Antena za 4G

poruka: 6
|
čitano: 6.792
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
offline
Antena za 4G

Pozdrav svima.

Trebam Vašu pomoć. Nedavno sam uselio u stan u zgradi u Novačkoj (Zagreb, Gornja Dubrava) skroz pri kraju kod okretišta BUSa. Zgrada je izgrađena na blagoj padini, te je moj stan u prizemlju i gleda prema toj padini. Općenito svi u toj zgradi osim najvišeg kata imaju problema sa 4G i 3G signalom. Na jednom mjestu u stanu imam većinom dobar signal no dosta često zna "pucati" i gubiti se.

Dalje, taj dio stana (i zgrade) okrenut je prema jugu, te hvata signal negdje iz smjera okretišta u Dubravi. Obzirom imamo puno bliže 2 antene (ili stanice nisam "doma" s terminologijom) mislili smo kao zgrada preko pričuve zatražiti postavljanje vanjske 4G antene kojom bi imali puno bolji signal na mobitelima ili 4G ruterima. 1 od tih antena se nalazi dosta blizu zgrade, možda 100 metara istočno, no preko ceste je pa mislim da jedino s krova možemo ostvariti direktnu vidljivost prema njoj.

Molim savjet, da li je ikako moguće i tko bi to mogao odraditi, da se postavi krovna antena (kao nekakav pojačivač signala neovisan o operateru) i provedu kablovi do stanova?

Vjerovatno je sve objašnjeno loše, pa ako treba još informacija slobodno pitajte, dosta nam je bitno ovo riješiti.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Antena za 4G

Odustani 

... što god stavio na krov stanari ispod neće imati ništa bolji signal. Razlikuju se i frekvencije rada od T-com, Vip , Tele2 a kablovima se to ne vodi po stanovima i pogotovo što nisu svi korisnici npr. Vip-a .

11 godina
offline
Re: Antena za 4G

Hvala.

 

Da li mi je onda opcija da ja privatno kupim vanjsku 4g antenu (ja sam kod tele2) pa da makar sebi poboljšam signal?

10 godina
offline
Re: Antena za 4G

Može se postaviti usmjerena antena za 4G Tele2 (1800MHz) ali koaks koji vodi od nje treba spojiti na nešto, a to nešto je jedino njihov ruter pa mobitele laptope itd. koristiš preko wifi veze na taj ruter.

Vidi postove za temu  https://www.bug.hr/forum/board/tele-2/128.aspx?sort=act    .... ima dosta stvari sa kojima se bolje upoznaj.

11 godina
offline
Re: Antena za 4G

Puno hvala na odgovorima. Definitivno ću probat onda svoju antenu uzet, jer imam njihov pokućni.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice