- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I moj je na carini završio
Pa sve pošiljke prolaze kroz carinu. Ok, dobro, sad nisam siguran kako je točno nakon ulaska u EU, ali po meni je logično da sve ide kroz nju, jer bi se onda moglo sve živo švercat.
Možda je neki carinik poželio dobar, a jeftin mobitel i nakon guglanja naišao na ovu temu, te upozorio kolege.
"Mijo, boga t', vidi ove šveđane opjet, da mi malo viđemo šta ima unutra, a?"
Navedeno će se primjenjivati od dana pristupa isključivo na pošiljke iz trećih zemalja, dok prestaje sav carinski nadzor nad pošiljkama iz zemalja EU obzirom da postajemo dijelom carinske unije.
U poštanskom prometu od 01. srpnja 2013. godine primjenjuje se europska regulativa koja je podigla vrijednosni limit glede oslobođenja od plaćanja carine na 150 eura no porezno oslobođenje se i nadalje u zemljama članicama EU primjenjuje na pošiljke vrijednosti do 22 eura. Dakle roba vrijednosti do 150 eura oslobođena je carine te PDV-a u vrijednosti do 22 eura.
Evo jutros oko 4 sata je shippan :D
Evo jutros oko 4 sata je shippan :D
je, krenuli su.
btw. jel do sada netko od ovih kojima je stigao morao plačati kakav pdv i sl.?
Hmm, kod mene još uvijek ništa, iako je u Švedsku došlo 21.08. Možda zato jer sam u ČK (pa mora proći preko carinske ispostave VŽ).
28.8.2013. 9:47:00, CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange (Inb)
21.8.2013. 23:05:00, SWEDEN, SINGAPORE, Send item abroad (EDI-received)
update...
Hmm, kod mene još uvijek ništa, iako je u Švedsku došlo 21.08. Možda zato jer sam u ČK (pa mora proći preko carinske ispostave VŽ).
http://www.posta.hr/poslovni/potanske-usluge/primam-poiljku/-iz-inozemstva/pracenje-posiljaka-u-medunarodnom-prometu-0
tu utipkaj tracking number
Bravo, stižu vam u Zagreb... Još malo pa kod vas doma
28.8.2013. 9:47:00, CROATIA, ZAGREB 10003, Receive item at office of exchange (Inb)
21.8.2013. 23:05:00, SWEDEN, SINGAPORE, Send item abroad (EDI-received)
Pi*zde, baš dok sam pisao post. Ok, bitno je da se giba.
Thx, mislim da je to isto kao i ips.posta.hr, ili ??
P.S. Zašto sam dobio TD? (samo zato jer se pojavilo u trenutku pisanja posta
)
Držite se teme.
Tema nije shipping i lokacija pojedinog mobitela.
odlučio sam se naručiti gt99. registrirao sam se na banggood.
1.-trebao sam dobiti nekih 10$ za registraciju pa kako to iskoristiti?
čitao sam u vezi plačanja i konverzije u paypalu. vidio sam kako namjestiti konverziju na pp računu da bude u mojoj banci.
2.-da li je bolje imati neku deviznu karticu oa uplačivati odmah devize ?
Držite se teme.
Tema nije shipping i lokacija pojedinog mobitela.
Problem je što mi informacije i iskustava sa dostavom bas OVOG mobitela(specifičan je jer ga se dosta traži) daju ljudi koji su to sve prošli. na drugim forumima i temama nisu mi baš pomogli oko ovog problema. Ovi ljudi jesu. Zato bih zamolio da se nitko ne kažnjava jer su ipak pomogli i to dosta brzo, brže nego služba od banggooda. Hvala i nadam se da sada ja neću dobiti neku kaznu jer drugačije mislim.
Problem je što mi informacije i iskustava sa dostavom bas OVOG mobitela(specifičan je jer ga se dosta traži) daju ljudi koji su to sve prošli. na drugim forumima i temama nisu mi baš pomogli oko ovog problema. Ovi ljudi jesu. Zato bih zamolio da se nitko ne kažnjava jer su ipak pomogli i to dosta brzo, brže nego služba od banggooda. Hvala i nadam se da sada ja neću dobiti neku kaznu jer drugačije mislim.
Neće nitko biti kažnjen (za sad ), ovo je samo upozorenje da se tema ne pretvori u ono što nije...ako svi krenu samo pisat gdje je čiji onda temu možemo bacit u smeće...
E kad svi dobijemo svoje Cubote pa krenemo sa iskustvima....uuuuuh. Al će tema oživiti
...ako svi krenu samo pisat gdje je čiji...
Moj je na toplom i vlažnom mjestu...
(Isprika na oftopičarenju.)
Dal možda postoji neki "vanjski" punjač za bateriju za ovaj mobitel? Gledao sam, al možda mi je promaknuo...
Bilo bi lijepo da se može puniti baterija van uređaja kad već imam 2.
Dal možda postoji neki "vanjski" punjač za bateriju za ovaj mobitel? Gledao sam, al možda mi je promaknuo...
Nadji na ebayu univrzalni punjac, tj za tu jacinu bateriju i puni.
Mene zanima da li postoji kakav univerzalni dock koji ima utor da puni dodatnu bateriju
Imao je moj stari prije na Motoroli A925, a izgleda ovako:
Eventualno ovako nešto s EU adapterom...
http://www.banggood.com/LCD-Display-Universal-Charger-For-Mobile-Phone-Battery-Power-p-71705.html
http://www.banggood.com/LCD-Display-Universal-Charger-For-Mobile-Phone-Battery-Power-p-71705.html
Za takve stvari ipak je bolja opcija kupovina s ebaya, a i jeftinije je. S tim da ima izbor US/UK/EU plug, a ovdje toga nema.
Može i neka muzička želja?
Pronađe li netko ovo na internetu napravljano baš za tvoj Trosmart, ja ću ti osobno kupiti.
Pa ne mora biti striktno za njega, samo da pašu dimenzije mobitela i baterije na njega...
Nadji na ebayu univrzalni punjac, tj za tu jacinu bateriju i puni.
O tome sam isto razmišljao :)
Moglo bi bit ok.
http://www.banggood.com/Wholesale-D11-USB-LCD-Multicolor-Universal-Seat-Charger-For-Phone-Battery-p-46414.html a nije loše ni ovaj pogledati. Hm, meni treba samo druga baterija koju neću dobiti, a nisam je niti narućio pa bi sada mogao i punjać i bateriju narućiti i još neke sitnice.
@Ag008 ako znaš može li se više itema od jednom narućiti da dođu u jednom paketu ili svaki posebno moram? Isto pitanje i za mobitele može li u jednom paketu dva, ti mobitela odjednom.
Hvala !
Edit: Vidim sad da je ovaj moj punjać rasprodan, oprostite ,ali nije loš za nekih 13,00kn dok ga je bilo.
Možeš naručiti koliko god stvari želiš u jednoj narudžbi, ali po narudžbi ide samo jedan kupon.
Ako uzimaš dva mobitela, bolje naruči svakog posebno s dva kupona jer ti je tako jeftinije. Za sitnice kao baterije nije bitno kada na njih kupon ne ide.
Ja čekam svoju drugu bateriju koju sam naručio prije tjedan dana kao i dva punjača za auto od 1$ i 2$, jednog ću darovati prijatelju.
Ovakav punjač je dobro imati u autu ako imate uključen gps
I moj je na carini završio
Da li je stigao kući, reci nam i kako si prošao?