Server

poruka: 11
|
čitano: 1.485
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Server

gledao sam bio stare bug brojeve i na savitljivoj prvoj stranici s reklamama vidio, među ostalim IBM-ov server plosnatog oblika, te sam se sjetio da uopce neznam sto je server, moze li mi netko to objasniti i kako to sve uopce radi...

kaj ce nam sve nase znanje o informatici, racunalima, tehnici i programirannju kad je ovaj narod preljen da ga iskoristi...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Server
1337Code_breaker kaže...

gledao sam bio stare bug brojeve i na savitljivoj prvoj stranici s reklamama vidio, među ostalim IBM-ov server plosnatog oblika, te sam se sjetio da uopce neznam sto je server, moze li mi netko to objasniti i kako to sve uopce radi...

http://hr.wikipedia.org/wiki/Server

http://hr.wikipedia.org/wiki/Web_server

http://hr.wikipedia.org/wiki/Microsoft_SQL_Server

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
15 godina
neaktivan

znaci ako ja hipotetski kupim taj njihov server, sto ja mogu s njim?

kaj ce nam sve nase znanje o informatici, racunalima, tehnici i programirannju kad je ovaj narod preljen da ga iskoristi...
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

znaci ako ja hipotetski kupim taj njihov server, sto ja mogu s njim?

možeš na njega postavit svoju internet stranicu, skidat torrente ili postavit kao poslužitelja sa svim filmovima, slikama, i glazbom te ih otud gledat

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
15 godina
neaktivan

znaci nes ko eksterni disk sa pristupom za internet?

15 godina
neaktivan
Server

da to ti se u biti zove NAS

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehehhehehehe

Pa ne bas ;)

Svaki racunar ti moze biti server. Server ti je racunar koji opsluzuje druge racunare nekom uslugom. Pristupom webu, prenos podataka ili bilo sta drugo.

Ovo sto si ti vidio je komp koji je prilagodjen radu non- stop i uglavnom ima sve duplo tako da nikad ne dodje u situaciju da ne radi. I ovo je vrlo uprosteno i pojednostavljeno objasnjenje.

15 godina
neaktivan

aha, sad kuzim

17 godina
neaktivan
P4k1 kaže...

Tesko da nas mozes svrstati u servere ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...
P4k1 kaže...

Tesko da nas mozes svrstati u servere ;)

za posluživanje filmova i skidanje torrenta da

17 godina
neaktivan

Pa ok. Vrlo nategnuto.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice