Router sa razlicitom jacinom antene

poruka: 2
|
čitano: 2.037
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Router sa razlicitom jacinom antene

Pozdrav

Kupio bi ruter tp link tl-wr841nd (300mbps), na njemu dolaze dvije 5dpi antene. jel bi poboljsao signal u blizini routera (u krugu 2-10m) ako bi stavio jednu 2dpi i drugu ostavio 5dpi?

prije sam imao tp link 741nd (150mpbs) sa jednom 5dpi antenom, signal oko samog rutera (u krugu 2-10m) bio je slabiji nego sa thomspon tg782 koji ima 2dpi antenu

trenutno koristim tg782 pa mi neki dijelovi kuce nemaju signal. na internetu sam nasao da ako je jaca antena, signal oko samog routera je slabiji (saznao sam i sam nakon kupnje :D)

pa me zanima da li bi radila kombinacija jedne jace i jedne slabije antene na ruteru?

hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Router sa razlicitom jacinom antene

Kad bi se umjesto kuće to probalo na otvorenom prostoru bila bi garantirano i provjereno bolja ta sa većim usmjerenjem.

Pošto se radi o stanu sa zidovima i ostalim predmetima često se desi da sa manjim usmjerenjem antene imaš bolju pokrivenost u stanu jer EM-polje u takvim uvjetima ima puno refleksije koja to omogućava.

Samo pomicanje 10-20cm rutera sa antenom lijevo-desno ti može pojačati ili smanjiti kvalitetu veze za više od 10dB na prijemnom uređaju tako da tih par dB razlike u antenskom usmjerenju ništa ne znači.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 9:27 (AF139).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice