Da li je netko imao priliku testirati-usporediti prijem signala -tuner sa Nytroboxom 4004 i NOTV.Sa istog mjesta i istom antenom.
Da li je netko imao priliku testirati-usporediti prijem signala -tuner sa Nytroboxom 4004 i NOTV.Sa istog mjesta i istom antenom.
Ja prije NOT-a imao Nytrobox i jedan Strong i mogu reći da NOTV hvata više programa (barem 3-4 više).
Ja prije NOT-a imao Nytrobox i jedan Strong i mogu reći da NOTV hvata više programa (barem 3-4 više).
ja još nisam naletio na ni jedan tuner koji je lovio jedno a drugi drugo ili da je neki program nedostajao
izbornik je uobicajeno brz ili spor za tu vrstu uredjaja.
Uredjaj hvata signal s daljinskog i ako nije direktno uperen u njega (ipak, potrebno ga je otprilike naciljati, ne moze se gadjat u plafon. Moze bit i iza stakla (vitrine), doduse, vjerojatno mogu svi uredjaji)
ima jedna zgodna caka, pogled na info gumb daje i prikaz "blesimetra" koji graficki pokazuje koliko je od emisije na programu proslo, tj. koliko je preostalo
Koja 3-4?Jedino austrijance ako si bliže slovenskoj granici,ali s obzirom da si iz Siska teško.
Osim ako imaš "dobru"antenu i "dobro" pojačalo.
Ja sam u drugoj polovici žup.(trenutno smo razdvojeni u Brezovici) i još nisam uspio ORF uhvatiti.Možda dok nabavim neku yagi antenu.Ne mogu trenutno do mke zbog onog mosta u Brezovici.
Po direktivi europske Unije,dig.signal ne bi smjeo prelaziti preduboko iz teritorija jedne države u teritorij druge države do cca 10 - 12 % max,tako da kada slovenci definitivno ugase svoj analogni signal kao i mi definitivno će doći do "kalibriranja"signala tako da je pitanje hoće li moći iko izvan uskog pojasa uz slovensku granicu,npr.Ozalj,Zagreb i drugi uopće moći hvatati signal,jednostavno će biti smanjen,dokaz ovome je Mađarska naši ljudi uz granicu prate programe,npr Virovitičani ali dublje u našem teritoriju ne...a pogotovo ORF u Sisku...ne kažem da je nemoguće ali vrlo teško,osim ako ne živiš u neboderima na Zibelu...
Molim vas lijepo dali mi netko može odgovoriti dali ovaj uređaj NotOnlyTV LV6TMPVR4 prilikom reprodukcije divx filmova automatski prebacuje na full screen ko drugi (imam crt pa je to sra..) ili ima mogućnost promjene aspect ratio. Hvala puno.
Molim vas lijepo dali mi netko može odgovoriti dali ovaj uređaj NotOnlyTV LV6TMPVR4 prilikom reprodukcije divx filmova automatski prebacuje na full screen ko drugi (imam crt pa je to sra..) ili ima mogućnost promjene aspect ratio. Hvala puno.
Aspect ratio možeš mijenjati u postavkama.
Hvala, to mi je bilo bitno jer imam strong 8100 koji nema tu mogućnost pa slika prilikom reprodukcije filmova onako izdužena djeluje bezveze, još jedanput hvala.
Hvala, to mi je bilo bitno jer imam strong 8100 koji nema tu mogućnost pa slika prilikom reprodukcije filmova onako izdužena djeluje bezveze, još jedanput hvala.
probaj problem riješiti s zadnjim firmwareom koji možeš skinuti s službene stranice, naime tamo piše da je popravljen problem s prikazom
Dans sam kupio uređaj i moram reći da je odličan, ali imam par pitanja: Kako mogu natjerati NOTV da mi programe koje ja sam sortiram prikazuje pod rednim brojevima od 0 do n? Naime, kada sortiram programe, redni projevi ostaju onakvi kakvi su bili (npr. premjestim program 023 na 03 ali idalje piše 023, a ne 03). Drugo pitanje- imam poteškoća sa slikom iz drugih država (npr. Slovenije). Slika se ispikselizira i mijenja boje. Pošto imam antensko pojačalo, isplati li mi se uključivati napajanje antene i da li bi to riješilo problem?
LCN -> ON /// ENABLED
DonKihoty, thx za firmware upgrade :)
jel ovo za ntfs sto posto tocno:
"Ovdje je i FAT, exFAT, FAT32 i NTFS podržan."
Naime, kupio sam disk, pa da ga dzabe ne formatiram na ntfs ak ne podrzava. U uputama prijemnika pise da podrzava samo fat32. Stvar je u novom firmwareu, pretpostavljam?
Da, NTFS potpuno podržan, veličina filea neograničeno velika,
spajam Sillicon Power 500GB 2.5'' HDD, bez problema vrti sve, a brzina indeksiranja je čak i brža od WD Live-a.
Da li je netko testirao gasi li se hard disk koji je spojen na LV6TMPVR4, a kad nije u tijeku snimanje na njega?
Ja bih testirao, ali je izgleda DonKihoty pokupio sve što je došlo ovih dana, pa u trgovini kažu da treba sačekati slijedeću pošiljku.
Ali s druge strane, ostaje još malo više vremena za razmišljanje.
Koliko je spor odziv izbornika? U granicama normale, ili ide na živce.
Hvala svima na vremenu i odgovorima.
Disk se ne gasi dok snima i reproducira, odnosno ne da se gasi u smislu "gle ne radi više",
nego kod čitanja indeksira koliko mu treba, tako da nema konstantnog roštiranja po HDD-u.
Sorry šta sam ih sve pokupio (tj. nisam ih ni ja sve pokupio).
U ZGB ih je došlo samo 100 komada, ja sam ugrabio nešto više od 20,
ostalo su polapali djelatnici eSys-a, H2-SHOP (njihova maloprodaja) i par webshopova.
Što se tiče brzine, to je teško napisati, jer nije mjerivo u minutama i seknduama.
Mogu ti predočiti brzinu, ali moram u to uvesti odziv daljicna.
Primjerice, usporedit ću ti ga sa MAXTV-om.
Maxtv ima daljinac sa "klik" gumbima, tako da su oni sami po sebi tromiji
od klasičnih daljinaca, te takvi daljinci još dodatno prividno usporavaju odziv uređaja.
NOTV ima klasični daljinac prilično dobre izrade, te je odziv tipki na daljincu mnogo
brža nego na T-Com daljincu.
E sad, kod šaltanja programa, NOTV na oko izgleda 3-4x brži, no ne vjerujem da je to
takav slučaj u praksi.
Da je MAXTV trom, je, ali tu je više krivac daljinac i njegov "klik" sustav (tako bar ima utjecaj kod mene).
Dakle nije spor ni MAXTV ni NOTV, ni jednom ne treba 10s za prebacivanja.
Recimo da MAXTV treba 1s, a NOTV 1/4s.
Ali kad bi MAXTV dobio bolji daljinac, vjerujem da bi to oku više sličilo na 1/2 sekunde.
Disk se ne gasi dok snima i reproducira, odnosno ne da se gasi u smislu "gle ne radi više",
nego kod čitanja indeksira koliko mu treba, tako da nema konstantnog roštiranja po HDD-u.
Volio bih da se 2,5'' hard disk, bez svog napajanja, ugasi kad je i NOTV u stanju mirovanja.
Hvala na iscrpnim odgovorima. ;-)
kad je u stad by modu (dakle kad isključiš uređaj), disk/USB stick se ugasi.
Ako netko hoće, za probu, na bilo kojem DVB-T playeru,
uploadao sam mali MKV 1080p 5.1 Sample:
http://www.megaupload.com/?d=2WF2NBZF
65.56Mb
Može li se snimati jedan, a gledati drugi program na istom MUX-u?
Ovu mogućnost imaju neki bolji DVB-T PVR prijemnici s jednim tunerom kao npr. Strong SRT 5203 i Nytro Box NB-4004T HD.
Radi li Timeshift dobro?
Timeshift radi dobro,
a za gledanja drugog programa dok se drugi snima sa istog MUX-a, ne znam dali radi,
nisam probavao, tj. ne znam kako da to podesim, jer u uputstvima se nigdje ne spominje.
(ako i podržava Vex5555 će već naći, moj prijemnik nije trenutno kod mene, već par dana)
Da ima dva tunera, mogao bi bez beda pratiti dva kanala sa različitih MUX-ova ili istih,
PIP itd..
Probaš tako da počneš snimati npr. HRT1 i onda na daljinskom stisneš tipku na kojem ti je HRT2.
Ukoliko ti da prebaciti, podržava, a ukoliko ti neda, ne podržava.
Naravno, taj HRT1 i HRT2 trebaju biti na istom kanalu, npr. 25.
To mi je dosta važno jer mislim dosta snimati, a u isto vrijeme gledati drugi program.
Konkretno, ja bih npr. ženi stavio snimati 1001 noć na RTL-u i onda prebacio na utakmicu na HRT-u 2.
Kad utakmica završi, žena bi pogledala svoju epizodu 1001 noći.
Vexx5555 će ti sigurno u najkraćem roku provjeriti,
ja tek kad dobijem uređaj nazad...
Koliko vidim, nije problem u uređaju, nego u sapunici...
Ženu u kuhinju -> kupiti onaj mali TV da može gledati dok pere suđe/kuha ručak...
Uređaj može snimati jedan program,a da gledaš drugi ali ako su u istom multipleksu,npr.MUX-A staviš snimanje utakmice na HRT2 a na RTL-u gledaš neku drugu emisiju.
Hvala thunderstreak!
Može li se podešavati duljina trajanja info trake?
Dakle ne prozirnost, nego duljina prikaza na ekranu nakon prebacivanja na novi program.
Ukoliko ne, koliko dugo info traka stoji na ekranu?
Kod DVB-T prijemnika Strong SRT 8110 ta traka stoji 10 s, kod Hyundai DVB4H 632 PVR 3 s, a kod nekih drugih se da namjestiti u postavkama što je najbolje rješenje.
Postoli li prikaz i jakosti i i kvalitete signala?
Neki uređaji prikazuju u infu samo kvalitetu signala, a neki oboje.
Zanima me kako je to kod ovog uređaja?
Duljina trajanja info trake se ne može podešavati,prikaz traje cca 7 sekundi,kad prebacuješ na program očita se jačina signala a nakon toga ako želiš u infu vidiš kvalitetu signala,također kod snimanja tipka info služi za očitavanje postavki tj.informacija o preostalom prostoru na usb-u ili hdd- u,datotečnom sustavu,veličini clustera,imenu datoteke,maximalnom preostalom vremenu snimanja-npr.ako je preostala veličina na usb-u cca 5 gb možeš snimati još 5h i 10 min,zatim kvaliteta snimke u KB/S i trenutna veličina fajla koji se snima.Timeshift mu radi odlično i trenutno,po meni od 1 do 10 uređaj je za 8+...
Dali ovaj DVB-T prijemnik podržava kad gledaš filmove hrvatske titlove mislim na č,ć,š.đ,ž?
Dali ima osjetljiv tuner?
Na kojoj si lokaciji, kakvu antenu koristiš i koje ti je sve programe pronašao?
Jesi li uspio s njim uloviti programe sa slovenskog MUX-a A i MUX-a B ili čak koji austrijski?
Dali programi sa slovenskog MUX-a B imaju normalan zvuk?
Sadrži HR meni i HR znakove od nulte verzije FW-a.
Osjetljivost tunera? U dig. tuneru takvo nešto nije bitno, jer se ide po kanalima...
Lokacija: Sisak -> Klizalište: Većina SL programa sa jednom manjom antenom.
Da li ispravno i automatski mijenja aspect ratio?
Mnogi prijemnici imaju problem da 16:9 prikažu razvučeno na 4:3 CRT-u bez obzira na postavke u DVB-T uređaju.
Naglasak je na automatski, tako da ne moram stalno mijenjati u postavkama aspect ako prebacim sa programa koji prikazuje u 4:3 na program koji prikazuje u 16:9.
Kako jednom namjestiš tako je, nema tu neke filozofije...
Ako namjestiš 16:9, onda je 16:9, ne 4:3.
Obzirom da ovaj prijemnik nema s/pdif iliti coax digital izlaz nego samo hdmi kao audio i video, postoji li kabel hdmi na coax? Još ga nisam našao preko neta.
Obzirom da imam kućno kino spojio bi zvuk na pojačalo, no u to doba hdmi-a još nije bilo na pojačalima, samo digital coax i optical, a ta 2 moje pojačalo ima.
Prijedlozi?
To je jedina zamjerka ovom uređaju koji mi se jako sviđa na osnovu onoga što sam tu pročitao.
Dvoumim se između njega i OPTICUM FT 15p ,SD, MPEG4 + Scart kabel 1.5m koji u MKE-u košta 199kn, a ima s/pdif. Ako ne riješim pitanje tog kabla, odluka pada na Opticum.
Želim kombinirani prijemnik tako da za koju godinu ne moram opet kupovati MPEG4 prijemnik.
Ne hvatam SLO, ali sam po forumima čitao da je npr. film u 16:9, onda reklama u 4:3, pa se onda opet vrati film koji je 16:9.
Bilo bi dobro da prijemnik sam detektira promjenu i postavi ispravan aspect.
Mislim da tako nešto radi ABEO firmware za Strong / Vivax i ostale klonove.
Ako ga netko ima, neka potvrdi.
Obzirom da ovaj prijemnik nema s/pdif iliti coax digital izlaz nego samo hdmi kao audio i video, postoji li kabel hdmi na coax? Još ga nisam našao preko neta.
Obzirom da imam kućno kino spojio bi zvuk na pojačalo, no u to doba hdmi-a još nije bilo na pojačalima, samo digital coax i optical, a ta 2 moje pojačalo ima.
Prijedlozi?
To je jedina zamjerka ovom uređaju koji mi se jako sviđa na osnovu onoga što sam tu pročitao.
Dvoumim se između njega i OPTICUM FT 15p ,SD, MPEG4 + Scart kabel 1.5m koji u MKE-u košta 199kn, a ima s/pdif. Ako ne riješim pitanje tog kabla, odluka pada na Opticum.
Želim kombinirani prijemnik tako da za koju godinu ne moram opet kupovati MPEG4 prijemnik.
Ne znam koliko ti je bitna multimedija, ali Opticum FT1P nema gotovo nikakve multimedijske mogućnosti sa default firmwareom. Neće pročitati čak niti JPEG!
Ja se dvoumim između Vivax 410T (+ ABEO firmware) ili NotOnlyTV LV6TMPVR4.
Vivax 410T ima u Merkatoru za 379.99kn, a NotOnlyTV LV6TMPVR4 u MagazinRS za 346.50kn.
Ima li netko možda oba prijemnika da napravi kratku usporedbu?
Nije mi bitna jer sve radim na kompu. On mi je multimedija sva. Komp, pojačalo, tv je sve spojeno.
No Opticum je jedini kombinirani prijemnik za male pare. 199kn. I ima s/pdif.
199kn i 346kn je velika razlika.
Ja Vivax ne bi nikad.
Molim odgovore i dalje moje problem.