4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

poruka: 3.855
|
čitano: 1.570.455
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene

@LmFaO  izgleda za sad da jesu, brzina trunutna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2025 15:22 (lord22).

0 0 hvala 0
10 godina
Re: 4G/5G routeri, mobilni hotspot, antene
Trebam 5G ruter s vanjskom antenom za Telemach SIM. Signal dolazi s bazne stanice udaljene 200m. Na telefonu u zatvorenom imam 150-250 Mbps DL / 50-70 Mbp UL. Laik sam pa je ona sto jednostavnije to bolje moja. Kako bi vi riješili problem na mom mjestu?

0 0 hvala 0
7 godina
@DDavorin zte mf289f ili huawei b818-263?
a1 je u pitanju internet
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Baldric kaže...
Trebam 5G ruter s vanjskom antenom za Telemach SIM. Signal dolazi s bazne stanice udaljene 200m. Na telefonu u zatvorenom imam 150-250 Mbps DL / 50-70 Mbp UL. Laik sam pa je ona sto jednostavnije to bolje moja. Kako bi vi riješili problem na mom mjestu?

Uzmi samo outdoor router, bez spajanja antena i sl. stvari jer ti udaljenost i nije nešto prevelika... 

npr. ZTE MC7010 ili Zyxel NR7302 - uz njih ti treba i unutarnja jedinica, neki AP ili baš router

12 godina
dejo74 kaže...
@DDavorin zte mf289f ili huawei b818-263?
a1 je u pitanju internet

Koji ti je jeftiniji kod zte pripazi čiji je FW od talijana što dalje imaju blokiran b20.

7 godina
ZTE je jeftiniji za 80-ak sa dostavom iz eu, al me muči dal će radit fiksni telefon od a1 ako uzmem iz njemačke gigacube od vodafona?
12 godina

Neće ti ni na jednom raditi telefon i ako imaju priključak blokiran je telefon. A i ima još jedan problem ti routeri ne podržavaju voLTE a uskoro 3G odlazi u povijest (HT ga mema više) i telefon na tim routerima neće raditi. Jedino 5G router koji ima priključak za telefon i voLTE. Recimo zte mc801a koji ima priključak na njemu radi telefon. Imam ti ja jednog koji je slobodan.

7 godina
Ma pod ugovorom sam moraju mi dat ruter koji podržava telefon
sad imam zte 297d nisam baš nezadovoljan,
ok radi, osim u sezoni jer sam u turističkom mjestu
12 godina
dejo74 kaže...

Ne kužim te pa šta si onda spominjao mf289f i b818-263? Traži od njih novi router ako još daju MC801a

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:28 (DDavorin).
2 godine
Pozdrav. Korisnik sam A1 4g Homebox usluge. Živim u starom dijelu Tenje, gdje nema optike, nema 5g ponude a DSL brzine su katastrofa. A1 bazna stanica je cca 100m od kuće. Nedavno sam probala Xiaomi 5g CPE PRO router i brzina na njemu je puno bolja, 180/60, ping 50-60. S obzirom da je taj internet za potrebe mog sina koji se bavi E-sportom, dali da kupim taj router ili bi neki drugi router dao bolji ping? Njegova radna soba je u potkrovlju, ima izlaz na balkon (vidi se bazna stanica),tako da je moguća i instalacija vanjskog routera ako bi to primjetno smanjilo ping. Hvala na savjetima.

1 0 hvala 0
12 godina

Morat ćeš se odlučiti između brzina 4G 5G ili DSL pinga. Na 4G ili 5G Telemach ima najbolji ping samo treba provjeriti brzine kod tebe imaš isto dva tornja kao i od A1.

7 godina
DDavorin kaže...
dejo74 kaže...

Ne kužim te pa šta si onda spominjao mf289f i b818-263? Traži od njih novi router ako još daju MC801a

na mojoj adresi je moguća samo homebox 4g usluga a 5g u tragovima ima signala

12 godina

To ne znači da ne možeš imati 5g router.

7 godina
kad dođe do toga da ne rade pozivi,tražit ću od njih
12 godina

Nećeš dobiti ništa bolje ostaje ti taj ZTE MF297D i on podržava VoLTE tako da će ti raditi telefon kada se ukine 3G.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice