Problemi s dućanima informatičke opreme

poruka: 149
|
čitano: 38.105
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Trebam pomoc

Narucio sam HP laptop preko Web shopa (nije bitno preko kojeg) za 8k KN. Laptop standardno ima 2Gb rama, ali je na akciji i dobije se jos 2GB besplatno. Ja sam dobio ponudu u kojoj pise da je laptop 8000 i 2GB rama gratis i platio sam preko opce uplatnice.

Danas me je nazvao prodavac i izjavio da oni taj laptop vise nemaju na lageru i da moraju naruciti drugog od glavnog uvoznika sto moze trajati nekoliko dana, ali taj laptop vise nije na akciji i da se vise ne dobiva besplatna memorija.

Kad sam se poceo derati na tipa da ja ocu tu besplatnu ramu jer tako stoji u ponudi, tip je izjavio da ili mi moze dati lovu koju sam platio ili mogu uzeti laptop bez besplatne rame, naravno bez povrata postarine koju sam platio.

Moje pitanje je da li ja jos uvijek imam pravo na tih besplatnih 2 GB ili to oni mogu samo tako promijeniti?

hvala na pomoci

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad si narucio sigurno si dobio e-mail sa podatcima šta si kupio.

Ako tamo stoji da si kupio lap sa gratis 2gb k tome onda ti to moraju i dat.

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 4x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa kako veli LUXX, po logici bi trebalo biti tako. Pročitaj malo i ona najsitnija slova (pod uvjetima kupnje ili što god...), možda tamo i postoji koja crtica gdje je objašnjeno tipa što ako

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi s dućanima informatičke opreme
HCSC kaže...

Pa kako veli LUXX, po logici bi trebalo biti tako. Pročitaj malo i ona najsitnija slova (pod uvjetima kupnje ili što god...), možda tamo i postoji koja crtica gdje je objašnjeno tipa što ako

moralo bi pisat da.
Mada e-mail je isto kao i da dobiješ racun ili pisanu ponudu.
To je obvezajuce i vrijedi.
Al najbolje pitat nekog pravnika.
Pa njima onda s njim prijetit pa da vidiš kak ce ti dat ramove.
Valjda je mema poskupila pa su se usrali misleci na gubitak.
Samo ti traži svoje
Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 4x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
moderator
pat kaže...

Narucio sam HP laptop preko Web shopa (nije bitno preko kojeg) za 8k KN. Laptop standardno ima 2Gb rama, ali je na akciji i dobije se jos 2GB besplatno. Ja sam dobio ponudu u kojoj pise da je laptop 8000 i 2GB rama gratis i platio sam preko opce uplatnice.

Danas me je nazvao prodavac i izjavio da oni taj laptop vise nemaju na lageru i da moraju naruciti drugog od glavnog uvoznika sto moze trajati nekoliko dana, ali taj laptop vise nije na akciji i da se vise ne dobiva besplatna memorija.

Zanimljiva situacija... Stvar je u tome da, ako vise nisu imali tih laptopa, onda ti nisu smjeli ni poslati takvu ponudu. U biti sami su si zakuhali situaciju i smatram da bi bilo fer od njih da, radi svog ugleda ako radi niceg drugog, ispostuju ponudu.
17 godina
neaktivan

kupujem u ve-milu i nikad nisam imo nikakvih problema.... ima jedino pritužbe na Kvark tamo nikad vise ne kupujem tamo sam davno kupio računalo koje se često kvarilo a popravak je znao trajati preko dva tjedna

DaDo - gp1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prije par dana sam opet bio u vemilu i opet ništa od računa i aj nazad po njega. ja sad više neznam dali ja puno tražim ili koji ku......  samo je...eni račun bez kojeg nemam garancije.

17 godina
moderator
MRK 22 kaže...

Prije par dana sam opet bio u vemilu i opet ništa od računa i aj nazad po njega. ja sad više neznam dali ja puno tražim ili koji ku......  samo je...eni račun bez kojeg nemam garancije.

Cudno. Racun ti po Zakonu moraju izdati - hoce, nece - moraju. Samo mi dva razloga za neizdavanje racuna padaju na pamet - zataskavanje poreza i nepriznavanje garancije. Dobro - mozda i jos jedan - prodavanje robe koju zapravo ne mogu/ne smiju prodati. Zaprijeti im da ce ih prijaviti - racun ti moraju izdati.
17 godina
neaktivan

Ja sam zadovoljan sa Hg spotom, osim što su moj komp koji sam tamo ostavio na slaganju dali drugom tipu, sve je ok.

AMD Athlon 64 X2 5600+, RAM, 2 GB X 2, 800 MHz, KINGMAX, HDD SEAGATE Barracuda 500 GB, MBO DFI , s. AM2, Infinity CFX 3200-M2, VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon HD3870 LR, 512 MB, Midi Tower, CHIEFTEC BH-01BBB, 400 W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi s dućanima informatičke opreme.
LUXX kaže...

Koje pak ja imam specijaliste u gradu....

Križevci.

Ima  jedan  ducan  koji  narucuje  od  vemila  i  linksa.

Baš  sam  nazvao  u  nadi  da  mi  naruce  ramove  iz  vemila.

Cijena  u  vemilu=230  po  plocici  dakle  460  dva  komada.

On  mi  veli  250  po  plocici  dakle  500  za  dva  komada.

Pa  ti  tipovi  nisu  normalni.

Rađe  odem  u  ZG  i  uzmem  ih  sam.

Inace  svu  robu  naplacuju  više  nego  što  stoji  u  cijeniku  od  vemila  ili  linksa    Viče

Dobro si prošao, meni su u mojem malom mjestu rekli za HD 3870 X2 3600 kn, a sigurno uzima od Hg spota ili Vemila, pao mi je mrak na oči!!!Viče
17 godina
neaktivan

Ljudi evo nesto o prehvaljenom links-u...prije mjesec dana skupio sam novce za novi monitor(samsung sm 225mw) i dodem u ducan i pitam prodavaca jel mogu vidjeti sliku na monitoru i on mi kaze da ga nema izlozenog(a svi su bili izlozeni osim toga)..i ok..ja ga pitam jel bi mogao ipak vidjeti kako radi(tj. jeli slika dobra) i on mi kaze da ga prvo moram kupiti pa da cu tek onda vidjeti sliku!!!!!!???????zamislite bezobrazluk monitor dode 3000kn a tip mi kaze da mogu vidjeti sliku tak nakon sto kupim monitor....na kraju sam ipak kupio monitor ali jedan drugi model...toliko o toliko hvaljenom LINKSU  ps.trgovci su im za k***cBelji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

normalno da moraju dati račun ali oni očito ne. 5 puta sam imo taj problem i svaki put se sjetim na pola puta do kuće i onda aj nazad. vratim se nazad i kažem da bih trebao račun a on složi facu ko da mu tražim 100€. pa čestitam debilu. a da ne pričam o tome da im cijena ispred proizvoda stoji a uopče nije od toga i to što sami u svom "skladištu" neznaju gdje im šta stoji. ma čestitam

17 godina
mbaksa kaže...
pat kaže...

Zanimljiva situacija... Stvar je u tome da, ako vise nisu imali tih laptopa, onda ti nisu smjeli ni poslati takvu ponudu. U biti sami su si zakuhali situaciju i smatram da bi bilo fer od njih da, radi svog ugleda ako radi niceg drugog, ispostuju ponudu.
 Ponuda ne povlaci uvijek i rezervaciju opreme. K tome, koliko sam shvatio, ponudili su povrat sredstava, sto je OK i vise od toga ne moraju uciniti.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2008 15:08 (Old Iggy).
17 godina
moderator
MRK 22 kaže...

normalno da moraju dati račun ali oni očito ne. 5 puta sam imo taj problem i svaki put se sjetim na pola puta do kuće i onda aj nazad. vratim se nazad i kažem da bih trebao račun a on složi facu ko da mu tražim 100€. pa čestitam debilu. a da ne pričam o tome da im cijena ispred proizvoda stoji a uopče nije od toga i to što sami u svom "skladištu" neznaju gdje im šta stoji. ma čestitam

LOL! Drugi put kad ides nesto kupovat napisi si na papiric ime te stvari i napisi si velikim crvenim slovima ZATRAZI RACUN! I ne izlazi van iz ducana bez racuna. A ako im je uobicajena praksa da ne izdaju racune, najmanje sto mozes napraviti jest upozoriti ih na to. Inace, propisana kazna za neizdavanje racuna je od 2.000 do 500.000 kuna. Prodavac ti je duzan izdati racun, a ti si ga duzan uzeti. http://www.potrosac.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=39
17 godina
Old Iggy kaže...
mbaksa kaže...
pat kaže...

Ponuda ne povlaci uvijek i rezervaciju opreme. K tome, koliko sam shvatio, ponudili su povrat sredstava, sto je OK i vise od toga ne moraju uciniti.
 Upravo tako, njih ponuda ne obvezuje na nista, ali tebe obvezuje ma sve......
Failure is allways an option.
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Koje pak ja imam specijaliste u gradu....

Križevci.

Ima  jedan  ducan  koji  narucuje  od  vemila  i  linksa.

Baš  sam  nazvao  u  nadi  da  mi  naruce  ramove  iz  vemila.

Cijena  u  vemilu=230  po  plocici  dakle  460  dva  komada.

On  mi  veli  250  po  plocici  dakle  500  za  dva  komada.

Pa  ti  tipovi  nisu  normalni.

Rađe  odem  u  ZG  i  uzmem  ih  sam.

Inace  svu  robu  naplacuju  više  nego  što  stoji  u  cijeniku  od  vemila  ili  linksa    Viče

Nisam 100% na koji dućan misliš ali ja sam u dućanu na L kupio podlogu za miša koju oni naručuju od linksa i platio sam je 20kn, odem ja linksove stranice i vidim da prodaju komplet od 5 komada za 50kn.

U drugom dućanu na H radila je neka radnica, ali dosta kratko i mislim da znam razlog; dođem ja unutra pitam ju kakve tv kartice imaju u ponudi, a ona mene pita šta je to, zagledam s ja u jednu policu i ugledam karticu te joj pokažem, ona meni odgovori da je valjda onda to sve što imaju i kaže da nema pojma.
17 godina
neaktivan

Mene zanima za onaj lap od 8k kn - jesi ti njega bs kupio ili samo narucio(ko u Vemilu kad npr. narucis konfu ne dobijes racun - tek kad kupis dobijes??

Universe and human stupidity are only things that are infinite.I'm not sure about universe - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

HG-spot: prodavači starno nemaju pojma a nesmiju reć da neznaju ( valjda se prave važniNamigiva ) pa onda nešta muljaju pa da ispadne da su ti nešta rekli. Tako ja jednom idem uvezi MP3 playera, oču neki kupit pa se respitujem i pitam ja tamo neku prodavačicu dali da bi se taj neki MP3 spojio na komp trebau driveri ili ne. A ona meni kaže nešt ovako: pa možda treba instalirat neke programe, a nožda netreba nego se samo ušteka u komp.

Ili drugom prilikom idem ja vidit za Playstation 3. Pitam ja kaki je procesor i koliko memorije (RAMa)  ima a on meni o nekim igrama koje dobiješ i o neka dva kontrolera... pitam ja opet par puta, nakraju on meni isprinta onaj opis proizvoda s HGspotove sranice na intarnetu. Kad ja pogledam a tamo piše opet o svemu samo ne o procesoru i memoriji.

Ja u Osijeku nekak najviše volim VeMil jer stvarno zanaju i spremni su pomoć.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
pat kaže...

Trebam pomoc

Kad sam se poceo derati na tipa da ja ocu tu besplatnu ramu jer tako stoji u ponudi, tip je izjavio da ili mi moze dati lovu koju sam platio ili mogu uzeti laptop bez besplatne rame, naravno bez povrata postarine koju sam platio.

Moje pitanje je da li ja jos uvijek imam pravo na tih besplatnih 2 GB ili to oni mogu samo tako promijeniti?

hvala na pomoci

Možda bi mogao da pošalješ to pitanje u Bug redakciju. Situacija je zanimljiva pa bi ti vjerojatno odgovorili? Jedino je problem da li možeš toliko čekati do izlaska novog Buga.
17 godina

HG Spot - čemu uopće ta trgovina služi? Kad sam kupio komp mi je crko odma u prvih mjesec dana i nisu znali kvar sve dok mi nije crklo napajanje pa sam ga promjenio. Iskustvo mi govori da se tamo ne petljam.

Ve-Mil - kupio tvrdi disk, šrot je, zuji bezveze, odnio ga na servis u subotu i čekam rezultate analize (sigurno će reći da je sasvim ok). Inače mislim tamo kupiti konfu u dijelovima pa me zanima zna li netko koliko im treba da dobiju dijelove iz Zagreba i dostave li to oni meni ili moram ići kod njih? Živim u Osijeku.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U HG-Smeću rade budale. Jedan prodavač mi je nakon šta sam donio neispravan HDD (prijenosni) i zamjenio za drugi iste serije te se pokazalo da je neispravna cijela serija rekao da ga "Boli ku*ac za HDD". Normalno, prijavio sam ga šefu smjene.

Kupujem većinom u Ve-Milu jer su prodavači uslužni i ako ih nešto pitam neće reći da nezna i da to nije njegov problem nego će lijepo tražiti dok ne nađe ili reći gdje to mogu naći.

Također neke stvari kupujem u Linksu - dosta rijetko, ali npr. mislim kupiti laptop ACER za 13,5 kkn u Linksu.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

HG Spot - čemu uopće ta trgovina služi? Kad sam kupio komp mi je crko odma u prvih mjesec dana i nisu znali kvar sve dok mi nije crklo napajanje pa sam ga promjenio. Iskustvo mi govori da se tamo ne petljam.

Ve-Mil - kupio tvrdi disk, šrot je, zuji bezveze, odnio ga na servis u subotu i čekam rezultate analize (sigurno će reći da je sasvim ok). Inače mislim tamo kupiti konfu u dijelovima pa me zanima zna li netko koliko im treba da dobiju dijelove iz Zagreba i dostave li to oni meni ili moram ići kod njih? Živim u Osijeku.

Na koji nacin mislis dostave li oni to tebi?

Koliko ja znam ako zivis u Osijeku graficka ce biti dostavljena u Vemil Osijek
Ideologije se rađaju krvlju
17 godina

Meni su uvijek dali račun i u ve-milu i u linksu (valjda se boje Smijeh) i dosta su uslužni, premda ih ima par koji nemaju pojma uvijek pozovu nekoga tko zna o čem govorim ili traže dok ne nađu. Bila je jedna zgoda: dođem ja na more i trebao sam frendu nekaj spržiti sa laptopa a kako sam bio na moru nisam imao DVDova. I veli on ma i onako mi ih treba i prošetali mi 5min do lokalnog (omraženog kolko sam čuo) HgSpota al rekao sam valjda imaju DVDova. I uđemo mi a na policama spindlovi i veli frend "Dajte mi ovaj spindl DVDova od 25komada" a lik uzme one dual layer. Ja malo pogledam pakiranje i velim "E stari ovo su dual layer (DVD-DL)" a on meni ma ne to su ti obični, svugdje su takvi". Onda ga ja pitam dal zna razliku između jednoslojnih i dvoslojnih DVDova a on veli am to ti je isto samo kaj je ovdje drukčije pakiranje!!! Ja i frend se pogledamo a onda se počnemo smijati liku! Onda ja uzmem one druge a ovaj ih gleda i veli da je to isto pa nema veze. Koje su to budale to nije normalno a taman kad smo mi ušli prije nas je neki lik vraćao kompjuter i svađao se s njima jer su mu dali krivi komp... Za ne povjerovati pa tko tim neznalicama da posao?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2008 18:02 (Dwyane Wade).

0 0 hvala 0
17 godina

evo moje situacije iz linksa od prije godinu dana..

slagao sam teti kompjutor, a pošto ona nije iz zg, trebalo je čim bude gotov komp nju pozvat u zg (nekih sat vremena vožnje...) radi plaćanja ..

uvjeti plaćanja su dogovoreni i prije nego sam sastavio kantu i sve je teklo bez problema..

da bi na dan preuzimanja/plaćanja počeli kakat kak im ne radi onaj aparat za kartice (jel POS??) i da dođemo sutra, da će sigurno raditi..

oke, ona se vrati doma i dođe sljedeći dan (zbog toga je napravila extra 150km)..

dođemo mi sljedeći dan, ISTA situacija.. ne radi im to za plaćanje.. nama već pun kujac svega, ak odustanemo, gubimo kaparu od 600kn (10% vrijednosti kompa)..

onda su nam rekli da će nam javiti na telefon/mob kad uređaj proradi. jave oni nama nakon 2 dana, da slobodno dođemo, da je sve proradilo..

dođemo natrag, FAKIN' ISTA situacija ponovno.. katastrofa.. dodatnih 150km bezveze potrošenog benzina i živaca..

ništa.. ja velim da onda meni jave kad bude stvar proradila, jer lakše je meni na kraju krajeva doć provjerit nego njoj se vozit do zg-a..

da sam znao da bude tak, ne bi ni nju zvao u zg dok god se ne sredi situacija..

i eto.. zovu nas konačno nakon sljedeća 2 dana, mi dođemo, zbog cijele kerefeke su nam dali popust od 100 eura na cijelu konfiguraciju. mi otišli, rekli kiselo hvala i doviđenja..

i sad fakat ne znaš kaj da si misliš o njima.. ja nikad prije ni poslije nisam imao problema sa njima, osim tada.. dogodilo se jednom, ali POŠTENO Smijeh

17 godina

Evo jedan dobar primjer ''odlicnog'' ducana informaticke opreme iz Koprivnice na H.Kupovali ljudi PCeve,a ovi cupali djelove u internet caffeu(koji je takodjer bio njihovo vlasnstvo) i prodavali pod novo,a staro 6-7 mjeseci bilo.Memorije jos i starije.I jos se niko nikad nije zalio :D Koji je to biznis ha? :))

:))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
nije stvar u tome da prijevoz košta.
Oni odu i dovezu pun kombi.
Dakle nije da voze samo moje ramove.
Svakom naplate po tih 20 kunica i naprave 1000 kuna samo za prijevoz.
Baš i nije u redu.
S tim da ionako imaju svoj popust i zarade koju kunu.
Dakle nisu baš ok
 Dugo prošlo od ovog posta, ali..

Nekad sam uzimao preko Vemil-a komponente za daljnju prodaju  i imaju sljedeću foru sa rabatima. Na veleprodajnu cijenu daju maksimalno 10% rabata. Samo, veleprodajna cijena je 5% viša od njihove maloprodajne!? ( bez PDV-a), tako da , zapravo, dobiješ 5% i normalno je da moraš dignuti cijenu ( tu je i trošak transporta..). To radi i navedeni dućan u KŽ i tu uopće nisu u krivu. Od nečega se mora živjeti.

S druge strane, mislim da mi, u manjim sredinama, bolje prolazimo nego ljudi u ZG. Kad dođeš u ZG HGSpot, tamo si samo broj i ništa više. Kod nas u KŽ, znam tipa u poslovnici HGSpot-a i nema nikakvih problema kod kupnje/plaćanja/zamjene. Zovnem ga telefonom, ako ima odem i uzmem ( platim internet bankarstvom naknadno ), ako nema, naruči i za 2 dana je tu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2008 17:33 (ferovca1).
16 godina
neaktivan

Evo jedan lik nazove t-com da mu neradi ADSL (taj dan im je pao server) i čovo kaže njemu da instalira opet windows.

Evo jedan primjer zbog kojeg bi ja njega osobno ubio da nemam pojma o kompovima.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo ovo sta cu napisati se dogodilo mom frendu. ode on kupit komp u mandi u hg spot i ljepo on slozi konfu i izade ga 7000 kn. on krene racunat cijenu jedne po jedne komponente i vidi da tu nesto ne stima al dobro. dode on drugi dan po komp i kazu mu ovi da su se "slucajno" zeznuli za 1000 kn!!! ok, vrate mu oni to, komp mu dode doma i prvo sta je uocio je napola stavljen drugi dvd rom posto je uzeo 2. probajte zamislit kako izgleda dvd rom napola stavljen unutra... kad je vec pomislio da je to najgore krene on igrat crysis odjednom blue screen. pita on nekog informaticara i kaze da su mu umjesto ddr2 stavili ddr 3 u maticnu Iznenađen. kaze da kad ce ic iduci put po komponentu da ce dvaput razmislit gdje ce otic a najvjerovatnije to nece bit hg spot u maniju. ne kazem da je takav hg spot svugdje al u mandiju...

-.-

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na Vemil u Rijeci nemam pritužbe kupovao sam RAM i grafu i HDD kod njih i bez ikakvih problema sve je bilo rješeno za pet minuta(i sve uredno radi).

HG Spot u Mercatoru katastrofa. Otišo sam kupiti HDD i dođem na pult i vidim prodavač priča na telefon. Ja ga pozovem a on meni samo mahne rukom. Čekam nekih 15min on završi razgovor i pitam za HDD, kaže on meni da ga nemaju da sljedeći tjedan dolazi. Dođem ja nakon tjedan dana u HG Spotu nikog nakon 10min dođe prodavač u trgovinu i pita me što trebam, kažem ja treba mi taj i taj HDD on meni kaže doći će za tjedan dana i tako četiri puta za redom(i opet sam morao čekati uslugu) peti put sam dobio odgovor: nećemo ih više naručivati(a nisu ih nikad ni imali). Sav bijesan sam izašo van sišo u grad do Vemila i kupio HDD(budala sam što to nisam i ranije napravio).HG Spot-nikad više!!!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

pita on nekog informaticara i kaze da su mu umjesto ddr2 stavili ddr 3 u maticnu

Di je onaj topic sa glupim izjavama?
www.dice3d.com - Online portfolio
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice