphone, dakle, što mislite, naručio bih ga, ali se bojim jer je niska cijena :-) http://www.pandawill.com/w450-smartphone-mtk6582-quad-core-13ghz-android-42-3g-gps-45-inch-black-p82217.html

Da li da uzmem njega, ili ovaj već provjereni mobitel http://www.pandawill.com/doogee-voyager-dg300-smartphone-android-42-mtk6572w-dual-core-50-inch-3g-gps-black-p84808.html , iako je jeftiniji samo 8 dolara?

Puno hvala svima!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koliko se sjecam nekoliko ljudi je narucilo w450 i dosta je imalo problema tako da ti ne bih to preporucio. 

11 godina
neaktivan

Hvala. Izgleda da ću naručiti Doogee Voyager dg300 iako sam zakasnio što se tiče memorijske :-) Samo jedno pitanje za znalce - pošto mob ima 512 MB RAM-a, da li postoji opcija (bilo kakva) da se aplikacije instaliravaju na SD karticu, a ne da imam problema sa uređajem?

Puno hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mliverpool kaže...

Hvala. Izgleda da ću naručiti Doogee Voyager dg300 iako sam zakasnio što se tiče memorijske :-) Samo jedno pitanje za znalce - pošto mob ima 512 MB RAM-a, da li postoji opcija (bilo kakva) da se aplikacije instaliravaju na SD karticu, a ne da imam problema sa uređajem?

Puno hvala!

RAM ti nema veze s prostorom za pohranu programa. Ima 4gb ROM-a, pretpostavljam da je za instalaciju programa iskoristivo oko 2,5gb, kao i na ostalim kinezima. E sad, postoji li mogućnost instalacije na SD karticu, ne bih znao reći.. Za neke kineze postoji "out of box", za neke je potrebno flashati novi ROM koji to podržava, za neke nema ROM-ova, pa samim time ni mogućnosti instalacije.. 

16 godina
neaktivan

Jel jos tko narucio iNew V3 pa da imam ovakav problem na banggoodu..
Narucio sam ga 19.2 i jutros mi poslali mail

Dear Luka,

We’re very sorry the item iNew V3 SKU112129(white)in your order is out of stock at the moment,

The arrival time is uncertain.

Are you willing to wait?

would you please change it to other same value items?

Also, we would like to give you a refund if you require.

Sorry for all the inconvenience.

Looking forward to hearing from you soon.

Best Regard!

Angie 

Ne kuzim onda zasto i dalje je moguce naruciti mobitel ako ga nemaju niti za one koji vec cekaju ko ja recimo a pise da ih svaki dan prodaju 5-10komada, onda ce svi imati delay od mjesec dana da im se posalje mobitel.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Molim preporuku za mob do cca 100€ sa svim davanjima.
Bitno je da je provjereno dobar tj. da oni koji ga več imaju nemaju nekakvih velikih primjedbi.

A i neki kupon s popustom bi dobro došao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2014 14:28 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina

Teško ćeš naći dobar mobitel do 100 eura s uključenim pdv-om. Tražiš mobitel do 100$ a tu su najčešće oni s 512Mb rama, dvojezgrenim procesorom i/ili lošim ekranom.

Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

Jel jos tko narucio iNew V3 pa da imam ovakav problem na banggoodu..
Narucio sam ga 19.2 i jutros mi poslali mail

Ne kuzim onda zasto i dalje je moguce naruciti mobitel ako ga nemaju niti za one koji vec cekaju ko ja recimo a pise da ih svaki dan prodaju 5-10komada, onda ce svi imati delay od mjesec dana da im se posalje mobitel.

Pa tako posluje većina dućana - piše "In stock" iako nemaju, a onda kad naručiš pokušaju ti uvaljati drugi model ili čekaš dok im ne stigne roba. Zato triput provjeriti na chat/mail jel im zbilja na lageru prije nego se naruči...

17 godina
tintin kaže...

Molim preporuku za mob do cca 100€ sa svim davanjima.
Bitno je da je provjereno dobar tj. da oni koji ga več imaju nemaju nekakvih velikih primjedbi.

A i neki kupon s popustom bi dobro došao.

Ako ti kamera nije "pretjerano" bitna u obzir uzmi AMOI A862W.

14 godina
neaktivan

Evo i da ja dam svoj doprinos ovoj temi.
Imao sam priliku isprobati Cubot ONE (crveni).

http://www.banggood.com/Cubot-One-4_7-Inch-8G-ROM-MTK6589T-Quad-Core-Smart-Phone-Red-p-90153.html

Mobitel sam naručio sa BangGood-a i stigao je za 20-ak dana. Carinu sam naravno morao platiti (cca 280kn sa svim troškovima).
Uređaj je solidno upakiran (lijepa bijela kutija sa Cubot logotipom) i oprema je bogata: punjač, micro USB kabel, dvije baterije, poluprozirna plastična maskica, dvije folije za ekran i slušalice.

Uređaj se pokazao potpuno ispravan i uredno radi sa dvije SIM kartice. Solidne je izrade, jedno je folija koja je već nalijepljena na ekran malo loše sijela, ali ništa strašno.
Uređaj nije root-an ali se riješenje lako nađe na net-u za ovaj čipset.

Imao sam ga priliku usporediti sa puno boljim LG G2 pa evo nekih dojmova:

Ekran, IPS 4.7", HD rezolucije, na prvi pogled odličan, sa solidnom svjetlinom i bojama ali se kod slika sa kontinuiranim prelazom boja (npr. nebo) može uočiti blago stepenasti prijelazi - očito ograničen broj boja.

Defaultni launcher je prilično očajan pa sam odmah stavio Nova launcher i odmah dobio ljepše ikone i više detalja na početnom ekranu.
Kapacitivne tipke ispod ekrana su slabo osvijetljene, a njihovo svjetlo pobija se kroz micro USB konektor za punjenje :-)

Video vrti solidno pa i full HD i to bilo sa defaultnim playerom ili BS playerom.

Kamera - deklarirana kao 12,6 mpix (ali očito interpolacijom sa 8 mpix) ako slikate u 4:3 omjeru, pokazala se prilično loša i ne parira čak ni galaxy S2 modelima. Boje su isprane a detalji u usporedbi sa slikama LG G2 prilično ojadni. Prednja kamera služi svrsi.
Ako vam je kamera bitna, ovaj mob nije za vas.

Baterija - 2200mAh (dobijete dvije) drži 1-2 dana normalne upotrebe, ili 1 dan ako su dvije SIM kartice unutra. Naravno ako zaigrate kakve igre baterija curi naočigled. Nakon igranja pripremite punjač.

Igre: nisam nekav igrač ali ispobao sam par igara i rade solidno. Zahtjevnije, kao Real racing 3, isto rade ali ne tako glatko kao na LG G2 ili Galaxy Tab 2 10.1. BTW, mobitel nema žiroskop pa neke igre nećete ni moći igrati, bar ne tako upravljajući.
Inače u Antutu testu pokazuje 16200 bodova. Solidan rezultat.

Povezivanje sa Wi-fi i 3G radi bez greške i brzo. Probao na VIP-u i nisam primjetio probleme zbog nepodržavanje 900Mhz, kako je u ruralnim sredinama ,ne znam.

GPS - isprobao sa GPS Test aplikacijom i radi OK, isto kao i na svim drugim mobitelima. Trebao bi još provjeriti kako drži signal kod navigacije.

Zvuk kod razgovora OK, ali moglo bi i bolje. Zvuk pozadi kod reprodukcije glazbe i videa zvuči solidno.

Zaključak: Za one koji ne mogu ili ne žele dati 3k+ kn za neki brand name high end model, ovo je prilično dobra alternativa. Naravno kada jednom isprobate bolje kao ja LG G2 ne možete se više vratiti na ovo, pa ga onda darujete boljoj polovici ili klincu :-)

3 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

Sto se tice tog cubot one-a onda ga se vise isplati narucit sa coolicool jer ga ima u EU warehouse i kako citam ovdje kada se tamo naruci ne placa se PDV...

Ja sam odustao od Inew v3 jer je baterija stvano jadna kako citam, a tu istu od 1750 ili 1850 imam u LG L5 2 koji ima jednu jezgru i jedan dan mi traje..

Huawei honor 3c se cini super, ako ga netko bude kupio i napisao recenziju to bi bilo odlicno 

0 0 hvala 0
16 godina
4L4N kaže...

zanima me kakav je CUBOT ONE? Imam galaxy s3 i mijenjao bi ga za taj CUBOT. Dali su tu negdije u rangu ili je Cubot losiji? Dali cubot ima neku zastitu ekrana poput Gorila glassa?  

Brand CUBOT
Model ONE
Color Sliver
Type Brand New
Form Factor Touch screen
Operating System Android 4.2.1
Processor MTK6589T, Cortex A7 quad core, 1.5GHz
RAM 1GB
ROM 8GB
Support extend card 32GB
Screen
Touch screen G+G multi-touch
Display Size(Inch) 4.7inch
Screen Resolution 1280 x 720 pixels
Screen Type IPS, capacitive touch screen
Display Colour 16000K Colors
Networking GSM/WCDMA
Frequency 

2G: GSM 850/900/1800/1900MHz ;3G: WCDMA 850/2100

Kasni odgovor, ali lošiji je.

4x Cortex-A7@1.5GHz jednostavno nikad neće biti jači od 4x Cortex-A9@1.4GHz.

RAMa ima isto, storagea manje, mrvicu manji ekran, i ne podržava neke od naših 3G bandova.

16k ekran je isto razočaranje, ne znam ni kako su došli do tog broja, nije nit 4 bitna nit 5 bitna matrica.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // 4820K // 6GB DDR3 // GTX770? // Ereboss // Silencio 652
13 godina
neaktivan
Wuchko kaže...
mliverpool kaže...

Puno hvala!

RAM ti nema veze s prostorom za pohranu programa. Ima 4gb ROM-a, pretpostavljam da je za instalaciju programa iskoristivo oko 2,5gb, kao i na ostalim kinezima. E sad, postoji li mogućnost instalacije na SD karticu, ne bih znao reći.. Za neke kineze postoji "out of box", za neke je potrebno flashati novi ROM koji to podržava, za neke nema ROM-ova, pa samim time ni mogućnosti instalacije..

Ne razumijem zašto pojedinci komentiraju neke stvari o kojima ili uopće nemaju pojma ili nikada nisu testirali!?!?!?!?!

instalacija bilo koje aplikacije bez obzira makar ona bila ia na ad karticu   zauzima određeni dio RAM memorije TOČKA.

16 godina
moderator
pa2vo kaže...
Ne razumijem zašto pojedinci komentiraju neke stvari o kojima ili uopće nemaju pojma ili nikada nisu testirali!?!?!?!?!

instalacija bilo koje aplikacije bez obzira makar ona bila ia na ad karticu   zauzima određeni dio RAM memorije TOČKA.

Naravno da nije tako.

To što je aplikacija instalirana nema nikakve veze sa RAM memorijom android mobitela.

Aplikacija može zauzimati dio slobodne RAM memorije jedino ako je pokrenuta ili radi u pozadini.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina

Zauzima dio ROM memorije ali ram kao sto kolega kaze samo ako radi!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
neaktivan
pa2vo kaže...
Wuchko kaže...
mliverpool kaže...

Puno hvala!

Kao što su te već "naučili", aplikacija zauzima RAM samo kada je pokrenuta.  Svaki daljnji komentar je suvišan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 14:44 (Wuchko).
12 godina
neaktivan

Da, ne bi otvorio novu temu, zamolio bih vas da me savjetujete koji mobitel vredi da se kupi za 200$?

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam naručio zopo zp780 sa Europskog skladista 206$. Trebao bi doci ovaj tjedan u europu pa onda do mene nekih 4-5 dana. Cijena prakticki dode na isto a imas eu garanciju i brze dode nego iz kine. Link Garancija.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jedno pitanje, kad mobitel dode na carinu, kako to ide, znaci oni mene zovu ili? Pa sto im treba poslat itd.? Do sad sve stvari koje sam narucivo nisu isle na carinu, a bilo je i baterija za 500 kn, lcd ekrana itd. No zad ako ovo ode zanima me sto i kako.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
Vec je 500 puta odgovoreno u valjda 20 tema. Doci ce ti pismo doma od carine da im dostavis (dokazes) kolko si platio (emailom je najbrze). Zatim cekas i gledas tracking number, ak vidis da se pomaknuo, tj. krenuo prema tebi onda pripremi pdv+koji 30kn za nekakvu piydariju koji ces dati postaru kad ti donese paket.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice