Jedini parametar koji uzimam u obzir je težina posla, odnosno uloženi trud. Činjenica je da je to relativno jednostavno (relativno zato što ne znamo stanje računala o kojima je riječ), i zato smatram da ne bi trebalo koštati mnogo.
No dužan sam dodati, moji stavovi o ovim stvarima nisu nešto što bi čovjek očekivao. Meni je i dalje vrhunac apsurda zašto nekakav nogometaš zarađuje više novaca od nekog profesora, a težina rada im je obrnuto proporcionalna novcu koji zarađuju, tako da...
Pusti one spike "ja sam visokokvalificiran, završi faks bla bla", pogledaj realno koliko ti je to zahtjevno. I nije baš, jelda?
Evo, ja sam ovaj vikend uzeo računalo, pogledajte više ovu temu. Došao sam do čovjeka, objasnio mi je kakvih ima problema, dao mi računalo. Dogovor je bio ovakav, ja složim Linux router, a sve u cilju smanjivanja prometnog opterećenja i uploada.
Neke od stvari koje sam napravio, a neke ću sutra završiti:
- napredni proxy, s cache memorijom(ako netko otvori stranicu na jednom kompu u mreži i netko drugi otvori istu stranicu, na keš memoriji routera je ostala kopija otvarane stranice s prvog računala), keš memorija je velika 10GB, a objekt u njoj može biti max. 50MB
- update accelerator, router također pamti svako update jednog računala, ako druga računala zatraže update, daje im to iz keša
- restrikcije brzine mreže u LAN-u (zlu ne trebalo)
- Filter URL-ova, sve stranice označene kao malware se odmah blokiraju, custom block URL-ovi, tako mogu blokirati one reklame što iskaču na svim računalima, npr. ads.net.hr
- oblikovanje prometa po portu, portove za CoD i CS dobivaju najveći prioritet, dok web dobiva 2 prioritet
- firewall koji blokira samo odlazni promet, svi su portovi zatvoreni prema vani, osim web, i spomenutih igara
+ nešto što ne smijem ovdje napisati.
Pogodio sam se s čovjekom 1,200kn, ako bude radilo kako treba, ako bude isto, nitko nikome. Platiti će piće.
Eto, ja jednu instalaciju naplaćivam 1,200kn! Does anyone have problem with that?