Isključi punjač za mobitel! zaključana tema

poruka: 40
|
čitano: 21.203
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: OPASNOST - ISKLJUČI punjač za mobitel !
Mitch kaže...

Čim sam dobio taj mail vjerovao sam da je spam. No kako je moj prijatelj nastradao zbog ovakve gluposti odlučio sam upozoriti ostale.

Tema je bila dobronamjerna,ali ako neki vjeruju da nije neka kažu adminima pa neka se tema izbriše.

Šta jel onda i noćna lampa opasna kad je uštekana u struju a ne svijetli? Znači isto bi je trebali gasiti kad je ne koristimo, isto tako i TV, mikrovalnu i da ne nabrajam sad dalje.

17 godina
neaktivan

@haker-ri

A sta je njemu bilo?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 18:26 (logic).
16 godina
OPASNOST - ISKLJUČI punjač za mobitel !

Nemojte bezveze opalit paljbu na čovjeka. Dobio je mail koji je podijelio s nama za naše dobro!

Ovo je bilo moguće PRIJE. Pogledajte koji je to mobitel, muzejski primjerak. Tada se to najvjerojatnije moglo dogoditi..

Ovo prije par dana, je glupost, jer sam ja taj mail također dobio prije par godina.

I nije eksplodirao punjač nego, kao što se vidi, baterija...

Daklje zaključak: osim ako ne koristite Nokiu 3310, ovo upozorenje možete zanemariti!

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nokia 3310 koristi litijum jonsku bateriju tako da to nije bas muzejski primjerak.

16 godina
protjeran
OPASNOST - ISKLJUČI punjač za mobitel !

Moze se desiti,neiskljucujem mogucnost da se ne desi.Autor nek je otvorio temu ja za ovo nisam ni znao.Vi koji mislite da je ovo spam gresite...

CAPETAN PRICE

1 0 hvala 1
16 godina
ParaNO1d kaže...
Mitch kaže...

Čim sam dobio taj mail vjerovao sam da je spam. No kako je moj prijatelj nastradao zbog ovakve gluposti odlučio sam upozoriti ostale.

Tema je bila dobronamjerna,ali ako neki vjeruju da nije neka kažu adminima pa neka se tema izbriše.

Šta jel onda i noćna lampa opasna kad je uštekana u struju a ne svijetli? Znači isto bi je trebali gasiti kad je ne koristimo, isto tako i TV, mikrovalnu i da ne nabrajam sad dalje.

Kako ne razumiješ !

Mojem prijatelju se to dogodilo ja sam upozorio ostale na moguće opasnosti vezane uz prvi post.

To se može dogodit nekima, ali za svaki slučaj neka imaju na umu.

Možda je do neispravnosti punjača,šta ja znam.

Volim čitati BUG //// Imaš problem sa LG Cookijem ili pitanje ? Javi na privatnu poruku
17 godina
DamageHigh kaže...

Nemojte bezveze opalit paljbu na čovjeka. Dobio je mail koji je podijelio s nama za naše dobro!

Ovo je bilo moguće PRIJE. Pogledajte koji je to mobitel, muzejski primjerak. Tada se to najvjerojatnije moglo dogoditi..

Ovo prije par dana, je glupost, jer sam ja taj mail također dobio prije par godina.

I nije eksplodirao punjač nego, kao što se vidi, baterija...

Daklje zaključak: osim ako ne koristite Nokiu 3310, ovo upozorenje možete zanemariti!

I Nokia 3310 je takoređ koristila Litij-Ionske baterije kao i mobiteli danas samo nije imala toliki kapacitet. Btw jedino je moguće ako se to stvarno dogodilo da je baterija iscurila i da je onda došlo do iskrenja ali sumnjam i u to.

17 godina
moderator
Isključi punjač za mobitel!

Spamu nije mjesto na forumu. Pogotovo ne ovakvome - neopravdano i nepotrebno sirenje panike.

16 godina
odjavljen
Isključi punjač za mobitel!

Par scenarija koji su mogući:

- Baterija je fizički oštečena prije punjenja što može prilikom punjenja uzrokovati eksploziju baterije, ali teško da to može uzrokovati smrt. Kemijske i toplinske opekline, te oštečenje vida ukoliko je mobitel blizu lica su najčešće posljedice.

- Udar groma može probiti preko punjača u mobitel, baterija može eksplodirati. Međutim, takav udar groma vas može ubiti bez da dirate išta spojeno na struju (bilo je slučajeva izbijanja električnih likova iz utičnica).

- U slučaju loše projektiranog punjača može doći do proboja visokog napona. Takva opasnost bi mogla biti moguća eventulano kod nekih Kineza. Sve i da se to dogodi, obe žice punjača bi vrlo vjerojatno bile pod naponom, kao i čitav mobitel. Tu bi bila opasnost od strujog udara kod mobitela s metalnom maskom i kod diranja konektora od punjača. Šansa visoki napon dođe na bateriju (odnosno faza na jedan pol, a nula na drugi) je gotovo nikakva i nema veze s tim koliko je punjač u utičnici.

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Upravo htjedoh napisati da li to znaci da moram komp, telefona (2 komada), satelitsku, laptop,zvucnike, stampac, ISDN NT plus ISDN modem. ADSL modem, router itd td cupati iz struje kad god krenem spavati?

Koja glupost.

Pa normalno da bi trebao. A kad ih koristis bi ti svi trebali biti u vidnom polju i pokraj njih aparat za gasenje pozara i onaj industrijski "Stop" gumb za instant iskljucivanje iz struje. A mozes i bit normalan :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice