Problemi s dućanima informatičke opreme
- poruka: 149
- |
- čitano: 38.103
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
Frisko iskustvo
31.03 sam trazio informaciju od firme optimum racunala u kojem roku se moze dobiti Sony A200, obzirom da ga trentno nemaju na lageru, i u ducanu dobio usmeni odgovor da se ceka 7 do 10 dana, ali da posaljem mail sa upitom i da cu onda dobiti tocan odgovor. Isti dan sam poslao mail sa upitom i 01.04. dobio odgovor (ovaj put u pisanom obliku) da je rok za isporuku 7 dana te sam isti dan obavio uplatu po ponudi.
08.04. zovem da pitam jel se zna sto je sa mojom narudzbom i tek nakon treceg poziva dobio drskim tonom odgovor da sto bi ja htio, pa receno mi je da je rok 7 do 10 RADNIH dana. Na moje cudjenje odkuda sada 7 do 10 RADNIH dana kada mi je u mailu napisano da je rok 7 dana (znaci nigdje se ne spominje ni 10 dana a kamoli da se radi o RADNIM danima) covjek mi opet drsko odgovara da se podrazumijeva da se radi o radnim danima, te da ih ne moram nazivati jer ce oni meni javiti kada fotic stigne.
Jucer je isteklo i tih 10 radnih dana i kako me nitko nije nazvao do 14:40 zovem ja njih. Kaze mi covjek, a da, to je jos jucer doslo, ali mi nisu stigli javiti.
Ukratko, kod njih sam kupovao 3 puta, prvi put, zadnji put i nikad vise.
// ovako vidim da se dosta priča o VEMIL dućanima, pa evo znam da se ističu ovdje problemi i nedostatci, ali ja moram da pohvalim VEMIL i to jednu njihovu poslovnicu u sjevernom dijelu lijepe naše. Naime, kupio sam grafičku karticu koja mi se nakon samo par tjedana pokvarila. Serviser u VEMIL centru mi je stručno i brzo prekontrolirao karticu te odmah nakon što je ustanovljeno da je kartica šrot, dao mi drugu novu karticu. Ja sam zadovoljan i VEMIL mogu samo u tom smislu da preporučam. Svaka čast i svako dobro.
U Ve-milu kupujem stalno, ali najgore je to što pišu na netu da imaju artikle, a kada dođeš u dućan onda nemaju, onda, kaj da čovjek veli ?
Pametni znaju čemu služi telefon, pa nazoveš poslovnicu i pitaš da li imaju taj i taj dio
Nikad nisam imao nekih problema jedino ne volim gledat kako sporo rade pogotovo u ve-milu. Stvarno, tamo ako hočeš kupit komponente ili sl. moraš kampirat
Frisko iskustvo
31.03 sam trazio informaciju od firme optimum racunala u kojem roku se moze dobiti Sony A200, obzirom da ga trentno nemaju na lageru, i u ducanu dobio usmeni odgovor da se ceka 7 do 10 dana, ali da posaljem mail sa upitom i da cu onda dobiti tocan odgovor. Isti dan sam poslao mail sa upitom i 01.04. dobio odgovor (ovaj put u pisanom obliku) da je rok za isporuku 7 dana te sam isti dan obavio uplatu po ponudi.
Pametni znaju čemu služi telefon, pa nazoveš poslovnicu i pitaš da li imaju taj i taj dio
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Pa nikakva kada ga rade kreteni kojima je teško platiti čovjeka za održavanje i ažuriranje podataka.
Evo i ovo je jedan od pokazatelja koja trgovina radi posao sa prodajom opreme bolje
Frisko iskustvo
31.03 sam trazio informaciju od firme optimum racunala....
Hello evo da se i ja malo jadam...kupio sam u VEMILU PC...sto se tice ljubaznosti bila je onako...Ali razlog je vrlo jednostavan,ne kupuje se svaki dan pc od nekih 15.000 kuna,sve mi radi i ljubaznost bi se definitivno mogla popravit..Moj kolega identicna konfiguracija Pc-a,samo kaj su mu prodali strganu maticnu......ramove koji ne rade....I isti taj kolega.kupi i slaze novi Pc kod njih,i pogodite sto se opet dogodi??Ne radi mu maticna OPET?????!!!!HELLO pa kaj oni to drze u zahodu maticne,sa takvim stavom bogami nije cudno kaj su na drugome mijestu po prodaji...I sad opet tamo povuci potegni zamjeni,trosi vrijeme,zivce,.............
LJEPI POZDRAV VEMIL.......
Ja zivim u Puli!
Mozda tamo imaju bolje dijelove...
Nikad mi se nitko nije zalio za hg spot...a za ve-mil da
Sve ovisi kako se odnose prema vama i vasim potrebama..
AMD Athlon 64 x3 4200+ 2.2 GHz 1 GB Kingmax 800 MHz 250 GB HDD 8MB Cache
Abit KN9 Ultra nForce 570 Samsung Syncmaster 206 BW 20" 2MS 3000:1
Evo nesto novo! Prije nekoliko dana dok sam se vracao iz skole usao sam u hg-spot i vemil koji su mi usput i u oba trazio nesto slicno ovome jer mi treba za slusalice (tako da mogu nabrzinu poglasnit ili stisat) i evo rezultata:
VEMIL: Tip je rekao da sad nemaju ali ce mozda dobiti i da zna tocno na sto mislim i da mu je zao sto sad nemaju.
HG-SPOT: Tip se nasmijo i pogledo me ko ludjaka i reko da nemaju (al bi se dao kladit da nikad nije cuo za tako sta).
Vi sami prosudite koji su mi drazi...
Ah ja sam sa takim stvarima imo cijelo čudo problem,al evvo vam rijesenja - kod Vemila narucite superskupi komp i nemojete doc po njega,a oni ce vam ga sastavit tako da su popusili big time
Ja sam ovu svoju novu konfu kupil u dijelovima, pola u hg spotu, a pola u ve-milu i nije bilo nekih zamjerki!
Jucer sam u ve-milu kupil novi cooler i rama.
Mislil sam kupiti Thermaltake Big Typhoon ali nije ga bilo, pa sam kupil V1 koji takoder zadovoljava!
Bit ove poruke je da kad placam ne mogu, ne volim i svakako necu cekati!!!!
HgSpot - katastrofa! Jao onome tko je osuđen na njih jer u blizini nema bolje trgovine.
Sto se tiče Vemila, postali su iznimno bezobrazni i bahati tako da mi ne pada napamet ic tamo. Evo jedan primjer: covjek kupi novi komp u njih i oni mu kazu sljedece; ako želiš sam sastavljati djelove, onda ti garancija vrijedi na sve djelove 1. god,a inace ,ako zelis da ti mi sastavimo komp i posaljemo , e onda moras platit jos 300kn i imas normalnu garancju. Od tada vise nisam nogom stupio u famozni VEMIL
Sto se tice Linksa, najbrutalnije tipove koje sam dosad upoznao. Covjek se ne razumi 2% a prodaje maglu, e da je samo magla nego i polovne komponente pod krinkom novih.
Sto se tiče HG-spota tamo nikada nisam uzeo nista skuplje od 20 kn jer znam da u protivnom ne bih dobro prosao.
Te na kraju- kralj ADM, ljudi, najbolja trgovina u ovoj jadnoj zemlji Hrvata.
Nisam znao da je tako strasna sitacija kod nas.Strašno!!!
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
ja sam u hg spotu kupio mp3(creative zen 2 GB nisam nikakvih problema imao)slusalice (rade savrseno)memory stick(kingmax 2 GB, takoder nema problema)komjuter gotovu konfiguraciju(vec godina i pol bez problema)printer(hp C3180 nema nikakvih problema) jedino je problem sto se malo duze ceka na opremu no sve ostalo za pet ;)
Pa da si procita moj sljedeci post iza ovoga kojeg citiras, vidio bi sta san pod tin mislio
Batista says:
" Ajde stari, daj si zamisli da svatko zove poslovnicu i pita ih o dostupnosti artikla,znaš li kolko bi to bilo poziva ? Nenormalno puno. Sam prodavač bi trebao biti dužan točnu informaciju o dostupnosti artikla prikazati na svojem oglašivačkom mediju, a ne da za svaki artikal ih zovem dal ga oni imaju na lageru. Mislilm nema veze, ali gdje je tu logika ?"
Ovo sto slijedi cisto je za salu i bez namjere bilo kakve uvrede:
Znas ti Batista sto je logika?
Dal imas kod kuce akvarij? Imam, kazes
E vidis, ako imas kod kuce akvarij onda je logicno da volis zivotinje je li tako? Volim, kazes
Ako volis zivotinje onda je logicno da volis i ljude! Volim, odgovoris
Ako volis ljude znaci da volis i zene! Volim, odgovoris
E ako volis zene onda je logicno da nisi peder!
E vidis to ti je logika!!!
Eto ljudi malo sale pa nemojte krivo shvatiti!
Batista says:
" Ajde stari, daj si zamisli da svatko zove poslovnicu i pita ih o dostupnosti artikla,znaš li kolko bi to bilo poziva ? Nenormalno puno. Sam prodavač bi trebao biti dužan točnu informaciju o dostupnosti artikla prikazati na svojem oglašivačkom mediju, a ne da za svaki artikal ih zovem dal ga oni imaju na lageru. Mislilm nema veze, ali gdje je tu logika ?"
Ovo sto slijedi cisto je za salu i bez namjere bilo kakve uvrede:
Znas ti Batista sto je logika?
Dal imas kod kuce akvarij? Imam, kazes
E vidis, ako imas kod kuce akvarij onda je logicno da volis zivotinje je li tako? Volim, kazes
Ako volis zivotinje onda je logicno da volis i ljude! Volim, odgovoris
Ako volis ljude znaci da volis i zene! Volim, odgovoris
E ako volis zene onda je logicno da nisi peder!
E vidis to ti je logika!!!
Eto ljudi malo sale pa nemojte krivo shvatiti!
ja ne kontam kakvih sve budala ima kod mene uzemlji...i ko sve radi
kupio danas novine (Vojvodjanska Svastara) da stavim oglas,i kao i svaki put ja pogledam racunare ko shta prodaje po kojoj ceni i sl...i naidjem na oglas od jedne suboticke radnje
koji glasi ovako
[img]http://img214.imageshack.us/img214/7349/nomelyb5.jpg[/img]
i naravno prsnuo sma od smeha...no kad sam se stio kakva je to prodavnice skoro sam poceo da place,elem ...pre 2-3 meseca caletov prijatlej mi donese njogov pc da ga sredim tuto kompleto i da mu ubacim novi hdd,i odemo mi da mu kupimo hdd i (na zalost) kupimo u toj radnji hdd (jer su oni imali jedini 160gb ATA hdd u celom grad O.o) i dodjem kuci ubacim hdd,prvi put ga pc ocita da ima ~56gb ,ja reko ok restart ,drugi put (pa nadalje) vise ga nije ni ucitao...probam na svom pc-u isto...odnesem tog dana tamo kod njihovog "Servisera" ,i krenem snjim da se svadjam (jer me covek pravi ludim) tipa "sprzio si hard,taj hard nemoze na takav pc,nisi dobro povezao,probaj vise puta" i sl...posle 45min prepirke slozi se on da mi da novi hdd i na svu srecu taj radi (i dan danas)
isti taj covek proshle godine kupi kod njih CRT monitor, posle NEDELJU dana crkne mu monitor odnese ga na servis i sutra dam mu ga vrate posle 14DANA ponovo crkne monitor i on ponovo vrati...i tek na kraju mu dali novi monitor.....
Meni se place kad vidi ko sve radi u IT prodavnicama(neki tesati i koje kakvi svinjari) i onda on pocne meni da soli pamet shta sam i kako sam trebao uradit(a istu tu stvar sam vise puta nego on postavljao)
Ajd shto ima ludih oglasa tipa " AMD Pentium 4 povoljno" "P4 4200GHZ OC" "prodajem Lernu" i sl...al kad vidim da prodavnice imaju takav oglas...
tako je bilo i u SK neka prodavnica napisala za procesor " 512MB kesha " i tako su vukli taj oglas nekih 6meseci i kad sam im napisao mail da im nije dobro onda su povukli oglas...sve u svemu ,zali boze ovu zemlju i "Strucne IT radnike"
Prošle godine prijatelj i ja smo skoro skrivili prometnu u Bosni koliko smo se smijali nekoj reklami na radiju.
"Povoljno Pentium 2 procesori!"
vidim ja da vi svi govorite kako vam se ne da čekati? e pa ako je u nekoj trgovini vječito gužva, naravno da ne možeš doć odmah na red. po nekom bon-tonu prvi na red ide onaj koji je prije došao zar ne? uvijek se svima žuri, da mi je znati zašto su ljudi uvijek neki nervozni i ubrzani u zadnje vrijeme? ako vam je dosadno dok čekate da dođete na red, pa škicajte malo okolo, mož naiđe neka dobra teta :)
vidim ja da vi svi govorite kako vam se ne da čekati? e pa ako je u nekoj trgovini vječito gužva, naravno da ne možeš doć odmah na red. po nekom bon-tonu prvi na red ide onaj koji je prije došao zar ne? uvijek se svima žuri, da mi je znati zašto su ljudi uvijek neki nervozni i ubrzani u zadnje vrijeme? ako vam je dosadno dok čekate da dođete na red, pa škicajte malo okolo, mož naiđe neka dobra teta :)
8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
ja ne kontam kakvih sve budala ima kod mene uzemlji...i ko sve radi
kupio danas novine (Vojvodjanska Svastara) da stavim oglas,i kao i svaki put ja pogledam racunare ko shta prodaje po kojoj ceni i sl...i naidjem na oglas od jedne suboticke radnje
koji glasi ovako
[img]http://img214.imageshack.us/img214/7349/nomelyb5.jpg[/img]
i naravno prsnuo sma od smeha...no kad sam se stio kakva je to prodavnice skoro sam poceo da place,elem ...pre 2-3 meseca caletov prijatlej mi donese njogov pc da ga sredim t...