"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.494
|
čitano: 6.514.167
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Kakvi likoviiiiiiii ajme. Pa nije valjda da su to napravili? Nisam uopce bas gledao tu global verziju, vec indijsku i kinesku samo te ono mislio to je to, malo su se ogrebli na indijcima. Znaci to nije to i muljaju zesce,  sta je najjace global verzija niti nema b20.

Ma zaboravili su editat kako spada ja mislim jer i normalna verzija na mi global storeu je ista..

7 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

znaci da ne narucujemo Note 5? :/

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Deutsch kaže...

Kakvi likoviiiiiiii ajme. Pa nije valjda da su to napravili? Nisam uopce bas gledao tu global verziju, vec indijsku i kinesku samo te ono mislio to je to, malo su se ogrebli na indijcima. Znaci to nije to i muljaju zesce,  sta je najjace global verzija niti nema b20.

Ma zaboravili su editat kako spada ja mislim jer i normalna verzija na mi global storeu je ista..

Naučio sam tražiti international version, a ne global version. Global version za mene znači global ROM.

Primjer: https://www.honorbuy.com/1218-xiaomi-mi-note-3-128gb-smartphone-black.html

Official global ROM

11 godina
neaktivan
Iva0611 kaže...

znaci da ne narucujemo Note 5? :/

Ja  budem naručio ali ne sada, dok ne dođe u prodaju, dok ne vidimo što nude i druge trgovine ne želim se žurit ako je u prednarudžbi. Tako bi preporučio i ostalima, nemojte naručivati ako ne šalju odma, bezveze je kad možete ionako to kada počne prodaja. 

To kaj su stavili lošije kamere se odnose baš na sve global verzije ??? Mislim i ona koje budu došle u EU trgovine ??? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 13:13 (Markić7).
14 godina
neaktivan

ja brijem da nisu nikaj zaboravili

normalno da gledamo internacional verziju, ali negdje se vodi kao global, tj. ako je u presellu to je to, jer nitko je nema na stocku još

kaj se kamere tice na bangoodu je naprimjer sve jasno napisano

kineska verzija - točno napomenuto "Dual pd 1.4μm pixel" , f/1.9 aperture...."

https://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Note-5-Dual-Rear-Camera-5_99-inch-4GB-64GB-Snapdragon-636-Octa-core-4G-Smartphone-p-1265634.html?rmmds=buy&cur_warehouse=CN

internacionalna verzija (nije još na stocku) : ima B20, a nigdje ne spominju 1.4µm i sl.

https://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-Note-5-Global-Version-5_99-inch-4GB-RAM-64GB-ROM-Snapdragon-636-Octa-core-4G-Smartphone-p-1268372.html?rmmds=buy&cur_warehouse=HK

s tim da su prije  na goldwayu sve kineske verzije imale isto napomenuto za kameru, veči piksel bla bla, dok global ne, sad vidim samo neke, razlozi i više nego očiti

također na nekim drugim stranicama točno pišu senzori za global verziju imx 486....

Uglavnom kaj je bitno je to, da u ovih nekoliko dana kolko sam surfao i to baš za te kamere nisam nigdje našao global/internacional verziju, znači baš našu s B20, bilo u preselu, bilo u najavi ili nekom članku i da se spominje da će imati sensor glavne kamere ISOCELL Samsung S5K2L7

ja sam inače imao kupone i htio kupiti taj mob sad dok je bio sale, al sam baš popizdio žešče i odustao, reko da vidim prvo jer mi nije bilo jasno, i sad kak se vidi istina je

gle sve je to isti q, mene ne dira tolko kamera al me diraju principi, i stvarno su gamad ako je sve ovo istina

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

A gle nije im prvi put da muljaju, tako su u RN 4 u pocetku stavljali sony senzor kamere kao sto su i reklamirali takav senzor na stranicama, onda su potiho poceli stavljat samsungov senzor kamere koji je bio malo losiji, pa onda nekakav drugaciji display koji je imao probleme, pa na kraju neki sasvim treci omnivision senzor kamere koji je toliko los da je kamera na razini mobitela iz 2010 godine.. ja sam narucio za nekoga taj mobitel i potrefila se ona najgora kombinacija kamere i displaya.. zato treba dobro pazit s redmi serijom

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Problem je u tome sto ova 2 senzora su kao nebo i zemlja.

Ovaj u indijskoj je slican (samo nadogradnja) kao kod mi max 2/note 3/mi6 dok ovaj u kineskoj je slican velicini sa s7, pixel 2.

Naravno da to ne znaci da ce kvalitete fotografija biti ista kao s7/pixel 2 i ti velikani, ali dobar veliki senzor je podloga za dobre rezultate.

Trebalo bi malo pricekati , ako ne cekat kupiti kinesku verziju i bit na miru :)

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ridealong kaže...
Deutsch kaže...

Naučio sam tražiti international version, a ne global version. Global version za mene znači global ROM.

Isto tako, International verzija može i ne imati B20 kao što je slučaj s Mi Max 2 (iako SD625 to podržava). Meni se čini da je mobilno tržište postalo kao i s laptopima, na doslovno istim modelima može bit pola komponenti/opcija drugačijih...

14 godina
neaktivan

cak su i na redmi note 5 china vec mijenjali sensor, evo copy paste s jedne druge stranice, ima više toga, al međuostalom:

"
The camera is a Samsung S5K2L7, not the Samsung Galaxy S7 sensor the S5K2L1 as some first units had. (But a very similar sensor)

"

kažu da je ovaj jednako dobar al opet, šupci, tako se ne radi.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koliko se ja sjecam nigdje nije bilo navedeno da koristi kao s7, vec taj l7 koji je velicinom isti..
14 godina
neaktivan
Deutsch kaže...
Koliko se ja sjecam nigdje nije bilo navedeno da koristi kao s7, vec taj l7 koji je velicinom isti..

pa kaj ne razgovaramo baš o tome da oni svoje promjene ne navode...

evo ovi to navode, (nisam htio prije linkat zbog pravila...), a mislim da sam još negdje cuo da su prvi primjerci bili drugačiji

ak lažu oni lažem ja...

https://techtablets.com/2018/03/hands-on-xiaomi-redmi-note-5-chinese-model/

još jednom kažem da je malte ne ista stvar, ko zna možda i bolji, al to nije poanta...

poanta je da im se ne može vjerovat, na kraju cu i ja, i ti, i dosta nas ubost opet njihov ili sl. mob jer još uvijek su nepobijedivi u utrci dobiveno uloženo, ali ja sam samo razočaran jer sam mislio da je xiaomi nešto bolje....

ko i cijela smijurija oko onog salea na aliju, sve sniženo 19% a na sale-u 20% haha, kupio sam ja dosta stvari (fitness i sl) ali ono, da ima hrpa scamova ima, ja imam dosta kupovina pa znam prebrat, ali ima ljudi koji puše spiku, čak su i naši šopovi počeli prodavat istu spiku...

besmisleno više komentirat, pričekat, i nadat se da bude što bolje od svih tih mogučnosti....

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2018 22:06 (Sir.Green).
9 godina
Oni koji vide da je neka akcija i da ce nes uzet iako nije nikad to gledal ce popusit, jer zna biti i da je skuplje na "akciji".

Onaj ko ciljano gleda nesto, znat ce jel prava akcija ili muljaza.

Ja ubro prije godinu i pol na akciji xiaomi produzni za 9.5$, normalna cijena bila oko 15$. A kaj se tice gadgeta, pogotovo xiaomijevih, cesto su jeftiniji na gearbestu.. Npr roidmi za 14$, na aliexpressu stalno oko 20. Njihova kemijska bila na akciji za 2.5$, na aliexpressu ju nikad nisam naso tak jeftino.
15 godina
neaktivan

eto to je ono sto sam vam pricao i sam sam na kraju upao u zamku i narucio,ali cak i sa losijim dijelovima mislim da je dobar mobitel.Nadam se samo da ce imati b20 jer sam zbog toga jedino i narucio global verziju i spreman sam cekati 40 dana da ga dobijem

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Tvkreten kaže...

Pozdrav, novi sam u svemu ovome - imam LG G3 (da, nakon cak 3 i nesto godine odkad sam ga kupio, izdrzao sam s njim haha) kojemu je otisla maticna i ne koristi za nista trenutno. Zelio bih kupiti kineza oko 1500 kn (bilo bi idealno oko tog iznosa) koji ima iste ili cak bolje performanse od G3. Znaci najbitnije mi je da ce mob potrajati bar godinu i pol i da nece kociti u to vrijeme koristenja, kamera i ekran. Znaci u tom nekom rangu od 200 €. Uopce se ne kuzim u web shopove, carinu, global verzije, B20 i custom rom flashing i ostale bitne podatke...znaci ako je moguce gotov proizvod i par linkova u par objasnjenja vaseg misljenja zasto je jedan bolji od drugog. Hvala svima na pomoci, ne zelim se zaletiti i kupiti nesto pogresno ili nekvalitetno sto mi nece koristiti za par mj. Hvala jos jednom! :) p.s. ako stvarno ima neki idealan model za par sto kuna vise, slobodno mi ukazite i na to...da se uvijek nesto iskombinirati hehe hvala :)

Pozdrav, ostavio sam post prije par dana - jedan kolega mi je preporucio da pricekam da dode i uzmem Redmi Note 5, ali trebao bi mi sad mobitel i ima li peporuka za neki u tom rangu oko 200 $ - samo da je u rangu ili bolji od G3 i ostalo kao sto pise u postu. Hvala vam jos jednom.

10 godina
neaktivan
Thanks for your inquiry.
The link that you have sent is Global Version Redmin NOTE 5.
It is exactly as it is described on the webpage.
Regards.
Lucy

Eeh

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Druga opcija ti je

Xiaomi redmi 5 plus

Nešto duže je u prodaji od note verzije. Isti je skoro po svemu samo na poleđini nema dual kameru.
Ako kupujes iz kineske trgovine obavezno gledaj da u naslovu piše Global to znači da ima 800mhz frekvenciju za lte ili b20 ( band 20)

Ako ti se žuri jako imas dvije opcije

Kupit od kineskog trgovca koji ga ima u eu skladištu evo naprimjer honorbuy ga ima, piše eu warehouse.

Druga opcija da kupiš od eu trgovca alzashop ga ima i nešto je skuplji barem do 200kuna ali tu imas sigurniju garanciju jer koliko čujem alzashop ga preuzima na vlastiti trošak i popravi dok mobovi iz kineske trgovine zahtjevaju slanje u kinu i sa time ti popravak jako dugo traje zbog spore pošte uz to riskiras ponovno carinjenje.

Mozes kupit i od trgovca u hrv ali ja bi rađe kupio od alzashopa jer su kod nas pdv i ostali nameti jako poskupe uređaj.

Edit
Ako kupujes na alzi onda nemas straha jer su im svi modeli global.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 9:58 (Markić7).
14 godina
neaktivan
Markić7 kaže...
Mozes kupit i od trgovca u hrv ali ja bi rađe kupio od alzashopa jer su kod nas pdv i ostali nameti jako poskupe uređaj.

Sve OK, jedino što PDV ne poskupljuje uređaj kod nas jer na Alzi isto plaćaš 25% hrvatskog PDV-a (iznos PDV-a se obračunava po zemlji iz koje naručuješ, a ne po lokaciji dućana iz kojeg naručuješ)...

16 godina
Sir.Green kaže...

evo ga prve naznake za A2, negdje sam našao da bi bio 14,5cm , ako bude istina, na 5.7" je to odlično, još da ne bude taj surge 2 proc, makar možda nije ni loš....

https://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi-A2-5-65-Inch-6GB-64GB-Smartphone-Black-392869.html

s tim da ovo na ggekbuyingu ko zna kolko je istina, al sudeći po drugim izvorima moglo bi bit tak nekaj

1.57 inch je 14.5 cm sto znaci da je to diagonala ekrana, a ne dimenzija uredaja. Uredaj ce biti oko 15.5...

10 godina
neaktivan
Spominje se da ce imati 626 :D
Iako mislim da je to nekakav tipfeler i da ce bit 636, ili je mozda marketinski trik-da se bar podigne prasina za necim losim pa ce izbaciti sa 636
7 godina
neaktivan

Pozdrav društvo. 

Pretraživajući zadnjih par danas raznorazne forume naletih na ovaj i ta ovu temu kao kec na desetku.

Naručio sam prije par dana sa Alija Meizu m6 note. Da li je neko već imao ovaj telefon da prenese iskustva i kakvo je vaše mišljenje općenito o tom telefonu ? Varijanta 3/32 koju platio sam oko 172$ i free shipping.

Baterija 4000mAh

Dual camera 12 i 5 mp

Prednja 16mp

podrzava 4K

snapdragon 625

FHD

Fingerprint

Flyme 6.0 baziran na Nougatu

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 14:25 (ofišl007).

0 0 hvala 0
16 godina

ne znam zašto ljudi prvo naruče i plate telefon pa onda pitaju mišljenje o njemu!?

mislim da je to jako dobar model. jedan od 4-5 modela koji bi sebi odabrao da sad kupujem mobitel.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da m6 note je odlicna kupovina bar si siguran ne kao u xaomija malo cu uvalit losije komponenete niko nece skuzit razliku...
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozz...Pitanje: Efox shop,dostava iz Spanjolske,prolazi li bez carine,da li je netko narucivao? Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
ofišl007 kaže...

Pozdrav društvo. 

Pretraživajući zadnjih par danas raznorazne forume naletih na ovaj i ta ovu temu kao kec na desetku.

Naručio sam prije par dana sa Alija Meizu m6 note. Da li je neko već imao ovaj telefon da prenese iskustva i kakvo je vaše mišljenje općenito o tom telefonu ? Varijanta 3/32 koju platio sam oko 172$ i free shipping.

Baterija 4000mAh

Dual camera 12 i 5 mp

Prednja 16mp

podrzava 4K

snapdragon 625

FHD

Fingerprint

Flyme 6.0 baziran na Nougatu

Hvala

Sigurno nisi falija, mobitel nemam, ali po svim recenzijama, jedan je od najboljih u svojoj klasi. Fotoaparat je kažu, najjača stavka. Računaj na tu cijenu još 25% PDV-a i nešto poštanskih troškova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.4.2018 20:54 (bodija).
14 godina
neaktivan
mightyboss kaže...
Pozz...Pitanje: Efox shop,dostava iz Spanjolske,prolazi li bez carine,da li je netko narucivao? Hvala.

Španjolska je u kao i HR članica EU pa nema carine i PDV-a na robu koja od tamo dolazi. Samo ti Efox naplaćuje nekih dodatnih 15-20 EUR za dostavu u HR pa obrati na to pažnju. 

7 godina
neaktivan
Horatio_Hornblower kaže...
Da m6 note je odlicna kupovina bar si siguran ne kao u xaomija malo cu uvalit losije komponenete niko nece skuzit razliku...

Jeli ovo istina

17 godina

Xiaomi ima gomilu podvarijanti istog uređaja, pri čemu ponekad pod istom oznakom ima uređaje sa manje-više ekvivalentnim, ali različitim komponentama (različiti paneli ekrana, različiti senzori kamere...). Nisu jedini, Samsung, npr, standardno u zavisnosti od tržišta staviti čak i drugi SoC, ali je bez veze, pogotovo što te "ekvivalentne" komponente nisu baš uvek jednako dobre.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Plaćeno kaže...
Horatio_Hornblower kaže...

Jeli ovo istina

Naravno da nije, to svi rade (ugrađuju različite komponente), a Meizu je isto imao svoj udio u fušarenju s ekranima na M2 Mini...

9 godina
Da i sa meizu ce imat odlicnu podrsku, update svakih tjedan dana i updateaju i mob iz 2000. godine, dok xiaomi ne misli updateat ni skoro nove uredaje kao sto su mix 2, mi 6... /sarcasm

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hvala Frulex na odgovoru :-) ...vidim sad i sam da im sve pise na stranici...narucio sam Le eco le pro 3 al edition x651,najvise me privukla boja(crna)...malo odmaka od onih standardnih gold i rose gold varijanti sa ogromnim bazel-ima...nadam se da ce sad vizualno bit bolje.pozz!

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice