"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.493
|
čitano: 6.514.000
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

OnePlus 3 ili 3T ima 6GB rama jedino cijena ali nisi o tome ništa napisao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
sismis1 kaže...

Molim pomoć za neki najjeftiniji mobitel da ima 6GB rama.

Može više preporuka ako imate.

Hvala

Pa imaš recimo Mi6 za cca 3.000 kn i malo veći Mi5s Plus (5.7") za cca 2.600 kn...

A ako ti je baš do najjeftinijeg, imaš ovo čudo...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 12:21 (frulex).
13 godina
Neki kinez do 1200-1300kn. Kupovina u nas (neutrino, wow...), nista van države. Ako ima neka preporuka... Mobitel je za zensku osobu. Trenutno gledamo Xiaomi Redmi 4x, te Meizu M5s (verzije 3/32gb). Nešto u tom rangu... Hvala!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
frulex kaže...
sismis1 kaže...

Molim pomoć za neki najjeftiniji mobitel da ima 6GB rama.

Može više preporuka ako imate.

Hvala

Pa imaš recimo Mi6 za cca 3.000 kn i malo veći Mi5s Plus (5.7") za cca 2.600 kn...

A ako ti je baš do najjeftinijeg, imaš ovo čudo...

Ok,hvala puno.

Mi6 mi se cini super i cijena je prihvatljiva.

Još nešto u tom rangu da je kao Mi6?

Hvala

14 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
Ja imam OP3 i mislim da nema bolje za te pare.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I mene je zainteresirao mob sa tog linka samo neznam što se tiće te trgovine i pouzdanosti jer je to OK, ako je mogao bi onda to naručiti ako je to cijena do "kuće" prihvatljiva mi je i teško je naći bolju kupnju za 300ojra

Kakva je situacija sa garom? nisam našao nešto glede toga .... ali pretpostavljam 12mj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 20:10 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Zna li netko da li je izašao (odnosno postoji li) android 7 za ulefone gemini ?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav! htio sam kupiti oneplus 3t..ali me je zaintersirala ova cijena od 350$ za oneplus 3! kad sam ga pokušao kupiti..izbacilo mi je poruku da više ne podržavaju dostavu iz EU skladišta za Hrvatsku! Pa me zanima jel sam ja nešto krivo odabrao ili što..s obzirom da na onom linku pod napomenom stoji da je dostava za Hrvatsku besplatna! Također, s obzirom da će mi ovo biti prva kupnja moba preko neta..bio bih zahvalan kad bi mi netko pomogao i dao link gdje su najpovoljnijij op3, op3t ili op5..kao i eventualno neke kupone odnosno vaučere! Čitao sam puno po forumu..ali htio bi biti siguran..jer je ipak fina cifra! Unaprijed hvala

14 godina
neaktivan

Da, zbilja baca tu grešku, ali mora da im je neki bug ili nešto krivo zavedeno - prošle godine sam uzeo Redmi Note 2 iz EU skladišta bez ikakvih problema, a tada su još naplaćivali dodatnih 15 EUR za slanje u HR, a sad bi trebalo biti i bez toga. Piši im pa pitaj...

PS. Ili probaj tu, ionako je isti dućan: http://en.efox-shop.com/versandkostenfrei-aus-de-oneplus-3-three-6gb-ram-64gb-rom-qualcomm-snapdragon-820-22ghz-quad-core-5-g-305798

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 22:49 (frulex).
9 godina
neaktivan
Pisao sam im prije nego sto sam ovdje priupitao..al još nista ne odgovaraju. Hvala na sugestiji za ovu drugu trgovinu..a sutra javim ishod!
17 godina
Moze pomoc od nekoga ko se susreo sa navedenim mobitelima.
Kupujem mob (do cca 1000kn ili 165$ ili 135€ sa davanjima) a zanima me koji od navedenih ima najbolji kameru.

Evo moja rang lista, jel ok redosljed ili:
1. Huawei p9lite
2. xiaomi mi4
3. Coolpad cool 1
4. leeco le s3
5. leeco le 2
6. Redmi note 4x

slobodno barem ako ste se susreli sa barem 2 moba a znate da nije dobar redosljed napisete/promjenite.
ili da se odmah bacim na Huawei.
hvala unaprijed

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
susjed kaže...
Moze pomoc od nekoga ko se susreo sa navedenim mobitelima.
Kupujem mob (do cca 1000kn ili 165$ ili 135€ sa davanjima) a zanima me koji od navedenih ima najbolji kameru.

Evo moja rang lista, jel ok redosljed ili:
1. Huawei p9lite
2. xiaomi mi4
3. Coolpad cool 1
4. leeco le s3
5. leeco le 2
6. Redmi note 4x

slobodno barem ako ste se susreli sa barem 2 moba a znate da nije dobar redosljed napisete/promjenite.
ili da se odmah bacim na Huawei.
hvala unaprijed

mislim da ima najbolji senzor i dual kameru jos pa vjv najbolji izbor?

17 godina
3. Coolpad cool 1 - na jednom drugom forumu (jos prije kada se mob tek pojavio) sam procitao da kamera nije bas dobro speglana sa softwareom, neznam jesu to popravili u medjuvremenu?!
A to mi je inace bio prvi izbori za mob od navedenih, samo nisam bio siguran za kameru.

0 0 hvala 0
16 godina

Ajmo ovako

EDIT: Da se razumijemo glasa se kao sto je kolega trazio, mobitel s najboljom kamerom !

5 Huawei p9lite
2 xiaomi mi4
0 Coolpad cool 1
0 leeco le s3
0 leeco le 2
13 Redmi note 4x
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2017 15:26 (MarioVk).
9 godina
neaktivan
sa 6GB ram-a ima i Leeco Le 3 Pro pa kolega koji trazi telefon sa 6GB ram-a si moze i njega pogledat.. baterija od 4100 i Snap 821..
jedino sta je Leeco firma na izdisaju nazalost pa ce vjerovatno ostat na androidu 6 ali zato ima brdo custom rom-ova za njega..
kad te nadem a naci cu te ..

0 0 hvala 0
15 godina
Ne znam gdje si našao huawei p9 lite unutar te cijenovne granice ?

Za cool 1 sam i ja na youtube čuo i vidio da kamera nije na nivou kakav se očekuje od tog hardwarea.

Znam da hvale kameru od honor 6x, navodno bolja od ranga Xiaomi Redmi 4x note, cijenom je nešto kao i p9 lite. Ima i dobru bateriju.

0 0 hvala 1
17 godina
Huawei p9 lite - nisam to napisao, ali njega bi jedino uzeo "polovnog" (prakticki novi s oglasnika) za 1000kn ga se moze dobiti (gara 2 god u HR).
Tako da upada u tih do 1000kn.

Od navedenih mobitela nisam nazalost vidio uzivo nijednog, najblize je bio Huawei p10, super mi je bila kamera (zato sam i stavio p9 na prvo mjesto). A imam xiaomi mi3 pa predpostavljam da je na mi4 slicna kvaliteta fotki (zato je na drugom mjestu).

Dalje sam tablicu poredao po gledanju specki i nekim procitanim iskustvima korisnika.

Hvala na prijedlogu, ali granica za mob je 1000kn.
9 godina
neaktivan
"Because your country is a too high tax one,we are unable to send!
Hope you understand!"
To je dobiveni odgovor vezano za onaj op3 od 350$. Steta
10 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

Ajmo ovako

EDIT: Da se razumijemo glasa se kao sto je kolega trazio, mobitel s najboljom kamerom !

EDIT i kod mene : redmi note 4x u tom cjenovnom rangu stvarno nema najbolju kameru, a jos ako dobijes senzor koji nije sony ...

pogledaj malo meizu m6 note, identicno sve kao kod 4x, ali puno bolja kamera, brzo punjenje..

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.9.2017 19:45 (Deutsch).
9 godina
neaktivan

Poz,

čitala sam malo o ova dva modela (Umidigi umi s2 pro i umidigi umi z1 pro) i ne mogu se odlučit jer mi svaki ima ponešto dobro... što vi savjetjete i ima li netko možda da koristi jedan od ta dva pa da postoje možda i neke kritike? Puno hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja nisam neki znalac za te stvari ali da se ne guram samo preko reda(bar da ti nešto napišem) ima onaj balkanac koji dosta govori o umidigi telefonima

ovo ti je samo primjer, on je kao jako iskren , ima dosta toga na njegovom kanalu pa možda nađeš kaj te zanima, dok ti neko ne da konkretan odgovor

A mene zanima ljudi dal mi netko može šta rec za  LENOVO ZUK Edge , meni je telefon bomba, to sam našao jer je ntko na drugoj temi spomenuo zuk pro....

zanima me dal to šljaka kod nas, ima li ko iskustva , gdje kupit. Ja sam našao samo na tinydealu, kliko na eu ali nemam pojma od kud ovo šalju

https://www.tinydeal.com/lenovo-zuk-edge-4gb-ram-64gb-rom-snapdragon-821-55-fhd-android-60-4g-phone-p-164746.html

cijena mi je superza te spec. a ponajviše izgled, al neznam dal na to još idu davanja

znači jel zna netko nešto o ovom telefonu, više me interesira kompatibilnost , najeftinija konačna cijena i gdje uzet, a review-e sam pregledo i po meni osim kamere bomba, al može i tu osvrt ako netko ima slučajno iskustva iz prve ruke s njim ili sličnim (inače ima novi lenovov os, valda ne treba opet one aps premissions slagat i sl sranja kak je jedan lik spominjo za stariji zuk .....)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.9.2017 20:57 (Sir.Green).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

znaći regao sam se na forum samo da napišem svoje iskustvo s kineskim telefonima....

-Ja sam imao dodgee voyager i u roku godine i pol - krepao je, naravno tek nakon jaaaako puno zajebavanja, štekanja i svega što uz to ide

-frend je imao Acer - nakon godinu i nešto sitno krenula zajebavat baterija, čak je kupio drugu al je mob i s novom baterijom crko bespovratno

-frendica imala oneplus - pao jednom iz đepa i preminuo na licu mjesta

-kolega imao xiaomi - non stop problemi s nekom greškom i crashiranjem aplikacija

-i par ljudi koje znam su imali Lenovo telefone... kažu da su totalno smeće, od loše kamere do lošeg hardvera i softvera pa nadalje... i da ako na iste imate garanciju je isto kao i da nemate jer su doslovno užasni kada je u pitanju popravak istih telefona i jaaako se dugo čeka

što je večini tih telefona zajedničko?

- kamera loša, kamere drugih telefona imaju bolju kvalitetu i to čak sa manje MP

- loše izrade kučišta, nije ergonomski baš, a neki se i osječaju jeftino na dodir, doslovno osječaš kako se slojevi "kližu" il klikaju kada pritisneš poklopac kod baterije i ekran telefona

- jeftin osječaj i šupalj zvuk kod tapkanja na ekran

- loša kvaliteta zvuka, ne može se dovoljno jako pojaćati glasoća poziva

- crashiranje aplikacija

- BLOATWARE IS REAL WITH THIS ONES

- kvalitetu slike ekrana ni da ne spominjem

ako ste vi imali bolja iskustva s kineskim mobitelima, drago mi je, ali ja osobno sam se gadno sj**** kao i moji poznanici koji su uzeli kineske telefone da uštede svoju kunu...

Bottom line: Ja i frend se vratili na Samsung, neki prešli na LG a neki čak kupili sada nešto povoljniji iPhone6... i nitko od nas više nije štedio na mobitelu...

Ja
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.9.2017 21:15 (jbmtinick_i_captcha).
Moj PC  
0 23 hvala 0
16 godina
jbmtinick_i_captcha kaže...

znaći regao sam se na forum samo da napišem svoje iskustvo s kineskim telefonima....

-Ja sam imao dodgee voyager i u roku godine i pol - krepao je, naravno tek nakon jaaaako puno zajebavanja, štekanja i svega što uz to ide

-frend je imao Acer - nakon godinu i nešto sitno krenula zajebavat baterija, čak je kupio drugu al je mob i s novom baterijom crko bespovratno

-frendica imala oneplus - pao jednom iz đepa i preminuo na licu mjesta

-kolega imao xiaomi - non stop problemi s nekom greškom i crashiranjem aplikacija

-i par ljudi koje znam su imali Lenovo telefone... kažu da su totalno smeće, od loše kamere do lošeg hardvera i softvera pa nadalje... i da ako na iste imate garanciju je isto kao i da nemate jer su doslovno užasni kada je u pitanju popravak istih telefona i jaaako se dugo čeka

što je večini tih telefona zajedničko?

- kamera loša, kamere drugih telefona imaju bolju kvalitetu i to čak sa manje MP

- loše izrade kučišta, nije ergonomski baš, a neki se i osječaju jeftino na dodir, doslovno osječaš kako se slojevi "kližu" il klikaju kada pritisneš poklopac kod baterije i ekran telefona

- jeftin osječaj i šupalj zvuk kod tapkanja na ekran

- loša kvaliteta zvuka, ne može se dovoljno jako pojaćati glasoća poziva

- crashiranje aplikacija

- BLOATWARE IS REAL WITH THIS ONES

- kvalitetu slike ekrana ni da ne spominjem

ako ste vi imali bolja iskustva s kineskim mobitelima, drago mi je, ali ja osobno sam se gadno sj**** kao i moji poznanici koji su uzeli kineske telefone da uštede svoju kunu...

Bottom line: Ja i frend se vratili na Samsung, neki prešli na LG a neki čak kupili sada nešto povoljniji iPhone6... i nitko od nas više nije štedio na mobitelu...

A moje drustvo iima kineze i niti jedan problem nema sto si ti nabrojao. a i ovo sto si nabrojao moze se samo odnosit na tipa dodgee a ne na ostane. Losa zrada kod xiaomia, oneplus-a? Nikako. Losa kamera ne vrijedi za sve modele xiaomia nikako, i losa kamera je relativan pojam i ovisi o korisniku. Oneplus parira svim flagshipovima bez problema a bome i xiaomi sa svojim jacim modelima.

8 godina
neaktivan

e sada, ja prićam o nekim mobitelima iz 2014/2015. a kakvi su danas, to nezz, niti me zanima jer sam se jednom zaj*** i ne riskiram ja više...

ako je oneplus tako dobre izrade onda ne znam zašto joj je crkao nakon jednog pada? jer sumnjam da mi cura laže...

ukratko mislim da se svodi na to koliko para, toliko muzike, Samsung na primjer ima brutalan ekran, a bome i kameru, i dobro kučište, iPhone je pak prića za sebe sa optimizacijom procesora, možda ti telefoni danas ni nisu tolko sranje, ili bar njihovi jači modeli nisu, ali da su u rangu sa ostalim proiyvođačima? - to je već teško

-ako me netko pita za mobitel u rangu 1000-3000kn iskreno bi mu preporučio neki midrange android LG-a, Samsunga ili ostalih proizvođaća, po mogućnosti flagship od prije godinu ili dvije kojem je pala cijena... ali kineske telefone ne

ali eto, ovo tu je samo moje mišljenje, iako je i stvarno očito da kinezi jednostavno kopiraju druge brandove a svi znamo kakva je kopija u odnosu na original...

Ja
13 godina
neaktivan
na temelju iskustava od prije 2-3 godine ti donosis zakljucak o "kinezima" u sadasnjosti?
Drz se ti "mid range" samsunga do 3000 kn a mi cemo za to vrijeme kupovati mi6,op3t ili 5 i ostale kineze sa "losim kamerama,ocajnim baterijama,slabim procesorima i plasticne izrade".
Mogao si i pametnije utrositi vrijeme koje si izgubio za registriranje na forum i pisanje ovog smijesnog posta
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

18 0 hvala 0
16 godina

Nisam uopce siguran dali trebam komentirat ove gluposti sto ti tu pricas. Mid range samsung ili lg bi nekom preporucio? Pa ni smrtnom neprijatelju to nebi napravio, jel ti mobovi su tek srotovi, uzasno ne optimizirani. Evo za primjer frendica ima a5 koji je novi cca 2000kn a jedan redmi 4x pro je oko 1000kn. Sto se performansi tice redmi razbija a5 kao beba zvečku, a sad jedino sto je vamo upitno je kamera, posto nisam vičan da usporedujem kamere jer su mi totalno nebitne to cu ostavit nekom drugom da komentira. 

Kvaliteta izrade i jedan pad u kojem je mobitel krepao nisu nuzno povezani, moze bit sto stvari koje su prije toga utjecale zasto je mobitel osao, mozda se samo konektor neki iskljucio il nesto, naravno niko si nebi dao truda da na "kinezu" istrazi sta je, a da imas samsunga kojem se to desi odma bi ga odnio na popravak. Kad smo kod premium marki prijatelj sjedi na učeničkoj stolici, iz đepa mu isklizne iphone 6 i ekran se rascvjeta, jakog mi ekrana ako se sa ekran razleti ni sa 0.5m visine.

Da se razumijemo ne pljujem ja nikog iako mozda tako izgleda, da imam placu 10 000 kuna vjerovatno bi i ja kupio samsung ili iphone jer mi onda nebi bilo bitno tih tisucu dvije kuna razlike, ali nemam tu placu i onda gledamo ulozeno dobiveno, a jedan mid range samsung ili lg ili htc ili iphone tipa SE nisu napravljeni da pariraju jednom brandiranom kinezu.

9 godina
neaktivan
Nemoj baš tako govoriti o mid rangerima, evo ja imam A3 2017 i mobitel je sjajan. Dobar ekran, kamera je (meni) sjajna i u noćnim uvjetima, baterija mi drži 8-10h on screena, IP 68, a s 2 gb rama radi iznenađujuće brže od redmi 3s kojeg sam imao prije njega, a isto je imao 2gb rama. Kvaliteta izrade je vrhunska i još always on display. Ako to ne vrijedi 2000 kn ili 1700 preko njuške za novi uređaj onda ne znam.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja imam i jedno i drugo i sve ima svoje prednosti i mane, iz mog iskustva kineski mobiteli nisu ajmo rec out of the box, ali meni nije mrsko se malo potrudit oko nekih sitnica da bi dobio kako kaže kolega više za uloženo, ali mislim da ovo nije tema za takve rasprave.....

nego jel može ko odgovorit na moj post prije lenovo zuk edge

jel se može on koristit kod nas, i di bi ga bilo najbolje uzet ako netko zna bio bih zahvalan, jer mob je sve šta tražim dulje vrijeme

5.5" na 143mm , snapdragon 821...  i kako na tinydealu dođe toliko manje nego recimo na bangoodu, jel tinydeal ok stranica

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kaj se tiče usporedbe, ja sam imo galaxy s4 (2gb rama) i redmi 1s (1gb rama) i redmi je otvaro net stranice brže od s4, ali nakon updatea na miui 8 chrome stalno crasha i dođe mi da ga bacim u zid hahah, na miui forumu je bug report u par tema i već pola godine nema fixa, mislim i na mi3 isto i još par modela

ali kad se sjetim cijene, i šta je sve prošo, opet bi uzeo dobrog kineza, da imam love kak kaže kolega ubo bi iphone, ali ovako nedam soma kuna više za praktički isti mob malo ispeglaniji....

zato bi ovaj zuk edge savršeno sjeo, samo što sam negdje prije načuo je sa zukovima problem oko dozvola za aplikacije, pa da baca neke obavijesti oko prelaženja s mreže na mrežu i te pizdarije........

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice