Vaše mišljene
Koji je vama najbolji monitor: CRT, TFT, LCD ili OLED?
Vaše mišljene
OLED definitivno
Ti šuti, jer si mi maloprije rekao da je on naj naj zato jer je najnoviji i najskuplji zato i gledam šta drugi misle...
Ti šuti, jer si mi maloprije rekao da je on naj naj zato jer je najnoviji i najskuplji zato i gledam šta drugi misle...
H-IPS LCD pošto u nas nisu dobavljivi plazma monitori.
OLED definitivno
Definitivno CRT...ja koristim ZAMZUNGOV 755DFX već pet godina...još uvijek vidim relativno dobro...refresh rate na 100Hz.
Imam Samsung SyncMaster 997DF (19" dynaflat) sad pune 4 godine, nikad kvarova (iako proizveden u Slovačkoj), no vidljivo je disanje slike i nehomogenost no imam dosta slabu grafiku 128 MB Radeon 9200, prije je bilo 64 MB. Na nesreću, vid mi je oslabio i nosim naočale (prije nisam) iako je to vjerojatno posljedica više faktora ne samo monitora, uostalom sjedim možda i predaleko od njega (>= 50 cm).......ma jedan "Manhunta" previše :(
OLED definitivno
OLED definitivno
Daj kaj serete kvake o OLED monitorima kad je to još uvijek u povojima, ajd nek neko kaže da ima jedan doma ili da zna frenda koji ima OLED doma, pa ga onda može preporučivati po forumu.
Za mase ovog foruma i šire najbolja i najisplativija klasa je LCD.
Za grafičku obradu je najbolji CRT, ja doma za grafiku imam Sonyja 19" i monitor je mrak, imam i Samsungov LCD 19" ali se na njemu mijenja intenzitet kontrasta i svjetline sa pomakom glave, što je za grafičku obradu sranje, jedino da to eliminiraš je kupovanje Eizo iliti Nanao LCDa koji dođu preko deset somova, a i onda vrhunski LCD nije vrhunski CRT, jednostavno je tehnologija kakva je.
Za sve ostalo je LCD.
A PLAZMA je generalno katastrofa ako ga staviš u funkciju monitora, nije za to niti namijenjen, efekt je približan ko kad spojiš CRT televizor na komp, ko nije probo ne zna kakva je to bol.
Vrhunski LCD-i su bolji od CRT-a. NEC, EIZO pa BENQ i SAMSUNG imaju vrhunske modele. Nitko ozbiljan neće danas kupiti CRT. Kućni korisnici nemaju zašto, a profesionalci imaju novca i za bolje.
Vrhunski LCD-i su bolji od CRT-a. NEC, EIZO pa BENQ i SAMSUNG imaju vrhunske modele. Nitko ozbiljan neće danas kupiti CRT. Kućni korisnici nemaju zašto, a profesionalci imaju novca i za bolje.
Vaše mišljene