Meni osobno smeta šta kod na u HR nema trečina komponenti od svjetske ponude.
Feniks uvoznik za Coolermaster dođem u dućan a oni imaju jedva par coolera i neonki.
Meni osobno smeta šta kod na u HR nema trečina komponenti od svjetske ponude.
Feniks uvoznik za Coolermaster dođem u dućan a oni imaju jedva par coolera i neonki.
Da li se to meni čini ili se HGSpot iz specijaliziranog informatičkog dućana ( u kojemu si mogao naći svakojake PC komponente, pa čak i egzotične ), pretvorio u neki "kupi svašta u što ide 220V " dućan?
Nisam dugo bio, ali priča mi brat da su uveli bijelu tehniku u ponudu! WTF??
Od kada su se promijenili vlasnici, ode sve u 3..
Idem vecinom u Ve-mil jer sam skuzila (dugogodisnjim kupovanjem) da je ipak jeftiniji od HGSpota. Kako ce tamo decki biti usluzni, ovisi od guzve koju imaju i kako im se kada da.
Kod kupovine monitora decki su ga ukljucili PRIJE KUPOVINE i zajedno sa mnom provjerili da nema bad piksele, svaki problem sa neispravnim hardwareom su rijesili zamjenom istog u 5 min i bez problema. Jedino, ima onih koji prodaju, a ne razumiju se. To me zivcira, pa radije pogledam sve na netu sama nego da gnjavim decke da se izjasne zasto je ovo bolje od onog. I da, cesto se desi da na netu pise da imaju, a kad dodes njima nema, nego moras cekati par dana ili uzeti drugu (slabiju) stvar.
Sto se tice zvati ih telefonom, 0 bodova, ne javljaju se ili se jave nakon 5. uzastopnog zvanja. Desilo se i meni da dok pricaju sa mnom, telefon im zvoni, ali oni nista. Malo su spori, ali tako je to kod nas u RH u svim ducanima. Inace nije mi se desilo da mi ne izdaju racun i uvijek cuvam sve od ambalaze radi garancije.
Moja frendica opet ima neugodnih iskustva sa HGSpotom, valjda sto je zensko misle da joj mogu podvalit svasta, od neispravne robe, bez ambalaze, lose i zastarjelo!
Da li se to meni čini ili se HGSpot iz specijaliziranog informatičkog dućana ( u kojemu si mogao naći svakojake PC komponente, pa čak i egzotične ), pretvorio u neki "kupi svašta u što ide 220V " dućan?
Hehe, kako su krenuli, biti će akcija kupiš vešmašinu dobiš komp ili obrnuto..
A možda to nisu vešmašine, pećnice i sl., možda je to nova generacija podnih multifunkcionalnih računala. Kupio sam Gorenje Quad Core sa sušilicom i centrifugom na 1600 okretaja. Overclocking zajamčen..
Ali i dalje ne kužim njihovu logiku u sastavljenim računalima.
Dobiješ npr. Gigabyte P35-DS3L za koju kažu da će perfektno držati još 5 i više godina (baš neće toliko, a i kažu da s njom i DS3 nema razlike, malo sutra), Intel Core 4 Quad Q6600 ( ok proc ), 2 GB neke memorije na 800 MHz ( ajd ok ), i stave neku 9600 GT i vele kako ta konfa bez problema vrti Crysis na high........
Pa svi smo svjesni da je bolje imati malo slabiji proc, a moćnu grafičku za igre, a ne ovako...
A budući da se to sve ne smije otvoriti zbog garancije mogu ti uvaliti što god žele. Recimo stare dijelove i ne iste marke kako kažu u opisu.
I onda kad sam došao u Ve-Mil tip se čudio što sam biram dijelove i sam želim to sastaviti. Pa koliko znam niti jedan čovjek koji je extreme gamer nema neko unaprijed sastavljeno računalo nego je sam svoj majstor. A osim toga ako sam sastavljaš možeš ga čistiti od prašine kad god hoćeš, a ne moraš im donositi na servis.
A ovo mi je bilo najsmiješnije/najjadnije/najžalosnije. Bila mi temp proca Celerona na 2.53 GHz 75 stupnjeva, previše. Odnio ja to na servis, a oni vele kako oni to ne mogu popraviti pa su slali u Zagreb i to tjedan dana slali, pa tjedan bio u Zagrebu i još tjedan dok se vraćao.
Mislim si koja hrpa nesposobnjakovića.
Zato je bolje živiti u manjim mjestima gdje se svi poznaju pa nema frke, za frenda sve. Jedino što se tamo malo teže dobavljaju djelovi.
Hehe, kako su krenuli, biti će akcija kupiš vešmašinu dobiš komp ili obrnuto..
A možda to nisu vešmašine, pećnice i sl., možda je to nova generacija podnih multifunkcionalnih računala. Kupio sam Gorenje Quad Core sa sušilicom i centrifugom na 1600 okretaja. Overclocking zajamčen..
U tim servisima firme angažiraju "stručne" srednjoškolce za slaganje kanti i servise jer ih ne moraju ništa platiti, tako da ima svega....
Najjače su mi situacije kad kod ispitivanja prodavača o nekom proizvodu on izvali: "Ja vam ništa neznam, ja samo tu radim..."
xD pa da kaj njega briga nece ti on govorit kaj da trebas on tu sam radi nis visePa ja mislim da bi ja bolje radil tam neg oni
hehe to sa hg spotom mi se cini kao početak. U nas (Hercegovina) IT computers je počeo sa računalima, dodali su bijelu tehniku, a sad ima mobitela, gitara itd.
To se zove sirenje biznisa :-)
Moja iskustva su ovakva:
1. Hgspot - davno sam pokusao kupiti graficku, platio, otisao u skladiste cekao pun k* da mi tip dodje i onda kaze da je nemaju. E onda sam opet cekao pun k* da mi ju vrate
nekidan otisao kupiti hard, za koji sam provjerio na netu da pise raspolozivo. Nisu ga imali - dajte ljudi toliko informaticke opreme a vi niste u stanju pratii sta imate na lageru. Pa sta bi bilo da vam dodje inspekcija?! Sto se tice servisa bili su oke.
2. Ve-mil - jednom sam probao kupiti bezicnu tipkovnicu (davno). Kada sam uzeo kutiju i otvorio a ono viri zica. Iz principa necu. Opet cekao pun k* da mi vrate novce. To je bilo jos dok su bili u bastijanovoj.
nakon sto nisam uspio kupiti hard u ve-milu pokusao sam u ve-mil. Dobar dan dobar dan, ja bi seagate barakudu 320gb 7200.11. Oke nema problema. Inace na netu pise da je raspolozivo. Cekam, cekam. Tip donese. Uzmeme ga u ruku. Hvala lijepo, ja sam trazio 7200.11 ne 7200.10 okrenuo se i otisao. Dajte slusajte sta trazim
3. U Linksu za sada samo oke iskustva.
4. Mikronis - velikih problema s rekalmacijom kada mi je u hardu krepao hard. Na kraju sam se prijetio inskepkcijom. Jer su 30 dan rekli da oni imaju pravo 45 dana na servis (nemaju ako su na racunu se obvezali na 30 dana)
Ali opcenito mislim da trgovci nisu dobro informirani. Ne kazem da neznaju koja je komponenta bolja ili losija, ali iz mog iskustva neznaju dovoljno detalje i nacine na koji stvari rade i ne mogu dati bas korisne savjete i sloziti konfiguracije koje ce biti skroz pouzdane i izvuci max performanse za pare koje das.
rijesenje svih problema za ducane i kafane, pos2ector program sa tacskrinom i laserskim bar kod citacem,termalni printeri naj brzi i naj pouzdaniji rad +
izlaz na teren ukoliko nastane greska ili nejasnoca
Vemil Rijeka. Dođem po dva keksa od gige rama, naravno platim na katu, spustim se dole gdje se preuzima roba, ispred mene jedan covjek koji ceka kompjuter (u komponentama, znaci maticna, disk, bla bla bla....) i djelatnik koji je tamo radio na izrucenju robe njemu je te komponente davao SAT VREMENA (znaci sve je placeno, samo ih mora skenirat i dati covjeku u ruke, 10-15 minuta posla MAKSIMUM) Ja sam za dva keksa cekao yebenih sat vremena, a bio gotov za 5 sekundi. Hocu samo potvrdit tu aljkavost, nemar i nezainteresiranost u Vemil centrima ( i prijatelj mi ima jako losa iskustva s njima). Ja neznam dali to njihov nadredeni zna, vidi ili sta vec, ali da se tako mozes ponasat na radnom mjestu mi neide u glavu.
Moja iskustva su ovakva:
1. Hgspot - davno sam pokusao kupiti graficku, platio, otisao u skladiste cekao pun k* da mi tip dodje i onda kaze da je nemaju. E onda sam opet cekao pun k* da mi ju vrate
nekidan otisao kupiti hard, za koji sam provjerio na netu da pise raspolozivo. Nisu ga imali - dajte ljudi toliko informaticke opreme a vi niste u stanju pratii sta imate na lageru. Pa sta bi bilo da vam dodje inspekcija?!
Ja jedino imam problem sa M-Sanom. Od njih (posredno) je kupljen laptop. Odmah su riknuli zvučnici pa sam poslao na popravak. Laptop mi je došao nazad 46-ti dan. Još bi to i prebolio da mi ga nisu poslali takvog da sad ne mogu upalit ono dugme za wlan. Sad je otišao ponovno natrag sa zahtjevom za povrat novca/ zamjenu za nešto novo.
Uglavnom 46 dana da bi promjenili zvučnike..... Sramota.
u linksu sam kupio tastaturu razer lycosa naravno polovnu sa isecenim kablom donesem im sutra na reklamaciju i neprihvate a i kutija koja u kojoj je sve bilo bila je izguzvana
Eto, nije samo kod nas sve tako crno:
HGSpot - prvi ducan u kojem sam kupovao informaticku opremu, al su mi se brzo zamjerili jer bi nakon "popravka" racunala u njihovom servisu otkrio da nisu nis popravili ili bi mi napravili nove kvarove, i tako 2 ili 3 puta. Jedino na cemu im mogu zahvaliti je da su me potaknuli da se naucim sam slagati komp i raditi sitne popravke.
Links - zadnja 2 puta sam naletio na istog lika u servisu, neki arogantni ser***. Drzi se ko da je najpametniji, a ja sam najveci idiot, i ko da ne postoji niti jedan drugi ducan pa se moze ponasat ko zadnje djubre. Ne mislim pisat kaj je tocno sve bilo jer bi moro puno pisat. Iako sa prodajom nisam imao nikakvih problema (upravo suprotno), u Links vise nejdem, da slucajno nebi morao opet imati posla s tim stvorenjem iz servisa, fuj.
Za Formel mogu reci samo rijeci hvale. Uljudno i simpatično osoblje, sve lijepo objasne i napravili mi besplatno manji popravak na napajanju iz Linksa.
MSAN - zamijenili mi postolje na monitoru, nikakvih problema.
Algoritam - dosao sam pogledati Razerov mis, lik mi ga je izvadio iz kutije, i odnio do stola, dao mi podlogu i stolac da se sjednem i isprobam ga i super mi objasnio razlike izmedju razlicitih modela.
O kojem linksu govoris? Iz kojeg mjesta?
je links servis je sranje !!!!!!!!!!
da kažem još nešto u vezi trgovina it opremom dakle ne znam iz kojeg razloga da li lošeg poslovanja ili brzog napretka u it tehnici koji trgovine ne mogu pratiti (ve-mil,hgspot,idr.)jednostavno su došle do ruba propasti pa me interesira razlog tomu onako informativno
je links servis je sranje !!!!!!!!!!
Pojasni mi molim te, ja do sada nisam imao takovih iskustava. Ne kazem da si u krivu nego me samo zanima sta je bilo.
Algoritam - dosao sam pogledati Razerov mis, lik mi ga je izvadio iz kutije, i odnio do stola, dao mi podlogu i stolac da se sjednem i isprobam ga i super mi objasnio razlike izmedju razlicitih modela.
E to je usluga. Nedavno sam otkrio Kronos trgovinu za elektrotehniku, doduse imaju nesto u ponudi info. opreme, ali su vise specijalizirani za elektrotehnicke komponente i ostalo vezano uz nju. Bolju web stranicu nisam vidio - kakvu oni imaju za tu namjenu, webshop. Ali sam prostor di je trgovina je uzas. Kada dodjes kod njih, sve prekapaju po kutijama, ali ono glavno - uvijek pronadju sto ih covjek trazi.
O kojem linksu govoris? Iz kojeg mjesta?
Pisao sam za Links u Zagrebu, na Trešnjevci.
Mene osobno najviše iritira bezobrazluk i neljubaznost prodavača. Zaista sam se razočara u nekim slučajevima. Kad uđem u ve-mil iman osječaj da je neka sprdancija u pitanju, a ne ozbiljna firma. Za formel ne triban ni govorit da su me probali zeknit sa garancijom. Uglavnom zaista nekulturno i neprofesionalno.
Sva ta ogromna neljubaznost prema kupcu tj.gledaju te ko zadnjeg debila i samo kak da ti izvuku lovu iz džepa,dovodi do propasti dučana jedan za drugim.Dok kod nas nebude bilo kao vani tj. kupac na prvom mjestu i popusti 50%-80% kao u svim normalnim zamljama dotada bu bilo ovako kod nas.Samo nek propadaju,drugo nisu ni zaslužili.Predugo smo bili ovce za šišanje.