Kamere u smartfonima- Rasprava izdvojena tema

poruka: 6.744
|
čitano: 1.799.130
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kamere u smartfonima- Rasprava

Mi 10 Ultra je na putu. 

897$ s dostavom, navodno šalju iz EU skladišta i tu je za 5-7 dana.

Javim kako je prošlo kad stigne.

Sada proučavam dodatna osiguranja, vidim da Revolut ima povoljno osiguranje od loma, potopa i sličnog. A tu je i Square Trade sa ok cijenom. Vjerojatno ću ga dodatno osigurati, pa sam miran.

4 0 hvala 2
11 godina
Re: Kamere u smartfonima- Rasprava
Jel na to čudo isto ide gcam za najbolje rezultate, ili je sve out of box? Uf, da nije tolika cigla, bio bi mi možda i prvi odabir...svakako očekujem dojmove, bravo kolega 👍
13 godina
neaktivan
mzopg kaže...

Mi 10 Ultra je na putu. 

897$ s dostavom, navodno šalju iz EU skladišta i tu je za 5-7 dana.

Javim kako je prošlo kad stigne.

Sada proučavam dodatna osiguranja, vidim da Revolut ima povoljno osiguranje od loma, potopa i sličnog. A tu je i Square Trade sa ok cijenom. Vjerojatno ću ga dodatno osigurati, pa sam miran.

Jebeno 

Ček šta nije bilo priče da Ultra nema Gms tj. Google play, jer je za Kinesko tržište?

897 dolara - pa i nije malo za mob bez garancije. Bilo kakva dodatna garancija koja znaći da ga moraš slat van HR mi nema smisla.

Aj čekamo neku recenziju 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 7:56 (R36).
13 godina
neaktivan

Dao sam si i ja truda i igrao se s manualnim postavkama kamere u noćnim uvjetima. Bez problema se izbjegne ono žutilo koje ekipi smeta ako balans bijele boje stavi negdje na 3600K.

0 0 hvala 0
11 godina

Imala Ultra jamstvo ili ne to je trenutno najbolji mob koji novac moze kupiti.

GMS se lako stavi i nema problema da nesto nece raditi vezano za GMS ako se napravi update.

2 0 hvala 0
6 godina

Može link na tu Ultru s dostavom iz Eu za 900$?

0 0 hvala 0
11 godina
Dan1234567890 kaže...
Jel na to čudo isto ide gcam za najbolje rezultate, ili je sve out of box? Uf, da nije tolika cigla, bio bi mi možda i prvi odabir...svakako očekujem dojmove, bravo kolega 👍

Nema gcam, out of the box pojede sve ostalo na trzistu. 

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...

Imala Ultra jamstvo ili ne to je trenutno najbolji mob koji novac moze kupiti.

GMS se lako stavi i nema problema da nesto nece raditi vezano za GMS ako se napravi update.

Kolega...

Zanimljivo je kako se kod Ultre lako stavi GMS a kod Huawei teško. Nisam ja fan Xiaomi, moja baba je.

I sam si rekao čim trebaš stavljat GMS nije out of the box.

ps. ni kod Huawei nemaš problema poslije kad ga staviš. Svaka nadogradnja radi bez problema.

thebatman kaže...
Dan1234567890 kaže...

Nema gcam, out of the box pojede sve ostalo na trzistu

Toga smo se naslušali za sve mobitele zadnjih 5 godina. Svaki koji koji je izašao je prethodni mob pojeo po recenzijama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 10:37 (R36).
11 godina
R36 kaže...

Kolega...

Zanimljivo je kako se kod Ultre lako stavi GMS a kod Huawei teško. Nisam ja fan Xiaomi, moja baba je.

Ovdje je skroz druga situacija i nije uopce za usporedbu, znas to i sam.

Kada stavis GMS na Ultru nemas brige da nece i ostati (unatoc update-ima) dok je Huawei na crnoj listi i sve ce raditi da vam max zagorcavaju zivot...ja ne zelim biti dio toga.

Xiaomi pametno igra, iz aviona je svima jasno da je Huawei gotov u ovom nasem dijelu svijeta, ovo su samo koprcanja jos.

Xiaomi je tu vidio priliku i zaigrali su na kartu kamera, brzog punjenja, a paze i da se ne zamjeraju US administraciji i uopce ne sumnjam da ce Xiaomi pokupiti 90% trenutnih Huawei korisnika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 10:43 (ocean77).
13 godina
neaktivan
ocean77 kaže...
R36 kaže...

Kolega...

Kada stavis GMS na Ultru nemas brige da nece i ostati (unatoc update-ima) dok je Huawei na crnoj listi i sve ce raditi da vam max zagorcavaju zivot...ja ne zelim biti dio toga.

Kolega ti si jedan dobar ili ti školski primjer licemjerne osobe.

Tvoj post : sri 29.4.2020 0:36 - P40 Pro.

Citiram te : Nedostatak Google servisa mi je "neoprostiv", nije nesto proizaslo Huawei krivnjom vec cudnom politikom US predsjednika....kako god, bez toga mob necu, a necu ni mob na kojem to ne mogu imati na "legalan" nacin.

Da li na Ultri možeš imat GMS na legalan način ako je za tržište Kine ili moraš kemijat? 

11 godina
R36 kaže...
ocean77 kaže...
R36 kaže...

Kolega...

Citiram te : Nedostatak Google servisa mi je "neoprostiv", nije nesto proizaslo Huawei krivnjom vec cudnom politikom US predsjednika....kako god, bez toga mob necu, a necu ni mob na kojem to ne mogu imati na "legalan" nacin.

Da li na Ultri možeš imat GMS na legalan način ako je za tržište Kine ili moraš kemijat? 

Možeš imati na skroz legalan način.

Pa prije 7 godina sam kupovao kineze i instalirao GMS.

Čak i xiaomi prvi sam uzeo kinesku verziju i na posve legalan način instalirao GMS.

Ista situacija je i sa Ultrom.

Kod huaweia je skroz druga priča.

Zabranjen je GMS.

Nemoj to dvoje miješat , nije uopće za usporedbu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 10:53 (Dario7).
11 godina

Xiaomi je sa Ultrom demonstrirao snagu u momentu kada je Huawei na koljenima porucivsi sadasnjim korisnicima koji su na P40 seriji da nemaju brige, da mogu zaboraviti Huawei i da nece biti zakinuti ni za kameru, ni za brzo punjenje, a da nema brige ni oko GMS-a.

Ono sto po meni Xiaomi jos treba napraviti da se jos bolje pozicionira na trzistu vezano za kamere je sklopiti partnerstvo sa nekim proizvodjacen optike.

Zeiss, Leica su rezervirani, ali postoji Olympus, Nikkor, Canon, Voigtländer...znamo da je to ionako vise marketing, ali ljudi ce poceti ipak malo vise respektirati taj segment.

Trebaju dodatno poraditi na SW kamere iako se i tu vide veliki pomaci, ali da SW bude dovoljno dobar da ne razmislajm o Gcam...doduse sa Ultrom su i to poboljsali tako da su na dobrom putu.

1 0 hvala 0
11 godina
R36 kaže...

Kolega ti je sve objasnio, nemam sto dodati na to.

11 godina

A svasta cu ja ode procitat.

Uređaji u zadnjih 12mj: Iphone 6s/7/8plus/XR. Xiaomi: mi8/mi9/mi9t/mi9tpro/mi note10/poco F1/ note7. Samsung: Note9/s9/s9+/s10/s10+/note10/a70/a71. Pixel 2xl, Realme x2 pro. Huawei:p30pro/mate20p
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Dario7 kaže...
R36 kaže...
ocean77 kaže...
R36 kaže...

Kolega...

Možeš imati na skroz legalan način.

Pa prije 7 godina sam kupovao kineze i instalirao GMS.

Čak i xiaomi prvi sam uzeo kinesku verziju i na posve legalan način instalirao GMS.

Ista situacija je i sa Ultrom.

Kod huaweia je skroz druga priča.

Zabranjen je GMS.

Nemoj to dvoje miješat , nije uopće za usporedbu.

Ma ja sam na MI8 kineska verzija instalirao GMS otključavanjem bootloader. Nije kako kod Huawei ali nije ni out of the box.

Na kraju krajeva mob je za kinesko tržište, i to sve govori. 

11 godina
R36 kaže...

Ma ja sam na MI8 kineska verzija instalirao GMS otključavanjem bootloader. Nije kako kod Huawei ali nije ni out of the box.

Na kraju krajeva mob je za kinesko tržište, i to sve govori. 

Moras razlikovati da je Huawei banniran i ima zabranu posjedovanja GMS-a u bilo kojem obliku i stavljanje toga nije isto sto i stavljanje GMS-a na mob koji je namjenjen kineskom trzistu i samo zato nema GMS ali i  nema nikakvih zabrana da se isti stavi na njega.

11 godina

Xiaomi kineske verzije nemaju gms jer populacija tamo to preferira, udes u njihov app i instaliras play store i sve povezano, ne mjesat kruske i jabuke. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Xiaomi kineske verzije nemaju gms jer populacija tamo to preferira, udes u njihov app i instaliras play store i sve povezano, ne mjesat kruske i jabuke. 

Bez otključvanja bootloadera možeš pjevat bojne. Vidio na MI8 - sve na kineskom, oni njihovi znakovi, prebaciš ti na engleski ali nije to to. Trgovina neka šarena.

Ako hoćeš funkcionalni mob - otključaš bootlooader i instaliraš GMS. Sve ostalo je patnja.

17 godina
thebatman kaže...

Nije da populacija preferira, nego Googleovi servisi naprosto nisu dostupni u Kini, osim eventualno preko VPN-a.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
11 godina
Nije bas da ne preferira nego ne smije koristiti.
Bio sam u Šangaju prije 2 godine.
Nema google-a, zabranjen je u Kini.

Zato se radi posebno za kinesko tržište bez GMS-a.
11 godina
R36 kaže...
thebatman kaže...

Bez otključvanja bootloadera možeš pjevat bojne. Vidio na MI8 - sve na kineskom, oni njihovi znakovi, prebaciš ti na engleski ali nije to to. Trgovina neka šarena.

Ako hoćeš funkcionalni mob - otključaš bootlooader i instaliraš GMS. Sve ostalo je patnja.

Otkljucavanje bootloadera sluzi za flashanje globalnog ili eu roma, nema nikakve veze sa gms. Xiaomiju mozes gms instalirat na pametnu vagu ako hoces.

Stari bez ljutnje, al nemas pojma sta pricas :D

13 godina
neaktivan
thebatman kaže...
R36 kaže...
thebatman kaže...

Otkljucavanje bootloadera sluzi za flashanje globalnog ili eu roma, nema nikakve veze sa gms. Xiaomiju mozes gms instalirat na pametnu vagu ako hoces.

Stari bez ljutnje, al nemas pojma sta pricas :D

Sorry što sam se krivo izrazio...da flashao sam global rom da bi mogao instalirat normalan Google play.

Nisam imao 100 Xiaomi uređaj niti sam njihov fan pa da znam sve to., a i to je bilo prije 3 godine negdje čini mi se. U svakom slučaju bilo je sranje s kineskim romom.

Lažem to je bio Mi 6...a ne Mi 8

Na kraju krajeva pa ti kineski roomovi izgledaju kao cirkus., tako da je najpametnije instalirat global rom ako ga ima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2020 12:31 (R36).
14 godina
neaktivan
Dan1234567890 kaže...

Ne treba Gcam, stock camera daje izvrsne rezultate. Mene iskreno zanima pro mode (manuala) da vidimo što to čudo može.

Glomazniji malo je, istina, ali probao sam prije njega Poco F2 Pro koji je čak nijansu veći, jedino je malo tanji i meni taj Poco super leži u ruci.

R36 kaže...

Jebeno 

Ček šta nije bilo priče da Ultra nema Gms tj. Google play, jer je za Kinesko tržište?

897 dolara - pa i nije malo za mob bez garancije. Bilo kakva dodatna garancija koja znaći da ga moraš slat van HR mi nema smisla.

Aj čekamo neku recenziju 

Nema instalirano, ali Mi 10 Ultra je potpuno google-certificirani uređaj, tako da se sve instalira u tren. Inače ovaj stiže sa već instaliranim google čudima.

Ima i Level 1 Widevine podršku, tako da je ovo praktički uređaj spreman za globalno izdanje.

"Finally, the Mi 10 Ultra is currently sold only in China, and because of that, it lacks Google Play Store and Services out of the box. It is a Google-certified phone, so it is very easy to get both installed. Just search Settings for Play Services and enable them. Then go to the Mi Store and install Play Store. Simple as that."

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_10_ultra-review-2158p4.php

900$ nije malo, ima dvije godine garancije, ali se šalje u Kinu ako nešto krene kako ne bi trebalo. Gledam uzeti i dodatno osiguranje, revolut ili square trade koje pokriva manje više sve što mu se može desiti, od standardnih kvarova do razbijenog displaya, pada u vodu...

zpelko kaže...

Može link na tu Ultru s dostavom iz Eu za 900$?

https://www.giztop.com/xiaomi-mi-10-ultra.html

Vidim sad da su crnu verziju spustili za 50$, pa se može dobiti za 849$, pretplatiš se na newsletter na dnu stranice pa dobiješ kupon za još 2% popusta, što je 17$ i uzmeš klasičnu dostavu od 16$.

Ja ću još jedan naručiti za frenda pa možda sad uzmem i tu crnu verziju, ovaj prvi sam uzeo prozirni.

R36 kaže...
thebatman kaže...

Nisi odavno imao u ruci Xiaomija :D

Nema toga više, ovo su google certificirani uređaji, tako da ili dođe sa instaliranim google servisima ili ih sam instaliraš jako brzo, legalno i jednostavno. Trgovina ide klasični google. Imam stari Redmi 4 Prime kineska verzija i meni je to sve isto kao i ovaj sad Poco F2 Pro globalna verzija, po pitanju google čuda. Nema nikakvih reklama i kineskih znakova. 

Stavim slikice sučelja kad stigne.

11 godina
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thebatman kaže...

mzopg 

Imam ti mi note 10 i 3000kn za ultru :D

Je li zeleni? 

Kod trading shenzena 812$, ali nemaju priority line za RH. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 13:26 (mzopg).
11 godina

Crni ipak sam ja batman 😂

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Crni ipak sam ja batman 😂

12 godina

moze li link tog configa? i koja verzija gcama

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 13:29 (TITO_broz).
11 godina
TITO_broz kaže...

moze li link tog configa? i koja verzija gcama

gcam:

https://f.celsoazevedo.com/file/cfiles/gcm1/GCam_7.3%20Burial_release_beta_8.apk

config:

https://drive.google.com/file/d/1yQUtHxo96-HPG6ClYo7wfufylb3JEc9-/view?usp=sharing

Imaš tri configa, colors za dan, dark za noc i portret za... portret jel.

BTW ludi rusi su ispislai 418 stranica teme rasprava o kameri mi note 10, svasta se nađe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.9.2020 14:22 (thebatman).
11 godina
Noćne P40 pro
Jako loše, Mi10 je bolje noćne slike radio.

https://flic.kr/p/2jFJBKK https://flic.kr/p/2jFJBKz

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice