Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.557
|
čitano: 5.650.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Koji monitor kupiti

500 eura je minimum za FS/GS. I daleko je to od "gimmicka", itekako funkcionira.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 14:10 (Tonči).
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ima li što bolje od ovoga u tom cjenovnom rangu, otprilike tih dimenzija (može i manji, 24)? Pretpostavljam da bi BenQ varijanta istog tog bila http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=BenQ+GW2470H?

Kakav je ovaj i ovaj po tome što nude u usporedbi s ovim BenQ (osim po dimenzijama, naravno)? Ako P2714H vrijedi te razlike, toliko bih se možda još i mogao protegnuti, ali teško za više od toga.
Vidim da je najveća razlika u vrsti panela, ali to mi baš ništa ne govori, pa ako mi možete odgovoriti zdravo seljački, bio bih zahvalan!

0 0 hvala 0
17 godina
DBOnline kaže...

Ima li što bolje od ovoga u tom cjenovnom rangu, otprilike tih dimenzija (može i manji, 24)? Pretpostavljam da bi BenQ varijanta istog tog bila http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=BenQ+GW2470H?

Kakav je ovaj i ovaj po tome što nude u usporedbi s ovim BenQ (osim po dimenzijama, naravno)? Ako P2714H vrijedi te razlike, toliko bih se možda još i mogao protegnuti, ali teško za više od toga.
Vidim da je najveća razlika u vrsti panela, ali to mi baš ništa ne govori, pa ako mi možete odgovoriti zdravo seljački, bio bih zahvalan!

Uloženo-dobiveno nema ništa bolje, ipak je to malo veči 28/1080p AMVA monitor, ili veliki brat ovog navedenog Benq GW2470H.

DeII IPS modeli su standardno preskupi, a ovaj 24/1080p model ima prednost samo ako te zanima neki "amaterski posao/čačkanje u Photoshopu".Dell 27 za Photoshop to je zapravo još lošija opcija, i to samo zato jer 1080p rezolucija+27monitor+Photoshop to ide zajedno kao krava i balet.

Kaj se tiče razlike između AMVA vs IPS LCD panela, tu su dolnji linkovi pa vidi o čemu se tu zapravo radi.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=177&jumpto=4869889&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 19:44 (rambox).
9 godina
Tonči kaže...

500 eura je minimum za FS/GS. I daleko je to od "gimmicka", itekako funkcionira.

Nije to loše. :)

Ne mogu ni opisati koliko mene smeta bilokakav stutering. Stavi mi 59 fps i onaj 1 koji preskoči me toliko iživcira da preskočim cijelu igru.

Tearing da ne spominjem. Zato gledam prema Freesyncu tome kao riješenju s kojim bi ubio lag, stutering i tearing. 

Lag u nekim igrama podnesem ako nisu fps, a pad frejmova ispod 60 nikako. Mozak mi govori da je to nerealno i ne mogu se uživiti i igru arhiviram za sljedećih par godina, pa i 5-6 dok ne budem je mogao vrtiti kako spada.

Samo čekam da se poklopi savršeni monitor za mene. 3.5 k kuna je prihvatljivo, ali mora ići na 100+ refresh i imati dovoljno niski framerate da vrti  (pogotovo ako je 1440).... Vidio sam neke ali su jako ograničeni. Naravno IPS.

Jedno pitanje kad smo več kod toga. Mogu li ja na freesyncu ograničiti na recimo 75 fps i držati to konstantom (rivatjuner statistic recimo, da se ne igram sa AMD opcijama i njihovim "limiterom") ?

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Treba mi monitor za obradu fotki i videa. Citajuci po forumima najvise se hvali Dell. Pronasao sam model U2515H koji se pominjan i u ovoj temi. Zanima me da li je pametno uzet ovaj monitor? Najvise me brine rezolucija za tu velicinu ekrana (1440p) jer neki kazu da je presitno sve?

Ili da idem na malo skuplju varijantu, da idem na 2 komada Dell U2414H?

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Alfa_R kaže...
Tonči kaže...

Nije to loše. :)

Ne mogu ni opisati koliko mene smeta bilokakav stutering. Stavi mi 59 fps i onaj 1 koji preskoči me toliko iživcira da preskočim cijelu igru.

Tearing da ne spominjem. Zato gledam prema Freesyncu tome kao riješenju s kojim bi ubio lag, stutering i tearing. 

Lag u nekim igrama podnesem ako nisu fps, a pad frejmova ispod 60 nikako. Mozak mi govori da je to nerealno i ne mogu se uživiti i igru arhiviram za sljedećih par godina, pa i 5-6 dok ne budem je mogao vrtiti kako spada.

Samo čekam da se poklopi savršeni monitor za mene. 3.5 k kuna je prihvatljivo, ali mora ići na 100+ refresh i imati dovoljno niski framerate da vrti  (pogotovo ako je 1440).... Vidio sam neke ali su jako ograničeni. Naravno IPS.

Jedno pitanje kad smo več kod toga. Mogu li ja na freesyncu ograničiti na recimo 75 fps i držati to konstantom (rivatjuner statistic recimo, da se ne igram sa AMD opcijama i njihovim "limiterom") ?

Iz iskustva s 4 takva monitora: za tu cijenu uzmi Asus PG278Q - 2560x1440 144Hz G-Sync. Imaš i AMD verziju MG279Q kao IPS i PG279Q malo skuplji G-Sync.

Ograničavanje FPS-a nije dobra metoda za ništa jer uvodi lag. G/Free-Sync služi tome da to ne moraš više raditi. 

17 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, dvoumim se izmedju ova 2 monitora, pa vas molim za savjet koji odabrati:

DELL U2412M

http://www.adm.hr/product.asp?product=dell-ultrasharp-u2412m-24-1920x1200-ips-ultrasharp-height-adjustable-pivot-hdcp-ready-led-&code=23469ADM

DELL P2714H

http://www.adm.hr/dell-p2714h-27-686cm-1920x1080-ips-led-monitor-vgadvi-ddp-300-cdm2-8ms-4-x-usb-pivot-bl/23680ADM/product/

U biti izbor se svodi na 27" FHD vs 24" 1200p. Koji bi vi odabrali i zasto?

Ne bavim se grafikom pa mi savrsena tocnost boja i slicno nije toliko vazno.

Hvala i lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 12:21 (robycro).

0 0 hvala 0
9 godina
Koji monitor kupiti

Lijep pozdrav svima,

Trazim monitor od 24 ili 27 incha za gaming do 2000kn pa ako imate neke preporuke jer sam totalni neznalica, hvala. :)

2 0 hvala 0
9 godina
Tonči kaže...

Iz iskustva s 4 takva monitora: za tu cijenu uzmi Asus PG278Q - 2560x1440 144Hz G-Sync. Imaš i AMD verziju MG279Q kao IPS i PG279Q malo skuplji G-Sync.

Ograničavanje FPS-a nije dobra metoda za ništa jer uvodi lag. G/Free-Sync služi tome da to ne moraš više raditi. 

Moram to vidjeti u živo. Problem kod oscilacije je što ako ide 90 fps i padne na 60  fps jer je nešto uletilo u scenu imamo 11,06 ms i odjednom 16,6 ms. Bojim se da ću to percipirati kao preskok. Možda i neću jer to nije 60 fps na 30 fps  tj 16.6ms na 33.2ms ..... Kao što sam rekao moram to vidjeti u živo prije takve investicije...

Zašto dovodi do laga? evo primjer. Igrao sam brzu pucačinu Call of Juarez GUnslinger. Vsync, grafana 20%... kao da sam lastikom vezan.

Upalim riva od afterburnea, limitiram na 60  (vsync je i dalje on) i opa nema lega nimalo. Koja magija, neznam, ali riješilo problem, nema tearinga i radi. (Sa malim bugom da tu i tamo engine odluči otići na 30 fps (pola ata radi pa onda zabrije...))

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 20:27 (Alfa_R).
17 godina
Koji monitor kupiti

Zdravo svima!

Trebam info o niskobudžetnim monitorima za grafički dizajn, a ne mogu baš naći sličan post u zadnjih više stranica...

Trenutno osoba kojoj pomažem u izboru nema nikakav monitor, a nema dovoljno novca da kupi pravi profi monitor.

Zanima me jel se uopće isplati neki monitor u rangu 3k kuna (npr. ASUS PA248Q) pokraj IPS-ova za 1500-2000kn kad niti jedan ni drugi nisu za profesionalce?

Možda netko ima i konkretnu preporuku?

(24" ili 27", nema nekih uvjeta nego najbolja slika za tu lovu 1500-3000kn)

Welcome my son...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2016 20:14 (zv'jer2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za 3k ti je ovo preporuka, neke recenzije kazu da spada i u profi monitore po kvaliteti prikaza boja. 

https://www.links.hr/hr/monitor-27-led-benq-gw2765ht-4ms-350cd-m2-20-000-000-1-d-sub-dvi-dp-hdmi-crni-100300017

15 godina
neaktivan

Ovisi koliko joj je bitan realan prikaza boja.

Od tih jeftinijih s GB-r-LED pozadinskim osvjetljenjem imaš Dell U2413, no on ima problema s reverse ghostingom, a i cijena je malo manje od 4000 kuna. Na ASUS-ove modele (PA249) se žale da jako zuje. I ostaje ti još HP Z24x on je isto oko 4500 kuna.

Ako ima novaca best buy je onaj EIZO CS240 kojeg sam već spominjao ranije s cijenom u EU shopovima od 650 eura.

Ili ako joj nije bitno da je novi, vidio sam na njuškalu HP LP2475w, to je model iz 2008 i koristi fluocijevi kao pozadinsko osvjetljenje, ali se uklapa u budžet.

U prijevodu. Nema nikakve razlike između monitora za 3k i onog za 2k...

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Između HP e242 i DELL U2412m kojeg bi preporučili?

Može i prijedlog nekog drugog 24'' monitora do 2300kn (16:10).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ja finaliziram kupnju i nećkam se između BenQ GW2870H i EW2750ZL, taj 1 inch mi ne igra neku razliku, pa gledam koji više nudi (svega ostaloga).

EW2750ZL mi se više sviđa dizajnom, ali na zvučnik se iskreno ne palim, štoviše, samo gledam kao još jedna dodatna stvar koja se može pokvariti.

S druge pak strane, nije mi baš jasna razlika između ta dva monitora. Specsi im se minorno razlikuju (ili ja nešto propuštam?)...

Ima tko kakav savjet?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2016 17:14 (DBOnline).

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Nema slične teme, a ova je čini se najaktivnija što se tiče monitora pa ću pitat:

Kupljen je Dell U2715h, jel ovo normalan IPS glow za takav monitor ili je to za servis?

Nemam iskustva s IPS monitorima i jasno mi je da neki Glow postoji ali mi se čini apsurdno da monitor od 4k kuna tako loše izgleda kad je na ekranu nešto crno.

Welcome my son...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...

Nema slične teme, a ova je čini se najaktivnija što se tiče monitora pa ću pitat:

Kupljen je Dell U2715h, jel ovo normalan IPS glow za takav monitor ili je to za servis?

Nemam iskustva s IPS monitorima i jasno mi je da neki Glow postoji ali mi se čini apsurdno da monitor od 4k kuna tako loše izgleda kad je na ekranu nešto crno.

meni to izgleda kao probijanje pozadinskog osvijetljenja a ne glow. imam ga i ja na dell u2515h ali puno manje (uzivo) . neznam kako bi izgledalo da uslikam..

17 godina
Koji monitor kupiti

Ma nije probijanje, ono je fiksno, a ovo kako mičem glavu tako se glow miče.

Ista stvar je bila na ekranu jednog laptopa pa su ga zamijenili na servisu... Mene je samo strah da se ovo smatra normalnim i da servis to ne prihvaća.

Welcome my son...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa na ips-u je normalno(nazalost)..
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
zv'jer2 kaže...

Ista stvar je bila na ekranu jednog laptopa pa su ga zamijenili na servisu... Mene je samo strah da se ovo smatra normalnim i da servis to ne prihvaća.

Nosi to na servis, na mom Dellu iz potpisa nije takva situacija.

16 godina
odjavljen

Glow "se miče" s micanjem glave. To je normalno. Slikaj ekran pa pokaži.

17 godina
Pa slikao sam u prvom postu iz više kutova. Bleed je možda ovo gore na vrhu jer je fiksna pozicija, a kako se miče kut gledanja tako se glow "miče", uglavnom jako iritantno.

Kad se upali film ili igra i dođe tamnija scena pogledam u donji lijevi kut npr. Iz savršene pozicije glave ispred monitora i slika je vidljivo bjelkasta. To mi je stvarno čudo ako se smatra normalnim...
Welcome my son...
16 godina
odjavljen

Bijeli sjaj koji se pomiče s tvojim kutem gledanja je normalan za IPS. Naizgled prejaki brightness na mjestima koji se ne miče je curenje pozadinskog osvj. (BLB) i nije poželjan.

E sad. Glow ima *svaki* IPS i *nemoguće* je nemati ga (osim što ga je moguće reducirati premazima, ali to je daleko iznad ranga tvog monitora).

Što se tiče fotografiranja, to je pogrešan način provjere. IPS monitori nisu za korištenje u mrklom mraku s crnim sadržajem. Što je na ekranu kad si slikao i na koliko ti je podešen brightness?

Dakle, za pravi test crnu testiraj na desktopu tako da pozadinu namjestiš na crno. Brightness podesi na 25%. (slikaj pa nam objavi) - Fotografija izraženo prikazuje sve te efekte, ali u tom modu bi ti trebalo biti OK uživo.

Za sve ostalo osim mrklog mraka u kombinaciji s crnim sadržajem, niti jedan od tih efekata nećeš u praksi nikad primijetiti. Ako si IPS monitor kupio za gledanje filmova, vrati ga nazad i uzmi VA monitor, OLED ili čak TN.

17 godina
Tonči kaže...
...

Ove slike gore su na 25% brightness crna slika preko cijelog ekrana u mraku koji nije bio baš 100% mrkli mrak slikano s relativno dobrim fotićem s manual postavkama.

Naravno, jasno mi je da fotić nema dinamički raspon ljudskog oka i kontrast tog glowa i crne je nešto manji uživo.

Ovaj monitor nije profi IPS nego bi trebao biti odličan all round consumer monitor, mislim dosta je skup za tu klasu pa mi je čudno da je tako loš za npr. film pogledat tu i tamo.

Prije nego sam išta znao o IPS glowu i sličnim stvarima imao sam problem s laptopom Asus N56VB koji u reklamnoj brošuri ima odličnu kutnu vidljivost i boje itd. pa sam zbog potpuno istog efekta kao na ovom Dellu otišao u servis, prvi serviser je rekao da ništa ne vidi i da je to normalno a onda je došao iskusniji kolega i rekao da je to za servis, Asus dao zamjenski monitor za laptop i od tad uopće nema tog efekta.

Hvala svima na pomoći, ako se javi još tko s iskustvom nek kaže šta ima, ako ništa drugo dosta sam naučio o monitorima zadnjih par dana.

Welcome my son...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 9:44 (zv'jer2).
16 godina
odjavljen

Da, problem je što oko puno bolje to vidi. :) Bolje za monitor.

E sad. Glow je IPS stvar i kažem, pomiče se s kutem gledanja. Bez A-TW polarizatora nećeš izbjeći glow.

N56VN nema IPS panel pa nema ni taj glow niti je usporedivo. Ako si nešto imao, to je BLB koji, kad je pretjeran jest defekt. Nažalost, imaju ga svi LCD monitori. Problem s BLB-om je da ćeš ga ispod 1000-2000 eura sigurno imati, samo je pitanje malo ili puno.

Ovo je i glow i BLB: http://cdn.overclock.net/f/f1/f1219f25_IMG_0379.jpeg - iza je OLED TV. :)

Ovo je IPS s A-TW polarizatorom i bez njega (glow) http://i.imgur.com/L2qzUXS.jpg - nažalost, to su recimo 24" monitori poput EIZO ColorEdgee CG246 koji sam ja frendu naručivao u njegovo vrijeme za 1700 eura. :D 

Za filmove u mraku zaboravi IPS.

17 godina
Tonči kaže...

E sad. Glow je IPS stvar i kažem, pomiče se s kutem gledanja. Bez A-TW polarizatora nećeš izbjeći glow.

N56VN nema IPS panel pa nema ni taj glow niti je usporedivo. Ako si nešto imao, to je BLB koji, kad je pretjeran jest defekt. Nažalost, imaju ga svi LCD monitori. Problem s BLB-om je da ćeš ga ispod 1000-2000 eura sigurno imati, samo je pitanje malo ili puno.

Ovo je i glow i BLB: http://cdn.overclock.net/f/f1/f1219f25_IMG_0379.jpeg - iza je OLED TV. :)

Ovo je IPS s A-TW polarizatorom i bez njega (glow) http://i.imgur.com/L2qzUXS.jpg - nažalost, to su recimo 24" monitori poput EIZO ColorEdgee CG246 koji sam ja frendu naručivao u njegovo vrijeme za 1700 eura. :D 

Al taj Asus je stvarno imao potpuno isti efekt kod promjene kuta, IPS ili ne, stvarno je bilo potpuno isto kao na ovom DELL-u, probat ću sa servisom u najgorem slučaju platim dijagnostiku...

Welcome my son...
16 godina
odjavljen

I TN paneli (najčešći na laptopima) imaju glow. Imao sam ga ja na PG278Q. Nije, doduše, bio strašan problem. Ovo tvoje izgleda kao BLB, ali i kombinacija...  Traži novi primjerak, nema tu dijagnostike.

15 godina
neaktivan
zv'jer2 kaže...

to ti je normalno, IPS glow ja preko njega nisam mogao preci pa sam morao mijenjat monitor za AMWA panel. Ti vidi sam sa sobom jel mozes preci ako ne prodaj ga.

I btw ono kad slikas s mobitelom ekran nikad ne prikaze tocno ni IPS glow ni bleeding nit nista, uvijek je na slikama previse izrazeno i nema veze s stvarnom situacijom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 19:23 (Praetorian1).
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Poz!

Trazim monitor za gaming do 1600,1700kn pa bih vas zamolio za pomoc..

Imam graficku nvida gtx 960 4gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zv'jer2 kaže...

To je kombinacija probijanja pozadinskog osvjetljenja+IPS Glow, ili čista teško podnošljiva mana svih IPS LCD panela uz koje ne ide ono Profi.Pogledaj dolnji test na dvadeset Asus IPS monitora, pa je na kraju ispalo da ih je 50% onako zrelo za smeče ili lupanje glavom po zidu.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=213&jumpto=4959471&sort=asc&view=flat

Kad smo več tu zaviri i na dolnji link, pa iako fotič u mraku malo pojačava tu razliku AMVA vs IPS, to je okvirno ipak realna sitaucija u praksi.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=212&jumpto=4957385&sort=asc&view=flat

Tonči kaže...

Ova usporedba taj IPS LCD panel vs OLED, to je poznata priča i izgleda grozno ali to je tak kad OLED panel uopče nema pozadinskog osvjetljenja.Da je tu u usporedbi AMVA LCD panel vs OLED, to bi onda izgledalo znatno bolje za jedan AMVA LCD panel.

Ovo kaj sam pozelenil, zato ja stalno spominjem prave Profi monitore, jer niti jedan skupi gejmerski IPS monitor cijene 1000-1500dolara nema taj polarizator.Zato ja i stalno ponavljam, da između običnih IPS monitora za 1500kn vs monitor 1500dolara nema nikakve razlike.Osim velike cjenovne razlike jel, po pitaju probijanja pozadinskog osvjetljenja+IPS Glow to je sve isti koš.Asus primjer sa dvadeset 27 gejmerskih IPS monitora cijene 1000dolara je fina usporedba. Ali prosječan korisnik nema poima, i očekivano misli da je monitor od 1500dolara neusporedivo bolji ali šipak je bolji.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=214&jumpto=4966197&sort=asc&view=flat

Na kraju kad se sve zbroji i oduzme, onda nije ništa čudno da kupci očekivano najviše traže/očekuju 27/1440p AMVA monitor.Nije mi baš jasno zakaj takav monitor još uvijek ne postoji, ali ok stiže ove godine pa kaj bude bit če.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=201&jumpto=4918508&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 14:02 (rambox).
14 godina
neaktivan
rambox kaže...
zv'jer2 kaže...

To je kombinacija probijanja pozadinskog osvjetljenja+IPS Glow, ili čista teško podnošljiva mana svih IPS LCD panela uz koje ne ide ono Profi.Pogledaj dolnji test na dvadeset Asus IPS monitora, pa je na kraju ispalo da ih je 50% onako zrelo za smeče ili lupanje glavom po zidu.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=213&jumpto=4959471&sort=asc&view=flat

Kad smo več tu zaviri i na dolnji link, pa iako fotič u mraku malo pojačava tu razliku AMVA vs IPS, to je okvirno ipak realna sitaucija u praksi.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=212&jumpto=4957385&sort=asc&view=flat

Tonči kaže...

Ova usporedba taj IPS LCD panel vs OLED, to je poznata priča i izgleda grozno ali to je tak kad OLED panel uopče nema pozadinskog osvjetljenja.Da je tu u usporedbi AMVA LCD panel vs OLED, to bi onda izgledalo znatno bolje za jedan AMVA LCD panel.

Ovo kaj sam pozelenil, zato ja stalno spominjem prave Profi monitore, jer niti jedan skupi gejmerski IPS monitor cijene 1000-1500dolara nema taj polarizator.Zato ja i stalno ponavljam, da između običnih IPS monitora za 1500kn vs monitor 1500dolara nema nikakve razlike.Osim velike cjenovne razlike jel, po pitaju probijanja pozadinskog osvjetljenja+IPS Glow to je sve isti koš.Asus primjer sa dvadeset 27 gejmerskih IPS monitora cijene 1000dolara je fina usporedba. Ali prosječan korisnik nema poima, i očekivano misli da je monitor od 1500dolara neusporedivo bolji ali šipak je bolji.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=214&jumpto=4966197&sort=asc&view=flat

Na kraju kad se sve zbroji i oduzme, onda nije ništa čudno da kupci očekivano najviše traže/očekuju 27/1440p AMVA monitor.Nije mi baš jasno zakaj takav monitor još uvijek ne postoji, ali ok stiže ove godine pa kaj bude bit če.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=201&jumpto=4918508&sort=asc&view=flat

Jel moze onda objasnjenje kak ja nemam nikakvog vidljivog ips glowa na ips ekranu na laptopu a nevjerujem da se radi o ikakvom profi panelu ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice