[Review]NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4

poruka: 460
|
čitano: 289.291
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
RE: [Review]NotOnlyTV LV6TMPVR4 DVB-T MPEG4

zašto to jednostavno ne vrtite na kompu?!? ne kužim zašto svi sad forsate sekundarnu funkciju dvb-t-a pretvoriti u primarnu?!?

14 godina
neaktivan
chuki kaže...

zašto to jednostavno ne vrtite na kompu?!? ne kužim zašto svi sad forsate sekundarnu funkciju dvb-t-a pretvoriti u primarnu?!?

meni je multimedija primarna funkcija, a dvb-t sekundarna :).

I zašto da vrtim na kompu kad bi ovaj trebao vrtiti. Jedino sa čim mogu spojit komp i TV je s-video kabel koji ne daje tako dobru sliku kao scart, i još su mi dosta daleko. A ne da mi se sjedit na kompjuterskoj stolici i gledat na malom monitoru.

15 godina
neaktivan
rasputin81 kaže...

nije lijevi:

Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC,

sve isto (usporedio media info) sa jednim mkv koji čita. Osim toga, taj koji mi ne čita nakon remuxanja bi trebao biti isti kao original što se kodeka tiče, jedino što sam napravio je da sam izbacio titl. Totalno sam zbunjen, uspoređujem 2 na oko iste stvari, jedan ne radi, drugi radi. Nisam baš totalni početnik :P

šta reći

možda je onda neka greška sa uređajem, vidiš kako kod don kihoty-a radi sve kako treba i čovjek nema nikakvih problema

pošalji čovjeku poštom ako ima volju pa nek ti pogleda uređaj (ako hoće)

14 godina
neaktivan

imaš kabel s-video(na grafičkoj) na scart(na tv)...tako imam ja i tako prenašam sliku s kompa na tv...i kabela ima po 5m...i nda vrtiš sve i radiš šta hoćeš.

ovako siluješ drugi uređaj kojemu to nije primarno.

15 godina
neaktivan
chuki kaže...

imaš kabel s-video(na grafičkoj) na scart(na tv)...tako imam ja i tako prenašam sliku s kompa na tv...i kabela ima po 5m...i nda vrtiš sve i radiš šta hoćeš.

sve to stoji ali pošto mi je plazma od 50" u drugoj prostoriji, zamisli koliko kabela mi treba plus bušenje zida

ovako daleko lakše, fino spojiš i gledaš

14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
chuki kaže...

sve to stoji ali pošto mi je plazma od 50" u drugoj prostoriji, zamisli koliko kabela mi treba plus bušenje zida

ovako daleko lakše, fino spojiš i gledaš

imati takvu plazmu pa ne imati riješenu pravu multimediju je totalni promašaj. nadam se da imaš to spojeno na neko kućno kino jer bez toga baš i nema nekog smisla.

15 godina
protjeran
rasputin81 kaže...

Don KIhoty jel moraš prebacit DTS zvuk u AC3? Jer meni DTS ne vrti, nije problem konvertirati, ali možda mi samo treba novi firmware...

Ne podržava DTS samo AC3.

@ Svi drugi - Neke MKV ripove ne čita ni moj, dakle sve je do ripa.

Problem je vjerovatno u softwareu u kojem je ripan ili nečem trećem...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
chuki kaže...

imati takvu plazmu pa ne imati riješenu pravu multimediju je totalni promašaj. nadam se da imaš to spojeno na neko kućno kino jer bez toga baš i nema nekog smisla.

nije nikako promašaj, pogledam na njoj koliko šta stignem, tako i tako gledam samo original filmove

14 godina
neaktivan

Zasad nema jasnog odgovora pa ponavljam pitanje:
Ako je aspect ratio u opcijama postavljen na Auto, a uređaj je priključen na 4:3 CRT, da li uređaj ispravno prikaže sliku prilikom gledanja 16:9 TV programa ili ju razvuče preko cijelog ekrana na 4:3 TV-u?
Isto pitanje za divx.

16 godina

Svojevremeno sam se javljao na ovu temu, u trenutku kada sam nabavljao sebi rješenje za gledanje filmova skinutih s interneta, i to na jednostavan način, a da ne moram imati upaljen monstrum od PC-a koji troši 500W struje na sat ……… DVBT dio me nije zanimao (koristim B-net)

Imao sam priliku isprobati i uređaj iz naslova, i 4 LC-ova rješenja, i 2 WD-ova, i poznati A.C.Ryan….znači 8 uređaja ukupno, iako ih na tržištu ima još bar toliko. Nije bilo potrebno dalje istraživati…uzorak je sasvim dovoljan da se dođe do relativno dobrog uvida u postojeća rješenja i probleme.

Naime, Only not TV nije najjeftiniji uređaj, ali je solidan s obzirom na cijenu od 370 Kn. Nakon ozbiljnog nedostatka s titlom, updateom firmware-a je to riješeno (zahvaljujući Don Kihoty-u), međutim čitam na desetine drugih problema koji su vezani uz uređaj + još toliko koji ovdje nisu spomenuti, a imali su ih drugi uređaji koje sam testirao. Ipak ne možemo očekivati da nam za te novce neki proizvođač da uređaj koji čita sve video i audio formate bez obzira kako kodirani, na kojem mediju bili, koje dužine i na kom datotečnom formatu, koji se korektno prikazuju sliku na TV-u, koji dobro prikazuju titl – iz bilo kojeg formata, čiji daljinski ima funkcije baš kako vi želite, da brzo reagira na komande i da se ne tuče s desetak drugih daljinaca posloženih pored njega, da je sučelje ljepše i intuitivnije……..a mogao bi primiti i disk u sebe i imati mrežu, i izlaz na net, a može i skuhati kavu s šećerom baš kako meni odgovara…. Alooooooooo !

Sva ta zafrkancija, testiranja, pitanja, probavanja…… već nakon nekoliko potrošenih sati gubi smisao, i ekonomski zdravorazumski (bolje pogledati 2-3 dobra filma za to vrijeme), jedino ako niste entuzijasti koji žele iz uređaja izvući valjda i ono što nije predviđeno da radi ili neznate kako bi pametnije potrošili vrijeme.

Znam da je svaka kuna bitna, ali ako želite izbjeći (skoro) sve probleme morate se pomaknuti u cjenovno viši razred. Testirao sam uređaje do 1.250 Kn (ima i skupljih) i dalje nema smisla. Pronašao sam optimalan uređaj (koji je meni odgovarao) WD-TV cijene 750Kn.

NEDOSTATCI:

Ne prima HDD, ne spaja se na mrežu, nema scart, nema……meni ništa od toga bitno

PREDNOSTI:

Zato je najmanji od svih, ima cincheve za spajanje, optiku, HDMI, 2xUSB s kojih čita terabajtne diskove i FAT32 i NTFS i sve USB memorije, nisam naišao ni na jedan video format koji ne čita kako god bio kodiran, čita čak i mov i quicktime datoteke, svejedno mu je da li je dužina fajla i preko 10Gb i da li je na USB disku ili sticku, titl ima opcija da ga možete podesiti po svojoj mjeri sigurno, sučelje je predivno, daljinski mali ko mobitel, brzog odziva, širokog kuta djelovanja i ne tuče se ni sa kim, postoji stranica proizvođača na internetu s redovnim ažuriranjem firmware-a (neka garancija da se vaša investicija isplatila i za formate koji tek dolaze)

I šećer na kraju... Svi često naletimo da je titl dobar, ali ili žuri ili je prespor….WD-TV dok gledate film, ako stisnete tipke < ili > usporava ili ubrzava titl (sinhronizaciju) u letu u skokovima po desetinku sekunde do koliko god treba, sve dok sve ne legne kako treba – savršeno

Nije reklama za WD-TV, mnogima takav uređaj ovdje ne treba, samo sam svoja iskustva podjelio s Vama….

Uživajte u gledanju filmova i serija….

15 godina
neaktivan

Drapet u putpunosti se slažem sa svime što si rekao,točno tako...za novce koje sam dao za uređaj sam zadovoljan a za druge stvari upravo koristim WD HD Media player jer mi je on spojen na 102 cm LCD a ovaj uređaj na stariji tv u drugoj sobi.Staro dobro pravilo - koliko para,toliko muzike...

14 godina
neaktivan
Drapet kaže...

