Kućna mreža - AP vs Range Extender vs MESH

poruka: 934
|
čitano: 406.917
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Kabel ne povlacim nikakav izmedju katova jer telefonska vertikala ide od tavana do prizemlja. Dakle na prizemlju bi isao onda ruter a na katu jedini kabel bi bio od pc-a do tog access point-a na uticnici koja je odma do pc-a. 

Isto je brojilo, medjutim moguce da nije ista faza jer na katu ima zasebna kutija s osiguracima sad ne znam koliko to utjece..

Pogledat cu i sami mesh ma da skuplja je varijanta

EDIT: Da li bi onda ovako nesto bilo efikasnije? Da li bi mi bila dovoljna samo ova 2? Te da li uz to jos nesto treba ili taj mogu spajat da postojeci ruter (sry nisam pametan oko ovih stvari :D)

Ovaj 100Mbits ili eventualno futureproof Gigabitni  ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 22:05 (Rav3n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Re: Kućna mreža - AP vs Range Extender vs MESH
Rav3n kaže...

Kabel ne povlacim nikakav izmedju katova jer telefonska vertikala ide od tavana do prizemlja. Dakle na prizemlju bi isao onda ruter a na katu jedini kabel bi bio od pc-a do tog access point-a na uticnici koja je odma do pc-a. 

Isto je brojilo, medjutim moguce da nije ista faza jer na katu ima zasebna kutija s osiguracima sad ne znam koliko to utjece..

Pogledat cu i sami mesh ma da skuplja je varijanta

Ne znam kakav je ali na amazon.de ima neki Tenda AC1200 mesh za 60ak eura 3 komada. Mislim da se lako moze nac i Deco M4 (2 pack) za 70-80 eura.

15 godina

" EDIT: Da li bi onda ovako nesto bilo efikasnije? Da li bi mi bila dovoljna samo ova 2? Te da li uz to jos nesto treba ili taj mogu spajat da postojeci ruter (sry nisam pametan oko ovih stvari :D)

Ovaj 100Mbits ili eventualno futureproof Gigabitni  ? "

Kako gledam to sto prije rijesiti a u svom gradu od IT trgovina prakticki postoji samo LINKS sam onda gledao sta imaju dostupno u poslovnici.. Zasto je kod njih Deco M4 130€ dok se online nadje za 80 nije mi jasno. Kako sam preskrt dati za nesto 50€ vise nego potrebno a opet bih to gledao rijesiti sutra tj najkasnije do cetvrtka onda sam gledao D-LINK M32-2 Eagle Pro AI (tako da ne moram nista narucivati jer mi nece doci na vrijeme), jest da je skuplji od 80€ Deca medjutim u Linksu ( i svugdje drugdje ) kosta ca isto , 130€. Da li je navedeni bolji od Deca?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Kućna mreža - AP vs Range Extender vs MESH

Za kućnu mrežu treba za stabilnu i brzu mrežu razmišljati da etaže i po mogućnosti sve prostorije gdje treba imate žičnu mrežu a unutar prostrorije WIFI za uređaje koji nisu fiksne pozicije .

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice