Po vama najbolja vrsta monitora

poruka: 18
|
čitano: 4.914
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Vaše mišljene

Koji je vama najbolji monitor: CRT, TFT, LCD ili OLED?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

OLED definitivno

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ti šuti, jer si mi maloprije rekao da je on naj naj zato jer je najnoviji i najskuplji zato i gledam šta drugi misle...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Kažu da škola nije ztvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Po vama najbolja vrsta monitora
Hex kaže...

Ti šuti, jer si mi maloprije rekao da je on naj naj zato jer je najnoviji i najskuplji zato i gledam šta drugi misle...

Haha..po meni crt ima najvjernije i najbolje boje i prikaz njih..samo je po meni ubojica za oci..:S
A sad lcd je ok..za oci odlican(od njega me ne bole.ne primjecujem kao kod crt-a da kada gledam malo ukoso one linije osvjezavanja),a ni za grafiku nije los.Namigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan

H-IPS LCD pošto u nas nisu dobavljivi plazma monitori.

Nikon F90X, Nikon F100, Nikon D300, Tokina ATX Pro 270 28-70 1:2.6-2.8, Sigma APO Macro 70-210 1:3.5-4.5D, AF Nikkor 50mm 1:1.8, Sigma EX DC MACRO 18-50 1:2.8 HSM, Metz 50 Mz-5, Metz 70 Mz-5, Nikon SB-800 http://www.fotoklub.info/forum/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lion King kaže...
 Haha..po meni crt ima najvjernije i najbolje boje i prikaz njih..samo je po meni ubojica za oci..:S
A sad lcd je ok..za oci odlican(od njega me ne bole.ne primjecujem kao kod crt-a da kada gledam malo ukoso one linije osvjezavanja),a ni za grafiku nije los.Namigiva
 Baš tako.
Ja sam za Eizo, samo $$$
CAS: CM690 + side panel MBO: Asus P5LD2 CPU: Intel C2D 4400 @ 3,0 GHz + AC Freezer 7 MEM: Kingston 4 x 1GB @ 800 MHz GPU: Asus Nvidia 8500GT + ZM 900cu LED HDD: 160GB + 320GB sata ODD: Pioneer DVR-215D sata MON: LG 1553S
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

OLED definitivno

Definitivno ne! Iz jednog jedinog razloga. Nedobavljivi su. Ako netko bude čitao tvoj post za koju godinu, vjerovatno ćeš biti u pravu, ali ne zasada.

xxx-IPS i xxx- PVA paneli s LED pozadinskim osvijetljenjem.
Vjerujem da su to trenutačno najbolji monitori.
E8500 + IFX-14, Corsair Dominator DDR3 2GB, Gigabyte X38T-DQ6, 8800GT + HR03 GT, Samsung 753LJ x2, Cosmos 1000, Sve OC
16 godina
neaktivan

Definitivno CRT...ja koristim ZAMZUNGOV 755DFX već pet godina...još uvijek vidim relativno dobro...refresh rate na 100Hz.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam Samsung SyncMaster 997DF (19" dynaflat) sad pune 4 godine, nikad kvarova (iako proizveden u Slovačkoj), no vidljivo je disanje slike i nehomogenost no imam dosta slabu grafiku 128 MB Radeon 9200, prije je bilo 64 MB. Na nesreću, vid mi je oslabio i nosim naočale (prije nisam) iako je to vjerojatno posljedica više faktora ne samo monitora, uostalom sjedim možda i predaleko od njega (>= 50 cm).......ma jedan "Manhunta" previše :(

procesor AMD Athlon 64 3200+, 2200 Mhz, socket 754; matična ploča Epox 8KDA3J, NForce 3 250 GB chipset, 2 x SATA1 (150MB/sec); RAM JetRam 512 DDR400; grafika CLUB RADEON 9200SE 128 MB; HDD Seagate ST3500320AS 500 GB, 7200.11, 32 MB cache, SATA2 3Gb/sec, NCQ II
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grayseal kaže...
BORN kaže...

OLED definitivno

Definitivno ne! Iz jednog jedinog razloga. Nedobavljivi su. Ako netko bude čitao tvoj post za koju godinu, vjerovatno ćeš biti u pravu, ali ne zasada.

Čovjek pita koja je najbolja vrsta monitora a OLED je nova tehnologija koja je puno više ispred LCDa
I još nešto-dobavljivi su ali po paprenim cijenama(18cm dijagonale 1800€)
My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
17 godina
neaktivan
BORN kaže...
Grayseal kaže...
BORN kaže...

OLED definitivno

Čovjek pita koja je najbolja vrsta monitora a OLED je nova tehnologija koja je puno više ispred LCDa
I još nešto-dobavljivi su ali po paprenim cijenama(18cm dijagonale 1800€)
 Daj mi kupi plazmu po takvoj "maloj" cijeniCool
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan

Daj kaj serete kvake o OLED monitorima kad je to još uvijek u povojima, ajd nek neko kaže da ima jedan doma ili da zna frenda koji ima OLED doma, pa ga onda može preporučivati po forumu.

Za mase ovog foruma i šire najbolja i najisplativija klasa je LCD.

Za grafičku obradu je najbolji CRT, ja doma za grafiku imam Sonyja 19" i monitor je mrak, imam i Samsungov LCD 19" ali se na njemu mijenja intenzitet kontrasta i svjetline sa pomakom glave, što je za grafičku obradu sranje, jedino da to eliminiraš je kupovanje Eizo iliti Nanao LCDa koji dođu preko deset somova, a i onda vrhunski LCD nije vrhunski CRT, jednostavno je tehnologija kakva je.

Za sve ostalo je LCD.

A PLAZMA je generalno katastrofa ako ga staviš u funkciju monitora, nije za to niti namijenjen, efekt je približan ko kad spojiš CRT televizor na komp, ko nije probo ne zna kakva je to bol.

Baotica Baot
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2008 3:56 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vrhunski LCD-i su bolji od CRT-a. NEC, EIZO pa BENQ i SAMSUNG imaju vrhunske modele. Nitko ozbiljan neće danas kupiti CRT. Kućni korisnici nemaju zašto, a profesionalci imaju novca i za bolje.

17 godina
Dosad nisam vidio niti jedan OLED pa je moj izbor LCD.
Viva La Vida
17 godina
neaktivan
Grayseal kaže...

OLED... tehnologija je odlicna, ali za par godina kad ju cak mozes kupit, a ne negdje "naručit" i čekat da ti eventualno dođe...

xxx-IPS je definitivno moj izbor... po meni najbolje šta se može dobit.

PVA paneli mi nikako ne odgovaraju jer imaju veliki Input Lag, što je u biti i razlog iz kojeg sam ja prodao DELL 2408 koji sam imao.

A ni LED osvjetljeni nisu bas savrseni, ima i kod njih (unatoc visokoj cijeni) dosta mana, samo uzmi Samsung XL24 za primjer.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Vrhunski LCD-i su bolji od CRT-a. NEC, EIZO pa BENQ i SAMSUNG imaju vrhunske modele. Nitko ozbiljan neće danas kupiti CRT. Kućni korisnici nemaju zašto, a profesionalci imaju novca i za bolje.

Uh, moj EIZO od 24" vrhunska pila S-PVA matrica, sve pet.
16 godina
neaktivan
Hex kaže...

LCD
Slažem se!
17 godina
neaktivan
Hex kaže...

Vaše mišljene

Cek, sad sam skuzio... sta nije TFT-LCD jedno ime za "vrstu" monitora??
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice