Externe baterije - power bank izdvojena tema

poruka: 850
|
čitano: 367.827
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Externe baterije - power bank
Ma kuzim za to, ali to sta su baterije 20000 ne znace i da imaju taj kapacitet. Xiaomijev 20000mah na kraju po testovima daje nekih 12500-13000 na 5v. Sta nije ni priblizno 14800 kako bi trebalo biti za 20000mah. Neznam jer ijedna baterija daje stvaran kapacitet koliko na njoj pise.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
To ti je bez gubitaka u konverziji.
Ne možeš očekivati da imaš 100% učinkovitost
robimarko@gmail.com
16 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
Ma kuzim za to, ali to sta su baterije 20000 ne znace i da imaju taj kapacitet. Xiaomijev 20000mah na kraju po testovima daje nekih 12500-13000 na 5v. Sta nije ni priblizno 14800 kako bi trebalo biti za 20000mah. Neznam jer ijedna baterija daje stvaran kapacitet koliko na njoj pise.

Imaju, na nazivnom naponu ćelija od 3.7V.

Idemo ponovo:

Xiaomi 20000mAh ima izlazni kapacitet od 12700mAh, kako oni sami navode!

Dakle službeni podaci su takvi i na samom power banku piše tako sa donje strane.

Očito ipak ne kužiš što ti govorimo...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
17 godina
Ok ako je izlazni kapacitet 12700 onda je to 63.5 % od stvarnog kapaciteta, a ne vjerujem da se bas 36.5% izgubi na konverziji ili sam opet krivo izracunao?
12 godina
Externe baterije - power bank

Ja imam xiaomi 10000mah onaj sto je bio na akciji prosle godine 11-12 dollara. Koristim ga svaki dan.

iphone 5s napunim 4 put do kraja i 5 put do pola. Ja sam zadovoljan za manje od 100kn imam odlican power bank i jos je o tome malih dimenzija.

svaka preporuka od mene.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
Ok ako je izlazni kapacitet 12700 onda je to 63.5 % od stvarnog kapaciteta, a ne vjerujem da se bas 36.5% izgubi na konverziji ili sam opet krivo izracunao?

Kolega - i dalje ne kužite, uspoređujete kruške i jabuke.

Ponovno - kapacitet baterije bi se, ako su naponi različiti, prilikom uspoređivanja morao izražavati u Wh (vat-sat).

mAh (miliamper-sat) ti ništa ne znači ako ne znaš napon - još gore, ako ideš uspoređivati mAh pri različitim naponima tek onda si pošteno zeznuo stvar. A ti upravo to radiš - ti uspoređuješ 12700 mAh pri 5V (to je 12,700*5 Wh, odnosno 63,5 Wh) s 20000 mAh pri 3,7V (74 Wh)! Kad gledaš razliku u mAh (što je pogrešno ako su naponi različiti), vidiš da je izlaz 63,5% kapaciteta baterija. A kad ideš gledat razliku u Wh (a oni imaju uključen napon kao faktor), to je 85% kapaciteta. Znači da se na konverziji napona gubi 15%.

Nadam se da ti je sad jasno. 

###

Postavlja se pitanje zbog čega proizvođači navode kapacitet pri 3,7V, odnosno pri nazivnom naponu jedne baterije. Odgovor je očigledan - zato jer tako mogu reklamirati veću brojku! Što je još gore, moguće je da neki powerbankovi imaju i serijski spojene baterije, što znači da bi onda mAh trebalo izražavati pri 7,4V. Time bi reklamirani kapacitet u mAh bio upolovljen, pa nema šanse da će ga proizvođač tako reklamirati, nego će i dalje pisati kapacitet pri 3,7V.

Dakle, sve je to jedna marketinška igra. Znači, nije da proizvođači varaju, nego manje upućenima žele prodati veću brojku.

16 godina
odjavljen

Pozdrav, treba mi jedan info. Naime, tražim se neki tubularni powerbank dobavljiv u HR, nije mi baš bitan kapacitet (poželjno cca. 2000mAh-3000mAh) ali pouzdanost da. Još da je splashproof - mojoj sreći nebi bilo kraja.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

torrente odakle si narućio ankera?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night
17 godina
skank666 kaže...

torrente odakle si narućio ankera?

Naručio ga sa njemačkog amazona (njega najviše prakticiram).  Evo slika isporuke od 15.03.

Za dva € više sada ima Anker od 20100mAh.

SADA DA SE JA OSVRNEM OKO UČINKOVITOSTI!

Neću primjeniti matematiku,a ona je bila sasvim jasna i precizna kod Bakse.

Anker na službenoj stranici tvrdi...kod konverzije powerbank ima čiste učinkovitosti 60-70%.  Jedan od bitnijih faktora je kvaliteta kabela. Dakle nema mjesta čuđenju kao što se neki čude gdje je nestalo 36% "sa papira".

Moj test je bio vrlo jednostavan:

- ženina nova Moto G (2015)

- kapacitete 2500mAh

- powerbank deklariran na 16000mAh

- Motorola pražnjena od 100% do potpunog gašenja 4 puta. 

- Sva punjenja vršio od 0 -100%. Četvrti put je počela žmigati zadnja plava ledica pri samom kraju.  Uspio je u potpunosti.   Znači 4x2500mAh = 10000...Ne znam koliko je još siće tada u njemu ostalo. No po tome ispada da je učinkovitost cca 70% kako se i navodi.

- Powerbank se punio okruglo 7 sati i 10min do vrha sa Anker punjačem kojeg vidite na gornjoj sličici.

Osobno kad je ovaj sport u pitanju isključivo me zanima ANKER i moja je topla preporuka.  Pogledate li feedback desetina tisuća korisnika na Amazonu, tu definitivno nema mjesta razmišljanju.

Sada da naručujem ponovno, išao bi na još jači model sa ucb-c opcijom.

Btw imaju iznimno dobre punjače...posebno koga zanimaju brzi...a ekipa po recenzijama ima riječi hvale za solarne modele za potrebe apokalipse.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
17 godina
Xiaomi je pustio u prodaju powerbank sa mogucnosti brzog punjenja mobitelam.gadgets.ndtv.com/mobiles/news/xiaomi-launches-10000mah-mi-power-bank-pro-with-slimmer-build-faster-charging-810998
Za sad sam ga vidio za 36eur na xiaomiforsale ali je jos u dolasku. Ako tko nadje bolju cijenu neka stavi ovdje.
14 godina

Evo ovdje je Promo nekakav od 5 dana ili vjerujem do isteka zaliha, ali je cijena manja :)

http://www.gearbest.com/power-banks/pp_343014.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 22:48 (strong8472).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Može li komentar na ovu cijenu (Original XIAOMI 5.1V 2.1A 10000mAh Power Bank For Smartphone) pošto nisam baš u toku sa power bank-ovima. Da li se isplati, unaprijed se zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Super cijena, nemas nigdje jeftinije od toga.
17 godina
moderator

Osim super cijene, jednako bitna, ako ne i bitnija stvar, je što je riječo originalnom Xiaomijevom powerbanku.

10 godina
odjavljen

Ak nekog zanima, na gearbestu xiaomi 16000 mAh trenutno 23,26$

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji powerbank bi preporučili a da se može kupiti u hrvatskoj za oko 200kn. Sto veci kapacitet i da se mogu puniti dva uređaja od jednom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moj video,znaci kupio sam power bank od 5200mah,na pocetku videa ukljucujem ga u mobitel,pocne mi svijetlit 1-2 sec i ugasi se,i ne puni vise,kasnije se vidi kako ga pristekujem u komp,tamo mi pocne blicat i nakon mozda 15 min mi prestane blicat i svijetli crveno,danas sam ga punio oko 5 sati i prije jedno 4,problem je sto mi nece punit mobitel,puni ga 2 sec i ugasi se,prestane punit...

Znade mozda tko razlog ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ima kakav gumb? Možda treba stisnuti gumb prije punjenja? Jesi probao s drugim kabelom? Imaš multimetar (ili još bolje USB charger doctor) da izmjeriš izlazni napon iz powerbanka? Ili možda čak da ga otvoriš pa da provjeriš koji je napon interne baterije (trebao bi biti 4,2V kad je skroz puna). Teško da ti netko ovako na daljinu može išta konkretno reći - sam trebaš istestirati.

17 godina
Puni bateriju preko normalnog punjaca i ostavi malo duze vremena da se napuni, probaj sa par razlicitih punjaca. Ako i dalje ne radi ili je usb kabel banana ili baterija. Ako je baterija otvori paypal case ako si paypalom kupovao
13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ima kakav gumb? Možda treba stisnuti gumb prije punjenja? Jesi probao s drugim kabelom? Imaš multimetar (ili još bolje USB charger doctor) da izmjeriš izlazni napon iz powerbanka? Ili možda čak da ga otvoriš pa da provjeriš koji je napon interne baterije (trebao bi biti 4,2V kad je skroz puna). Teško da ti netko ovako na daljinu može išta konkretno reći - sam trebaš istestirati.

Ma nema gumb,to je kinesko sve,5V In i Out napajanje (tako pise),kabal radi jer je to od punjaca za mobitel (LG) koji je star tek svega par mjeseci...

Ma nista,ocito je to bilo do kvalitete,neradi jednostavno i eto,danas sam otisao u trgovinu,iskeširo 110kn za Denverov punjac,izgleda sasvim dobro i tezi je nego ovaj kineski punjac i ima 6000mah...

Patrick_cro Javio sam prodavacu,reko je da ce mi vratit novce,tako da cemo vidit,inace hvala ekipa na prijedlozima  

17 godina
Snimi video i otvori paypal case, nema nista na lijepe oci. Sve je dobro dok te paypal stiti cim prode rok otide baba s kolacima.
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
Snimi video i otvori paypal case, nema nista na lijepe oci.

Ako ga nije tražio da pošalje neki dokaz, onda ne treba. Pogotovo ako se radi o videu. Naime, YouTube je u Kini blokiran pa bi se onda trebalo zafrkavati s nekim drugim servisima ako bi se video htio dostaviti prodavaču iz Kine. Sličnu situaciju sam imao kad mi je jedan prodavač poslao LED traku krive boje (kupio sam neutralno bijelu, a on mi poslao izrazito hladnu bijelu). Lijepo sam se potrudio snimiti video, demonstrirati sve, to mu pošaljem, a onda mi veli da ne može gledati video, nek mu pošaljem sliku. Poslao sliku, prihvatio mi reklamaciju.

17 godina
Ne treba prodavacu, ali za slucaj kad paypal trazi neki dokaz bolje imati video. Sve ovisi jer ce prodavac vratiti novac jer znaju zavlaciti sve dok ne istekne paypal zastita pa onda tko te hebe nakon isteka. Jednom me kinez presao i nikad vise.Ako ne vrati u roku odmah case otvoriti pa kasnije claim.
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
Ne treba prodavacu, ali za slucaj kad paypal trazi neki dokaz bolje imati video. Sve ovisi jer ce prodavac vratiti novac jer znaju zavlaciti sve dok ne istekne paypal zastita pa onda tko te hebe nakon isteka. Jednom me kinez presao i nikad vise.Ako ne vrati u roku odmah case otvoriti pa kasnije claim.

Malo previše drame je tu. Rekao je da će mu vratiti lovu. Ako mu ne vrati u zadano vrijeme, jednostavno otvori case i gotova stvar - em eBay više pazi na kupce nego prodavače, em će vidjeti da je prodavač obećao vratiti lovu. Tu neće biti nikakvih problema s povratom love.

Pametno je snimati otvaranje paketa i uključivanje uređaja - da se vidi u kakvom stanju je paket došao, da se vidi što je sve u paketu došlo te da se vidi radi li uređaj ili ne. A nekakvo naknadno snimanje ne treba (preventivno) raditi - to se radi samo ako te prodavač to eksplicitno traži (ili eto, ako bi te eBay ili PayPal to tražili), a to je praktički nikad.

10 godina
odjavljen
Neki dan mi je stigao Xiaomi 16000 mAh. Ispraznil sam ga i punil nekih 9h s punjačem od 1.8A. Prvo punjenje mob od 25-100%. Sad punim drugi puta, krenuo od 30% i power bank je već na zadnjoj crtici. Inače mob je G4.

Jel treba možda duže punit power bank, ili sporijim punjačem jer meni je ovo katastrofa, pa neću uspijet ni 3 punjenja napravit.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
kbenzema kaže...
Neki dan mi je stigao Xiaomi 16000 mAh. Ispraznil sam ga

Zakaj si ga "ispraznil"? Do kolko si ga ispraznil? Li-ionske baterije ne samo da ne treba prazniti, nego što ih prazniš na nižu razinu, to će ti kraće trajati, jer se time oštećuju. Nije ti to NiMH tehnologija! Li-ionske baterije idealno funkcioniraju na rasponu od 30-80% - znači, niti da ih prazniš do kraja, niti da ih puniš do kraja.

kbenzema kaže...
i punil nekih 9h s punjačem od 1.8A.

Je li se napunio do kraja? Je li se punio s 1.8A? To što je AC-DC adapter od 1.8A, ne znači da je powerbank toliko i vukao. Koristi USB charger doctor da znaš koliko točno struje prođe.

kbenzema kaže...
Prvo punjenje mob od 25-100%. Sad punim drugi puta, krenuo od 30% i power bank je već na zadnjoj crtici. Inače mob je G4.

Znači, Xiaomi od 16000 mAh trebao bi napuniti bateriju tog mobitela oko 3,5 puta.

kbenzema kaže...
Jel treba možda duže punit power bank, ili sporijim punjačem jer meni je ovo katastrofa, pa neću uspijet ni 3 punjenja napravit.

Možda treba proći nekoliko ciklusa punjenja-pražnjenja da baterije dođu u optimalno stanje. Ako se stvar ne popravi, onda si valjda naletio na limun - onda se valjda nešto dogodilo s baterijama u powerbanku pa čuvaju premalo struje.

10 godina
odjavljen

Pod "ispraznil" mislim na to da sam ga stavil punit dok mu je ostala jedna crtica. Kaj se tiče punjenja, pa valjda se napunil, sve 4 crtice su svijetlile i nisu žmigale. Da napomenem, čim sam stavil mob punit, u roku par min, već se smanjilo na 3 crtice. Tak da sam ga možda trebao još ostavit na punjaču. 

Da, po njihovom, trebao bi ga napunit bar 3,5, to pretpostavljam da misle od 0-100%, al s obzirom da mob uvijek punim kad se spusti na 20-30%, znači moglo bi izaći i nekih 4 punjenja. 
Vidjet ću još kak će biti nakon nekoliko pražnjenja - punjenja. Čudno mi je malo to. Kad sam prije imal onaj od 10400 mAh, Lumiu 920 sam uspio napunit 4 puta od 20-100% i još se nije ispraznil do kraja.

17 godina
moderator
kbenzema kaže...

Pod "ispraznil" mislim na to da sam ga stavil punit dok mu je ostala jedna crtica. Kaj se tiče punjenja, pa valjda se napunil, sve 4 crtice su svijetlile i nisu žmigale. Da napomenem, čim sam stavil mob punit, u roku par min, već se smanjilo na 3 crtice. Tak da sam ga možda trebao još ostavit na punjaču.

Nisi ga više trebao ostaviti na punjaču, jer powerbank sam prekine punjenje kad je pun i počne punjenje kad napon malo padne. Ako je prestalo žmigati, to je to - punjenje je završeno. Ništa se ne postiže dodatnim ostavljanjem na punjaču. To je ipak malo inteligentniji sustav nego kod NiMH tehnologije. 

kbenzema kaže...

Da, po njihovom, trebao bi ga napunit bar 3,5, to pretpostavljam da misle od 0-100%, al s obzirom da mob uvijek punim kad se spusti na 20-30%, znači moglo bi izaći i nekih 4 punjenja.

Da, tak bi trebalo biti. 16000 mAh je puno. I toliko bi trebalo biti, s obzirom da su im 10000 ili 10400 mAh punjači dobri, a imaju jednu ili dvije baterije manje. Znači, na ovim cca 10000 mAh baterije koje su unutra su stvarno tog kapaciteta. A za taj tvoj punjač hrpa ljudi dala 5 zvjezdica, tako da bi se očekivalo da i on ima odgovarajući kapacitet.

kbenzema kaže...

Vidjet ću još kak će biti nakon nekoliko pražnjenja - punjenja. Čudno mi je malo to. Kad sam prije imal onaj od 10400 mAh, Lumiu 920 sam uspio napunit 4 puta od 20-100% i još se nije ispraznil do kraja.

A gle... Uvijek se može dogoditi da neka baterija u powerbanku kiksa. Pa da se powerbank ravna onda po toj jednoj bateriji. Velim, dalo bi se pretpostaviti da si naletio na powerbank s (barem jednom) lošom baterijom. Trebao bi ga otvoriti i svim baterijama multimetrom izmjeriti napon kad je powerbank pun, kad je na 50% i kad je pri kraju, pa bi onda vidio jesu li ti baterije u disbalansu - ako je jedna u bilo kojem trenutku dosta nižeg napona, onda znaš da je baš ta defektna. Moguće i da je neki drugi problem s powerbankom.

Probaj puniti i neki drugi mobitel ili tablet ili štoveć, probaj s drugim kabelom - tek toliko da vidiš kako se ponaša onda.

13 godina

Odakle si narucio taj problematicni powerbank? Moguce da nisi dobio original.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Nisi ga više trebao ostaviti na punjaču, jer powerbank sam prekine punjenje kad je pun i počne punjenje kad napon malo padne. Ako je prestalo žmigati, to je to - punjenje je završeno. Ništa se ne postiže dodatnim ostavljanjem na punjaču. To je ipak malo inteligentniji sustav nego kod NiMH tehnologije. 

To ne mora biti. Imam sad znači G4, a i stara lumia 920, kad bi došlo do 100% baterija se brže prazni. Kad bi ostavil još bar pol sata duže na punjaču, baterija bi puno više držala. Tak da dok on javi da je pun, ustvari nije, nego treba još ostavit. 

assassin.st kaže...

Odakle si narucio taj problematicni powerbank? Moguce da nisi dobio original.

Gearbest, tak da je original sigurno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice