Pozdrav,
ljudi ako moze mala pomoc oko odabira monitora. iscita san stotine recenzija,zadnjih pedesetak stranica ovog topica i jos stosta i opet san skoro na pocetku al bar san uspija smanjit odabir na njih cetri. uglavnom monitor je za sve po malo. citanje,igranje,filmove i sve ostalo. graficka je asusova rx480 8Gb,pa bi volija da monitor ima freesync. e sad,po specifikacijama bi mi ovaj LG 27ud68 neupitno bija #1. odgovara mi velicina,rezolucija,IPS panel,ima freesync,5ms mi je i vise nego dovoljno... ALI...,jedini monitor koji mi je ikad riknija i jedini TV koji mi je ikad riknija su bili LG (monitor odma po isteku garancije,TV u garantnom roku-ima par miseci od toga),pa san malo rezerviran po pitanju LG-a. uglavnom smanjija san odabir na ovo
dal da riskiran i strepin kad ce crknit LG: LG27ud68
druga opcija je ovaj Asus,kojega bi volija da je UHD al eto nije,pa ga zato i nisan jos uzeja (cijena mu je ovde super,valjda nije greska ) ASUS MX27AQ
treca opcija je opet Asus al nije IPS kako pise,nego je TN i cini mi se malo preskup ASUS MG28UQ
i za kraj Samsung koji je i najjeftiniji i cini mi se sasvim solidan Samsung U28E590D
dakako,ako ima kakav bolji prijedlog uz objasnjenje,samo pucajte
hvala
evo ti za pocetak jedna opcija :
http://prntscr.com/fd4gwt - iiyama ProLite XB2788QS-B1 (2900 kn)
2560x1440
75hz freesync
DVI, HDMI, DisplayPort
zvucnici , tilt , podesiv po visini
sada LG27ud68 izgleda kao dosta dobar odabir. Sada posto imas jako losa iskustva onda ih izbjegavaj (da se meni to dogodilo ja bim ih izbjegavao)
ASUS MX27AQ posjetio sam sluzbene stranice i nigdje ne stoji da ima freesync ... znaci neam freesync i nije bas najbolja rezolucija koju trazis
ASUS MG28UQ i Samsung U28E590D ima sve ali je TN (ni ja ih nevolim)
jedini monitor koji sam nasao da ima sve sta trazis a da nije LG
http://prntscr.com/fd4pss - Viewsonic XG2700-4K, 68,58 cm (27 Zoll), 4K/UHD, FreeSync, IPS 5700kn (predpostavljam da je preskup ... nisi rekao maksimalni iznos )
meni se osobno svida ta iiyama ali nije 4k i neznam koliko ti je to bitno