Poštovani
Molim preporuku za pouzdani AP kojeg bi stavio u repeater mod da pojaćam wifi signal u kući.
Kabel mi nije opcija nego bi se sve trebalo odraditi bežićno.
Hvala
Poštovani
Molim preporuku za pouzdani AP kojeg bi stavio u repeater mod da pojaćam wifi signal u kući.
Hvala
Također, ovo bi mi pomoglo za jačanje signala u kafiću.
ja sam kod sebe stavio router od TP-LINK , stavio ga u AP mode , 60% jaci signal nego na standardnom routeru
TP-Link Wireless AP Client Router with eXtended RangeTM 54Mbps (2.4GHz), 802.11g/b , cjena samo 170Kn
Router je dosta jak , a radi i u client modu tj. može služiti kao reciver signala i spojeno na PC možeš koristiti kao wlan karticu.
Odličan izbor za te novce.
Može se staviti i jaca antena, jer ova standardna je odvojiva na navoj.
Repetear mod ti skida popusnost (bandwith) za pola. Bolja opcija je jača antena, ali ako možeš istrpiti manju propusnost just do it.
Za jačanje signala u kafiću zbog manje propusnosti nije preporučeno, osim ako nije u lokalnom bircu gdje je špica petoro ljudi...
Repetear mod ti skida popusnost (bandwith) za pola. Bolja opcija je jača antena, ali ako možeš istrpiti manju propusnost just do it.
Za jačanje signala u kafiću zbog manje propusnosti nije preporučeno, osim ako nije u lokalnom bircu gdje je špica petoro ljudi...
Bandwith mi neije problem jer su to apartmani a gostima samo treba e-mail i browser.
Mislim da s jednim AP-om nebi sve pokrio jer je kuća na 4 kata sa 2 ulaza. Mislio sam stavit u svaki ulaz na 2 kat po jedan uređaj.
Ja bi onda mogao uzeti ovaj gornji i postavim ga u client mode da mi služi kao reciver signala umjesto onog kojeg dobijem za net? Tako mi je bolje, ako bude trebalo nabavim samo jaču antenu.
Onda ti na drugom, ako hvata prvoga, brzina pada na još pola. tj na 25%. Repetear ti nije dobra opcija, posebno što bi tu bilo više apartmana, tj više korisnika. Mislim da ti ne gine jedan do dva kabela i AP-ovi.
I ako misliš da ti gosti neće koristit torent varaš se. Meni su jedni napravili više od 100GB prometa šta su bili ovo lito.
EDIT: Teoretski bi nešto mogao iskonfigurirat sa dva AP-a. Jedan u client modu vata signal sa baze (rutera) i LAN-om je povezan na drugog koji glumi tipični AP i šalje okolo u svijet oko sebe (ne moraš ništa bušiti ima LAN kabela od pola metra). Ovo nisam isprobao ali bi moglo.
EDIT 2. ovo kažu na dd-wrt stranicama za client mode :
A router in Client Mode connects to another wireless Access Point (the host router). It uses its wireless connection as the WAN interface, and shares the internet connection only to the LAN ports. It is not seen as an access point by laptops or other computers scanning for AP's and does not accept wireless connections from client devices.
Poštovani
Hvala
do strateških mjesta povuci kabel a onda samo stavi AP u bridge mod
tako da sve podešavaš sa jednog mjesta
i nemoj misliti da je repiter bolje rješenje
nezadovoljni (nesretni) gost ti može napraviti više štete negativnom reklamom od cijene provlačenja 10 m utp-a