Naime, Only not TV nije najjeftiniji uređaj, ali je solidan s obzirom na cijenu od 370 Kn. Nakon ozbiljnog nedostatka s titlom, updateom firmware-a je to riješeno (zahvaljujući Don Kihoty-u), međutim čitam na desetine drugih problema koji su vezani uz uređaj + još toliko koji ovdje nisu spomenuti, a imali su ih drugi uređaji koje sam testirao. Ipak ne možemo očekivati da nam za te novce neki proizvođač da uređaj koji čita sve video i audio formate bez obzira kako kodirani, na kojem mediju bili, koje dužine i na kom datotečnom formatu, koji se korektno prikazuju sliku na TV-u, koji dobro prikazuju titl – iz bilo kojeg formata, čiji daljinski ima funkcije baš kako vi želite, da brzo reagira na komande i da se ne tuče s desetak drugih daljinaca posloženih pored njega, da je sučelje ljepše i intuitivnije……..a mogao bi primiti i disk u sebe i imati mrežu, i izlaz na net, a može i skuhati kavu s šećerom baš kako meni odgovara…. Alooooooooo !

Sva ta zafrkancija, testiranja, pitanja, probavanja…… već nakon nekoliko potrošenih sati gubi smisao, i ekonomski zdravorazumski (bolje pogledati 2-3 dobra filma za to vrijeme), jedino ako niste entuzijasti koji žele iz uređaja izvući valjda i ono što nije predviđeno da radi ili neznate kako bi pametnije potrošili vrijeme.

Slažem se.

Mene samo zanima da li uređaj dobro obavlja svoju osnovnu funkciju, a to je da li kao DVB-T prijemnik pravilno automatski detektira i mijenja aspect ratio ovisno o programu, ili sve prikazuje razvučeno na 4:3.

17 godina
neaktivan

Bok

Danas sam si nabavio ovaj uredaj.

Priznajem da sam ocekivao nesto u paketu, ali.. uredaj ko uredaj. Tek sam predvecer prikljucio, i stavio Hrvatsko na sve, jezik i zemlja. Nakon trazenja, nasao je 14 programa. s tim da je Hrt 1 i 2, RTL i TV NOVA dva puta.

HRT 1 i 2, RTL, TV Nova, Jabuka TV, Z1, TV 4 Rijeke, Net Tv, Tv Plus, Kapital Network

Posto je i mpeg4 , logicno da bi uhvatio i HDTV PROMO i NOVA TV HD ali nije ih nasao.

Bar ih moj TV Tuner za PC pronade.

Mislim da je receno da ih treba rucno ubaciti, jos nisam dosao ni do menija da vidim kako izgleda.

Htio sam reci da posjedujem Sony 32FX66 WEGA 16:9 format slike i da taj Auto Aspect Ratio , koji je postavljen na AUTO nije rasirio sliku na cijeli ekran.

Probao sam njegov 16:9, i rasirio je po strani, ali gore i dolje je crna linija, hmmmm. opet nesto krivo..

I ne znam za sad, koji firmware koristi sad , htio sam pitati ili saznati, odakle se mogu popraviti neke bugove. ili bolje receno kome da se obratim.

Mjesto je Jarun Zagreb, antena gleda negdje prema sjeveru,valjda Sljeme

Idem sad vidjeti kak izgleda unutar menija,.

Nadam se odgovoru...

Bok Bok

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Model 8017

SW Verzija ITALY-V4-LV6

HW Verzija 5007.2806.1

ak je ovo dobo. OK. ak nije , di se flashnuti moze i je li pozeljno ??

Idem ja pajkiti. godine, godine

Nije mi rodendan danas!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pročitao sam svih 8 stranica u nadi da ću pronaći da je BAREM NETKO ocijenio ono najvažnije kod digitalnih receivera a to je sama osjetljivost tunera a kad ono nitko. Umjesto toga pročitao sam milijun puta nebuloze od Don Kihota kako je to "apsolutno nevažno kod digitalne televizije". Bez uvrede dotičnom, ali ne znam da li da se na tu tezu smijem ili da plačem. Osjetljivost tunera jest ITEKAKO BITNA stavka kod svakog digitalnog receivera. Za usproedbu, uzmi jedan Topfield koji slovi za receiver sa najkvalitetnijim tunerima na tržištu (najosjetljivijim, zato i koštaju koliko koštaju), i uzmi jedan Quadro ili Vivax koji se prodaju po Konzumima za šaku riže i odi na neko mjesto gdje je signal slabiji. Na ovom prvom će se slika bez problema pojaviti i to bez trzanja, dok na ova druga dva NE jer je tuner zadnje SMEĆE. Ovo je osobito važno za one koji planiraju gledati Slovence ili Austrijance a trenutno nemaju signala, ili imaju loš signal. Također, bez obzira što je netko i uhvatio Slovence sa NOT receiverom, to ne znači da je tuner u njemu kvalitetan jer nismo svi jednako dobro pokriveni tim signalom. Zbog toga je bitna osjetljivost tuner. Kvalitetan receiver će barem NEŠTO uhvatit ako i mali signal dopire do tebe, a šrot receiveri sa lošim tunerima neće BAŠ NIŠTA jer njima treba jači signal da bi sklopili sliku.

Pa da pitam, da li je ITKO usporedio osjetljivost tunera na ovom receiveru sa recimo Nytrobox NB4004T ili Topfield receiverom? Dotični receiveri spadaju u kategoriju kvalitetnijih tunera, posebice Topfield koji je trenutno najjači (ali na žalost i najskuplji).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ok, ajde mi samo objasni kako možeš namjestiti osjetljivost (ili imati osjetljiviji) uređaj

kad samo biraš kanale?

Dakle kanal 1 pa do kanala XX?

Nije ti to analogni tuner pa da ti treba veći raspon i širina za pretraživanje.

Ako imaš bar 50% signala, imaš sliku na XX kanalu.

Ako nemaš, nemaš sliku i gotovo...

Zato je i digitalni tuner.

Evo uzmi svoj Topfield i prikači na njega malu sobnu antenu,

a ja ću na svoj NOTV prikačiti vanjsku antenu.

Ako imaš više kanala od mene, ja svoj NOTV razbijem i kupujem tvoj Topfield.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ok, ajde mi samo objasni kako možeš namjestiti osjetljivost (ili imati osjetljiviji) uređaj

kad samo biraš kanale?

ima veze osjetljivost, na istoj anteni xoro mi u tren oka pronađe 10 kanala, dok mi se infinity vrti neku minutu i nađe 6 kanala

ipak kvalitetan tuner uvijek se skuplje plaćao u uređaju i da napomenem, kad mi je prije na infinity (dali zbog lošeg vremena ili šta) slika pucala na nekih 50% signala, sa xorom sam gledao bez ikakvih problema

15 godina
protjeran

Sve je to do softwarea koji detektira kanal ili misli da je signal preslab pa ga ne prikazuje kao kanal.

Odeš li manualno vidjet ćeš da kanal zapravo postoji i da ti radi (ako nisi dirao antenu i koristiš isti kabel).

Bitan je kabel, da nije star, mnogo savijan i da nije oksidirao na konektorima.

Osobno sam se uvjerio kad sam provjerio kabel, dobio sam 3 dodatna kanala i signal boost od +20%.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

kad samo biraš kanale?

Don Kihoty, nemoj se brukat. Ovo što pišeš zaista nema veze sa vezom. Eto ja ti to prijateljski kažem. Kao što si par postova prije provalio da je Nova i RTL u HD-u preko DVB-Ta, tako i ovo što si provalio da osjetljivost tunera "ne postoji" zaista graniči sa svakim razumom.

Gdje biram kanale? Koje kanale? O čemu ti pričaš? Ako je tuner slab on ti NEĆE PRONAĆI niti jedan kanal u uvjetima lošijeg signala, nema tu nikakvog "biranja kanala" ako ti ne uhvatiš signal. Ja preko Topfielda lovim austrijance, slovence i naš dvb-t bez imalo štekanja, NA ISTOJ ANTENI se prebacim na Vivaxov šrot od receivera (mpeg4) tamo mi pronađe hrvatske kanale koji rade ok i slovence koji prekidaju. Austrijanaca nema ni traga ni glasa, kao da ne postoje. Zašto ih nema? Zato jer je SIGNAL SLAB a moj Vivax ima loš tuner kojemu treba veliki signal da bi sklopio sliku a taj signal ne može biti veći u mjestu gdje se nalazim. To ne znači da je Vivax pokvaren, taj receiver će super uhvatiti slovenske dvb-t kanale u Sloveniji jer je tamo signal naravno jak, isto tako i austrijske kanale u Austriji, ali kod mene je signal preslab za njega, tuner je slab, jeftin! Prešaltam se na TOPFIELD TF 7710 HTCI koji ima najjači tuner na tržištu (ja ga platio 2 tisuće kuna, sada je taj receiver oko 1500kn), na istoj anteni - hrvatski rade (kao i na Vivaxu), slovenci rade bez prekidanja (na Vivaxu isto rade ali prekidaju stalno), austrijanci također super rade (Vivax ih uopće ne nalazi). Topfield inače ima najjače tunere na tržištu, no ne znači da su svi receiveri sa jačim tunerima toliko skupi, ima ih i jeftinijih, cca 500tinjak kuna.

Sve u svemu, da zaključim.. nemoj pričati napamet o stvarima koje ne poznaješ, ili koje ne poznaješ dovoljno dobro. U svakom informatičkom časopisu kada usproeđuju receivere glavna stavka je upravo OSJETLJIVOST TUNERA jer ne žive svi ispod sljemenskog tornja, nemaju svi stabilan signal i tu dolazi do problema sa hrvatskim dvb-t kanalima, te je od presudne važnosti u takvim uvijetima kupiti KVALITETAN RECEIVER, sa OSJELJIVIM TUNEROM. To nema nikakve veze sa softwerom ili ne znam što si sve provalio, već čisto hardverski - KVALITETA TUNERA!!

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 23:14 (erste).
14 godina
neaktivan

Neki nikako sa shvate da digit.reciveri što više imaju raznih "pi.darija"(nepotrebni dodaci kao multimedija,igrice,kalkulator ....),to im je lošiji prijem signala.

Zašto Nytrobox 4004 ima dobar tuner?

Upravo zato što mu hardware nije opterećen s tim "glupostima".

Nije mi jasno zašto se velika većina ponaša kao da do sada nisu imali kako gledati filmove i ostalo.

Zar bi sada trebali baciti dvd playere?

Kao neda im se više pržiti filmove na DVD.Stvarno svašta.

Baš me zanima ima li nekoga tko je pogledao sve filmove koje ima.Vjerujem da većina nije pogledala niti 50% filmova što ima.

Na kraju krajeva 100 ljudi-100 ćudi.

Stvarno smo prerazmaženi.

Blažena analogija i VHS.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mene samo zanima dali će biti još koji update za ovaj prijemnik da se ispravi klanje daljinskog i mog Lg televizora.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
erste kaže...

Topfield inače ima najjače tunere na tržištu, no ne znači da su svi receiveri sa jačim tunerima toliko skupi, ima ih i jeftinijih, cca 500tinjak kuna.

Može konkretnije neki model sa osjetljivim tunerom za tu cijenu?

15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mene zanima jel ima kakav novi update za resiver? Možda popravi greške sa daljinskim kad se kosi sa lg televizorom.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mene zanima neki update koji će poraviti vrijeme paljenja prijemnika. Stari se svaki put nervira jer misli da nije stisnuo tipku na daljinskom i onda stisne drugi put pa ga ugasi.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
sikizg kaže...

Mene zanima jel ima kakav novi update za resiver? Možda popravi greške sa daljinskim kad se kosi sa lg televizorom.

A da navedeš točan model TV uređaja, ili možda da kontaktiraš LG?

vexx5555 kaže...

Mene zanima neki update koji će poraviti vrijeme paljenja prijemnika. Stari se svaki put nervira jer misli da nije stisnuo tipku na daljinskom i onda stisne drugi put pa ga ugasi.

LaaaL, stari ti je nestrpljiv. {#}

16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Jbg, kada ti je utakmica počela prije 5 minuta onda ne možeš čekati da ti se prijemnik upali.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
15 godina
neaktivan

evo da javim svoje dojmove koji će biti prilično kratki... naime danas sam u linksu uzeo ovaj uređaj... fino uštekao uređaj, obavio traženje kanala i nakon toga je daljinski jednostavno prestao raditi... pokušao sam baterije premještat jer sam mislio da je u njima problem ali i dalje ne radi... ako netko možda zna kako rješiti ovaj problem ili mi reći dali je to samo neki zajeb sa kombinacijom mog tv-a i uređaja ili je daljinski samo riknuo bio bih jako zahvalan... unapriijed hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

vexx5555 kaže...

Ne radi se tu o nestrpljivosti, nego prijemnik ne signalizira paljenje na način na koji to čovjek očekuje.

Normalan način koji očekujem iz iskustva sa ostalim uređajima je da signalna ledica gotovo trenutno odreagira na komandu, a onda (eventualno) pričekam par sekundi da uređaj odradi komandu (u ovom slučaju da se upali).

Međutim, kod ovog uređaja stvarno zbunjuje to što nakon pritiska gumba za paljenje ledica i dalje ostaje crvena predugo prije nego pozeleni i čovjek reagira ponovnim pritiskom na gumb za paljenje što ustvari gasi uređaj.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 13:39 (mrstk).
15 godina
neaktivan

evo ipak sam se odlučio odfurat u links na reklamaciju i zamjenili su mi s novim uređajem koji radi... a sada malo isprobavati mogućnosti...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice