Prednost je sta mozes imat oboje, gcam za p&s a stock za pro mode.
Taman ga spakovao i ide kolegi. Vec mi fali.
e da, da ne zaboravim reći - ove 2 selfi slike što si stavio su mi ispale bolje nego što sam očekivao. 👍
Prednost je sta mozes imat oboje, gcam za p&s a stock za pro mode.
e da, da ne zaboravim reći - ove 2 selfi slike što si stavio su mi ispale bolje nego što sam očekivao. 👍
Vec sam ga se pozelio.😎
Kolegi ide Pixel, nadam se da ce i on nesto fotkati s njim i staviti neku galeriju...ja imam jos nekih koje cu uskoro staviti.
Steta je ne koristiti Gcam.🙂
Dobre su i stock, ali Gcam je ipak bolji, pogotovo u tezim situacijama.
Svejedno meni oćeš ti vjerovat il ne, ja samo kazem da obzirom na hardware s20 bi trebao imat puno bolje fotke od Op7, ali software odnosno gcam odraduje svoje i slike su puno bolje na op7. Osim za one koji vole instagram filtere.
stavit cu ti fotografije na disk pa usporeduj sam.
i ovo su tebi bolje fotke od S20 serije?
da samsung ima ovakve fotke, covjece uz ostala sranja koje imaju sa S20 serijom, pa nitko ne bi kupio ni komad
to sto si linkao, nije na razini S9 serije a kamoli S20, bez ljutnje
Ajde malo argumentiraj?
Ja bi rekao da su bolje od s20 po ovome sto vidim.
Prirodne boje, dosta detalja, nema agresivnog beglanja buke, u nocnim uvjetima wb je odlican, slika ostra od ruba do ruba, sjene sačuvane, svjetli dijelovi fino kontrolirani, fokus pogođen.
Po cemu je to s9 ili s10 ili s20 bolji?
vodene boje, wb promasen, dinamicki raspon prosjecan, portrait blura gdje ne treba itd
mislim glupo je raspravljati o tome kada nema usporedbu sa S20 za iste kadrove, ali mene su fotke izrazito lose procersirane
pa kako nemaa, imas mapu op7 i s20, neki kadrovi su isti a neki su nadodani u op7 cisto da se opcenito vidi. Koristen je gcam, e sad tu xml igra veliku ulogu da li zelis detalje ili nesto drugo. ovo sta sam slikao koristim dehaze xml, znaci poliranje suma. da stavim xml za detalje sasvim druga prica ali i vise suma, ali zato vrhunski dinamicki raspon. Dehaze sjene na slici dosta zacrni itd. Ali mi pase taj xml jer je taman izbalansiran za moje potrebe.
Ova slika koju si linkao da je blurana je slikana u mraku mraku, za te uvjete je ispala odlicno. Pa ja u zivo jedva vidim drvo a ovdje se lisce raspoznaje...
I ne zaboravi da pricamo o OP7 koji se nikako nije proslavio kamerom i usporedujemo ga sa samsung flagshipom cija kamera slovi za jednu od najboljih...
Najbolje da nadjes temu na XdA gdje se o tome raspravlja, ja sam pratio za Mi Note 10.
Evo jos par fotki sa Pixel 4XL, razne situacije.
Snalazi se dobro u svakoj, nema najbolji IQ kao sto mnogi misle, ali solidna je to kamera.
Vidi se da je senzor mali i takav senzor je proslost i nadam se da Google planira ici na veci.
https://www.flickr.com/photos/62335771@N03/shares/M4mfkS
U opisu nekih slika sam napisao na sto se odnose.
Neke su sa uvecanjem 4X (2X+digitalni zoom) jer sam zelio ekvivalent Mi Noteovih 10 njegove 3.7X kamere...te koje su 4X pise u opisu.
Jedna od tih "fotki" je CROP 4K videa.
Evo jos par fotki sa Pixel 4XL, razne situacije.
Snalazi se dobro u svakoj, nema najbolji IQ kao sto mnogi misle, ali solidna je to kamera.
Vidi se da je senzor mali i takav senzor je proslost i nadam se da Google planira ici na veci.
https://www.flickr.com/photos/62335771@N03/shares/M4mfkS
U opisu nekih slika sam napisao na sto se odnose.
Neke su sa uvecanjem 4X (2X+digitalni zoom) jer sam zelio ekvivalent Mi Noteovih 10 njegove 3.7X kamere...te koje su 4X pise u opisu.
Jedna od tih "fotki" je CROP 4K videa.
da stave u P5 veći senzor, 5x tele (meni ne smeta rupa između) i da je malih dimenzija (cca145mm), ne bi razmišljao koji mob uzeti duže od 5 sekundi...no mislim da su male šanse za te 2 želje da se ostvare ;)
Po tome se vidi tko radi na inovacijama...Kinezi. Danas je Huawei banan, sutra može biti Xiaomi, a prekosutra Vivo.
I šta ćemo ostat na Samsungu i Appleu
Po tome se vidi tko radi na inovacijama...Kinezi. Danas je Huawei banan, sutra može biti Xiaomi, a prekosutra Vivo.
https://mspoweruser.com/huawei-harmonyos-china/
Kina + Indija 36% svjetske populacije.
Ne brinem se previše oko američkog bananja.
Da xiaomiju banaju google usluge presao bi na apple bez trunke misljenja.
Stigao pixel, al iskreno kraj mi note 10 nema sta trazit, bar po pitanju kamere.
Dokaži nam.
Jedna usporedba nebi bila losa...😊
Evo ti ga nazad pa slikaji :D
Lažeš
Zapravo i ne.
Imao sam Pixel OG, Pixel 2XL, Pixel 3XL. Između svašta nešto (i P30 Pro), ali uvijek sam se vraćao na pixela.
Od kada sam uzeo P40 Pro i stavio GMS super sam zadovoljan. Napokon i prednja kamera ima autofokus za razliku od P30P, zadnja kamera vrh, 5x ne koristim baš često, ali zato ultrawide da. Uz to sto mi je point'n'shoot isto na nivou, još sam nabavio stativ i lagano se zabavljam i otkrivam kameru :)
Probaj Burial beta 8 ili Urnyx 7.3 v2.1.
Baci oko na ove telegram grupe
t.me/gcamMI10
t.me/mi10XMLs
Ako gledamo samo kameru, rekao bi 90% slicno, osjeti se zoom kamera i hdr kontrole, ostali bas ista stvar.
Ajde drago mi je da ti je sjeo p40p, ja se s obicnim p40 nisam usrecio :)
Zvonac, vrijeme je da zaboravis Pixel, ti si posljednji Mohikanac koji jos vjeruje u tu kameru...to recikliranje senzora iz 2017 je vec tragikomicno.
Ovo je smiješno.
pixel 4 vs mi note 10?
Ovo je smiješno.
desno je pixel?
Ovo je smiješno.
pixel 4 vs mi note 10?
jap
Ovo je smiješno.
desno je pixel?
nope hahaha
Ovo je smiješno.
pixel 4 vs mi note 10?
jap
Ovo je smiješno.
desno je pixel?
nope hahaha
bez zooma, glavna kamera? daj detalje, nemoj da pokrenemo waterboarding da izvlačimo info
Ovo je smiješno.
pixel 4 vs mi note 10?
jap
Ovo je smiješno.
desno je pixel?
nope hahaha
bez zooma, glavna kamera? daj detalje, nemoj da pokrenemo waterboarding da izvlačimo info
Ovo je bio zum 8x, evo ti primarnim kamerama.
Mislim da google mora mijenjati nešto .
Huawei Mate 20 PRO je mob koji se zadrzao dosta dugo kod mene, a kada se neki zadrzi kod mene duze od 6 mjeseci onda je zaista dobar.
To mi je posebno vazno kada idem ja neka putovanja da imam pouzdan mob kojem nista ne fali.
Mate je bio u djepu na nekoliko putovanja i pokazao se odlican i ja bi ga i danas preporucio nekome tko gleda mob za cca 2000 kn...evo jos jedna galerija s njim.
https://www.flickr.com/photos/62335771@N03/shares/Zcvsj7
Fotke su neobrađene, direkt iz moba...na nekima je jedino koristen Vivid Colours.