Kako se moze otkrit da li vam mobitel prisluskuju?

poruka: 5
|
čitano: 29.539
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nisam nasao slicnu temu na ovom forumu, ali me bas zanima.

Trazio sam po guglu itd, ali zanima me i vase misljenje ili mozda iskustva s slicnom situacijom.

klik

Ako ovo nije odgovarajuci podforum, molin moderatora da premjesti. Fala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 22:10 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko ja znam, nikako.

Ovo sa *06# je glupost, nakon 14 (15) brojki firmware uređaja može dodati IMEI SV koji se može razlikovati ovisno o verziji firmwarea, a netko je mislio da bi bilo fora reći da to otkriva prisluškivanje - to je ona verzija koju sam ja čuo, a što su tek napisali u članku, ne mogu vjerovati. Da su IMEI brojevi različiti u meniju i preko *06# koda, to bi značilo da nešto stvarno nije u redu sa softverom uređaja.

IMEI je statičan i najčešće se ne može baš jednostavno promijeniti (postoje iznimke), a pogotovo ne na daljinu činom prisluškivanja korisnika.

Ima još jedan mit, ako "nešto šumi dok pričaš", a to ne mora biti (a danas u digitalnoj komunikaciji ni ne može) znak da te netko prisluškuje nego obično loše sklopovlje unutar uređaja.

To je bila istina u vrijeme analogne telefonije i wiretappinga koji je stvarao šum na liniji, ali u digitalnoj komunikaciji nema smisla.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Kako se moze otkrit da li vam mobitel prislusk

Počni voditi jako sumnjive razgovore preko mobitela sa svojim prijateljima, pa ako dobiješ posjetu znat ćeš na čemu si :D

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
17 godina
neaktivan

Posla san poruku u 23:49 jednon prijatelju da cemo se nac tu, tu i tu u to i to vrime. Kad san ja poruku posla, tu nikoga nije bilo nego nakon 2-3 minute dosle su 2 cure i 1 momak. Bia je petak (izlasci, zabava, ovo ono). 7 minuta poslje, eto ti civilna policija. Izasli su i poceli pregledavat par ljudi koji su bili tip top sredeni (2 cure i 1 momka). Znaci ono standarno, izvadite sve iz depova, torbi, osobna, ovo ono.

Moja srica sta san ja bia u trlisu, cili sporak od boje, radne cipele, kao paravan i jedno 50 m dalje od njih pa eto nekako me preskocilo.

Ali sve mislin u sebi, mozda su mogli (a zasto nisu onda?) iskoristit moju nepaznju pa nazvat moj broj mobitela, da vide oce li se ko javit. Kad bi posegnia za mobitelon ili se javia, odma bi me strpalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Nemozes znati da si pod mjerama.  Osim ako ti šapne frend koji dela na tom odjelu. Ili ak ti je frendica pri istražnom sucu koji je izdao nalog za mjere. Ako ti se nakaleme strane sluzbe onda bus jos teze to saznal.. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice