Mogu oni kada hoće ali teško ih je prisilit da uopće krenu u istragu. Ako prihvate, dovoljan im je imei pa čim kroz operatera prođe imei s brojem telefona, brzo ga nađu. Fora je što se imei broj vrlo lako promijeni
to je rijetko, ko kad hodas ulicom i pitas svaku da ti da i naletis na jednu koja kaze moze, eto to je tako rijetko

Uzmi taj mobitel, razbiji ga/probuši/ubaci u vodu i onda reci tom dužniku da ga mobitel čeka tu i tu.
Dodatno možeš napisati na cedulju "Ovako ćeš ti ako mi se opet zadužiš" i možda bude sreće da dužnik prijavi tog što ti je prodao mobitel i on nahebe, a ti sa strane gledaš i uživaš.
iCloud lock OMG
I dalje licem u lice mozes sjest s covjekom, provjeriti icloud i provjeriti da li je na black listi... Za icloud nema rjesenja trenutno te sumnjam da ce ga ikad biti, bar ne trajno. Suska se da ce doci ali mobitel se.nece smjeti updateati restoreati itd
Za icloud nema rjesenja trenutno
Nije da zagovaram ilegalne radnje, ali koliko pročitah lik izgleda da je debil pa uz malo socijalnog inžinjeringa bi se vjerojatno moglo doć do njegove šifre i tako riješiti problem locka.
Just sayin...
e zna se ni email ni pass, a da zna ne bi ni prodavao za toliko. Ovo je cisti slucaj prevare
Danas je tolko doslo to daleko da mi kolega priča:
Isao je kupit mobitel, neki lik uzima na pretplate, ne vraca pretplatu operateru. Proda na njuskalu ode na policiju i kaze da je ukraden.
I ajde budi pametan sad. Sve kaj prodate preko oglasa a na papiru je vase ime, ili kod operatera itd, mozete prodat, otic na policju i reci da su vam ukrali.
Urnebes nemogucih razmjera.
I onda pol bug foruma okrivljuje autoricu teme i prisiljava je da prijavi mobitel u policiju.
Pa da dam lovu radje bi mobitel zabio u zid nego ispo posten i na kraju dobio po nosu vise od onog koji ga je ukro/prodo zbog droge.
Ionak na kraju se sve svodi da se prvo brines za sebe, pa tek onda za druge jer ce te drustvo kad tad pokopat.
I ako ti policija pokuca na vrata, big deal, "kupio sam mob od nekog lika s njuskala prije 3 tjedna, ne znam broj, dao sam mu adresu da jer je reko da ce mi poslat garanciju" i problem rjesen.
Jedino bi vratio mobitel (i stvari kao novcanik i sl) i to bez razmisljanja da ga nadjem na cesti.
pa zasto san ja reka ili se pomiri s cinjenicom da te prevarilo ili ako ti trebaju pare, uvali ga i ti nekome. nemas druge
ovo se radi u splitu ima vec davnih dana, na mulcima se dizu masne pare, ali problem je u tome kad mulcu dode ovrha, sist ce mu "mozda" na materin ili cacin racun (operateri su zatrovani pohlepon )
to je u ovoj grupi klik
pa zasto san ja reka ili se pomiri s cinjenicom da te prevarilo ili ako ti trebaju pare, uvali ga i ti nekome. nemas druge
ovo se radi u splitu ima vec davnih dana, na mulcima se dizu masne pare, ali problem je u tome kad mulcu dode ovrha, sist ce mu "mozda" na materin ili cacin racun (operateri su zatrovani pohlepon )
to je u ovoj grupi klik
Koliko sam ja shvatio, vidim da čovjek koji je objavio status potražuje nekog od koga bi kupio mobitel, a ne prodaje ga on sam. Nije mi jasna ta fama u komentarima i pljuvanje, pa nije on prodavao mob...
Pa da dam lovu radje bi mobitel zabio u zid nego ispo posten i na kraju dobio po nosu vise od onog koji ga je ukro/prodo zbog droge.
Ionak na kraju se sve svodi da se prvo brines za sebe, pa tek onda za druge jer ce te drustvo kad tad pokopat.
Upravo tako nam i politicari razmisljaju, prvo se trebaju pobrinuti za sebe, a onda ce za druge (narod).
ej ovako zao mi je kaj ti se to dogodilo......mob nemoras nosit na policiju jer nece ni gledat meni nisu za moj iphone 5 prije godinu dana nista jer sam ja dobrovoljno platio covjeku i da je covjek mene upozorio da ne radi(što je naravno sranje ali njih boli ona stvar za to)......cifra ukoliko je manja od 2500 policiju ne zanima mob stavi u dijelove na njuskalo i reci da je zakljucan na icloud i mozda izvuces kakvih 500 kn ali nemoras se nista brinuti vlasnik ne moze vidjeti di je mob jer ga je blokirao a policija jos manje jer se vise nikada bez vlasnika nece moci aktivirati da bi se spajao na centralu i odasiljao svoj imei....
Otkud si ti dosao do cifre 2500kn?? Do 2000kn policija ne izlazi, iznad toga moraju izaci na teren ako se prijavi krada.
Mogu oni kada hoće ali teško ih je prisilit da uopće krenu u istragu. Ako prihvate, dovoljan im je imei pa čim kroz operatera prođe imei s brojem telefona, brzo ga nađu. Fora je što se imei broj vrlo lako promijeni
imei se vrlo lako ne promjeni kosta jako puno promjena i ilegalna je.....a u ovome slucaju nikada se nemoze mob nac jer je zakljucan icloudom i nikada se vise bez originalnog vlasnika nece spajat na centralu da salje svoj imei.....
Otkud si ti dosao do cifre 2500kn?? Do 2000kn policija ne izlazi, iznad toga moraju izaci na teren ako se prijavi krada.
policajac mi je rekao dok sam bio u stanici na ispitivanju jer je od sestre poznanik neki....ako je ispod 2500 (mozda je bilo i 2 soma nisam ziher proslo je godinu dana ) da njih zaboli kurac, i ako se dogodilo u kaficu tipa imao sam mob na stolu i neko mi ga je ukrao to se ne gleda kao krađa nego kao da si ga ti izgubio i to je tvoja krivica.....užasno velike gluposti
policajac mi je rekao dok sam bio u stanici na ispitivanju jer je od sestre poznanik neki....ako je ispod 2500 (mozda je bilo i 2 soma nisam ziher proslo je godinu dana ) da njih zaboli kurac, i ako se dogodilo u kaficu tipa imao sam mob na stolu i neko mi ga je ukrao to se ne gleda kao krađa nego kao da si ga ti izgubio i to je tvoja krivica.....užasno velike gluposti
Do 2000kn po kaznenom zakonu, a to šta policajac prica su gluposti, ako ti netko uzme sa stola uređaj i nestane a vrijednosti je veče od 2000kn policajac mora pokrenuti istragu.