Sporo skidanje torrenta

poruka: 5
|
čitano: 6.000
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sporo skidanje torrenta

evo jedan problem koji zapravo nije moj,ali sam rekao da ču se raspitati u vezi toga i eto sad to i činim.

susjedi su mi uzeli "max adsl" flat-rate prije koji dan,i sad to sve šljaka sa surfanjem ali kad su htjeli skinuti neke filmove to je išlo nevjerojatno sporo i trebalo bi stoljeće za skinuti nešto.

probali su razne vrste torrenta i uvijek je bilo isto sporo,iako je bilo seed-ano svaki put,a koristili su najnoviji "qtorrent" za tu svrhu s default-nim postavkama i bez nekog prčkanja po tome.

gledanje filmova sa youtuba ide glatko i jedini problem je zapravo s tim skidanjem,pa sad eto da vidimo zašto je tomu tako?

ne znam jesam li šta zaboravio dodati,ali mislim da bi ovo trebalo biti dovoljno da se deducira problem,a ako ne imam još informacija koje po potrebi mogu ubaciti.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sporo skidanje torrenta

bilo je puno takvih tema već

bitam je broj seedova, postavke torrenta i sl.

od zadnjeg podizanja brzine od strane t-coma puno ljudi se žali da ne mogu ostvariti punu brzinu downloada

16 godina
neaktivan
Sporo skidanje torrenta

Biti ce da nije port forwardan na routeru, ako je u utorrentu u statusbaru crvena ikonica ili zuti trokut s usklicnikom,

to je slucaj, i treba u ruteru "forwardati" port koji koristi utorrent (pise ti koji je pod settings), vidi ovdje pod stavkom "resolving a NAT problem".

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Sporo skidanje torrenta

kužim šta treba pa ču otiči probat,gracias!

14 godina
neaktivan
Sporo skidanje torrenta

Je, kad se dižu brzine onda se uvijek dižu nadobudno. Npr. na nekom dijelu mreže ili čvoru je uplink od recimo 100Mbps, a na čvoru ima 50-ak korisnika koji imaju brzine od 5Mbps, i to normalno funkiconira dok ekipa ne počene streemat ili skidat torrente te par njih zatrpa cijeli bandwidth. E onda operater lijepo postavi filtre za bitorrent, može i za ftp ili za bilo što koji recimo da 20Mbps po tom čvoru za taj protokol prometa kako bih održao normalni rad svih ostalih korisnika. Ilegalno ili ne, to se tako radi. Tako radi BNet sigurno, sa CMTS-om je to uobičajni slučaj, dok sa ADSL-om do sad nisam čuo da se to radi, ali s obzirom na konkurenciju svi dižu brzine krajnjim korisnicima, a režu torrente jer imaju slabi uplink. 

Što je najbolje, HAKOMmetar ne mjeri peer to peer promet i korisnici tako nemaju ni osnove prigovoriti na brzinu. Ja sam radio za jednog operatera koji je imao uplink od 100Mbps, a pružao korisnicima brzinu od 10Mbps i to za 700-injak korisnika. Torrenti bili srezani na 10Mbps. Koga briga za tih 10% korisnika koji se žale na torrente :D  Poslije se to popravilo.. Naravno, pričam samo o download brzinama, kod uploada nije problem. 

Zašto se to radi, nije problem dovesti uplink do čvora, nego oprema koja bi vrtila sve te velike brzine a košta ohoho... preko par desetaka tisuća dolara po 100Mbps, bar za CMTS.

Eto, čisto malo iz prve ruke, svaka sličnost je slučajna :D

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice