Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.559
|
čitano: 5.651.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
The_Fichek kaže...

Moze jedan dobar deal za 1440p 27"?

pa evo ovog nije bilo kad sam ja kupovao  link

a da ne govorim o necem kao ovom LG

da je bilo ovog LG kad sam si uzimao monitor nebi ni razmisljao o nijednom drugom.

13 godina
Koji monitor kupiti

Super je taj LG, cijena je odlična i nudi puno za te pare, ali kad sam vidio 2k na Dell 27" monitoru ubilo mi je oči na desktop/internet/office radu, a kamoli tek kad sam se prešaltao na 4k.

4k rezolucije po meni nisu za monitore ispod 32" nikako i nikada, bar ne za moje oči jer takve sitne stvari ubiju oči, izazivaju glavobolju, razdražljivost, uništavaju vid.

A tome se može doskočiti skaliranjem, no skaliranje se kod nas u firmi pokazalo kao očajno rješenje, pogotovo kada pališ poslovni softver i aplikacije koje ne podržavaju isto, grozota od prikaza, mutno nazubljeno i nikakvo. 

Fuck me I am famous.
Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
guls kaže...

Super je taj LG, cijena je odlična i nudi puno za te pare, ali kad sam vidio 2k na Dell 27" monitoru ubilo mi je oči na desktop/internet/office radu, a kamoli tek kad sam se prešaltao na 4k.

4k rezolucije po meni nisu za monitore ispod 32" nikako i nikada, bar ne za moje oči jer takve sitne stvari ubiju oči, izazivaju glavobolju, razdražljivost, uništavaju vid.

A tome se može doskočiti skaliranjem, no skaliranje se kod nas u firmi pokazalo kao očajno rješenje, pogotovo kada pališ poslovni softver i aplikacije koje ne podržavaju isto, grozota od prikaza, mutno nazubljeno i nikakvo. 

pa slazem se , bez skaliranja nikako. ja skaliram svoj da izgleda kao 1080p.

11 godina
Koji monitor kupiti

Koji od ova 3 monitora bi rekli da mi je najbolji koristit primarno za gaming na GTX1080ti i 7700k.  Sva 3 su 1440p i 144Hz ali neznam dali mi IPS panel vrijedi 1000kn s obzirom da oduvijek koristim TN nevjerujem da moze biti 1000kn razlike. Naginjem nekom od ova 2 jeftinija TN-a ali volio bi da me netko pokusa prodat na IPS jer ga nisam nikad imao. Hvala

Dell S2716DG   AOC AG271QX   ASUS MG279Q

Edit: bad wording

2 Dell S2716DG
0 AOC AG271QX
5 ASUS MG279Q
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.4.2017 1:48 (elroxery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Dell ima G-Sync, druga dva FreeSync, a korisnik ima Nvidiju tako da po tom pitanju Dell, pogotovo ako je korisnik fps gamer. Malo neka taj netko pogleda recenzije sto se tice kvalitete slike jer nije tako los TN u tom Dellu, a IPS po meni vrijedi jos jedno 100 eura vise naspram TN u tom rangu, sto znaci u realnosti i 2x vise jer se u tom rangu toliko nabijaju cijene za svaku dodatnu spec.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.4.2017 1:31 (The_Fichek).
11 godina

Ja sam taj koji ce to koristit, tek sad vidim da sam se loše izrazio u prvoj poruci. Igram sve, malo fps malo rpg malo MMO itd.

8 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ovaj monitor je tako dobar,izgleda savršeno.Funkcije fantastične. slim monitor new viewsonic-vx2776

0 1 hvala 0
12 godina
Pavao77 kaže...

Ovaj monitor je tako dobar,izgleda savršeno.Funkcije fantastične. slim monitor new viewsonic-vx2776

Kako kome, meni je npr dizajn bas ruzan

15 godina
Koji monitor kupiti

Dal mi može netko objasnit koja je razlika između LG 27UD88-W i 27UD68-W osim USB huba sa USB-C portom i totalno drugačijeg stalka. Imaju skoro 200€ razlike u cifri pa mi nije baš najjasnije da je samo to jedini razlog za toliku razliku

Well that was pretty fu*kin ninja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Koji je po vama njabolji od ovih, meni su favoriti prva dva:

LG 29UM68-p

AOC Q2781PQ

AOC Q2775PQU

ACER CB271Hu

Sad sam pogledao i nešto od 27'' 1080p i ovi mi djeluju dobri, a do sad sam bio siguran da ću neki od ovih gore. Da li su ova prva dva Della novi modeli jer ih ranije nisam vidio.

DELL S-series S2718H

DELL S-series S2718HN

DELL Professional P2717H

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Monitor za gaming trebam, 32 inca, do 2 tisuće kn. Fullhd. 

Molim vas prijedlog 

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Situacija je ovakva. Cura kupuje novi monitor do oko 2k kn dijagonale 32" ili 29". Koristit ce ga uglavnom za OFFICE programe te Photoshop i gledanje filmova (igre uopce ne igra). 

Malo sam gledao po netu i naisao na sljedeca dva primjerka pa me zanima vase misljenje (moze i preporuka za neki drugi monitor):

Acer EB321HQUAwidp

Samsung LS32F351FUUX/EN

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

32" FHD monitor za ikakav rad nije dobro. 32" 2K je isto kaj i 24" FHD kaj se DPIa tice, ali kaj nije 32" malo previse?

Moja preporuka je 2560x1440 24" Dell P2416D ili 29" ultrawide 2560x1080 LG 29UM68-P ili LG 29UM58-P.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 13:38 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Izgleda da je taj LG 29um68 jedini izbor ako netko želi monitor veći od 24'', a skupi su mu 27'' 1440p. Za ovaj gore DELL od 24'' mi se čini da je mali za 1440p.

Ja se sad dvoumim zmeđu LG 29um68 i AOC Q2781PQ. Da li netko zna da li je dobar ovaj AOC i kakvi su njihovi monitori jer nisam do sad radio niti na jednom AOC-u. Prednosti LG-a su mi manja cijena i manje zahtjevna rezolucija jer ne znam kako bi RX480 od 4GB radila na 1440p. Prednost kod AOC-a mi je dizajn i veći PPI, ali je problem što ne znam kakva je slika na njemu.

Oni gore napisani DELL S-series S2718H i DELL S-series S2718HN mi izgledaju odlično i pretpostavljam da je slika isto dobra i da uzimam bi uzeo drugi ima freesync i HDR, ali tu na forumu sam puno puta pročitao da je 1080 pre malo za 27'' 16:9. Nisam nikad vidio ni 27'' 1080 ni 1440p tako da ću onda to odbaciti kad većina tako kaže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 15:47 (loko_1).

1 0 hvala 0
12 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2017 17:38 (roby27).
17 godina
loko_1 kaže...

Izgleda da je taj LG 29um68 jedini izbor ako netko želi monitor veći od 24'', a skupi su mu 27'' 1440p. Za ovaj gore DELL od 24'' mi se čini da je mali za 1440p.

29" 21:9 monitor je prošireni 24" 16:9 monitor; točnije 23.6"

15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
loko_1 kaže...

29" 21:9 monitor je prošireni 24" 16:9 monitor; točnije 23.6"

Znam to, dobije se veća radna površina, a visina je ista. Ne znam šta da radim da li da uzmem taj LG(2350 kn) ili AOC Q2781PQ (2700 kn). Možda je bolji LG jer se može imati više toga otvorenog jedno pored drugog kad se nešto radi. S druge strane većinom nešto čitam na internetu i gledam youtube pa je za to možda bolji 16:9.

Kakav je tebi ovaj LG za internet i youtube da li bi za to koristio 16:9 ili ti je i 21:9 dobro. Da li misliš da je ugodnije raditi na 27'' 16:9 ili 29'' 21:9. Meni 27'' 16:9 djeluje dosta veliko i čini mi se da je lakše gledati u monitor kad je razvučen nego kad ide u visinu. Nisam nikad radio niti na jednom od ta dva tako da samo nagađam. Nadam se da 29'' za 21:9 nije malo kako neki govore jer sam radio na 16:9 od 23 ili 24'' i veličina mi je bila optimalna (sa 21:9 bi dobio još nešto u širinu), ali vjerojatno bi se lako priviknuo i na veći.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.4.2017 0:53 (loko_1).
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa,ima li ko mozda iskustva s Dell P2416D ,mislim si ga uzet za gaming,mislim ono casual stari cod4 online..nis ozbiljno,vise mi je za editanje.Da li ima dobar input lag,mislim nije spor response i nema ghosting? Mislite li mozda da mi je bolje uzet 29UM68-P od LG-a trenutno imam i5 4460 i gtx 970 al kroz naredna dva mj mislim uzet ryzena 1700 a kasnije piknut low end vegu ili voltu ( oko 2800-3000kn grafu)
Mala napomena:Sjedim kojih 50cm od monitora,mozda i manje

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.5.2017 18:20 (exilestar).

0 0 hvala 0
12 godina

ima ti ga ovaj forumas pa ga mozes pitat kakav je http://www.bug.hr/forum/user/lucidius/97277.aspx

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Na kraju sam naručio LG 29UM68-p nadam se da nisam pogriješio što sam uzeo njega, a ne AOC Q2781PQ koj mi je dizajnom ljepši i ima dobru sliku kao i LG. Najviše je odlučilo to što je LG jeftiniji najmanje 350kn, a ovo mi je bio neki maksimum koj sam mislio da ti za monitor. Mogao sam bez problema kupiti i AOC, ali sam presjekao i naručio ovaj jer bi onda vjerojatno gledao i još nešto skuplje da sam se odlučio na 16:9.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

molim znalce i upućenije preporuku/savjet oko odabira monitora.

Monitor bi se spojio na MacBook Pro 13"(http://www.istyle.eu/hr/mac/macbook-pro/macbook-pro-13-retina-128gb-2015.html) te bi primarno služio za posao (50% za web, mail, word, excel, powerpoint te 50% za Photoshop, Ilustrator, InDesign) i bez igranja igrica.
Ciljam na 24-25", bit će pozicioniran nasuprot dnevnog svjetla t.j. prozora na 4-5 metara a pozicija sjedenja je cca. 60 cm od monitora.
Iznos nije nužno glavni faktor ali tražim kvalitetan monitor.
Gladajući komentare ispada da je 2K ili 4K rezolucija na manjim ekranima kontraproduktivna što se tiče umaranja učiju i glavobolje te da je bolje FHD. Što je tu istina? Dali ići na 2K ili FHD rezoluciju?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Vi koji ste kupili LG 29UM68-P, ajmo malo kratkih osvrta. :) Nebi škodilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Reedy kaže...

Vi koji ste kupili LG 29UM68-P, ajmo malo kratkih osvrta. :) Nebi škodilo.

Ima ovdje moja mini recenzija

Samo bi rekao da sam se preporodio od kada sam stavio nosač za monitor, (Arctic Z1 Basicpošto se nemože podesit po visini te stoji dosta nisko!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 10:25 (doktor1).
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

.. moze pomoc koji od ovih modela uzeti, svi su kao neki best buy, do 24" .. malo igranja na 1050 gtx, drugo nista posebno ..

AOC E2475SWJ, 24"
AOC 23" I2381FH, 23"
AOC I2475PXQU, 24"
LG 24MP58VQ-P, 24"

hvala!

0 0 hvala 0
9 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ljudi, trebam pomoc, imam dell p2317h i tako malo sam ja slagao kontrast i hertz sam malo podesivao kako mi najbolje izgleda i sad mi se dogodilo valjda zbog kontrasta, svaki puta kada scrollam s misem ili brzo listam npr forum onda vidim neku zelenu boju na ekranu... a prije tog nije bilo

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Interesting.. 

11 godina
neaktivan

Kupio sam na kraju U2414H. Treba mi više za igre,a nešto manje za obradu slike(lightroom i PS) a grafička je stara gtx660 oc tf

Monitor je odličan i nemam neku primjedbu na njega za sad,odlične boje i oštrina.

Jedino mi je šok pošto sam prije imao srati led ragu,razlika je nebo i zemlja.  :D

11 godina

Kolko si dao za u2414h?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.5.2017 22:50 (The_Fichek).
13 godina
Koji monitor kupiti

ASUS je izdao USB monitor. Zanimljivo....

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozivam i ja one koji su uzeli lg 29um68-p da kažu par riječi. U zadnjoj fazi odluke sam u vezi kupnje :p

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice