Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.358
|
čitano: 5.353.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Koji monitor kupiti
win32 kaže...
p0laris kaže...

DELL G2724D  sad kosta €299 kod linksa

Idem ga sada naručiti i više nema stranice. 🤔

Očito više nema ni monitora, a ni akcije. 

Sada njuškam gdje je najjeftiniji. 

Protis ga jos ima po toj cijeni

Mislim da je jos uvijek dobra cijena 311 uz besplatnu dostavu. 

Rtings je dobro ocjenio za monitor od 300-ak eura, u skoro svim kategorijama je malo bolji od skupljeg prethodnika Dell S2721DGF u jednoj kategoriji su izjednaceni. 

Kupio sam ga taman par dana prije nego je izasla rtings recenzija, i mislim se imam 14 dana da ga vratim ako mu nađem mane i ako ga rtings popljuje, međutim nista se od toga nije dogodilo.

Zadovoljan sam, bitno mi je da mi ne umara oci. Meni sluzi je vecinom za posao, a vrlo malo igre, pa ako ga uzme neki gamer neka napise detaljnije kakav je u igrama. 

Da budem iskren nije mi jasno zasto je ovako dobar monitor po tako relativno nižoj cijeni pa cekam da ga netko kupi i napise kakav mu je, mozda ce neko drugi vidjet neke mane koje ja nisam jos uocio. 

13 godina
neaktivan
Kal ti je raditi office web stuff na njemu? Text,... Dal je preveliki za to?
12 godina

Što bi bio prevelik?
27" je taman, ja se više nebi mogao vratiti na 24", kad sjednem pred takav monitor imam osjećaj da gledam u ekran tableta.

16 godina
p0laris kaže...
win32 kaže...
p0laris kaže...

DELL G2724D  sad kosta €299 kod linksa

Idem ga sada naručiti i više nema stranice. 🤔

Očito više nema ni monitora, a ni akcije. 

Sada njuškam gdje je najjeftiniji. 

Protis ga jos ima po toj cijeni

Mislim da je jos uvijek dobra cijena 311 uz besplatnu dostavu. 

Rtings je dobro ocjenio za monitor od 300-ak eura, u skoro svim kategorijama je malo bolji od skupljeg prethodnika Dell S2721DGF u jednoj kategoriji su izjednaceni. 

Kupio sam ga taman par dana prije nego je izasla rtings recenzija, i mislim se imam 14 dana da ga vratim ako mu nađem mane i ako ga rtings popljuje, međutim nista se od toga nije dogodilo.

Zadovoljan sam, bitno mi je da mi ne umara oci. Meni sluzi je vecinom za posao, a vrlo malo igre, pa ako ga uzme neki gamer neka napise detaljnije kakav je u igrama. 

Da budem iskren nije mi jasno zasto je ovako dobar monitor po tako relativno nižoj cijeni pa cekam da ga netko kupi i napise kakav mu je, mozda ce neko drugi vidjet neke mane koje ja nisam jos uocio. 

Evo meni mana što nema audio out, što mi je deal breaker jer bih na njemu imao komp, laptop i ps...

13 godina
neaktivan
E, to me zanimalo. Na poslu imam 24 Hd. Doma lap od 15.

Mislim da sutra kad pokupim 27 da mi bude šok
4 godine
Nick_Diamond kaže...
Kal ti je raditi office web stuff na njemu? Text,... Dal je preveliki za to?

U stvari nije, stvar je u skaliranju. Mislim u uredu su takvi, samo firma je stedljiva pa su losije kvalitete, tipicni uredski fhd.

Ubuntu itd. - postavke - font - Faktor promjene velicine teksta - postavio sam na 1.4 s tim da u linuxu mozes postavit sve velicine zasebno od ikona do visine panela, fonta ikona, fonta panela, po zelji.

Win 11 - system - display - scale&layout - scale i onda u postotku postavis, mislim da je kod mene 150% Kod win uglavnom ne mozes bas svaku stvar skalirati zasebno nego povuce istu postavku za sve.

Konkretno za office imas u donjem desnom kutu skaliranje u postotku.

Evo slika za libre office 160% vrlo slicno je i za MS office. Mozda bi 140% bilo optimalnije za 27.

Meni se vise cini laptop premali, a monitor taman, stvar navike valjda.

Meni je brightness na 30% sad i ono taman da ne bljesti, tu kolega forumas kaze da drzi na 60% mislim da bi ja oslijepio po noci s tom svjetlinom haha

z1k4 kaže...

Evo meni mana što nema audio out, što mi je deal breaker jer bih na njemu imao komp, laptop i ps...

Meni to nije mana jer kod monitora mi je bitna samo slika i ergonomija/stalak, sve drugo mi zapravo ne treba na monitoru.

10 godina
Ima li od ovoga trenutno bolje kupnje? Tražim 27", 2K, IPS za PS5 gejming i svakodnevno korištenje uz laptop.

S dodatnih 10 posto ispada 296e

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Ra%C4%8Dunala-i-periferija/Monitori/Gaming-monitori/Samsung-monitor-Odyssey-LS27AG500PPXEN%2C-IPS%2C-QHD%2C-165Hz%2C-HDMI%2C-1ms%2C-DP/p/EK000547824

0 0 hvala 0
10 godina
Koji monitor kupiti
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
perix231 kaže...

svakako bolji od tog Samsunga 

12 godina
Koji monitor kupiti

Bok,

Molim Vas preporuku monitora. Koristim ga ugl za gaming, malo filmove i surfanje.

Smatram da bi bilo dobro da je 2k, 144Hz. Grafička mi je GTX1070. Od igri je trenutno aktualan PUBG.

Ne treba imati nikakve posebne kerefeke. Tražim najbolje za uloženi novac. 250-300€ bi bio okej budžet?

Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
Koji monitor kupiti

Doslovno, ali doslovno 2 objave iznad svoje imas preporuku takvog monitora o kojem se pricalo dosta na zadnjim stranicama. Ne znam kako netko dođe na forum, a onda ne pročita bar zadnju stranicu.

Moj PC  
10 0 hvala 1
10 godina
Koji monitor kupiti

ja imam LG UltraGear 27GP850-B, odličan monitor

2 0 hvala 0
21 mjesec
perix231 kaže...

Doslovno, ali doslovno 2 objave iznad svoje imas preporuku takvog monitora o kojem se pricalo dosta na zadnjim stranicama. Ne znam kako netko dođe na forum, a onda ne pročita bar zadnju stranicu.

meni to isto nije jasno, znači pogledaš barem 1-2 stranice u nazad i tekuću, ali 99% njih odmah upadne sa pitanjem jer tko bi čitao. što je najgore stalno se vrte 2-3 identična pitanja i preporuke, znači već ima dobrih odgovora.

8 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav. Ima li itko iskustva sa prijenosnim (ilitiga "portable) monitorima namjenjenim za gaming. Znači viši refresh rate, po mogućnosti veća rezolucija od 1080p, freesync/gsync. 

Gledam par opcija (ROG XG16AHP, Viewsonic vx1755) al sve imaju nekih minusa. 

Ogroman plus ako je VESA kompatibilan ili ima kvalitetan stalak.

Alternativno postoje li kakvi "desktop" monitori da imaju mogućnost sklapanja/odsklapanja za lakši transport u putovanju? 

0 0 hvala 0
12 godina
perix231 kaže...

millennial kaže...
perix231 kaže...

meni to isto nije jasno, znači pogledaš barem 1-2 stranice u nazad i tekuću, ali 99% njih odmah upadne sa pitanjem jer tko bi čitao. što je najgore stalno se vrte 2-3 identična pitanja i preporuke, znači već ima dobrih odgovora.

Postavio sam slično pitanje iz razloga što nisam siguran da li je to ok opcija što sam naveo. Smatram da je, tražio sam potvrdu.

Iz istog razloga sam napisao i koju igru igram i koji GPU imam.
Kolega iznad je tražio za PS5.

Da sam tolko stručan da znam da je to jedan te isti k, ne bih uopće došao ovdje pitati.

14 godina
Koji monitor kupiti

Po preporukama sa foruma i reviewima po netu, danas kupio Dell G2724D za 275€ sa 36mj jamstva, nadam se da će me služiti

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa,

Kupujem monitor 24" do 27". Potreban je zeni za home office ( znaci office pretraga weba i takve slicne stvari). Budzet je 150 eura pa zanima koji monitor uzeti u tom rangu jer meni sve izgleda slicno po specifikacija u tom cjenovnom rangu. I druga stvar dal ici s novim monitorom ili gledat mozda rabljeni ( refurbish)? 

Hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Javi svakako dojmove sa Dellom

3 godine
neaktivan
Koji monitor kupiti

Istrazivao sam monitore i sveo sam izbor na ova dva modela (budget 300 - 350 eur).

Iskljucivo za programiranje i srodne poslove. Gaming, filmovi i ostalo 0 bodova.

Gigabyte m27q v2

Dell s2722qc

Jel moze netko pomoc neodlucnom covjeku?

Cjenovno su u 20eur, tako da mi to ne igra ulogu. 

4 Gigabyte m27q v2
8 Dell 2722qc

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

dell

gigabyte

Zanemari onaj moj glas gore krivo sam kliknuo, eto ti link na review oba pa sam odaberi

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, zanima me ima li tko iskustva sa alienware aw3423dwf monitorom. Planiram uzet ultrawide monitor i ovaj mi se čini dosta dobar. Dobrodošle su sve preporuke do otprilike 1000 eura.

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Nemam taj model niti čisto sumnjam da ga tko ovdje ima, no možda se i varam vidjet češ, no to je najbolji monitor u 34 koji možeđ kupiti, i opčenito proglašen najboljim za igranje.

Pošto ja koristim oled Lg cx kao monitor mogu ti reči da je nebo i zemlja naspram svega što si do sada vidio, glatko fluidno, oštro, boje HDr za poželjet, ma čista perfekcija, teško bi se vratio na bilo šta drugo osim Oleda.

Što se tiče 34 formata prije 3 do 4. sam koristio jednog Lg-a, bio sam jako zadovoljan sa svime, od multimedije, multitaskinga, gejmanja. Za profesionalan rad u videoobradi, slikama, tablicama i sl. ne mogu reči koliko smeta zakrivljenost jer nemam iskustva, no kao entertejment je vrhinski mi bio taj 34.

E sada spoji to dvoje Oled i 34 i Allienware i mislim da ne možeš fulat bajice 

Moj PC  
1 0 hvala 1
21 mjesec
Wiz3m4n kaže...

Za profesionalan rad u videoobradi, slikama, tablicama i sl. ne mogu reči koliko smeta zakrivljenost jer nemam iskustva

Odličan je i za pro rad. Radio sam na njemu graf pripremu, programiranje i slično i nikakvih problema. Potrebno je par dana privikavanja, ali kad se navikneš onda si totalno unutra i zakrivljenost uopće ne smeta već je prednost. Potrebno je sjediti na točnoj udaljenosti od monitora kako bi se postigao najbolji efekt.

3 godine
neaktivan

Hvala svima na pomoci, odlucio sam se na kraju za Dell.

Ali sad imam jedan problem pa ako se netko susreo s time. Znaci kad upalim laptop pojavi se ona plava ikonica od windowsa na monitoru i nakon toga monitor prestane raditi -> no HDMI 1 sinal from your device. Pokusavao s paliti gasiti, 3 razlicita HDMI cabla sam probao ali uvijek isto, krene raditi i kad se pokrene kao da se odspoji. 

17 godina
Koji monitor kupiti

Ček, imaš spojen laptop na vanjski monitor jel?!

Pa jesi prebacio izvor slike na samom laptoipu imaš prečac za to u vidu tipke za prikaz slike, može biti na oboje ili samo na jednom ili drugom, isto tako možeš podesiti u driver/display opcijama na samom laptopu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan

Kad stisnem duplicate(samo u toj opciji radi) pokaze se i slika na monitoru ali se u roku 5 - 10 sec opet ugasi

3 godine
neaktivan

E uspio sam ipak, ipak sam ga trebao extendati. Hvalaa ti na pomoci

17 godina
Koji monitor kupiti

Ma ništa, bitno da radi, uživaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

trebao bih si kupiti 2 monitora za poslovne svrhe, 24" budući da sam ograničen radnim prostorom. Koristim ga puno za rad u Wordu, crtanje raznih dijagrama i sl. Nisam baš u toku s trenutnim tehnologijama i stanjem na tržištu monitora pa trebam savjet. Maksimalno bih dao 130 eura po monitoru. Trenutno imam LG 22" star malo više od 15 godina, radi praktički svaki dan i nisam imao niti jedan jedini kvar na njemu pa zbog toga možda malo više naginjem LG-u (ako se uopće može naći nešto kvalitetno po toj cijeni), ali nemam problema niti s nekom drugom markom (AOC i sl.). Bitno mi je da ga mogu montirati na stolni nosač.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ekipa, koji je trenutno best buy za 1440p gaming?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice